Coca de trempó i coca vegetal mallorquina

Avui us porto una recepta mallorquina i vinguda directament d'allà, ja que tinc la sort de tenir el tiet mallorquí, en Paco i a qui dedico aquesta entrada d'avui! :D Moltes gràcies per la recepta! :*

Ja feia temps que tenia ganes d'aprendre a fer les seves coques, perquè queden boníssimes, ens encanten! Així que aquest dissabte passat per la tarda, ens en vam anar a casa seva perquè ens les ensenyés a fer i jo de pas, vaig aprofitar per ensenyar-li la meva recepta de tiramisú, que sé que li agrada moltíssim i que encara no n'havia fet mai. I després, per acabar el dia, vam degustar-ho tota la família plegats per sopar! M'agraden molt aquests àpats familiars on no celebrem res en concret, sinó només el fet d'estar junts i de poder passar una estona plegats i on a més, en surten coses tant bones com aquestes. A la propera el tombet mallorquí eh Paco! ;)

Ell sempre ens deia que són molt fàcils de preparar i ara que ja les sé fer, puc dir que realment ho són, ja ho veureu i de veritat que queden fabuloses. Els que les hagueu provat i/o fet sabreu del què parlo. Són un sopar perfecte i que a més, en menys de 45 minuts tindrem llest.

Com veieu les he fet petites, els hi he volgut donar una presentació diferent de com vam fer el dissabte, però és que a casa, sent dos, ens va millor així i a més, queden ben maques, no creieu? I sobre la recepta, dir-vos que he vist versions diferents d'aquestes coques, tant pel que fa a la massa, com pel farcit. Ell en el cas de la de trempó només hi posa ceba, pebrot verd i tomàquets i en altres versions he vist qui hi posa pebrot vermell també. Jo us ho ensenyaré tal com em va ensenyar ell, que a més, és com més m'agraden.

Així que anem per la recepta de la coca de trempó i de la coca vegetal mallorquina!

Hoy os traigo una receta mallorquina y venida directamente de allí, ya que tengo la suerte de tener el tío mallorquín, Paco y a quien dedico esta entrada de hoy! :D Muchas gracias por la receta! :*

Ya hacía tiempo que tenía ganas de aprender a hacer sus cocas, porque quedan buenísimas, nos encantan! Así que este sábado por la tarde, nos fuimos a su casa para que nos las enseñara a hacer y yo de paso, aproveché para enseñarle mi receta de tiramisú, que sé que le gusta muchísimo y que todavía no había hecho nunca. Y luego, para terminar el día, nos reunimos toda la familia y lo probamos todo para cenar! Me gustan mucho estas comidas y cenas familiares donde no celebramos nada en concreto, sino sólo el hecho de estar juntos y de poder pasar un buen rato y donde además, salen cosas tan buenas como éstas. En la próxima el tumbet mallorquín eh Paco! ;)

Él siempre nos decía que son muy fáciles de preparar y ahora que ya las sé hacer, puedo decir que realmente lo son, ya lo veréis y de verdad que quedan fabulosas. Los que las hayáis probado y/o hecho sabréis de lo que hablo. Son una cena perfecta y que además, en menos de 45 minutos tendremos lista.

Como veis las he hecho pequeñas, les he querido dar una presentación diferente de como hicimos el sábado, pero es que en casa, siendo dos, nos va mejor así y además, quedan bien bonitas, no creéis? Y sobre la receta, deciros que he visto versiones diferentes de estas cocas, tanto con respecto a la masa, como por el relleno. Él en el caso de la de trempó sólo le pone cebolla, pimiento verde y tomates y en otras versiones he visto quien le pone pimiento rojo también. Yo os lo enseñaré tal como me enseñó él, que además, es como más me gustan.

Así que vamos por la receta de la coca de trempó y de la coca vegetal mallorquina!

