Entrepà de Roast Beef / Bocadillo de Roasf Beef

Com m'agrada fer sopars com aquest! És una opció fàcil i ràpida, que com sabeu soc força pràctica, s'embruta ben poc la cuina i el resultat, no per ser un entrepà, és menys bo que si féssim alguna altra cosa. A més en aquesta època, on solem sopar força sovint (si el temps ens ho permet...) a la terrassa, juntament amb una amanideta i amb alguna cosa per picar, ens agrada d'allò més! 

Segur que n'haureu provat diferents versions d'aquest entrepà i és que tothom s'acaba fent la seva pròpia. A nosaltres, amb aquesta salsa de maionesa i mostassa, la ceba caramel·litzada, la ruca i el formatge, ens va agradar moltíssim, no hi vam trobar a faltar ni sobrar res i és que tots aquests ingredients combinats queden espectaculars, combinen a la perfecció i el que sembla un simple entrepà, s'acaba convertint en una cosa deliciosa. Així que aquí teniu la meva versió de l'entrepà de roast beef, espero que us agradi ^^

Como me gusta hacer cenas como esta! Es una opción fácil y rápida, que como sabéis soy bastante práctica, se ensucia bien poco la cocina y el resultado, no por ser un bocadillo, es menos rico que si hiciéramos otra cosa. Además en esta época, donde solemos cenar muy a menudo (si el tiempo lo permite...) en la terraza, junto con una ensaladita y con algo para picar, nos gusta muchísimo! 

Seguro que habréis probado diferentes versiones de este bocadillo y es que todo el mundo acaba haciendo la suya propia. A nosotros, con esta salsa de mayonesa y mostaza, la cebolla caramelizada, la rúcula y el queso, nos gustó muchísimo, no echamos en falta, ni nos sobró nada y es que todos estos ingredientes combinados quedan espectaculares, combinan a la perfección y lo que parece un simple bocadillo, se acaba convirtiendo en algo delicioso. Así que aquí tenéis mi versión del bocadillo de roast beef, espero que os guste ^^
Entrepà de Roast Beef
(per a 2 persones)

- 150 grams de roast beef tallat ben fi
- 2 cullerades de maionesa
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- Un grapat de fulles de ruca
- Una ceba
- Una cullerada de sucre morè
- Mantega
- Formatge emmental
- 4 llesques de pa rústic (o del que més us agradi)
- Oli d'oliva
- Sal
PREPARACIÓ

En el meu cas vaig comprar el roast beef ja preparat i adobat amb la mostassa, però si us el voleu fer a casa, és molt senzill. Caldrà que compreu una bona peça de maluc de bou i que la feu volta i volta a la paella amb una mica d'oli, just per marcar-la, després la introduïu al forn a 180ºC durant uns 15 minuts i finalment la retireu, la deixeu refredar i un cop freda la talleu ben fineta. El resultat ha de quedar fet pels laterals i tendre i una mica crua per dins.

Per fer l'entrepà el millor és  tenir preparats tots els ingredients. 

Primer farem la ceba caramel·litzada. Pelem i tallem en juliana la ceba, posem un raig d'oli d'oliva en una paella i a foc suau hi posem la ceba, un pessic de sal i la cullerada de sucre morè. L'anem fent a poc a poc fins que estigui ben caramel·litzada, tot remenant-la de tant en tant. Tarda una estoneta, veureu que ha de quedar ben transparent i d'un color caramel. 

Ara posem les llesques de pa a dins del forn, a 180ºC, perquè es quedi una mica torradet, tot i que no en excés. Quan veiem que ja estan d'una cara, les girem i just abans de fer els entrepans, les retirem del forn. 

Per la salsa només hem de barrejar la maionesa i la mostassa, provar-la i afegir-hi més o menys mostassa i maionesa al gust, depenent de com us agradi de forta. 

I ja només ens queda fer-ne el muntatge:

Posem la salsa a la llesca que ens farà de base, hi posem les fulles de ruca al damunt, la ceba caramel·litzada, els talls de roast beef i el formatge emmental (que si voleu podeu fondre una mica al microones, res, uns 10 segons), posem mantega a la base de l'altra llesca i ja el tenim! 

Com veieu es tarda poquíssim en fer-los i de veritat que s'ha de provar... perquè està boníssim!! 

