Fritatta vegetal

Hola, què tal esteu? Avui us porto una recepta salada boníssima i que accepta moltíssimes opcions de farcit, de manera que se'n poden fer gran quantitat de versions, depenent dels gustos de cadascú i del que tinguem per casa.

La que us porto jo és una versió vegetariana i molt saludable de fritatta (per fi no? Que ja tocava una recepta sana...! :P) i que espero que us agradi molt ^^

Com sabeu la fritatta és una recepta típica a Itàlia, molt semblant a la truita, que es pot fer amb el que més us agradi i va molt bé per aprofitar ingredients que hagin sobrat en altres àpats o que tinguem a punt de fer-se malbé a la nevera, ja siguin verdures, carn, peix, pasta... A més es sol acompanyar amb espècies i la majoria de les vegades s'acaba gratinant al forn amb formatge.

Hola, qué tal estáis? Hoy os traigo una receta salada riquísima y que acepta muchísimas opciones de relleno, de forma que se pueden hacer gran cantidad de variaciones, dependiendo de los gustos de cada uno y de lo que tengamos por casa.

La que os traigo yo es una versión vegetariana y muy saludable de fritatta (por fin no? Que ya tocaba una receta sana...! :P) y que espero que os guste mucho ^^ 

Como sabéis la fritatta es una receta típica en Italia, muy parecida a la tortilla, que se puede hacer con los que más os guste y que va muy bien para aprovechar ingredientes que hayan sobrado en otras comidas o que estén en la nevera des de hace día, ya sean verduras, carne, pescado, pasta... Y además se suele acompañar con especias y la mayoría de las veces se acaba gratinado en el horno con queso.
Jo en aquest cas vaig optar per fer-la amb ingredients frescos i de temporada, com són els moniatos, ja que tenia en ment preparar-la, però si teniu verdures que s'estiguin a punt de fer malbé, restes de carn o peix d'algun altre àpat, sabeu que la fritatta és perfecte per aprofitar-les i així no es tira res. També hi vaig afegir carbassó, ceba, julivert i la vaig acabar gratinant al forn amb formatge de cabra. Estava molt i molt bona! :)

És una recepta perfecte per fer en qualsevol època de l'any i en qualsevol àpat i que segur que agradarà moltíssim a tothom, fins i tot als més petits, als quals els pot anar molt bé per menjar verdura i més, si no els hi acaba d'agradar ;)
Fritatta vegetal
(per a 4 persones)

- 350 grams de moniato pelat i tallat en juliana
- 150 grams de carbassó tallat en juliana
- 4 cebes petitones, també pelades i tallades en juliana
- 2 cullerades de julivert fresc picat
- 4 ous mitjans o grans
- 100 grams de formatge de cabra
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
PREPARACIÓ

Abans de cap altra cosa, preparem tots els ingredients i preescalfem el forn en opció de grill a 190ºC.

Quan ho tinguem tot a punt, posem un cassó amb aigua al foc i quan arrenqui al bull, hi afegim una mica de sal, el moniato i el carbassó a dins i ho deixem bullir durant uns 7-8 minuts.

Mentre bullim el moniato i el carbassó, en una cassola, paella... apte pel forn i que sigui antiadherent, fregim a foc mitjà i amb un rajolí d'oli d'oliva la ceba, hi posem una mica de sal i la fem fins que ens quedi transparent. Passats els 7-8 minuts de cocció de les verdures, les colem i les afegim a la cassola amb la ceba i ho saltegem durant un parell de minuts més.

Al mateix temps, batem els ous, hi posem sal i pebre al gust, hi afegim el julivert picat i a continuació, passats els 2 minuts de cocció, els afegim al damunt de les verdures, hi posem el formatge de cabra al damunt i deixem que es faci tot plegat durant uns 3-4 minuts més, fins que gairebé ho tinguem a punt.

Finalment ho introduïm al forn i deixem que es vagi fent faci fins que veiem que la part superior ja està feta i el formatge ja comença a quedar cruixent i a fer bombolles.