Coca de trempó i coca vegetal mallorquina
Per la massa (surt una coca gran, de la grandària d'una safata de forn)
- 250 grams de farina de mitja força
- 165 grams de cervesa
- 115 grams d'oli d'oliva

Per la coca de trempó (per la meitat de la massa):

- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets
- 1/2 ceba
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre

Per la coca vegetal (per la meitat de la massa):

- Un bon grapat de bledes fresques
- Un bon grapat de julivert fresc
- Un tomàquet
- Oli d'oliva
- Sal
- pebre
PREPARACIÓ

Primerament fem la massa. Per fer-la unim dins d'un bol la cervesa amb l'oli d'oliva i aleshores hi anem afegint la farina a mesura que l'anem integrant amb una espàtula. Si teniu robot de cuina també ho podeu fer a màquina amb l'accessori "ganxo", però de fet, no és una massa que necessiti de gaire amassat, per tant ho podeu fer perfectament sense màquina. Si veiem que li falta farina n'hi afegim una mica més, el que ens interessa és que s'acabi desenganxant de les parets del bol i que quedi tot ben integrat.

Quan la tinguem la reservem.

Preescalfem el forn a 200ºC i ara anem per preparar els ingredients de cada coca.

En el cas de la de trempó, tallem totes les verdures a daus petitons i la ceba en juliana i les passem a un bol. I en el cas de la vegetal, netegem les bledes i les talles a trossos petits i en el cas del julivert el deixem força sencer, però sense les tiges i també ho passem a un bol. A continuació estirem la massa amb les mans mateix, tot i que també podem utilitzar el corró i la col·loquem al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal. La deixem ben primeta.

I si com jo, les voleu fer petitones, primer l'estirem sobre el marbre i aleshores amb un aro rodó en fem petites coques individuals, que vigilant de que no se'ns trenquin anirem col·locant al damunt de la safata folrada. Tot seguit posem oli d'oliva i sal i pebre al gust a cadascun del bols amb les verdures, ho barregem bé i ho anem posant pel damunt de les coques. Finament, en el cas de les vegetals, tallem rodanxes primes de tomàquet, el col·loquem al damunt de les bledes i el julivert, hi posem una mica de sal i pebre i ja les tindrem a punt per enfornar.

En principi amb uns 25 minuts en tindrem prou, ens interessa que la massa quedi ben cruixent, així que si veiem que necessiten més o menys enfornat, punxant la massa ho sabrem.

I ja les tindrem llestes per servir. A nosaltres recent fetes és com ens agraden més, tot i que fredes o tèbies també estant ben bones i amb una mica de sal maldon pel damunt i un rajolí d'oli d'oliva per acabar, queden delicioses!

Espero que us hagi agradat aquesta recepta de la coca de trempó i de la coca vegetal mallorquina i que us animeu a preparar-les ;)

Bon profit!
Coca de trempó y coca vegetal mallorquina
Para la masa (sale una coca grande, del tamaño de una bandeja de horno)

- 250 gramos de harina de media fuerza
- 165 gramos de cerveza
- 115 gramos de aceite de oliva

Para la coca de trempó (para la mitad de la masa):

- 1 pimiento verde
- 2 tomates
- 1/2 cebolla
- Aceite de oliva
- Sal
- Pimienta

Para la coca vegetal (para la mitad de la masa):

- Un buen puñado de acelgas frescas
- Un buen puñado de perejil fresco
- Un tomate
- Aceite de oliva
- Sal
- pimienta
PREPARACIÓN

Primeramente hacemos la masa. Para hacerla unimos en un bol la cerveza con el aceite de oliva y entonces le vamos añadiendo la harina a medida que la vayamos integrando con una espátula. Si tenéis robot de cocina también podéis hacerlo a máquina con el accesorio "gancho", pero de hecho, no es una masa que necesite de mucho amasado, por tanto lo puede hacerse perfectamente sin máquina. Si vemos que le falta harina le añadimos un poco más, lo que nos interesa es que se acabe despegando de las paredes del bol y que quede todo bien integrado.

