Galette de poma / Galette de manzana

Bon dia! Què tal? Avui us porto una recepta dolça boníssima! Feia temps que la volia fer i ahir per fi em vaig decidir a preparar-la per avui poder-la compartir amb vosaltres ;) La veritat és que he quedat molt contenta amb el resultat, ens ha agradat molt. A més, no és ni molt llarga ni molt complicada de preparar, així que encara millor!

Us estic parlant d'una galette de poma deliciosa, segur que ja n'haureu fet o si més no l'haureu vist en més d'una ocasió i és que és un pastís força conegut i per la xarxa hi ha moltes receptes de com fer-lo. És un pastís perfecte per fer en qualsevol ocasió, queda un aroma boníssim per tota la casa i tothom hi queda més que encantat! I és que tant per esmorzar amb una bona tassa de cafè amb llet (que és com m'acabo d'acabar el trosset que va sobrar d'ahir... :P), per berenar, per postres... és perfecte! A més, no necessita nevera i us puc confirmar que al cap d'una dia seguia estant espectacular!

Per fer-lo, jo he optat per fer la massa brisa casolana, que no costa gens de fer i que com ja us he dit en altres publicacions, queda boníssima i molt millor que la comprada, però de totes maneres, també podeu optar per la massa ja feta i us estalviareu un pas. Tot i així, us torno a recomanar que hi dediqueu un momentet més i la proveu de fer vosaltres, perquè val la pena :)

Així que aquí teniu la recepta d'aquest pastís tant "rústic" (m'encanta!) i bo ^^

Buenos días! ¿Qué tal? Hoy os traigo una receta dulce buenísima! Hacía tiempo que quería hacerla y ayer por fin me decidí a prepararla para hoy poder compartir con vosotros ;) La verdad es que he quedado muy contenta con el resultado, nos ha gustado mucho. Además, no es ni muy larga ni muy complicada de preparar, así que aún mejor!

Os estoy hablando de una galette de manzana deliciosa, seguro que ya la habréis hecho o por lo menos la habréis visto en más de una ocasión y es que es una tarta muy conocida y por la red hay muchas recetas de cómo hacerla. Es una tarta perfecta para hacer en cualquier ocasión, queda un aroma buenísimo por toda la casa y todo el mundo queda encantado con ella! Y es que tanto para el desayuno con una buena taza de café con leche (que es como me acabo de terminar el trocito que sobró de ayer... :P), para merendar, de postre... es perfecta! Además, no necesita nevera y os puedo confirmar que al cabo de un día seguía estando espectacular!

Para hacerla, yo he optado por hacer la masa brisa casera, que no cuesta nada de hacer y que como ya uno he dicho en otras publicaciones, queda buenísima y mucho mejor que la comprada, pero de todos modos, también podéis optar por la masa ya hecha y os ahorraréis un paso. Aún así, os vuelvo a recomendar que le dediquéis un momentito más y la intentéis de hacer vosotros, porque vale la pena :)

Así que aquí tenéis la receta de esta tarta tan "rústica" (me encanta!) y buenísima! ^^

Galette de poma
Per la massa brisa:

- 250 grams de farina fluixa
- 125 grams de mantega freda tallada a daus
- 5 grams de sal
- 10 grams de sucre
- 80 grams d'aigua

Pel farcit:

- 3 pomes golden
- 2 cullerades de sucre morè
- 1 cullerada de farina
- El suc de mitja llimona
- Un grapat d'ametlles laminades crues

Per pintar la massa abans d'enfornar-la:

- 1 ou
- Sucre morè
PREPARACIÓ

Primerament preescalfem el forn a 200ºC. I seguidament anem per fer la massa.

Per fer-la posem fins del bol del robot de cuina i sinó en un bol que tingueu, la farina, la sal, el sucre i la mantega freda tallada a daus. I amb l'accessori de la pala i a velocitat mitjana, deixem que es vagi formant com una pols, semblant al formatge parmesà ratllat. A mesura que es vagin integrant bé tots els ingredients, anem augmentant la velocitat (si no teniu robot de cuina, ho podeu fer amb el batedor elèctric o dins d'un triturador). Tot seguit, quan tinguem aquesta massa sorrosa, en el cas del robot de cuina, canviem la pala pel ganxo i hi incorporem 2/3 de l'aigua i a velocitat baixa, deixem que es formi com una pasta. En aquest moment veurem si hi hem incorporat prou aigua o no, i si veiem que encara no tenim una massa homogènia i que encara no es desenganxa de les parets del bol, n'hi haurem d'afegir una mica més. Quan la tinguem, deixem d'amassar i ho retirem. La tapem amb paper film i la reservem.

Ara preparem el que serà el nostre farcit. Per fer-lo, pelem les pomes, les partim per la meitat, els hi extraiem el cor i les tallem a làmines ben finetes. Per altra banda, mesclem dins d'un bol el suc de la llimona, amb el sucre i la farina.