Bon profit!
Bocadillo de Roast Beef
(para 2 personas)

- 150 gramos de roast beef cortado bien fino
- 2 cucharadas de mayonesa
- 1 cucharada de mostaza de Dijon
- Un puñado de hojas de rúcula
- Una cebolla
- Una cucharada de azúcar moreno
- Mantequilla
- Queso emmental
- 4 rebanadas de pan rústico (o de lo que más os guste)
- Aceite de oliva
- Sal
PREPARACIÓN 

En mi caso compré el roast beef ya preparado y adobado con la mostaza, pero si os lo queréis hacer en casa, es muy sencillo. Será necesario que compréis un buen trozo de cadera de buey, que la hagáis vuelta y vuelta en la sartén con un poco de aceite, justo para marcarla, luego la introduzcáis en el horno a 180ºC durante unos 15 minutos y finalmente la retiréis, la dejéis enfriar y una vez fría la cortéis bien finita. El resultado debe quedar hecho por los laterales y tierna y algo cruda por dentro. 

Para hacer el bocadillo lo mejor es tener preparados todos los ingredientes. 

Primero haremos la cebolla caramelizada. Pelamos y cortamos en juliana la cebolla, ponemos un chorro de aceite de oliva en una sartén y a fuego suave ponemos la cebolla, una pizca de sal y la cucharada de azúcar moreno. La vamos haciendo poco a poco hasta que esté bien caramelizada, removiendo de vez en cuando. Tarda un rato, veréis que debe quedar bien transparente y de un color caramelo. 

Ahora ponemos las rebanadas de pan dentro del horno, a 180ºC, para que se quede un poco tostado, aunque no en exceso. Cuando veamos que ya están de una cara, las giramos. Justo antes de hacer los bocadillos las retiramos del horno. 

Para la salsa sólo tenemos que mezclar la mayonesa y la mostaza, probarla y añadir más o menos mostaza y mayonesa al gusto, dependiendo de cómo nos guste de fuerte. 

Y ya sólo nos queda hacer el montaje: 

Ponemos la salsa a la rebanada que nos hará de base, ponemos las hojas de rúcula encima, la cebolla caramelizada, el roast beef y el queso emmental (que si queréis podéis fundir un poco en el microondas, nada, unos 10 segundos), ponemos mantequilla en la base de la otra rebanada y ya lo tenemos! 

Ya veis que se tarda poquísimo en hacerlos y de verdad que se tiene que probar... porqué está buenísimo!! 

Buen provecho!

12 comentaris:

  1. I tan que són bons aquests entrepans! Millor que molts plats amb més aires snobs. Quina sort poder fer soparets a la terraceta noia. Aprofiteu el bon temps que això és vida! :-) Un petonàs ben gran

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Moltes gràcies reina! Sí! Sempre que podem aprofitem per sopar-hi, s'hi està genial :P

      Una forta abraçada Sònia!!

      Elimina
  2. mandame uno... te doy mi direccion x mail o lo q quieras xq menuda delicia!!!!! impresionante

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha muchas gracias Sergio!! Me alegro de que te haya gustado ;) la verdad es que estaba buenísimo!!

      Besos!!

      Elimina
  3. Et vols creure que no he provat mai el roast beef?? i que després de veure aquest entrepà espectacular me n'estan venint unes ganes de por?? fa una pinta boníssima, i la combinació d'ingredients és genial! a més aquest pa és veu dels bons, eh?? un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ hehehe moltíssimes gràcies Eva! La veritat és que val la pena provar-lo perquè queda deliciós, tots els ingredients lliguen molt bé! :D I pel que fa al pa vaig mirar que sí que fos dels bons, dels cruixents de fóra i de molla toveta, perquè amb el resultat final, com es nota, oi? ;)

      Una forta abraçada bonica!

      Elimina
  4. Quan dius que he de venir a casa teu a sopar? Que m'apunto molt ràpid i estic aqui al costat eh!!
    M'està entrant una gana...! Aish, ho hauré de provar
    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe quan vulguis guapi! ;)

      Prova-ho, ja veuràs, queda boníssim!! ^^

      Una forta abraçada Kàtia!!

      Elimina
  5. Carai nena...aixo si que es un entrapa com deu mana !!!!!....complet i bonísssiiiiiiiimmmmmmmm-
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci bonica!!! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat! :)

      Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!