Gotets de iogurt grec amb melmelada de maduixa i galeta de caramel

Avui per dinar he preparat aquests gotets de iogurt, una recepta dolça una mica més "light" que les que acostumo a fer per dinar els diumenges (a casa m'ho han agrait una mica :P) i que va bé de cara a àpats com aquests, que acostumen a ser una mica més complets que els altres dies. D'aquesta manera no ens quedem tant tips ;) A més és una recepta molt senzilla i ràpida de fer i el resultat, almenys a nosaltres, ens ha agradat molt. I queden força vistosos, no creieu? 

La pròxima vegada miraré de fer jo mateixa la melmelada de maduixes (o de qualsevol altra fruita), perquè ja fa temps que tinc ganes de fer-ne i segur que hi quedaria boníssima, però com que volia fer alguna cosa ràpida ho he fet amb la que tenia per casa i la veritat és que tampoc em puc queixar del resultat, perquè ha quedat ben bo.
Aquí teniu la recepta:

INGREDIENTS (a mi me n'han sortit 9 gotets)

- 3 iogurts grecs ensucrats i dels lleugers (també poden ser dels normals i si els preferiu dels que no són ensucrats també)
- 300 ml de nata per muntar (35% de matèria grassa)
- 2-3 cullerades de sucre glaç
- Melmelada de maduixa light (ho podeu fer del gust que més us agradi, jo ho he fet amb aquesta perquè ens agrada molt i és la que tenia a la nevera)

Per la galeta de caramel:

- 2 cullerades de sucre
¼ de got d'aigua 

PREPARACIÓ

Comencem posant dos culleradetes de melmelada a la base dels gotets (també es podria posar la melmelada al mig del iogurt o al damunt, això és al gust de cadascú).

Seguim muntant la nata, ben fresca, amb el batedor elèctric i quan veiem que ja comença a muntar-se hi afegim les cullerades de sucre glaç i l'acabem de muntar. Quan ja la tinguem muntada hi afegim els tres iogurts grecs i els incorporem suaument i amb l'ajuda d'una espàtula, fent moviments de baix cap amunt. Quan la mescla sigui homogènia i tots els ingredients estiguin ben integrats, ja podrem acabar d'omplir els gotets amb aquest iogurt.

Tot seguit preparem el caramel, posant al foc un cassó amb les dos cullerades de sucre i l'aigua i barrejant-ho de tant en tant i fins que el caramel ens agafi color. S'ha de controlar basant, perquè el caramel tarda una mica a espessir i a agafar color, però quan comença a agafar-lo es fa molt ràpid i és fàcil que es cremi. Així que quan comenci a agafar el color daurat característic del caramel ho retirem del foc i, al damunt d'un tros de paper vegetal hi anem posant el caramel amb l'ajuda d'una cullera i/o una forquilla i li anem donant la forma que més ens agradi. En poca estona es refredarà i es solidificarà. De totes maneres, si voleu que es refredi més ràpid, també es pot posar uns minuts a la nevera, però ja veureu que no fa falta. 
Per últim i com a decoració final, podem posar una mica de sucre glaç al damunt del iogurt i cremar-lo amb un cremador i sinó, també hi podem posar una mica de sèsam, trossets de festucs, trossets d'ametlla... el que més us agradi. I com a toc final, un trosset del caramel que hem preparat.

Si us agrada el iogurt us recomano que la proveu! Espero que us hagi agradat! :)

Bon profit i bon inici de setmana!

16 comentaris:

  1. Que ricos y cremosos se ven esto vasitos!!! Ahora a media mañana me vendría bien uno de ellos!!! Jejeje

    Un besito Cris,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra! Pues sí que vendrían bien a media mañana...! hehehehe ;)

      Gracias guapa! Besos

      Elimina
  2. ¡Qué tentadores se ven! Me gusta la combinación y el detalle de caramelo que le hiciste. Un postre de lujo.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! ^^ Me alegro de que te haya gustado ;)

      Un abrazooo!!

      Elimina
  3. Qué buenos! A mi me encanta mezclar también el yogur con frutos secos. La galleta de caramelo te ha quedado de profesional total! Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alfonso! A mi con el sésamo me encanta el yogur y con pistachos... buenísimo!!

      Muchas gracias :) me alegro mucho de que te haya gustado!

      Un abrazo!

      Elimina
  4. Una manera magnífica d'acabar un bon dinar!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. La pinta és boníssima, així que estaran deliciosos de segur. I si el iogurt grec ja és cremós per ell mateix, amb nata ha d'estar millor encara! A més, m'agrada molt la decoració de caramel, t'ha quedat molt bonica!
    Un beset!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Adharae!

      La nata li va donar una cremositat que em va agradar molt. No ho havia provat mai i a partir d'ara em sembla que sempre que en faci n'hi posaré, perquè realment amb la nata queda molt millor ;)

      Moltes gràcies guapa! Una abraçada!

      Elimina
  6. Hola Cristina, gracias por visitar mi blog y quedarte de seguidora, me encanta lo que cocinas,a si que me quedo con tu permiso para seguirte.
    Unos vasitos muy sabrosos y tentadores.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva!

      Gracias a ti por visitar el mío! Me alegro mucho de que te haya gustado y que te hayas quedado como seguidora :) Bienvenida guapa!

      Besos!

      Elimina
  7. Hola! No coneixia el teu blog, l'he descobert pel comentari que has deixat al meu.
    Veig que tens moltes coses interessants, a partir d'ara penso seguir-te ;)
    I he vist la mousse de torró amb sopresa de xocolata, és una recepta d'èxit assegurat ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma!

      Moltes gràcies! Me'n alegro molt de que et quedis per aquí :)

      I aquesta mousse va ser tot un èxit, tothom volia repetir! I encara de tant en tant em van demanant que els en torni a fer, com que encara ens queden torrons...! hehehehe

      Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!