Carxofes al forn

M’encanten les carxofes! Les trobo boníssimes i m’agraden gairebé de qualsevol manera, però així al forn i a la brasa, és com les trobo més bones!

Ja veureu que senzilles i bones!

INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 8 carxofes grossetes, ben maques
- Oli d’oliva
- Vinagre
- Sal i pebre
- Formatge parmesà

PREPARACIÓ

Primer preescalfem el forn a 200ºC.

Tot seguit netegem les carxofes, els hi tallem la base, els hi podem treure algunes de les fulles més externes i les que estiguin més “lletges”, però sense passar-nos, les partim per la meitat i les repartim sobre una bandeja de forn i si volem, perquè quedin més meloses, amb un dit d’aigua a la bandeja.

A continuació preparem una mica el que serà la vinagreta amb 3 dits d’oli d’oliva, un bon raig de vinagre (si us agrada molt n’hi podeu posar un dit) i un bon pessic de pebre i de sal (al vostre gust), ho ben barregem i repartim dos cullerades de la mescla pel damunt de cada carxofa. A continuació ja les podem posar al forn durant 45 minuts i amb escalfor a dalt i a baix.

Les retirem, les servim i hi rallem formatge parmesà pel damunt! Boníssimes!

Si voleu, en comptes de posar el formatge parmesà al final, quan gairebé estiguin fetes els hi podeu rallar el formatge pel damunt i les podeu posar a gratinar una mica. També pot quedar ben bo!

Proveu-les! ;P

Bon profit!

8 comentaris:

  1. A mi també m'agraden moltíssim! Mai les he fet al forn, de normal les menje bollides, així que a la pròxima ni m'ho pense! :D

    Un beset!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bullides també estan boníssimes, fa molt que no les hi faig i mira que a casa també els hi agraden molt! Les hauré de tornar a fer :)

      Prova-les i ja em diràs a veure què ;)

      Un petó!!!

      Elimina
  2. Què bones les carxofes!!! i així sense més guarniments, anant-les xupant... què bones!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Teresa,

      Sí!!! a nosaltres ens agraden molt, són ben senzilles, però és que no els calen gaires coses més! Així soles ja estant boníssimes! ;)

      Un petó!

      Elimina
  3. Yo nunca las he hecho al horno, habra que probar, por que debo decir que solo me gustan las alcachofas frescas. No soporto las de bote o congeladas... en cambio las frescas preparadas guisadas, fritas, cocidas,... si. Manias que tiene una :)
    Asi que me lo apunto!
    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi las de bote y las congeladas tampoco me acaban de convencer...

      Pruébalas y me dices a ver qué tal :) En casa nos gustan mucho!

      Un beso!

      Elimina
  4. M'encanten les carxofes, i al forn amb aquest toc de parmesà no les he probades mai, ara ja no tinc excusa! petonets!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-les, ja veuràs que bones que queden així i són ben fàcils de fer! Ja m'ho diràs, espero que t'agradin!! ^^

      Una abraçada i moltes gràcies!! :)

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!