L’altre dia al taller de cuina “per emportar” del ccvic el Montseny vam aprendre a fer brownie. Jo ja n’havia fet en alguna altra ocasió, amb nous i plàtan, i a tothom sempre li havia agradat molt. La recepta que vam fer, però, era una mica diferent. Ens van ensenyar a fer el típic, ben fi, de xocolata i ametlla picada. A mi personalment m’agrada trobar-hi trossos, però de totes maneres el vaig trobar molt bo.
Així que gràcies al taller
em van venir ganes de tornar-ne a preparar, que ara feia molt que no en feia i
l’únic que em faltava era decidir quin dels dos fer... I al final no ha sigut
ni l’un ni l’altre! Sense pensar-hi gaire avui m’he ficat a llegir el meu
llibre preferit de postres de xocolata (El libro de oro del chocolate), del que
ja us he parlat alguna vegada, i l’he anat fullejant fins que he arribat a
l’apartat de brownies. No m’ha fet falta mirar-ne gaires, ja que m’he quedat
amb el primer que he vist! M’ha fet molt bona pinta només de veure’l, tenia tots els
ingredients i és ben diferent dels altres dos. Així que no m’ho he pensat dos
vegades i m’he ficat mans a l’obra de seguida :P
Ha quedat molt bo, però hi
ha una cosa que la pròxima vegada canviaré i és el temps de cocció. Al llibre
posa que s’hauria d’estar al forn entre 25-30 minuts, però jo el reduiria una
mica (en el cas del meu forn), perquè del centre m’hagués agradat que quedés
una mica més tou i dels laterals una mica menys torrat. Crec que li sobraven
uns 5 minuts, perquè quan l’he punxat del mig, l’escuradents m’ha sortit net i
hagués tingut de sortir una mica enganxós. La pròxima vegada quan hagin passat
15-20 minuts el punxaré per veure com està.
De totes maneres m’ha agradat força. Així que aquí el teniu! (he fet algun canvi en algun dels ingredients, així que us ho poso tal i com ho he fet jo):
INGREDIENTS (per a 12 porcions de brownie)
- 150 grams de farina
blanca
- 200 grams de sucre morè
de canya (fosc)
- 65 grams d’avellanes
torrades (a la recepta original n’eren 75 grams)
- 1 culleradeta de
llevadura en pols
- 60 grams de mantega
- 1 ou gran
- 1 culleradeta d’essència
de vainilla
- 150 grams de gotes de
xocolata fondant (al llibre n’eren 180 grams i de xocolata negra, però jo n’he
posat una mica menys, perquè m’ha semblat que ja n’hi havia suficient i he
utilitzat gotes de xocolata amb llet i de xocolata blanca, que ens agrada més)
- Sal
PREPARACIÓ
Comencem preescalfant el forn
a 180ºC i folrant un motlle de 20 cm de diàmetre amb paper vegetal (si voleu que
us quedi ben posat el podeu mullar una mica i adaptar-lo a la forma del motlle
per la banda de sota. Així, quan el poseu a dins, us quedarà ben
adaptat a la seva forma).
Continuem tamisant dins un
bol la farina, la llevadura i un pessic de sal.
Ara posem la mantega dins
un cassó i a foc mitjà durant 3-5 minuts per tal de daurar-la una mica. Passada
aquesta estona, la retirem del foc i la deixem refredar durant 20 minuts.
Aleshores hi afegim l’ou,
l’essència de vainilla i els ingredients secs. Ho barregem breument i hi afegim
la meitat de la xocolata i de les avellanes partides per la meitat.
Ho posem dins el motlle,
ho decorem amb la resta de xocolata i avellanes i ho posem al forn fins que la
massa hagi quallat del mig, durant uns 20 minuts (la recepta original eren 25-30
minuts). Tal com ja us he explicat, quan el punxem l’escuradents ha de sortir
lleugerament enganxós.
Ja només ens queda
deixar-ho refredar sobre la reixeta durant una hora (com a mínim) tallar-lo a trossos i servir-lo!
Si voleu hi podeu posar una mica de sucre glaç pel damunt (a mi m'hi agrada molt ^^).
Si voleu hi podeu posar una mica de sucre glaç pel damunt (a mi m'hi agrada molt ^^).
Bon profit!
oh, doncs ha de ser bo amb la combinació que hi has posat... els brownies són una perdició!
ResponEliminaHola Cinta!
EliminaSí que ho són!! hehehehe A mi m'ha agradat força, les avellanes hi queden molt bé, potser m'hi agraden més que les nous que hi solia posar ;)
Moltes gràcies! Un petó!
Hola Crisitna! Acabo de conocer tu blog y creo que tienes unas recetas maravillosas. Me quedo como seguidor porque no me quiero perder nada.
ResponEliminaEn cuanto al brownie que has preparado me encanta el punto del azúcar de caña y las avellanas; estoy de acuerdo contigo en lo del punto de cocción, ya que nos suele gustar más jugoso este tipo de bizcocho. Bueno, pues enhorabuena por las recetas, las fotos y que todo vaya muy bien. Besos!
Hola Alfonso! Muchas gracias!!! Me alegro mucho de que te guste :D
EliminaEsta combinación le queda muy bien, la verdad, pero en cuánto a la cocción sí que la próxima vez miraré de que quede un poco más tierno por dentro y menos hecho de los laterales. Estaba muy bueno y del centro estaba bastante bien, pero un poco más crudo hubiera sido mejor y los bordes habrían quedado perfectos. Pero bueno, de estas cosas se aprende! ;)
Ah y por cierto, bienvenido!! hehehe
Besos!
Buenos días Cristina!!
ResponEliminaCreo que mi estómago al ver tu brownie acaba de decirle a mi cabeza que ha llegado la hora de tomar café y que un trocito de esa cosa tan rica no estaría nada mal!!! jejeje
Un besito,
Sandra von Cake
hahahaha Buenos días Sandra!
EliminaMirar estas cositas antes de desayunar es una buena forma de abrir el apetito eh! Y el brownie es un perfecto acompañante del café! Yo me lo he tomada así... ;P
Gracias guapa, un beso!
una buena combinación y un resultado divino¡¡ bien aprovechada la clase
ResponEliminapeto
Hola Miquel! Muchas gracias!!! :)
EliminaUn abrazo!
Aixó és un pecat!! I tant que em lleparia els dits! :)
ResponEliminaPetons
Hola Mónica! hehehehe :) Moltes gràcies guapa! Petons!
Elimina