Muffins de xocolata amb cireres confitades / Muffins de chocolate con cerezas confitadas

Hola! :) Com esteu? Sembla que mica en mica tot va tornant a la normalitat i la veritat és que també va bé, oi? I tot i que a casa estem fent bondat des de que s'han acabat les festes, avui us porto una recepta que no és ben bé de dieta... :P El cert és que volia que ho fos, però aquests dies hem anat una mica de bòlit i no he pogut fer tot el que volia, així que de moment us duc aquesta recepta (que en principi reservava per la setmana que ve) i que vaig fer pensant en els berenars de tots els nens i nenes que ja han tornat a emprendre la seva rutina a l'escola i que sempre, després de classe, esperen amb candeletes el seu berenar. És especialment pels més llaminers i pels que siguin fans incondicionals de la xocolata (com jo! hehehe). A més, és una recepta molt senzilla i també ben ràpida de preparar (jo els vaig fer en un moment al migdia) i per tant pot ser una recepta genial perquè us ajudin a la cuina i us ho pugueu passar molt bé tots plegats cuinant cosetes dolces per l'hora de berenar i/o també per esmorzar ;) Queden deliciosos i jo no vaig voler pecar massa, però me'ls vaig imaginar amb xocolata fosa a fins, o farcits de nata, melmelada... i només de pensar-ho ja torno a salivar! I bé, en el meu cas em va anar molt bé utilitzar les cireres, ja que me'n van sobrar unes quantes de les que vaig comprar per fer els tortelles de Reis, i així les vaig acabar. Però a part d'això hi van quedar molt bones. Tot i així, si no us acaben d'agradar les podeu substituir per trossets de plàtan, gerds, fruits secs trossejats... o pel que més us agradi, o simplement no posar-hi res i posar-los una mica de sucre llustre pel damunt un cop estiguin freds. Tot va al gust de cadascú, ja ho sabeu ^^

Hola! :) Como estáis? Parece que poco a poco todo va volviendo a la normalidad y lo cierto es que también va bien, ¿verdad? Y aunque en casa estamos vigilando un poco desde que se han acabado las fiestas, hoy os traigo una receta que no es precisamente de dieta... :P Lo cierto es que quería que lo fuese, pero estos días hemos estado un poco ajetreados y no he podido hacer todo lo que quería, así que de momento os traigo esta receta (que en principio reservaba para la próxima semana) y que hice pensando en las meriendas de todos los niños y niñas que ya han vuelto a emprender su rutina en la escuela y que siempre, después de clase, esperan con ansia su merienda. Es especialmente para los más golosos y para los que sean fans incondicionales del chocolate (como yo! jejeje). Además, es una receta muy sencilla y también bien rápida de preparar (yo la hice en un momento en el mediodía) y por lo tanto puede ser una receta genial para que os ayuden en la cocina y os lo podáis pasar muy bien todos juntos cocinando cositas dulces para la hora de la merienda y/o también para el desayuno ;) Quedan deliciosos y yo no quise pecar demasiado, pero me los imaginé con chocolate fundido dentro, o rellenos de nata... y sólo de pensarlo ya se me vuelve a hacer la boca agua! Y bueno, en mi caso me vino muy bien utilizar las cerezas, ya que me sobraron unas cuantas de las que compré para hacer el roscón y así las acabé. Pero a parte quedaron deliciosas con estos muffins. Aún así, si no os acaban de gustar, las podéis sustituir por trocitos de plátano, frambuesa, frutos secos troceados... o por lo que más os guste, o simplemente no ponerle nada y ponerles solo un poco de azúcar glas por encima una vez estén fríos. Todo va al gusto de cada uno, ya lo sabéis ^^

Així que aquí teniu al recepta d'aquests muffins de xocolata amb cireres tant bons i que espero que us agradin molt!!

Muffins de xocolata amb cireres confitades
(per a 12 unitats. Recepta de "El libro de oro del chocolate")
- 220 grams de farina fluixa
- 50 grams de cacau en pols de qualitat
- 2 culleradetes de llevat químic
- 120 grams de sucre morè
- 2 ous
- 180 ml de llet sencera
- 120 grams de mantega fosa
- Un pessic de sal
- Cireres confitades
PREPARACIÓ

Primerament preescalfem el forn a 190ºC amb escalfor a dalt i a baix.

