Avui us
explicaré com es fan aquests pastissets típics d'Austràlia! I ara potser us preguntareu com és que us porto una recepta de tant lluny... Doncs perquè amb ella participo al concurs de Cuina Internacional del blog de Bocados Divinos, que ja fa un temps que
segueixo i que m'agrada molt! Us recomano que si encara no el coneixeu hi feu
una visita, perquè té un receptari fabulós, amb fotografies detallades i també amb
alguns vídeos del pas a pas, que van genials a l'hora de dur les receptes a la pràctica! :)
Cercant informació sobre aquests pastissets, he vist que no es sap del cert com es van crear, però hi ha qui diu que es diuen així en honor al senyor Lamington, governador de Queensland entre el 1896 i el 1901, degut a que s'assemblen als barrets de copa que solia portar. Altres diuen que el seu nom deriva d'una població d'Escòcia. També s'ha dit que un xef d'origen francès, Gallad Armand, de la casa Lamigtons, va tenir de cuinar d'imprevist, veient-se obligat a improvisar tallant un tros d'un pastís de vainilla que havia sobrat en un altre àpat i que va cobrir amb xocolata i coco... hahaha
Buscant, també he trobat que el dia 21 de juliol es celebra una diada dedicada únicament a aquests pastissets: El Dia Nacional del Pastís Lamington!!!
Pel que fa a la seva forma i farcits, dir que es poden presentar d'aquesta manera o en forma de pastís, també es poden farcir amb melmelada de maduixa, amb llimona o simplement no es farceixen... I es solen trobar a les cafeteries, pastisseries, bars i supermercats de tot Austràlia.
Si algun dia hi vaig, que ja m'agradaria, ja en buscaré ;) (em sembla que no serà difícil trobar-ne... :P)
Fins
ara no havia fet cap recepta pensant gaire amb la seva procedència, i per
aquest motiu al veure aquest concurs vaig pensar que seria interessant
participar-hi i veure què en sortia. La veritat és que m'ho he passat molt bé fent-la i cercant-ne informació i el cert és que cada vegada tinc més ganes d'aprendre a fer receptes de diferents procedències, perquè penso que realment és molt enriquidor i se'n poden aprendre coses noves.
Al
principi no tenia clar quina zona del món escollir, tot i que m'havia plantejat
de fer algun plat del Brasil, però és que quan vaig trobar aquesta recepta
dolça no em vaig poder resistir, la tenia de provar! I us puc dir, ara que ja no en queda cap (perquè entre ahir i avui han volat
tots), que són tot un vici! Són esponjosos, suaus, delicats... vaja, que estant deliciosos! :P El
meu pare sempre mira de menjar poca xocolata (tot i que li agrada molt), perquè
de vegades li provoca mal de cap, i ahir quan va veure aquests pastissets a la
cuina, una mica d'amagat i quan no el veia ningú, en va picar un parell i
després de cop i volta em va fer un crit dient: Això és un pecat!!! hehehe Li van
agradar tant que el mal de cap no li preocupava tant com li sol preocupar i entre l'hora de berenar i l'hora
de sopar deu ni do els que es va arribar a menjar!
I ara sí, anem per la recepta? :)
I ara sí, anem per la recepta? :)
INGREDIENTS (us
poso la meitat dels ingredients de la recepta original, que és
tal com ho vaig fer. En surt una bona safata)
Per la
massa:
- 3 ous
- 70
grams de sucre refinat
- 112
grams de farina amb llevadura o se n’hi poden afegir 4 grams a part (jo n’hi
vaig posar de la Royal)
- 2,5
cullerades d'aigua calenta
- 12
grams de mantega fosa
Pel
farcit de crema de vainilla:
- 125
grams de sucre llustre tamisat
- Mitja
culleradeta d'essència de vainilla
- 25
grams de mantega pomada
- 2
cullerades de llet
Per la
glassa:
- 150
grams de sucre llustre
- 2
cullerades de cacau en pols (tipus "Valor")
- 12
grams de mantega
- 62 ml
de llet
- Coco
ratllat
PREPARACIÓ
Comencem
preescalfant el forn a 180ºC a dalt i a baix i amb aire, i untant de mantega un motlle quadrat, per tal de que quan desemmotllem la massa no ens hi quedi
enganxada.