Cuando la tengamos la reservamos.

Precalentamos el horno a 200ºC y ahora vamos para preparar los ingredientes de cada coca.

En el caso de la de trempó, cortamos todas las verduras en dados pequeños y la cebolla en juliana y las pasamos a un cuenco. Y en el caso de la vegetal, limpiamos las acelgas y las cortamos en trozos pequeños y en el caso del perejil lo dejamos bastante entero, pero sin los tallos y también lo pasamos a un cuenco. A continuación estiramos la masa con las manos, aunque también podemos utilizar el rodillo y la colocamos sobre una bandeja de horno forrada con papel vegetal. La dejamos bien delgadita.

Y si como yo, las queréis hacer pequeñitas, primero la estiramos sobre el mármol y entonces con un aro redondo hacemos pequeñas cocas individuales, que vigilando de que no se nos rompan iremos colocando encima de la bandeja forrada. A continuación ponemos aceite de oliva, sal y pimienta al gusto en cada uno de los cuencos con las verduras, lo mezclamos bien y lo vamos poniendo por encima de las cocas. Finamente, en el caso de las vegetales, cortamos rodajas delgadas de tomate, lo colocamos encima de las acelgas y el perejil, ponemos un poco de sal y pimienta y ya las tendremos listas para hornear.

En principio con unos 25 minutos tendremos suficiente, nos interesa que la masa quede bien crujiente, así que si vemos que necesitan más o menos horneado, pinchando la masa lo sabremos.

Y ya las tendremos listas para servir. A nosotros recién hechas es como más nos gustan, aunque frías o tibias también están ricas y con un poco de sal maldon por encima y un chorrito de aceite de oliva para terminar, quedan deliciosas!

Espero que os haya gustado esta receta de la coca de trempó y de la coca vegetal mallorquina y que os animéis a prepararlas ;)

Buen provecho! 

38 comentaris:

  1. Me comía una ahora mismo! que ricas, me encanta! bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe yo a estas horas también empiezo a tener hambre y también me encantaría tener una, con lo ricas que están!! :P

      Muchas gracias guapísima! Un beso!!

      Elimina
  2. M´encanten aquestes coques i amb verdures encara mes. jo també la faig amb cerveza o aigua amb gas. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Són tota una delícia! Les repetiré, sens dubte, en varies ocasions per sopar :P

      Merci bonica! Una abraçada!

      Elimina
  3. una mida fantastica!!! per no parar! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe doncs sí, per no parar Roser! A casa ens agraden taaant...!! :P

      Un petonet bonica i moltes gràcies!!

      Elimina
  4. quins fotos i quines coques més boniques! Unes coques excel·lents!!

    ResponElimina
  5. Molt bones aquestes coques!! Petons

    ResponElimina
  6. Totes dues són moníssimes, i ben bones que han de ser! T'han quedat bones, bones! Un petó guapíssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar! Estaven boníssimes!! :P

      Una abraçada bonica!

      Elimina
  7. tomo nota de esta coca, xq la pinta es estupenda!!!!! menuda delicia la verdad. me ha encantado

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Sergio! :) La verdad es que sí, es una receta bien resultona y quedan deliciosas!

      Si las pruebas ya me contarás! Un beso!

      Elimina
  8. Tengo que decir que desde mi viaje a Barcelona he quedado encantado con las cocas!!!! Eso sí, creo que debería ponerme a prepararlas yo misma también. Esas que has hecho tienen una pinta increible Cris!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que tanto la de recapte típica catalana, como estas típicas de Mallorca están buenísimas!! A ver si te animas a hacerlas guapa, ya me contarás!!

