Crème brûlée de xocolata / Crème brûlée de chocolate

Bon dia! La recepta d'avui aviso, és per xoco addictes (o sigui, com jo! hehehe :P). Si us agrada la xocolata segur que us encantarà, ja que la cremositat que té, el sabor intens de la xocolata i el cruixent per sobre, el fan un dolç totalment irresistible... I si per contra, no us agrada tant la xocolata, es pot fer seguint el mateix procediment, però sense realitzar l'últim pas, que és el de mesclar la crema amb la xocolata. Així que és perfecte per tots els gustos... o gairebé tots ;) Us porto una crème brûlée de xocolata boníssima, ràpida de fer i perfecte per ocasions especials en les que no es disposi de gaire temps, però alhora es vulgui sorprendre als convidats. A veure què us sembla ^^

Buenos días! La receta de hoy aviso, es para choco adictos (o sea, como yo! hehehe :P). Si os gusta el chocolate seguro que os encantará, ya que la cremosidad que tiene, el sabor intenso del chocolate y el crujiente por encima, lo hacen un dulce totalmente irresistible... Y si por el contrario, no os gusta tanto el chocolate, se puede hacer siguiendo el mismo procedimiento, pero sin hacer el último paso, que es el de mezclar la crema con el chocolate. Así que es perfecto para todos los gustos... o casi todos ;) Os traigo una crème brûlée de chocolate buenísima, rápida de hacer y perfecta para ocasiones especiales en las que no se dispone de mucho tiempo, pero a la vez se quiere sorprender a los invitados. A ver qué os parece ^^

Crème brûlée de xocolata
(per a 4 persones)
- 4 rovells d'ou
- 60 grams de sucre
- 250 ml de nata líquida
- 1/2 beina de vainilla
- 150 grams de xocolata negra per fondre
PREPARACIÓ

Primerament posem la nata amb les llavors de la vainilla en un cassó i a foc mitjà-alt deixem que es vagi escalfant. Al mateix temps, blanquegem els rovells amb 40 grams del sucre dins d'un bol. Quan la nata comenci a bullir, l'incorporem a la mescla dels rovells i ho mesclem bé. Tot seguit ho retornem al cassó i a foc suau deixem que la crema espesseixi sense parar de mesclar-ho amb un batedor de mà. No hem de deixar que bulli, ja que aleshores una part de la crema quallarà i es quedarà enganxada a la base del cassó i això farà que com a resultat tinguem menys quantitat de crema de la que havíem calculat. Tot i així, hem de deixar que ens arribi a uns 85ºC. Aleshores serà el moment d'avocar-ho al damunt de les gotes de xocolata o de la xocolata prèviament trossejada a dins d'un bol i d'incorporar-ho tot bé amb l'ajuda d'una espàtula. Quan tinguem la crema llisa i homogènia, només ens quedarà servir-la dins de les terrines, gots, cassoletes... on la vulguem servir i deixar que es refredi completament.

Finalment només ens queda posar-hi el sucre que ens queda pel damunt i caramel·litzar-lo amb l'ajuda d'un soplet o a partir de l'opció del grill del forn.

I ja la tenim a punt! Com veieu és súper ràpida i senzilla, així que no teniu excusa per no provar-la! :)

Bon profit!!

I per cert, la setmana que ve no sé si podré publicar, aquest divendres marxem a la Toscana fins dimarts (quines ganes...!) i no sé si em donarà temps de preparar alguna coseta pel dimecres que ve, però de totes maneres espero tornar molt inspirada per preparar-vos alguna recepta típica d'allà o que sinó, com a mínim, ens la faci recordar ;)

Fins a la tornada! Una abraçada!
Crème brûlée de chocolate
(para 4 personas)
- 4 yemas de huevo
- 60 gramos de azúcar
- 250 ml de nata líquida
- 1/2 vaina de vainilla
- 150 gramos de chocolate negro para fundir
PREPARACIÓN

Primeramente ponemos la nata con las semillas de la vainilla en un cazo y a fuego medio-alto dejamos que se vaya calentando. Al mismo tiempo, blanqueamos las yemas con 40 gramos del azúcar dentro de un bol. Cuando la nata empiece a hervir, la incorporamos a la mezcla de las yemas y lo mezclamos bien. A continuación lo devolvemos al cazo y a fuego suave dejamos que la crema espese sin dejar de mezclar con un batidor de mano. No debemos dejar que hierva, ya que entonces una parte de la crema cuajará y se quedará pegada a la base del cazo y esto hará que como resultado tengamos menos cantidad de crema de la que habíamos calculado. Sin embargo, debemos dejar que nos llegue a unos 85ºC. Entonces será el momento de avocar la crema encima de las gotas de chocolate o del chocolate previamente troceado dentro de un cuenco y de incorporarlo todo bien con la ayuda de una espátula. Cuando tengamos la crema lisa y homogénea, sólo nos quedará servirla dentro de las tarrinas, vasos... donde la queramos servir y dejar que se enfríe completamente.

