Sablé bretón amb nata i fruits vermells / Sablé bretón con nata y frutos rojos

Bon dia! Què tal la setmana? Per fi sembla que ha fet un canvi de temps i fa un solet que m'encanta! Així que per celebrar-ho i també, us confesso, per celebrar l'aniversari de l'Albert i meu, ahir vaig preparar aquests pastissets tant deliciosos i que de veritat que no costen gens de fer :)

Amb el temps us he volgut anar ensenyant diferents classes de massa per fer tant pastissos dolços com salats, ja sigui la massa brisa, la sucrée, el crumble, la pasta de full ràpida... així que avui és el torn del sablé bretón, una massa dolça, com de galeta, boníssima i que s'utilitza per fer diferents elaboracions dolces i sobretot, com a base de pastissos. Crec que fer les masses casolanes val la pena i us animo a que ho feu, perquè de veritat que no tenen res a veure amb les de compra, tampoc són tant complicades de fer i marquen la diferència d'un bon pastís. En aquest cas només porta la massa com a base, la nata i les fruites per sobre i és que tampoc li fan falta gaires coses més, per si sola està espectacular!

Així que aquí teniu aquests pastissets de sablé bretón amb nata i fruits vermells. Espero que us agradin tant o més que a nosaltres! ^^

Buenos días! ¿Qué tal la semana? Por fin parece que ha hecho un cambio de tiempo y hace un sol que me encanta! Así que para celebrarlo y también, lo confieso, para celebrar el aniversario de Albert y mío, ayer preparé estos pastelitos tanto deliciosos y que de verdad que no cuestan nada de hacer :)

Con el tiempo os he querido enseñar diferentes clases de masa para hacer tanto pasteles dulces como salados, ya sea la masa brisala sucréeel crumbleel hojaldre rápido... así que hoy es el turno del sablé bretón, una masa dulce, como de galleta, buenísima y que se utiliza para hacer diferentes elaboraciones dulces y sobretodo, como base de pasteles. Creo que hacer las masas caseras vale la pena y os animo a que lo hagáis, porque de verdad que no tienen nada que ver con las de compra, tampoco son tan complicadas de hacer y marcan la diferencia de un buen pastel. En este caso sólo lleva la masa como base, la nata y las frutas por encima y es que tampoco le hacen falta muchas cosas más, por sí sola está espectacular!

Así que aquí tenéis estos pastelitos de sablé bretón con nata y frutos rojos, espero que os gusten tanto o más que a nosotros! ^^

Sablé bretón amb nata i fruits vermells
(per a un pastís d'uns 22cm de diàmetre o per fer-ne uns 6 de petitons)
- 3 rovells d'ou
- 130 grams de sucre
- 150 grams de mantega pomada
- 200 grams de farina fluixa
- Un pessic de sal
- 1 bosseta de llevat químic (tipus Royal)

Per la decoració del damunt:

- 80 grams de xocolata blanca per fondre
- 300 grams de nata líquida per muntar
- 30 grams de sucre
- Un rajolí d'essència de gerds (opcional)
- Fruits vermells per decorar (gerds, maduixes...)
PREPARACIÓ

Primerament fem la massa. Per fer-la posem els rovells i el sucre dins d'un bol, i amb un batedor de mà els blanquegem fins que obtinguem una mescla untuosa i blanca. Aleshores hi afegim la mantega pomada i amb l'ajuda d'una espàtula l'anem incorporant bé. Tot seguit hi afegim la farina, la sal i el llevat prèviament tamisats, i ho acabem d'incorporar bé. Ara la ben emboliquem amb paper film i la deixem reposar 2 hores a la nevera.

De mentre, és bon moment per preparar la nata. La muntem amb el robot de cuina o amb el batedor elèctric, juntament amb el sucre i l'essència de gerds (opcional) i un cop muntada la passem dins la màniga pastissera amb la punta que més ens agradi i la reservem a la nevera fins que la tinguem d'utilitzar.