I ja per últim només ens queda retirar-la del forn i servir-la. Es pot servir perfectament sola, tot i que acompanyada d'una amanida i d'unes torradetes, està boníssima! I el millor és menjar-la recent feta, però de totes maneres, també es podria servir tèbia o freda.

Espero que us hagi agradat aquesta versió vegetariana de la fritatta i que us animeu a provar-la i a fer-ne la vostra pròpia versió, també! ;)

Bon profit!
Yo en este caso opté por hacerla con ingredientes frescos y de temporada, como son los boniatos, ya que tenía en mente prepararla, pero si tenéis verduras de hace varios días, restos de carne o pescado de alguna otra comida, tened en cuenta que la fritatta es perfecta para aprovecharlas y así no se tira nada. También le añadí calabacín, cebolla, perejil y la acabé gratinado al horno con queso de cabra. Estaba muy, muy buena! :) 

Es una receta perfecta para hacer en cualquier época del año y para cualquier comida. Y seguro que gustará muchísimo a todos, incluidos los peques, a los que les puede ir bien para comer verdura y más, si no les acaba de gustar ;) 
Fritatta vegetal
(para 4 personas)

- 350 gramos de boniato pelado y cortado en juliana
- 150 gramos de calabacín cortado en juliana
- 4 cebollas pequeñas, también peladas y cortadas en juliana
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- 4 huevos medianos o grandes
- 100 gramos de queso de cabra
- Aceite de oliva
- Sal y pimienta
PREPARACIÓN 

Antes de nada, preparamos todos los ingredientes y precalentamos el horno en opción de grill a 190ºC. 

Cuando lo tengamos todo listo, ponemos un cazo con agua al fuego y cuando rompa a hervir, añadimos un poco de sal, el boniato y el calabacín dentro y lo dejamos hervir durante unos 7-8 minutos. 

Mientras hervimos el boniato y el calabacín, en una cazuela, paella... apta para el horno y que sea antiadherente, freímos a fuego medio y con un chorrito de aceite de oliva la cebolla, ponemos un poco de sal y la hacemos hasta que nos quede transparente. Pasados ​​los 7-8 minutos de cocción de las verduras, las colamos y las añadimos a la cazuela con la cebolla y lo salteamos todo durante un par de minutos más. 

Al mismo tiempo, batimos los huevos, ponemos sal y pimienta al gusto, añadimos el perejil picado y a continuación, pasados ​​los 2 minutos de cocción, los añadimos encima de las verduras, ponemos el queso de cabra encima y dejamos que se haga todo junto durante unos 3-4 minutos más o hasta que casi lo tengamos listo.. 

Finalmente lo introducimos en el horno y dejamos que se haga hasta que veamos que la parte superior ya está hecha y el queso ya empieza a quedar crujiente y a hacer burbujas. 

Y ya por último, solo nos queda retirarla del horno y servirla. Se puede servir perfectamente sola, aunque con una ensalada y con unas tostaditas está riquísima! Y lo mejor es comerla recién hecha, pero de todos modos, también se podría servir tibia o fría . 

Espero que os haya gustado esta versión vegetariana de la fritatta y que os animéis a probarla y a hacer vuestra propia versión, también! ;) 

Buen provecho!

22 comentaris:

  1. Uau!! Quina pinta! Gràcies per aquestes receptes tan brutalment bones! Faig molt el pastís de verdures amb pasta de full! Boníssim! En aquesta recepta, algun cop hi he canviat els tranchetes per mozzarella fresca i l'alfabrega per unes gotes de salsa pesto i queda molt finet i molt bo també! Que vagi bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi!! M'alegro molt de veure't per aquí i que t'agradin les receptes que vaig fent, estic molt contenta!! :D

      A si? Doncs ja ho provaré, perquè amb la mozzarella és veritat que ha de quedar boníssim i amb el pesto molt més que amb l'alfàbrega sola!! ;)

      Una abraçada!!

