Rap al forn


Aquesta és una recepta que vaig trobar en el llibre de “La cuina que no amoïna” de la Mireia Carbó. Em va agradar perquè és una recepta fàcil, sana i equilibrada i tot i que ella la va fer amb orada, jo he aprofitat que tenia rap fresc per avui a dinar i m'ha servit igual de bé. La veritat és que és una recepta que li pot quedar bé a molts tipus de peix, jo potser també ho provaria amb el lluç i evidentment amb l'orada. Normalment el rap sempre el faig al forn, però avui seguint aquesta recepta hi he posat ingredients que normalment no poso i que li donen molt bon gust. Ens ha agradat molt, perquè tal com diu ella, tastar el peix amb una recepta simple com és aquesta al forn, és una manera d’assaborir-lo amb tot el seu esplendor. I és ben cert.
INGREDIENTS (per a 3 persones)

- Una cua de rap ben maca (demaneu a la peixateria que us el netegin i us el tallin a rodanxes)
- 1 ceba grosseta 
- 1 patata grosseta
- ½ got de vi blanc (o de cava brut)
- ½ got d’aigua (o de brou de peix)
- 1 fulla de llorer
- 1 gra d’all
- Julivert o porradell
- Oli d’oliva
- Sal 
- Pebre blanc

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 180ºC (amb escalfor a dalt i a baix).

Continuem pelant i tallant les cebes i les patates. Les cebes en juliana molt fines i les patates a rodanxes també primetes.

A part, i amb l’ajuda del morter, piquem l’all i el julivert.

Agafem una safata de forn i hi posem la patata ben repartida i la ceba. Hi afegim el vi blanc i l’aigua, l’all i el julivert picats, la fulla de llorer, sal i pebre. I ho posem al forn durant aproximadament 20 minuts, tot i que el temps de cocció, segons el forn, ja sabeu que pot variar, així que sabreu que ja hi podeu posar el peix quan al punxar les patates noteu que siguin tendres.

Seguidament salem el peix i l’afegim a la safata, juntament amb un bon raig d’oli d’oliva. I ho posem al forn durant aproximadament 15 minuts per banda.
I ja el podem servir! Si voleu el podeu decorar amb unes fulles de julivert o amb porradell.

Bon profit!

11 comentaris:

  1. Que buena pinta tiene ese rape. Tomo nota de la receta ,que además, no es nada complicada.
    Un fuerte abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Celeste!

      pruébala, porqué la verdad es que queda muy bueno y es cierto que no es nada complicada, es una forma sencilla de comer el pescado con todo su sabor ;)

      Muchas gracias!

      Besos!

      Elimina
  2. M'a grada moltíssim el rap. La meva mare li sol posar de guarniment raïm que queda deliciós amb la mescla amb el rap.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! No ho havia pensat mai, però sí que hi té de quedar bo el raïm! Molt bo! Ja ho provaré, perquè m'agrada la idea ;)

      Moltes gràcies Cristina!

      Una abraçada

      Elimina
  3. Hola Cristina me ha alegrado mucho verte por mi blog y me encanta que coincidamos en el curso de estilismo con Silvia ¡¡vamos a aprender un montón!!! Yo también me sigo desde ya y por ahora me llevo esta receta de rape que me ha gustado ¡¡se ve muy rica y parece fácil!!. Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapísima! Muchas gracias por pasarte por aquí y bienvenida! Yo también me alegro de que coincidamos en el curso de estilismo de Silvia :)) seguro que sí! Y además me gusta mucho que a través de estos cursos podamos conocernos un poco entre nosotros! ;)

      Pruébala, ya verás que rico que queda y ya ves que es facilísimo de hacer. Desde que la probé, que en casa lo hacemos casi cada semana.

      Besos!

      Elimina
  4. Hola, de vegades, quan no em venen de gust les creïlles, ho canvie per pomes. Les pomes no cal que siguin tant de temps al forn, perque no cal coure-les. També li dona bon gust al peix, i és una altra opció. Proveu-la!!

    ResponElimina
  5. ummmmmm boníssim si senyora. Felicitats a la cuinera

    ResponElimina
  6. Hola Cristina,
    Avui tinc convidats i he decidit fer la recepta d'aquest rap que te tant bona pinta.
    Estinc tenint un problema doncs ja porto 1:30 hores amb les patates i encara no están toves...
    Tinc un forn AEG l'he preescalgat a 180º mentre pelava les patates i la ceba, i despres ho he posst tot al forn juntament amb una picada l'aigua i el vi.
    He hagut d'anar afegint aigua i vi perque despres de tant temps quedaba sec.
    L'havia posat al segon niveldel forn començant per a baix. Ara ho he possat al primer i sembla que es faci mes rapid.
    Les patates encara no están pero he afegit el rap perque sino estare tres hores a la cuina i no es previssió que tenia.
    A quin nivel posses tu la safata al forn??
    Creus que es degut a la clase de patates ?? He fet servit la Pontiac.
    La oloreta es molt bona... pero a veure si podrem dinar ... :)
    Gràcies i salutacions!

    ResponElimina
  7. A mi també m'ha passat amb les patates i la ceba. M'han quedat crues. Les he posat uns 30 minuts i he pensat que s'acabrien de coure amb el peix però no...

    ResponElimina
  8. les patates 5 minurs al micrones abans del forn i problema resolt

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!