Passades les dues hores, retirem la massa de la nevera, l'estenem al damunt d'un tros de paper vegetal una mica enfarinat i a uns 4-5 mm de gruix (jo ho vaig deixar una mica més prim). Quan ho tinguem, amb l'ajuda d'un aro de 22cm o uns quants de petits, tallem discos de la massa, que deixarem dins dels aros. Ho col·loquem tot al damunt d'una safata de forn i ho enfornem a 180ºC durant uns 15-20 minuts.

Finalment ho retirem del forn, traiem l'aro o els aros del damunt i ho deixem refredar del tot.

Quan la massa estigui freda, serà el moment de fondre la xocolata blanca al bany Maria o al microones, fer-ne una fina capa, amb l'ajuda d'un pinzell, pel damunt de la massa i així aïllar-la de la nata per tal que no s'humitegi. I per últim ens queda decorar-ho amb la nata i els fruits vermells com més ens agradi i donar-li un toc final amb el sucre llustre tamisat per sobre. I ja ho tenim! :P

Per cert, teniu en compte que, com sempre, se'n poden fer altres versions. També se li poria posar crema, melmelada, ganache de xocolata... i altres fruites per sobre, o sense fruites... tot al gust de cadascú. La qüestió és anar provant diferents opcions.

Espero que us hagin agradat aquests pastissets de sablé bretón amb nata i fruits vermells i que vinga, us animeu a provar-los, que seran unes postres perfectes per sorprendre i a més... ja veureu com us encantaran! ;)

Bon profit!
Sablé bretón con nata y frutos rojos
(Para un pastel de unos 22cm de diámetro o para hacer unos 6 de pequeños)
- 3 yemas de huevo
- 130 gramos de azúcar
- 150 gramos de mantequilla pomada
- 200 gramos de harina floja
- Una pizca de sal
- 1 bolsita de levadura química (tipo Royal)

Para la decoración de encima:

- 80 gramos de chocolate blanco para fundir
- 300 gramos de nata líquida para montar
- 30 gramos de azúcar
- Un chorrito de esencia de frambuesa (opcional)
- Frutos rojos para decorar (frambuesas, fresas...)
PREPARACIÓN

Primeramente hacemos la masa. Para hacerla ponemos las yemas y el azúcar en un bol, y con unas varillas las blanqueamos hasta obtener una mezcla untuosa y blanca. Entonces añadimos la mantequilla pomada y la incorporamos bien con una espátula. A continuación añadimos la harina, la sal y la levadura previamente tamizadas, y lo acabamos de incorporar todo bien con la ayuda de la espátula. Ahora la bien envolvemos con papel film y la dejamos reposar 2 horas en la nevera.

De mientras, es buen momento para preparar la nata. La montamos con el robot de cocina o con las varillas eléctricas, junto con el azúcar y la esencia de frambuesa (opcional) y una vez montada la pasamos a la manga pastelera con la boquilla que más nos guste y la reservamos en la nevera hasta que la tengamos de usar.

Pasadas las dos horas, retiramos la masa de la nevera, la extendemos sobre un trozo de papel vegetal un poco enharinado y a unos 4-5 mm de grosor (yo lo dejé un poco más finito). Cuando lo tengamos, con la ayuda de un aro de 22 cm o varios pequeños, cortamos discos de la masa, que dejaremos dentro de los aros. Lo colocamos todo sobre una bandeja de horno y lo horneamos a 180ºC durante unos 15-20 minutos.

Finalmente lo retiramos del horno, quitamos el aro o los aros de encima y lo dejamos enfriar por completo.

Cuando la masa esté fría, será el momento de fundir el chocolate blanco al baño María o en el microondas, hacer una fina capa de chocolate, con la ayuda de un pincel, por encima de la masa y así aislarla de la nata para que no se humedezca. Y por último acabarlo de decorar con la nata y los frutos rojos de la forma que más nos guste y darle el toque final con el azúcar glas tamizado por encima. Y ya lo tenemos! :P 

Por cierto, tened en cuenta que, como siempre, se pueden hacer distintas versiones, también se le pondría poner crema, mermelada, ganache de chocolate... y otras frutas por encima, o sin frutas también, esto al gusto de cada uno. 