      Elimina
  2. Que buena, no conocía yo la Fritatta, si es que soy muy burra, lo sé, pero como bien dices es una maravilla para aprovechar verduritas y cositas varias que nos van quedando, como siempre tus fotos, una maravilla!!!!

    Un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapísima, yo no pienses que hace mucho que sé de ella tampoco ;) hehehe

      Muchísimas gracias!! ^^ Un besito!

      Elimina
  3. Quines fotos més impressionants Cristina! Jo mai he fet fritatta, de fet ni l'he provada però m'imagino perfectament el resultat. Amb aquest formatge de cabra té una pinta brutal, deu combinar perfecte amb el moniato, millor època impossible! M'atreviria a posar-li carbassa i tot i fer un mix! Crec que a més em serviria la mateixa paella on a casa fem les paelles, crec que la puc posar al forn!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mireia! ^^ Sí, és fàcil d'imaginar com queda, veritat? És molt semblant a una truita, però el fet d'acabar-la gratinant al forn m'agrada molt i el formatge realment hi queda genial! I amb carbassa també ha de quedar molt bé, fins i tot vaig dubtar en si fer-la amb carbassa en comptes de amb el moniato, tot i que combinant les dues coses també ha de sortir boníssima :) És el que m'agrada d'aquestes receptes, que accepten tantes variants com imaginació i gustos es tinguin.

      Segur que si et pot anar al forn et va perfecte ;) si la fas ja m'explicaràs què tal guapa!

      Un petonet!

      Elimina
  4. Hola Cristina, estic fent una passejada pel teu bloc i tinc que dir-te que les receptes són boníssimes però a més, el disseny del bloc és preciós! felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltíssimes gràcies!! No saps com m'agraden comentaris com aquest i més quan fa poquet que em vaig canviar el disseny del blog, estic molt contenta de que t'hagi agradat!

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  5. Cristina et superes dia a dia! La foto del tall amb el formatge a sobre es per plorar d'emoció! M'encanta! Un petonarro bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh! Moltes gràcies Pilar!! Que bé que t'hagi agradat!! :)

      Un petó ben fort guapíssima!

      Elimina
  6. Fantastica siempre una buena fritatta asi¡¡
    Peto

    ResponElimina
  7. M'encanta tan farcida de verdures... i amb el toc del gratinat ha de quedar super gustosa. Un plat que té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Gemma!! Sí, el toc del formatge amb les verdures queda boníssim, ens va encantar!! ;)

      Un petonet guapa!

      Elimina
  8. Impressionant!! Amb aquestes fotos és impossible que no vinguin ganes de fer-hi una queixalada!! No coneixia la fritatta i m'agrada perquè veig possibilitats de fer-ne tupper per dinar a la feina, estic farta de menjar sempre el mateix!! ;) Ptons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltes gràcies Anna! M'encanta saber que us agraden les fotos, de veritat!! ^^

      Doncs sí que és una recepta perfecta pel tupper i és una bona manera per anar variant el menú :)

      Un petonet guapíssima i bon cap de setmana!

      Elimina
  9. Molt bona recepta per aprofitar restes!i a sobre vegetariana!segur que la faig😊

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies bonica! Sí que ho és ;) a veure què us sembla!!

      Un petonet reina i bona setmana!

      Elimina
  10. Ohhhhhhh, que receta tan colorida y con tanto ingrediente rico Cris!!!!! Me encanta y parece que ese trozo tiene mi nombre, jejeje.

    Un besito guapa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe porqué no queda, que sino ya sabes que te mando un trozo especialmente para ti! ;P

      Me alegro de que te haya gustado Sandra! Un beso guapa!

      Elimina
  11. Es veu deliciosa, i quin tall!! m'has fet venir salivera tot i que just he acabat de sopar fa no res ;). Un petó maca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe moltes gràcies Eva!!! Estava boníssima!! ;P

      Una abraçada ben forta guapa!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!