Dins del bol del robot de cuina o en un bol que tingueu, hi posem la farina, el llevat, el cacau i el pessic de sal, tot tamisat, i seguidament hi afegim el sucre. Fem un petit forat al centre i hi incorporem els ous lleugerament batuts, la llet i la mantega fosa i ho comencem a mesclar fins que obtinguem una mescla ben homogènia. Quan la tinguem, agafem una safata de forn, si en teniu, hi posem a sobre una safata especial per fer magdalenes (sinó posem les càpsules de paper directament al damunt de la safata de forn) per tal de que no se'ns obrin els paperets durant l'enfornat, hi posem les càpsules a dins (jo en vaig posar dos a cada forat, perquè aquest paper transparenta una mica les magdalenes) i omplim els paperets fins a una mica més de la meitat amb la mescla que hem preparat. Hi posem les cireres confitades partides per la meitat al damunt i els enfornem a 190ºC durant uns 15 minuts o fins que quan els punxem amb un escuradents, aquest ens surti net.

Quan estiguin cuits, els retirem del forn, els deixem reposar al damunt d'una reixeta i els hi deixem fins que s'hagin refredat del tot. Llavors ja els tindrem a punt per menjar i si encara no els volem consumir, els deixem en un recipient hermètic per tal de que no se'ns assequin tant fàcilment. De totes maneres segur que no us duraran gaire, són un esmorzar i/o berenar perfecte!! :P

I fins aquí al recepta d'aquesta setmana, ja heu vist que aquests muffins de xocolata amb cireres són súper fàcils de fer, així que ja no tindreu excusa per fer-los (i si voleu per quan ja hagueu recuperat la figura post festes de Nadal, hahaha).

Bon profit!

En el moment d'omplir els paperets per enfornar-los, si els hi volem aportar un interior de xocolata fosa, podem omplir només la base dels motlles, posar-hi unes gotes de xocolata per fondre (la que més us agradi) a dins o un trosset de gianduja i acabar-los d'omplir fins una mica més de la meitat (les cireres al damunt les podem posar o no, com vulgueu) i els enfornem.

Al mateix temps, també se'ls hi podrien posar uns quants fruits vermells a dins (gerds, móres, nabius...) i deixar que explotin amb l'escalfor de l'enfornat, formant una boníssima melmelada a dins de cada muffin.

Tot és qüestió de posar-hi imaginació i d'anar provant diferents varietats. I si ho feu amb els més petits de la casa, segur que us ho passareu genial :)

Fins la setmana que ve!
Así que aquí tenéis el receta de estos muffins de chocolate con cerezas tan ricos y que espero que os gusten mucho!!


Muffins de chocolate con cerezas confitadas
(para 12 unidades. Receta de "El libro de oro del chocolate")
- 220 gramos de harina floja
- 50 gramos de cacao en polvo de calidad
- 2 cucharaditas de levadura química
- 120 gramos de azúcar moreno
- 2 huevos
- 180 ml de leche entera
- 120 gramos de mantequilla derretida
- Una pizca de sal
- Cerezas confitadas
PREPARACIÓN

Primeramente precalentamos el horno a 190ºC con calor arriba y abajo.

Dentro del cuenco del robot de cocina o en un bol que tengáis, ponemos la harina, la levadura, el cacao y el pellizco de sal, todo tamizado, y seguidamente le añadimos el azúcar. Hacemos un pequeño agujero en el centro y incorporamos los huevos ligeramente batidos, la leche y la mantequilla derretida y lo empezamos a mezclar hasta obtener una mezcla homogénea. Cuando la tengamos, cogemos una bandeja de horno, si tenéis una, ponemos encima una bandeja especial para hacer magdalenas (sino ponemos directamente las cápsulas de papel en la bandeja de horno) para que no se nos abran las cápsulas de papel durante el horneado, ponemos las cápsulas dentro (yo puse dos en cada agujero, porque este papel transparenta un poco las magdalenas) y rellenamos los papelitos hasta un poco más de la mitad con la mezcla que hemos preparado. Ponemos las cerezas confitadas partidas por la mitad encima y los horneamos a 190ºC durante unos 15 minutos o hasta que cuando los pinchamos con un palillo, éste nos salga limpio.

Cuando estén cocidos, los retiramos del horno, los dejamos reposar sobre una rejilla y los dejamos hasta que se hayan enfriado del todo. Entonces ya los tendremos listos para comer y si todavía no los queremos consumir, los dejamos en un recipiente hermético para que no se nos sequen tan fácilmente. De todos modos seguro que no os durarán mucho, son un desayuno y/o merienda perfecto!! :P

Y hasta aquí el receta de esta semana, ya habéis visto que son súper fáciles de hacer estos muffins de chocolate con cerezas, así que ya no tenéis excusa para hacerlos (y si queréis para cuando ya hayáis recuperado la figura post fiestas de Navidad, hahaha ;P).

Buen provecho!