Espero que os hayan gustado estos pastelitos de sablé bretón con nata y frutos rojos y que venga, os animéis a probarlos, que será un postre perfecto para sorprender y además... ya veréis como os encantarán! ;)

Buen provecho!

28 comentaris:

  1. Pero que pastelitos tan originales te han quedado!!
    Yo tambien suelo preparar sable breton como base para pastelitos: estan exquisitos!
    Como decoracion suelo poner crema pastelera o mascarpone (en casa les encanta!): pero tengo que probar con esta!!! Me encanta el chocolate blanco! Y sobre todo con esas apetitosas frambuesas por encima!
    Te ha quedado de 10! Y las fotos...para comerselas!
    Un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima!! Sí, es una base para pasteles perfecta, está deliciosa y acompañada con crema, con crema de mascarpone... con lo que sea, está de vicio! hehehe yo es que hasta sola me la como! :P Me alegro de que te haya gustado ^^

      Un beso preciosa!

      Elimina
  2. Unas fotos chulísimas, además de un pastelillo que debe estar de muerte lenta!! Bss.

    ResponElimina
  3. Que buena pinta tienen. Con la esas fotos dan ganas de comerte uno ahora mismo.
    Un saludo :)

    ResponElimina
  4. Una pinta deliciosa, tengo muchas ganas de probar esta receta, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Mara!! ^^ Si te animas a hacerla ya me dirás qué tal, espero que os encante!!

      Un besito guapa!

      Elimina
  5. tinc pendent desde fa anys de fer una sablé bretón!! mmm quina pinta!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! Doncs ara ja no tens excusa, Roser! ;P La veritat és que no és difícil i queda deliciós ^^

      Merci guapa!! Una abraçada!

      Elimina
  6. has visto la maravilla q has preparado???? esto es impresionantemente rico y es q ya entra por los ojos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe :D Muchísimas gracias Sergio! Me alegro de que te haya gustado!! ;)

      Un beso!!

      Elimina
  7. me encanta tu receta, tiene una pinta espectacular. un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Julia!! :) Estaba delicioso!! :P

      Un besito!

      Elimina
  8. Sempre les costumo a comprar preparades les masses, a veure si m'atreveixo amb aquesta que sembla ben fàcil i bona!!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Val la pena Anna, no tenen res a veure amb les de compra, i de veritat que no són tant complicades de fer a casa :) Ja veuràs com es notarà la diferència.

      Merci guapa!! Un petonet!

      Elimina
  9. Tiene que estar más que rico....¡delicioso! Una pinta estupenda y unos ingredientes sencillos, pero riquísimos! bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias guapa!! :) Pues sí, la verdad es que no necesita demasiadas cosas, esta masa por si sola esta deliciosa :P

      Un beso!!

      Elimina
  10. Jolín Cris!!! Este tipo de pastelitos te quedan siempre perfectos!!! Las fotografías son una preciosidad!!!! Que ganas de probarlos!!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias preciosa!! Me alegro mucho de que te gusten!! ^^

      Un besito y buen finde!!

      Elimina
  11. Doncs està clar que la provarem veient les fotos ja entran ganes i aquesta massa encara no l'he fet mai
    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja m'explicaràs, ja veuràs com us encanta ;)

      Un petonet guapa!! Bon cap de setmana!!

      Elimina
  12. Quina experta en masses..jejeje..Felicitats! a tots dos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha ja m'agradaria ser-ho, ja! ;) Merci bonica!! ^^

      Un petonet i bon cap de setmana!

      Elimina
  13. Ostres tu Cris, ara em moro de ganes de fer sablé! Però m'hauré de contenir perquè aquest cap de setmana el tinc ben ple! Mmm, quin berenar em faria ara mateix! Petonàs guapa!

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta! ja m'estic imaginant la recepta amb unes bones maduixes...
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) merci guapa! La veritat és que queden deliciosos i són ben fàcils!! :P

      Un petonet!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!