Aquesta és una de les receptes salades que tenia ganes de penjar des de feia dies, al igual que la d'ahir. Totes dues les vam aprendre a fer al llarg del "taller de cuina per emportar" del ccvic el Montseny i no em vaig poder resistir a preparar-les (com gairebé totes les que vam aprendre a fer :P), perquè estant boníssimes! A més són receptes fàcils i ràpides, en un moment les tenim llestes, i dir-vos, també, que van perfectes si ens ho volem menjar d'un dia per l'altre o ens ho volem endur amb la carmanyola. Així que aquí us deixo amb aquesta recepta tant bona:
INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta de full rectangular
- 4 cullerades de tomàquet fregit
- 2 llaunes de tonyina de les grossetes
- Un grapat d'olives negres sense pinyol o de les verdes (les que us agradin més)
- Formatge ratllat
- Orenga
PREPARACIÓ
Com sempre que utilitzem el forn, comencem escalfant-lo a 180ºC a dalt i a baix i amb aire.
Seguim estirant la massa de full i escapant-hi bé el tomàquet fregit per tot el damunt, excepte per un dels laterals, que deixem sense res, perquè serà per on tancarem el rotlle.
Tot seguit hi posem la tonyina, prèviament ben escorreguda (perquè així no ens quedi el plat tant greixós), les olives tallades a làmines, l'orenga i finalment el formatge ratllat.
Ara pintem la part que hem deixat sense res amb una mica d'aigua i ho comencem a enrotllar, com si fos un braç de gitano, començant per la part on hi ha el farcit i acabant per la part que hem pintat amb aigua, que ens actua de cola.
Ja només ens queda tallar-lo a rodanxes d'aproximadament mig centímetre, posar-les al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal, posar-hi una mica més de formatge ratllat pel damunt (al vostre gust) i enfornar-les durant aproximadament 15 minuts o fins que veiem que estant cuites. I ja ho tenim a punt!
Ja veureu que bo ;)
Bon profit!
Que buena pinta¡¡¡, se ven fantasticos, besos
ResponEliminaMuchas gracias!! :)
EliminaUn besito!
Con unos ingredientes tan básicos, una receta riquisima
EliminaBss
Hola Dolores!
EliminaPues sí, se hace con ingredientes que solemos tener siempre en casa y en un momento lo tenemos listo. Y se puede hacer con otras posibilidades de relleno, que es lo que hace que me guste tanto el hojaldre ;) En casa les gustó mucho! :)
Un abrazo guapa!
Aquests rotllets són els aperitius perfectes per qualsevol ocasió ^^ El millor de tot és que els pots fer del que vulguis i així tens a tots els invitats contents :D
ResponEliminaMolts petons ^^
Hola Laia! Moltes gràcies!!
EliminaSí! És que la pasta de full m'agrada molt per això i és que permet infinites possibilitats de farcit ;) Així ens va agradar molt ^^ I encara tinc alguna recepta pendent de penjar, preparada amb una altra forma i amb altres ingredients que fan que el plat sigui ben diferent!
Una forta abraçada guapa!
Que ricos son como mini pizzas!! Tienen que estar de vicio!!
ResponEliminaUn besito
Pues sí!!! En casa nos gusta mucho la pizza, pero desde que descubrí el hojaldre, casi que lo comemos más que no la pizza y es que lo puedes preparar con los mismos ingredientes pero con la masa distinta... y el hojaldre está tan bueno... Vaya, que tal como has dicho, con este tamaño y lo que lleva, son todo un vicio!! hehehe :P
EliminaGracias guapa! Besos
ooohh que bo! jo el faig de pernil i formatge pero amb tonyina!! m'encanta! petons
ResponEliminaQue bo també amb pernil i formatge Roser! És que hi ha tantes variants possibles... és qüestió d'anar provant ;)
EliminaMoltes gràcies guapa!! Petons
Queda molt vistós, Cristina! La pasta de full és genial per fer invents. Petons!
ResponEliminaMoltes gràcies Marina! :) Sí que va genial per anar provant! I és que amb tot el que l'he provat m'ha agradat, sigui dolç o salat. És fantàstica la pasta de full! hehehe
EliminaPetons guapa!
Que delicia, una manera estupenda de preparar el hojaldre, muy rico, me encanta.
ResponEliminaBesos.
Muchas gracias Eva! Me alegro mucho de que te haya gustado ^^
EliminaBesos guapa!
Tienes mucha razón Cris!!!
ResponEliminaEs una receta facilísima y deliciosa!!! Me ha gustado muchísimo!!
Un besito guapa,
Sandra von Cake
;) Muchas gracias guapísima!!!
EliminaUn beso enorme!
Són les millors aquestes reeceptes! fàcils, bones i ràpides!!
ResponEliminaque més es pot demanar!??
Ptns!!
Tens tota la raó! ;) És una de les coses que em van agradar més del taller i és que són receptes diferents, però alhora molt pràctiques de fer i ben bones!!
EliminaUna forta abraçada!!
¡Qué linda propuesta! Una receta sencilla con resultados muy interesantes porque se luce mucho. Además tiene que estar muy rica. La pinta lo dice todo... ¡Me parece estupenda!
ResponElimina¡Un fuerte abrazo!
Muchas gracias guapísima!! :D Sí que es una receta sencilla y el resultado está muy bueno, en casa nos gustó mucho ;) A ver si a la próxima le añado algún ingrediente más, o cambio alguno por otra cosa... me encanta ir probando con el hojaldre! :P
EliminaUn beso enorme!!
M' agrada molt. I tinc una pasta de full a la nevera a punt de caducar, potser avui les faig per sopar!
ResponEliminaOstres que bé! Doncs prova-la i ja em diràs què tal! ;) Aquí a casa van agradar moltíssim i van ser tot un vici, en un moment ja no en quedava cap!! hehehe
EliminaUna abraçada ben forta Anna!
una buena combinación y queda sensacional así.
ResponEliminaPeto
Muchas gracias Miquel!! :)
EliminaUn petó!
Que aperitivo más rico con esos rollitos, me encantan !!!!!!!
ResponEliminabesitos.
Muchas gracias guapísima!! :D
EliminaUn besito!