Finalmente solo nos queda poner el azúcar que nos queda por encima y caramelizarlo con la ayuda de un soplete o a partir de la opción del grill del horno.

Y ya la tenemos lista! Como veis es súper rápida y sencilla, así que no tenéis excusa para no probarla! :)

Buen provecho !!

Y por cierto, la próxima semana no se si podré publicar, este viernes nos vamos a la Toscana hasta el martes (qué ganas...!) y no sé si me dará tiempo de preparar alguna cosilla para el próximo miércoles, pero de todos modos espero volver muy inspirada para prepararos alguna receta típica de allí o que sino, como mínimo, nos la haga recordar ;)

Hasta la vuelta! Un abrazo! 

28 comentaris:

  1. Mare meva quina pinta més bona!!!
    I les fotos m'agraden molt!
    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapíssima!! Me'n alegro molt!! ^^

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Hola Cristina, quant de temps que no passava per aquí, i torno a la càrrega i em trobo amb aquesta delícia... per mi amb ració doble de xocolata, jajaja!!

    Fa una pinta espectacular, i segur que està boníssim!

    Petons, i que vagi molt bé el viatge per la Toscana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Víctor!! A mi em passa el mateix, costa trobar temps per poder fer-ho tot... ;) me'n alegro de veure't per aquí i de que t'hagi agradat la recepta, la veritat és que estava molt bona!! ;)

      Moltes gràcies!! Ja aniré penjant cosetes per instagram! :)

      Un petó!

      Elimina
  3. Qué pasada!!, nunca lo he hecho con chocolate, se ve impresionante. Bss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si te gusta el chocolate, pruébala de hacer, porqué queda delicioso!! :P

      Muchas gracias guapa!! Un fuerte abrazo!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Merci bonica!! :) Sí que ho estava... molt!! :P

      Un petonet!

      Elimina
  5. que bona que és...i amb nata a sobre, ha de ser una passada!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres doncs sí... amb la nata ha de quedar brutal... :PP

      Merci guapa! Una abraçada!!

      Elimina
  6. Per mi amb xocolata! Fa molt bona pinta aquest cruixent, felicitats!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marxant una de xocolada, doncs!! ;)

      Gràcies bonica!! ^^ Un petonet!

      Elimina
  7. Mmmmmmm, pero que buena esa creme brulé al chocolate... Te ha quedado perfecta y la primera fotografía lo dice todo!!!! Que arte Cris, que arte!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe gracias preciosa!! ;) eres un solete!!

      Un fuerte abrazo!!

      Elimina
  8. De xocolata i de preparació ràpida??? apuntadíssima queda, que jo també sóc xocoaddicta ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si t'hi animes, doncs, Eva! Ja veuràs com t'encantarà ^^

      Merci!! Un petonet!

      Elimina
  9. Ohh quines ganes tenia de passar per veure aquests gotets tant i tant adictius. A casa he fet creme brulée però de xocolata mai i m´ha encanatat la idea. Ja la tinc guardada! Bon cds. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs, doncs! ;) Me'n alegro molt de que t'hagin agradat bonica!!

      Una abraçada!

      Elimina
  10. Hola! jo l'he feta de xoco blanca...i em va agradar força això que jo sóc de xoco negra. Espero que vaig tot bé per la Hoffman.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agrada tota la xocolata, però podent escollir la negra m'encanta!! :P

      Merci guapa!! I el curs súper bé, ja s'acaba... :( I a tu com et va?!

      Una abraçada!

      Elimina
  11. Una manera ven diferent de fer la creme bruñee, que normalment es qualla al forn. Amb la xocolata mmmm..... de vici total!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt bona Gemma, si la proves ja m'explicaràs què tal ;)

      I sí, és tot un vici! No va durar gens ni mica!! hehehe Un petonet!

      Elimina
  12. Mmm quin super caramel, tant ferm i cruixent, m'encanta!! Ha de ser bonísima aquesta crema... jo no l'he provat mai amb xoco però la natural m'encanta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci guapa!! A mi la natural també m'agrada molt, però em va semblar interessant provar-la amb algun altre gust i la veritat és que ens va encantar... i és que amb l'ho fan que sóc de la xoco... hehehehe

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  13. Ostres!!!! De xocolata!!!!! Ha de ser bona de veritat i és una bona opció per variar una mica :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Jo també vaig pensar el mateix :)

      Moltes gràcies!! Un petó!!

      Elimina
  14. Té una pinta genial Cristina! Si la que vam fer a classe em va semblar espectacular... aquesta ho serà però en majúscules! <3 love it.

    (he tornat a enxegar el blog, que el tenia ple de pols :-( )

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe moltes gràcies!! ^^

      Jo també l'he tornat a engegar aquesta setmana... que també l'he tingut una mica abandonat... :(

      Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!