M’encanten les carxofes! Les trobo boníssimes i m’agraden gairebé de qualsevol manera, però
així al forn i a la brasa, és com les trobo més bones!
Ja veureu que senzilles
i bones!
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 8 carxofes grossetes,
ben maques
- Oli d’oliva
- Vinagre
- Sal i pebre
- Formatge parmesà
PREPARACIÓ
Primer preescalfem el
forn a 200ºC.
Tot seguit netegem les carxofes, els hi tallem la base, els hi podem treure algunes de les fulles
més externes i les que estiguin més “lletges”, però sense passar-nos, les
partim per la meitat i les repartim sobre una bandeja de forn i si volem,
perquè quedin més meloses, amb un dit d’aigua a la bandeja.
A continuació preparem
una mica el que serà la vinagreta amb 3 dits d’oli d’oliva, un bon raig de
vinagre (si us agrada molt n’hi podeu posar un dit) i un bon pessic de pebre i
de sal (al vostre gust), ho ben barregem i repartim dos cullerades de la mescla
pel damunt de cada carxofa. A continuació ja les podem posar al forn durant 45
minuts i amb escalfor a dalt i a baix.
Les retirem, les servim
i hi rallem formatge parmesà pel damunt! Boníssimes!
Si voleu, en comptes de posar el formatge parmesà al final, quan
gairebé estiguin fetes els hi podeu rallar el formatge pel damunt i
les podeu posar a gratinar una mica. També pot quedar ben bo!
Proveu-les! ;P
Bon profit!
A mi també m'agraden moltíssim! Mai les he fet al forn, de normal les menje bollides, així que a la pròxima ni m'ho pense! :D
ResponEliminaUn beset!
Bullides també estan boníssimes, fa molt que no les hi faig i mira que a casa també els hi agraden molt! Les hauré de tornar a fer :)
EliminaProva-les i ja em diràs a veure què ;)
Un petó!!!
Què bones les carxofes!!! i així sense més guarniments, anant-les xupant... què bones!
ResponEliminaHola Teresa,
EliminaSí!!! a nosaltres ens agraden molt, són ben senzilles, però és que no els calen gaires coses més! Així soles ja estant boníssimes! ;)
Un petó!
Yo nunca las he hecho al horno, habra que probar, por que debo decir que solo me gustan las alcachofas frescas. No soporto las de bote o congeladas... en cambio las frescas preparadas guisadas, fritas, cocidas,... si. Manias que tiene una :)
ResponEliminaAsi que me lo apunto!
besos
A mi las de bote y las congeladas tampoco me acaban de convencer...
EliminaPruébalas y me dices a ver qué tal :) En casa nos gustan mucho!
Un beso!
M'encanten les carxofes, i al forn amb aquest toc de parmesà no les he probades mai, ara ja no tinc excusa! petonets!!!
ResponEliminaProva-les, ja veuràs que bones que queden així i són ben fàcils de fer! Ja m'ho diràs, espero que t'agradin!! ^^
EliminaUna abraçada i moltes gràcies!! :)