Són les primeres magdalenes que faig i m'han encantat! Feia dies que tenia ganes de preparar-ne, ja que de cupcakes sí que n'he fet en alguna altra ocasió, però de magdalenes encara no i ho anava deixant pendent... Així que avui, com que m'he llevat d'hora i tenia temps, he decidit fer-les per esmorzar! I he de dir que recent fetes, encara una mica calentones i acompanyant el cafè... mmmmm! Estant molt bones!
La recepta és molt fàcil i
ràpida, tot i que a mi m’ha portat una mica d’estona, perquè no ser què passava
amb el llum, que tant bon punt marxava com tant bon punt tornava i ha estat
així durant tota l’estona que he estat fent les magdalenes... Sort que durant
la cocció al forn no ha marxat cap més vegada i el resultat ha sigut perfecte,
m’han crescut bé!
Vaig estar cercant varies
receptes de magdalenes i al final em vaig decidir per fer les de nata, que són
tot un clàssic i la vaig acabar traient de la pàgina de Maria Lunarillos. Només
de veure les fotografies ja vaig saber que seria les que prepararia.
Aquí teniu la recepta.
INGREDIENTS (per fer 12 magdalenes)
- 125 grams de sucre
refinat
- 125 grams d’oli de gira-sol
- 50 grams de nata líquida
per muntar
- ½ sobre de llevadura
química (Royal)
- 2 ous grossets
- La ratlladura de mitja
taronja i mitja llimona (si voleu podeu utilitzar la de tota una taronja o la
de tota una llimona, el més típic, però, és fer-les amb la ratlladura d’una
llimona)
PREPARACIÓ
Comencem incorporant la
llevadura a la farina perquè quedi ben repartida per tota la massa i totes les
magdalenes puguin créixer bé.
Tot seguit batem amb el
batedor elèctric els ous i el sucre fins que blanquegin, durant aproximadament
7 minuts a velocitat 3.
Continuem afegint la
ratlladura dels cítrics i batent durant 6 minuts més a la mateixa velocitat.
Ara hi tenim d’afegir la nata líquida i l’oli de gira-sol i batre durant 3 minuts més a velocitat 2.
I ja només ens queda
posar-hi la farina i la llevadura i batre a velocitat 3, just fins que tots els
ingredients s’incorporin bé a la mescla. Després tenim de deixar reposar la
massa durant 10 minuts.
Mentrestant preescalfem el
forn a 230ºC i amb escalfor a dalt i a baix.
I mentre es va escalfant,
ja podem posar els papers de la magdalenes en els forats de la bandeja
metàl·lica per fer magdalenes (si no en teniu no passa res, podeu fer servir
flameres). Va molt bé fer-les així, perquè d’aquesta manera el paper durant la
cocció no s’obra i així les magdalenes creixen cap amunt.
Repartim generosament el
sucre pel damunt de les magdalenes i passats els 10 minuts, abaixem la
temperatura del forn a 210ºC i ja les podem enfornar durant aproximadament
15-18 minuts, ja veureu que van quedant rossetes i sabreu que estant fetes
punxant-les amb un escuradents, que com sempre, ha de sortir ben net.
A veure si us animeu a
fer-les!
Bon profit i bon cap de
setmana!!!
mmm que ricas para un desayuno dominguero... Me encanta cuando se rompen asi por encima por el azuquitar :D
ResponEliminabesos
Hola Janine!
EliminaA mi también me gusta mucho que se rompan por el azúcar, les da un toque crujiente muy bueno! Y para desayunar, con la leche o el café... nos encantan! ;)
Muchas gracias!
Uhmmm que ricas, con el azúcar por encima, me encantan.Besos
ResponEliminaMuchas gracias Mara! Están riquísimas! :P
Eliminame encantan, y últimamente las prefiero con azúcar a cremas... vuelvo a lo simple
ResponEliminaUn abrazo
Pues sí, así con un poco de azúcar por encima y con el toque de limón y naranja estaban deliciosas!
EliminaMuchas gracias!!!
Un abrazo!
Te han quedado geniales con su copete y azúcar y la presentación estupenda.
ResponEliminaBesines
Muchas gracias Bertha! Besos!
EliminaHola Cristina, adoro las magdalenas y estas no iban a ser menos...apunto en mis pendientes, se ven de cine..
ResponEliminaBesitos..
Muchas gracias Mª Teresa!!! Me alegro mucho de que te gusten! ;D
EliminaUn beso!