      Un beso preciosa y muchas gracias!! ^^

      Elimina
  9. Quina pinta tan bonica Cris! Han d'estar boníssimes. Finalment no les vaig poder fer ahir, però t'asseguro que cauen ben àviat perquè a sobre van bé amb el regim ;-) Les fotos plenes de llum i super apetitoses i la recepte com bé dius no sembla complicada. Un petonàs bonica, ens veiem avui

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci reina!! :D Doncs sí, queden molt bones i són moooolt senzilles de preparar! Ja m'explicaras ;)

      Un abraçada bonica i fins després!! :*

      Elimina
  10. Si la recepta és d'un tiet mallorquí, llavors està més que assegurada.
    Totes dues opcions m'agraden molt, a casa les verdures són èxit assegurat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe sí! Ara en tinc unes quantes més de pendents perquè em vagi ensenyant... ;P

      Merci bonica!! I a casa, pels qui no els agrada tant la verdura, presentada en aquest format, en pasta... agrada molt més, també! ^^ A mi com que m'encanta la verdura, de totes les maneres la trobo bona! :)


      Un petonet Gemma!

      Elimina
  11. Te vaig conèixer gràcies a Instagram i m'ha encantat el teu blog, doncs em quede com seguidora :))
    ♥ ♥ ♥
    Petonets de Cecilia de Un Postre Para Pantagruel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies guapa!! Estic molt contenta de que hagis visitat el blog i que t'hagi agradat! ^^ Benvinguda!!

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  12. No les he probat mai, haurem de possar remei no? perque a la foto es veuen divines.
    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci guapa!! :D Anima't a provar-les, que ja veuràs que bones que queden!! ;)

      Un petonet Gemma i bon cap de setmana!

      Elimina
  13. Nena quina pinta mes bona aquesta coca!! m'entren unes ganes de ferla... jijijijij Un petonet !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Merci reina! La veritat és que es fan en un moment i queden boníssimes! Anima't!! ;P

      Una abraçada Ester i bon finde!!

      Elimina
  14. Respostes
    1. hehehe et passa com a mi, per això les vaig fer totes dues! :P

      Merci guapa! Un petó i bon cap de setmana!

      Elimina
  15. Doncs si que sembla fàcil si, i a més pinta boníssima!
    Quina sort tenir a algú que et pugui passar receptes com aquestes!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! És que realment són súper senzilles de fer i el resultat és fantàstic Víctor! :) I sí, és una sort tenir-lo, a més és molt bon mestre!! ;)

      Moltes gràcies!! Una abraçada i bon cap de setmana!!

      Elimina
  16. Les coques mallorquines ens encanten, el nostra pare és mallorquí i a la coca que feia la nostra tieta, li posava suc de taronja natural a la massa. Bé, m´imagino que hi hauran moltes variacions Com sempre, bona recepta i bones fotos, enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A si? Doncs ja ho provaré un dia! :) Realment n'hi ha moltes versions ;)

      Merci guapa!! Una abraçada i bona setmana!!

      Elimina
  17. Cristina soy un fan de estas cocas de verduras me encantan.Mira si me encantan que las hago estilo pizza en grande jaja
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe ;) a mi también me gustan muchísimo y en formato pizza, geniales Miquel! :)

      Muchas gracias!! Petons!!

      Elimina
  18. Me encantan estas cocas son muy ricas con esas verduritas, me quedo por aquí de seguidora, te invito a ver mi blog si te apetece!!
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Raquel! Me alegro de que te guste y que te quedes por aquí :D Bienvenida!! Ahora mismo me paso por el tuyo guapa!

      Un beso!

      Elimina
  19. Ohh aquesta la tinc pendent des de fa molt, i no sé perquè no m'hi fico ja perquè estic segura que a casa triomfaria, té un aspecte espectacular!! un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Eva! La veritat és que no costen gens de fer i en poqueta estona les tindràs llestes, així que ja no tens excusa!! hehehehe :P I a més, queden boníssimes!! ^^

      Un petonet bonica!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!