Avui per berenar... Natilles !


Aquest any (com que em vaig portar molt bé) els Reis em van portar una de les coses que em feien més gràcia... Una iogurtera! No em pensava pas que els postres podrien quedar tant bé, la veritat. Així que des de llavors gairebé cada dia preparo iogurts, flams, natilles…  I va tant bé, que a casa cada dia més els agrada tenir diferent varietat de postres per escollir (i a qui no, veritat?). I ahir, com que vaig veure que la proposta del mes de Memòries d’una cuinera eren natilles, doncs vaig decidir preparar-ne de varies classes per així afrontar el repte com cal i també per tenir contenta a la família :P


Avui us les porto fetes casolanes, però algun dia ja posaré les receptes dels postres que faig amb la iogurtera, perquè realment surten boníssims! Els iogurts... els flams… mmmmmm… quina meravella!

 Ara, però, anem per les natilles!

Les primeres dos receptes les vaig extreure d’un llibre que tenim per casa i que és de receptes de l’àvia i la recepta de les natilles de vainilla i xocolata blanca la vaig trobar a la pàgina de Gastronomía&Cía i em van cridar molt l’atenció, perquè mai n’havia tastat i em va semblar que havien de ser delicioses (i ho són!). La combinació de la vainilla i la xocolata blanca... simplement espectacular!

Comencem?

Natilles de canyella
INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 200 grams de sucre refinat
- 1 litre de llet
- 3 rovells d’ou
- 40 grams de maicena
- ½ pell de llimona
- 2 branquetes de canyella
- 4 culleradetes de canyella en pols

PREPARACIÓ

Comencem posem al foc la llet amb la meitat del sucre, la pell de la llimona i les branques de canyella. Quan comenci a bullir, abaixem el foc i deixem que bulli suaument durant 1 minut, mentre ho anem remenant perquè el sucre no s’enganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar una mica.

Mentrestant, en un bol a part, barregem l’altra meitat del sucre amb els rovells d’ou i la maicena. Quan obtinguem una mescla homogènia, traiem les branques de canyella i la pell de la llimona de la llet i hi afegim la mescla dels rovells d’ou tot barrejant-ho bé.

Ràpidament tornem a posar a bullir la llet a foc mitjà, removent constantment, fins que espesseixi.

Una vegada hagi espessit, ja podem posar les natilles dins dels gotets individuals on les vulguem servir, les deixem refredar una mica i cap a la nevera (com a mínim 3 hores). I ja les podem servir! Si voleu les podeu acompanyar d’una mica de canyella en pols pel damunt com he fet jo i també d’alguna galeta, com les Maries, que agraden molt als més petits de la casa!

Natilles de xocolata
INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 200 ml de nata líquida
- 550 ml de llet
- 50 grams de cacau pur en pols
- 100 grams de sucre refinat
- 40 grams de maicena
- Una mica d’essència de vainilla

PREPARACIÓ

Primer dissolem la maicena amb una mica de la llet que hem preparat, fins que tots dos ingredients quedin integrats i no es formin grumolls.

A continuació afegim tots els ingredients en un cassó i ho posem a foc mitjà.

Anem barrejant lentament i contínuament fins que la mescla tingui una textura homogènia, densa i lleugerament espessa. Quan això passi, ja podem posar les natilles dins els gotets individuals, ho deixem reposar i refredar una mica i cap a la nevera (també un mínim de tres hores). I ja les podem servir! Si voleu les podeu acompanyar d’una mica de coco ratllat, de galetes, fruits vermells... Al vostre gust, ja ho sabeu!

Natilles de vainilla i xocolata blanca
INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 600 grams de llet
- 30 grams de maicena
- 1 branca de vainilla
- 3 rovells d’ou
- 80 grams de sucre
- 150 grams de xocolata blanca

PREPARACIÓ

Primerament barregem la maicena amb una petita part de la llet que hem preparat, fins que no quedin grumolls i tot estigui ben integrat.

Tot seguit posem la resta de la llet i la vainilla en un cassó a foc mitjà fins que bulli. Quan comenci a bullir, ho retirem del foc i ho deixem reposar uns 10 minuts.

A continuació barregem els rovells d’ou amb el sucre i ho ben batem fins que quedi una mescla cremosa i homogènia. Ara hi afegim la llet amb la maicena i ho tornem a batre fins que tot quedi incorporat.

Passats els deu minuts, traiem la branca de vainilla de la llet, la tornem a posar al foc mitjà i hi posem la preparació dels rovells d’ou i també la xocolata en trossos petits. Ho anem removent fins que espesseixi.

Finalment, ja només ens queda posar les natilles dins els gotets, deixar-ho reposar una mica i cap a la nevera (també tres hores com a mínim). I ja ens les podem menjar!

Com veieu, se’n poden fer de molts tipus, també n’hi ha de taronja, de mandarina... i fins i tot de salades! Així que si us ho proposeu, en podeu fer un bon tastet ;) Espero que us agradin!

Bon profit!

6 comentaris:

  1. Doncs mira, no sé quina m'agradaria més però com que tinc debilitat per la canyella seria la primera que voldria tastar.
    Moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!!

      Així com jo, la de canyella la primera! :) Això sí, les de xocolata també estant boníssimes! I les que vas fer tu també tenen tota la pinta de ser un 10! A veure si algun dia les faig!

      De res! M'ha encantat participar-hi, no serà pas la última vegada ;)

      Un petó!

      Elimina
  2. Hola Cristina!!! quantes receptes! m'agraden totes, però crec que em quedo amb les de canyella!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Judith!!!

      :P doncs sí! Estava motivada aquell dia! I així en vam poder provar unes quantes ;)

      La teva proposta em va encantar, fan molt bona pinta! Encara no he provat de fer cap recepta amb fruita de la passió i fa un temps que li dono voltes a fer-ne alguna, a veure si a la pròxima les provo de fer!

      Moltes gràcies!

      Petons!

      Elimina
  3. Carai has fet totes les versiones possibles... i que bones. Les natilles son unes postres sencilles que a casa agraden molt...Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joaquina!

      Doncs sí, hehehehe! en vaig provar de varies classes, perquè és això que dius, són unes postres senzilles i en poca estona les vaig tenir fetes. La veritat és que estaven molt bones!

      A la pròxima m'agradaria provar de fer-les amb fruita i la teva opció m'agrada molt! ;)

      Moltes gràcies!

      Petons

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!