Seguim
batent amb un batedor elèctric els ous i el sucre fins que ens quedi una massa
homogènia i llisa. Tot seguit hi afegim la farina, l'aigua calenta i la
mantega fosa (al microones) i ho ben batem altre cop (vigileu de no posar la
velocitat alta des del començament, perquè després la farina s'escampa per tot
arreu, us ho dic perquè a mi m'ha passat algun cop...). Quan tots els ingredients
estiguin ben incorporats, ja podem posar la massa dins el motlle i enfornar-la
durant aproximadament 15-20 minuts. Quan veiem que la massa ha agafat cos la punxem
amb un escuradents i si aquest ens surt net ja la podem retirar del forn i
deixar-la refredar una estona al damunt d'una reixeta.
Mentrestant
podem anar per la crema, que fem batent tots els ingredients (el sucre
llustre tamisat, l'essència de vainilla, la mantega pomada i la llet), altra
vegada amb el batedor elèctric, fins que ens quedi una mescla cremosa.
Ara desemmotllem
la massa a poc a poc i mirem que estigui freda del tot per poder-la farcir. Si
veiem que encara no està a temperatura ambient la podem deixar refredar una
estona més sobre la reixeta.
Una
vegada s'hagi refredat, tallem la massa per la meitat, en fem quadrats més o
menys iguals i els farcim amb la crema que hem preparat (si voleu també podeu
farcir tota la massa de cop i després tallar-la en quadrats).
Ja
només ens queda fer la glassa, que fem començant per tamisar el sucre i el
cacau junts dins un bol. Després fonem la mantega i escalfem la llet al
microones i seguidament ho afegim a la mescla del sucre i el cacau i ho ben
barregem amb l'ajuda d'una espàtula. Quan tots els ingredients estiguin ben
incorporats, ja podem cobrir els pastissets amb aquesta glassa. Jo vaig posar
un tros de paper vegetal al damunt del marbre, vaig posar-hi la reixeta a sobre
i els pastissets al damunt i els vaig anar cobrint amb la xocolata. I la que
queia l'aprofitava per acabar de cobrir-los pels costats. Finalment els deixem
escórrer una mica, els decorem amb abundant coco ratllat (pel damunt i els costats) i els
deixem reposar durant un parell d'hores, per tal de que la glassa s’assequi i
així estiguin encara més bons!!
A veure si us hi animeu i proveu de fer aquests petits dolços australians. Això sí, ja veureu que no us duraran gaire... ;) I també us animo a que participeu en el concurs, que està molt bé i és ben divertit!
Bon profit!
Ohhhhhh Cristina!!! Que pinta más jugosa tienen estos pastelitos!!!
ResponEliminaAins, que ganas de tomar uno de ellos!!!
Un besito guapa,
Sandra von Cake
Hola Sandra!!
EliminaEstaban buenísimos! ^^ Al verlos yo también me habría comido un par de ellos para desayunar... hehehe Tendré que volver a hacer unos cuantos... :P
Muchas gracias guapi! Un abrazo!!
ualaaaa jo vull un parell per endur-me'ls a la feina!! que bons!!! petons
ResponEliminaHola Roser, moltes gràcies! :)
EliminaPerquè no en queden... que sinó te'ls envio!! ;) Ens van agradar molt, així que no tardaré a tornar-ne a fer!! hehehe
Un petonet guapa!
Que ricoooos! Tienen una pinta estupenda! No me he animado nunca a prepararlos porque me parecen un poco laboriosos, pero te han quedado tan apetecibles que tendré que ponerme al lío, que me ha entrado antojo!
ResponEliminaUn besote, guapa!
Montes
Hola Montes!!
EliminaQue bien que los quieras probar! Anímate a hacerlos, porqué son bastante sencillos, llevan su tiempo, pero no son complicados y el resultado vale la pena! :P
Muchas gracias guapísima!! Un beso enorme!