* En el momento de llenar los papelitos para hornear de los muffins, si les queremos aportar un interior de chocolate fundido, podemos llenar sólo la base de los moldes, poner unas gotas de chocolate para fundir (la que más os guste) dentro o un trocito de gianduja y acabarlos de llenar hasta un poco más de la mitad (las cerezas encima las podemos poner o no, como queráis) y los horneamos.

* Y al mismo tiempo, también se les podrían poner unos cuantos frutos rojos dentro (frambuesas, moras, arándanos...) y dejar que exploten con el calor del horneado, formando una buenísima mermelada dentro de cada muffin.

Todo es cuestión de echarle imaginación e ir probando diferentes variedades. Y si lo hacéis con los peques de la casa, seguro que os lo pasaréis genial :)

Hasta la semana que viene!

28 comentaris:

  1. Pero que rico!! con lo que me gustan a mi los bizcochos!

    Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa!! Están de vicio! :P

      Un besito!

      Elimina
  2. Siempre apetece unos muffins asi de buenos y al menos 1 no hace daño a la bascula post-navidad¡
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe pues sí, por uno no pasa nada! ;P Muchas gracias Miquel!

      Petons!

      Elimina
  3. Genials! Quina bona pinta que tenen aquests muffins!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Marina!! :)

      Una forta abraçada guapa!!

      Elimina
  4. La xocolata és molt temptadora i la cirereta és l'única fruita que menjo del tortell, el berenar perfecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! Doncs així sí, et seria un berenar genial! ;)

      I a mi és que tot el que porta xocolata... em pot, m'agrada massa! hahaha

      Moltes gràcies Montse! ^^ Un petonet bonica!

      Elimina
  5. Tienen un aspecto delicioso y tienen que ser un pecado. Un abrazo y feliz 2015, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, lo son y además están de vicio! Vuelan! hehehe :P

      Muchas gracias Clara y igualmente! Un besazo guapa!

      Elimina
  6. oiiisss quina pintassa amb aquestes fotos ehh!! quina gana

    ResponElimina
  7. las cerezas le deben de dar un toque maravilloso y deben de combinar a las mil maravillas con el chocolate. rico a mas no poder

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que quedan muy bien con estos P de choco, en casa nos encantaron y ya no queda ni uno! hehehe :P

      Muchas gracias Sergio! Un beso!!

      Elimina
  8. Tão lindos que estão e cheios de bom aspecto.
    Adoro a combinação de sabores.

    beijinhos

    ResponElimina
  9. Nena, quina pinta! gairebé mossego la pantalla que avui només vaig amb un café des de les 7. Quina bona proposta per fer amb la peque. A més a mi també em van sobrar cireres del tortell! Potser els faig demà :-) Jo també intento pensar en cosetes lleugeretes però no me'n surto ;-)

    Un petonet de sucre bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe Esmorza alguna cosa, doncs, dona!! ;P

      Sí que ho és, perquè es fan en un moment i són súper senzills de preparar ^^ Si els fas ja em diràs què tal!

      Mira que volia fer alguna coseta sana eh, però no hi ha hagut manera... a veure si a la que ve... :)

      Moltes gràcies bonica!! Un petonet i fins després!!

      Elimina
  10. Que delicia de muffins nos presentas en esta ocasión Cris!!!! Me encanta las cápsulas que les has puesto a juego con las cerezas!!!! Deben de ser unos bocados celestiales!!!!

    Un besito guapa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapi!!! <3 La verdad es que estaban de vicio!! ;)

      Un besito y feliz finde Sandra!!

      Elimina
  11. Ohh què boníssims!! aquests muffins fiquen a prova fins i tot als menys llèpols! i les fotografies són una passada, sens dubte inviten a acostar-se a la pantalla! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe sí eh! A casa mira que a l'Albert no li agraden gaire ni les cireres ni la xocolata, però en canvi els va provar i li van agradar força! :P

      Moltes gràcies bonica!! M'alegro de que t'agradin!! ^^ Un petonet i bon cap de setmana Eva!

      Elimina
  12. Cristina, que bons han de ser aquests muffins... amb cireres i tot! I així tan ben presentades fan peneta menjar-se-les... quedarien tan bé com a guarniment dins d'un pot bonic :-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) merci guapa!! Doncs no van durar res, eh! hehehe :P M'alegro que t'agradin!

      Un petonet i bona setmana!

      Elimina
  13. Ara mateix en menjaria un parell per esmorzar, que tenen una pinta deliciosa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe jo em sambla que també Gemma!! N'hauré de tornar a fer un dia d'aquests! ^^

      Merci bonica! Petonets!

      Elimina
  14. Aquests muffins coronats per cireres roges són un berenar atraient i exquisit no només pels petits! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! A casa som dos i adults i ens els vam menjar en una tarda! hahaha Som uns golafres... :P

      Merci guapa! Un petonet!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!