Ara, preparem una safata de forn folrada amb paper vegetal i anem per estirar la massa. Per fer-ho, posem una mica de farina al damunt de la superfície de treball, posem la massa al damunt, hi posem una mica de farina a sobre, al igual que pel corró i l'estirem ben fina i arrodonida. Quan la tinguem, la passem al damunt de la safata de forn i ja la podrem farcir. Per fer-ho, anem disposant les làmines de poma per tota la massa, deixant una mica de marge pel voltant, per després poder-la plegar. Ho cobrim bé de poma. Ara, posem la mescla amb el suc de llimona per sobre de la poma, hi repartim, també, les ametlles i per últim, pleguem els extrems de la massa cap endins, mirant de donar-li la forma que més ens agradi.

Finalment pintem la massa, amb l'ajuda d'un pinzell, amb l'ou batut, hi repartim una mica de sucre morè i ja ho podem enfornar durant uns 30 minuts o fins que veiem que la poma ja està cuita i la massa ben daurada.

La retirem del forn, la deixem refredar al damunt d'una reixeta i ja la tenim a punt per servir!

Una galette de poma simplement deliciosa! Espero que us hagi agradat!

Bon profit!
Galette de manzana
Para la masa brisa:

- 250 gramos de harina floja
- 125 gramos de mantequilla fría cortada en dados
- 5 gramos de sal
- 10 gramos de azúcar
- 80 gramos de agua

Para el relleno:

- 3 manzanas golden
- 2 cucharadas de azúcar moreno
- 1 cucharada de harina
- El zumo de medio limón
- Un puñado de almendras laminadas crudas

Para pintar la masa antes de hornearla:

- 1 huevo
- Azúcar moreno
PREPARACIÓN

Primeramente precalentamos el horno a 200ºC. Y seguidamente vamos por la masa.

Para hacerla ponemos dentro del cuenco del robot de cocina y sino en un bol que tengáis, la harina, la sal, el azúcar y la mantequilla fría cortada en dados. Y con el accesorio de la pala y velocidad media, dejamos que se vaya formando como un polvo, similar al queso parmesano rallado. A medida que se vayan integrando bien todos los ingredientes, vamos aumentando la velocidad (si no tenéis robot de cocina, podéis hacerlo con el batidor eléctrico o dentro de un triturador). A continuación, cuando tengamos esta masa arenosa, en el caso del robot de cocina, cambiamos la pala por el gancho y incorporamos 2/3 del agua y a velocidad baja, dejamos que se forme como una pasta. En este momento veremos si hemos incorporado suficiente agua o no, y si vemos que todavía no tenemos una masa homogénea y que aún no se despega de las paredes del bol, le tendremos que añadir un poco más. Cuando la tengamos, dejamos de amasar y la retiramos. La tapamos con papel film y la reservamos.

Ahora preparamos lo que será nuestro relleno. Para hacerlo, pelamos las manzanas, las partimos por la mitad, les extraemos el corazón y las cortamos en láminas bien finas. Por otro lado, mezclamos en un bol el zumo del limón, con el azúcar y la harina.

Ahora, preparamos una bandeja de horno forrada con papel vegetal y vamos para estirar la masa. Para ello, ponemos un poco de harina encima de la superficie de trabajo, ponemos la masa encima, ponemos un poco de harina sobre la masa, al igual que por el rodillo y la estiramos bien fina y redondeada. Cuando la tengamos, la pasamos encima de la bandeja de horno y ya la podremos rellenar. Para ello, vamos disponiendo las láminas de manzana por toda la masa, dejando un poco de margen por todos los extremos y así, después, la podremos plegar. La cubrimos bien de manzana. Ahora, ponemos la mezcla con el jugo de limón por encima de la manzana, le repartimos, también, las almendras y por último, plegamos los extremos de la masa hacia dentro, tratando de darle la forma que más nos guste.

Finalmente pintamos la masa, con la ayuda de un pincel, con el huevo batido, repartimos un poco de azúcar moreno por encima y ya la podremos hornear durante unos 30 minutos o hasta que veamos que la manzana ya está cocida y la masa bien dorada.

La retiramos del horno, la dejamos enfriar sobre una rejilla y ya la tenemos lista para servir!

Una galette de manzana simplemente deliciosa! Espero que os haya gustado!

Buen provecho!

6 comentaris:

  1. solo puedo decirte q te ha quedado genial!!! menuda pasada!!! me encanta

    ResponElimina
  2. Que buena Cris!!!! Si hay algo que me vuelve loca son las tartas y postres hechos con manzana!!!! Creo que no me puedo resistir a llevarme de tu blog tu galette!!!!! Tiene una pinta fantástica!!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapi!! :) A mi también me encantan! :P

      Un besito Sandra!

      Elimina
  3. Hola bonica! que abandonada et tinc :-( I això que en veure la galette per Instagram gairebé babejo. És veu ben sencilla i ben bona. Ja saps que jo tiro pel rústic ;-) Només cal veure l'interior, quina gana! Un petonàs bonica, dijous ens expliques què tal la Marie Antoinette

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apa! Només faltaria! ;)

      Sí que ho és i queda deliciosa, a casa va volar, de veritat! :P hehehe

      Una abraçada bonica meva i fins demà!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!