Muy bonita presentacion y muy buen post! Ya estoy deseando ir a Australia a atiborrarme de estos deliciosos pastelillos! uummmm que buena pinta tienen! Besos
ResponElimina:) Muchas gracias!! Me alegro mucho de que te haya gustado! A mi también me gustaría mucho ir algún día, así podría probar los originales i ver si los que hice se les parecen un poco al menos! ;) hehehe
EliminaBesos!!
Què delícia!! no coneixia aquest dolç i m'ha sorprès gratament. I l'història molt completa :) ja m'agradaria estar allí el 21 de juliol, no pararia de mejar! jajaja
ResponEliminaMoltes gràcies per participar. Et desitjo molta sort :)!! Per cert, em quede com a seguidora, m´agrada molt les teues receptes!! ^^
Besets
Moltes gràcies Beatriz!! Jo quan els vaig trobar fa un parell de dies tampoc els havia vist mai ni n'havia sentit a parlar, però només de veure'n les fotografies vaig saber que els havia de provar!! A mi també, i em sembla que si hi anés em faria un tip de menjar-ne...! hehehe
EliminaDe res!! M'ha agradat molt participar-hi i a més m'ha fet venir ganes de provar més receptes d'aquest tipus :) Així que gràcies a tu per proposar-lo! ;)
Me'n alegro moltíssim de que t'hagi agradat i de que et quedis per aquí, benvinguda guapa!
Una abraçada
madre mía que pinta Cristina!!!!
ResponEliminapero como haces estas cositas taaaaan ricas!!!
Me apunto la receta.. porque esto es una "delicatesen".. uuummm...
Un besito guapa!
Muchas gracias Isa!!! ^^
EliminaEstán buenísimos y en casa cuando vieron que ya no quedaban se quedaron como con ganas de más, así que me parece que pronto volveré a hacer unos cuantos... hehehe
Te animo a que los pruebes! Ya verás que valen la pena ;)
Un besazo guapa!
Que pasada de bizcochitos Mmmmmm Buenísimos :O)me apunto la receta. Cris te recomiendo si lo haces que hagas las capitas de chooolate finas porke empalaga sino mucho y la nata queda muy suelta igual mejor con la crema del video que creo ke es nata con cafe y Chantilli? no lose.... Besitooo!!! Y buen finde :O)
ResponEliminaPruébala ;) ya verás que buenos!!
EliminaOk :) anotado! Yo diría que sí que la crema del vídeo lleva café y chantilli, pero tampoco lo sé seguro... hehehe Ya lo probaré! Muchas gracias guapísima!! :D
Que pases un buen fin de semana tu también, un besito!!!
Aquests dolcets semblen deliciosos, i a més, gràcies a tu, he conegut aquest concurs de cuina internacional!!! Estic preparant alguna cosa per participar-hi!!! Una abraçada!
ResponEliminaQue bé Mònica! Ja tinc ganes de veure la recepta que faràs!! :)
EliminaMoltes gràcies guapa!! Un petonet i que passis molt bon cap de setmana!
Quina pinta més increíble a la última foto!:)
ResponElimina;) Quan es veu l'interior és quan venen més ganes de provar-ho, a mi sempre em passa! hehehe
EliminaMoltes gràcies Mireia! Un petonet i que passis molt bon cap de setmana!
Muy buenos estos pastelitos, gracias y te sigo desde hoy.
ResponEliminahttp://doris-miscosillas.blogspot.com.es/
Muchas gracias Doris! Un fuerte abrazo y bienvenida!!! :D
EliminaUns pastissets que tinguin un dia nacional propi han de ser bons per força!
ResponEliminaLa foto del tall és per mossegar la pantalla ;)
Són boníssims! hehehe :P
EliminaMoltes gràcies Gemma! Que acabi d'anar molt bé el cap de setmana ;)
Una abraçada!
No coneixia els lamingtons (ni cap recepta australia, he de confessar-ho) però resulta que fins i tot tenen dia propi i tot!! Una pinta deliciosa... a més pel que he llegit no tenen excessivament mantega (que de normal aquests tipus de pastissos no solen portar menys de 200gr ...) així que doblement fantàstics!
ResponEliminaMoltíssima sort en el concurs i bon inici de setmana! Jo vaig a passar-me per la recepta de sota que també promet anar a favorits xP
Hola guapíssima! Jo tampoc en coneixia cap, la veritat... i el fet de que els hi dediquin un dia em va sorprendre molt!! hehehe
EliminaVan ser tot un èxit! I no, no porten gaire mantega, així que són més sans que d'altres pastissets als que solem estar acostumats!! Jo també me'n vaig alegrar! ;)
Moltes gràcies!!! ^^ I que vosaltres també comenceu molt bé la setmana!
Ja em diràs què tal si en proveu alguna :) Un petonet!!
Hola!!!
ResponEliminaPastelitos australianos, eso si que es novedoso. Por supuesto no los conocía pero no veas como lo siento ya que tienen una pintaza increíble, tomo nota.
Un beso grande.
Hola Cris!!
EliminaPues sí! Yo tampoco los conocía... hehehe ;) Si los pruebas ya me dirás qué tal :)
Un besito guapa y que pases una buena semana!!
Quins pastissets mès bons i tan ben explicat que donen moltes ganas de ferna, sens dubte que mi posaré.
ResponEliminaPetonets.
Moltes gràcies!! ^^ Ja veuràs que bons!
EliminaUna forta abraçada i bona setmana!!
Mucha suerte en el concurso la verdad es que internacional lo es un rato y pintaza la tiene, asi que solo esperar a tener suerte. Yo un voto ya te daría.
ResponEliminaBesines
Muchas gracias Bertha!!! ^^
EliminaSí! hehehe, ya veremos! Al menos me lo pasé genial haciéndola y la verdad es que el resultado nos encantó!
Un fuerte abrazo guapa y que pases una buena semana!!
Ni me sonaban, no los conocía en absoluto. Tomo buena nota porque me va a gustar, que digo me, nos.
ResponEliminaUn abrazo, Mónica
A mi me pasó igual, pero con la pinta que tenían los tuve que probar. En casa les gustaron mucho y a mi, con lo que me gustan los dulces, me encantaron! :P hehehe
EliminaYa me contarás :)
Un besito guapa!
Unos pastelitos muy ricos, no los conozco, pero con la pinta que tienen deben de estar muy buenos.
ResponEliminaAcabo de conocer tu blog, me quedo para seguir tus recetas y te invito a visitar mi blog.
Besos
Cocinando con Montse
Hola Montse!
EliminaMuchas gracias!! Me alegro de que te quedes :D bienvenida!! Ahora mismo me paso por el tuyo ;)
Un abrazo guapa!
Hola Cristina, aquí me tienes con la boca abierta por lo mucho que me ha gustado tu blog, me quedo de seguidora pues puedo aprender mucho de tí. Un placer el conocerte y un gustazo el quedarme. Besitos y nos seguimos comentando.
ResponEliminaSueños de Amor y Canela
Que contenta estoy de que te haya gustado!! :) Un placer conocerte a ti también guapa, me ha encantado tu blog, tienes un recetario con fotografías y explicaciones fantásticas y creo que yo también puedo aprender mucho del tuyo!! Y tranquila porqué no me arrepentiré y espero que tu tampoco... hehehe ;)
EliminaUn beso enorme y bienvenida!!
Me acaba de llegar el cafecito a la oficina, y de buena gana cambiaba los churritos por uno de tus pastelitos, que jugosos y buenos!!! que tengas mucha suerte en el concurso, sin duda te la mereces.
ResponEliminaUn besote
hehehe :D Muchas gracias guapísima!!! Yo con mucho gusto te enviaba unos cuantos!! ;)
EliminaUn besito y buena semana!!
Mmmm.... no había sentit mai aquest tipus de postres! La veritat es que tenen una pinta genial.
ResponEliminaEntenc al teu pare, què és un mal de cap al costat de saborejar un, dos o tres bocadets??
Molts petons Cristina!
Ei!! que no m'havia fet seguidora teva encara! Ja està arreglat!
ResponEliminaMoltes gràcies guapíssima! :D
EliminaJo pensava, ai ai ai..., que amb tots els que ha anat picant per la nit ja se'ns queixarà de mal de cap, però no, no, ni una mica en va tenir!! Si és que em sembla que en el fons és un exagerat! hehehe
Una forta abraçada i benvinguda, me'n alegro molt de que et quedis per aquí!! ;)