Speculoos nadalencs / Speculoos navideños :)

Ja torno a ser per aquí! Que bé! L'ordinador de moment funciona perfectament i em deixa publicar!!! Que duri! I avui torno amb una recepta nadalenca, que ja va tocant, veritat? Us porto una recepta de galetes speculoos que l'altre dia ens van explicar al curs de la Hofmann, i que realment m'ha donat molt bon resultat. Les hem utilitzat per decorar l'arbre de Nadal i que per cert, ha quedat ben bonic! :P Li donen un toc diferent, ben dolç i amb una olor de canyella que... mmmm!!! 

Ya estoy de vuelta! Que bien! El ordenador de momento funciona perfectamente y me deja publicar! Que dure! Y hoy vuelvo con una receta navideña, que ya va tocando, ¿verdad? Os traigo una receta de galletas speculoos que el otro día nos explicaron en el curso de la Hofmann, y que realmente me ha dado muy buen resultado. Las hemos utilizado para decorar el árbol de Navidad y que por cierto ha quedado muy bonito! :P Le dan un toque diferente, muy dulce y con un aroma de canela que... mmmm!


Aquest any és el primer que passem l'Albert i jo plegats a casa i la veritat és que ens fa molta il·lusió. El fet de comprar l'arbre, tots els adorns, les llumetes, el pessebre, fer-nos el tió... és genial. I l'altre dia, quan ens van explicar aquesta recepta i després en vam estar parlant amb l'Albert, ens va semblar que podria ser divertit fer-les per després poder guarnir el nostre arbre. Mai abans n'havia preparat i realment el resultat ens agrada molt i de ben segur que es convertirà en tradició de cada Nadal a casa, que és potser el que em fa més il·lusió de tot. Cada poble té les seves tradicions, però cada casa i cada família es fa les seves pròpies, les que les acaba fent úniques i especials, i nosaltres tot just les estem començant :) 

Aquest divendres pel matí, de veritat, em vaig sentir com quan era una nena i em despertava pel matí després de la nit de Reis amb aquella il·lusió i aquella innocència! Va ser llevar-me i dir, va, anem a fer l'arbre! És veritat que aquesta època de l'any m'agrada molt, és l'època en la que ens reunim tota la família de nou, en la que sembla que els problemes es fan una mica menys importants i que d'altres coses, més petites i sobretot els detalls, es valoren molt més. I aquest any, en aquell moment d'anar a fer l'arbre, el pessebre i posar-ho tot a allà on més ens agrada i quan al carrer encara hi havia boira, les cases veïnes encara tenien les persianes abaixades, la casa feia aquella olor de torrades i cafè acabat de fer i nosaltres encara anàvem amb pijama... em sembla que no l'oblidaré mai. I aquestes galetes especiades tant bones i divertides van formar part d'aquell moment, que sí, potser pot semblar una tonteria, però que per nosaltres va ser inoblidable...


Este año es el primero que pasamos Albert y yo juntos en casa y la verdad es que nos hace mucha ilusión. El hecho de comprar el árbol, todos los adornos, las luces, el pesebre, hacernos el tió... es genial. Y el otro día, cuando nos contaron esta receta y después estuvimos hablando con Albert, nos pareció que podría ser divertido hacerlas para después poder adornar nuestro árbol con ellas. Nunca antes las había preparado y realmente el resultado nos ha gustado mucho y seguro que se convertirá en tradición de cada Navidad en casa, que es quizá lo que me hace más ilusión de todo. Cada pueblo tiene sus tradiciones, pero cada casa y cada familia se hace las suyas propias, las que las acaba haciendo únicas y especiales, y nosotros, las estamos empezando :)


Este viernes por la mañana, de verdad, me sentí como cuando era una niña y me despertaba por la mañana después de la noche de Reyes con aquella ilusión y esa inocencia! Fue levantarme y decir, vamos a adornar el árbol! Es verdad que esta época del año me gusta mucho, es la época en la que nos reunimos toda la familia de nuevo, en la que parece que los problemas se hacen un poco menos importantes y que otras cosas, más pequeñas y sobre todo los detalles, se valoran mucho más. Y este año, en ese momento de ir a adornar el árbol, el pesebre y ponerlo todo donde más nos gusta y cuando en la calle todavía había niebla, las casas vecinas todavía tenían las persianas bajadas, la casa hacía ese olor a tostadas y a café recién hecho y nosotros todavía íbamos en pijama... me parece que no lo olvidaré nunca. Y estas galletas especiadas tan buenas y divertidas formaron parte de aquel momento que sí, tal vez puede parecer una tontería, pero que para nosotros fue inolvidable...
Les formes les vaig fer amb uns motlles de galetes nadalenques que vaig trobar de la casa Lékué. No és per fer cap tipus de propaganda, però és que de tots els que vaig anar trobant, tant per mida com per forma trobo que han sigut els més macos i a més venen amb una capseta ben bonica i amb cosetes a dins per després poder-ne fer regals i també per poder-les decorar una mica. Així que si encara no en teniu i havíeu pensat en comprar-ne, aquests són una bona opció ;) 

Las formas las hice con unos moldes de galletas navideñas que encontré de la casa Lékué. No es para hacer ningún tipo de propaganda, pero es que de todos los que fui encontrando, tanto por tamaño como por forma creo que han sido los más bonitos y además vienen con una cajita bien bonita y con cositas dentro para luego poder hacer regalos y también para poder decorarlas un poco. Así que si todavía no los tenéis y habíais pensado en comprarlos, estos son una buena opción ;)
I ara sí, no m'enrotllo més ni em poso més sentimental... Així que, què us sembla si anem per la recepta?

Speculoos nadalencs
(per aproximadament unes 14 galetes)

- 125 grams de mantega salada pomada
- 175 grams de farina fluixa
- 25 grams de mel
- 1 ou
- 125 grams de sucre morè
- La ratlladura d'una taronja (jo com que aquell dia no en tenia, vaig utilitzar la d'una llimona)
- 1 gram de nou moscada
- 6 grams de canyella en pols
- 2 grams de gingebre també en pols

Per decorar:

- Xocolata blanca (o de la que més us agradi. També podeu utilitzar fondant)
- Purpurina comestible
- Confeti de colors comestible
- El que tingueu per casa i el que més us agradi ;)
PREPARACIÓ

Posem uns 11 segons la mantega tallada a daus al microones perquè ens quedi amb una textura pomada i després, amb un batedor, hi mesclem el sucre. Quan tinguem una massa homogènia hi afegim la mel i l'ou i ho seguim batent. A continuació hi afegim la farina i les espècies ben tamisades i ho incorporem a la mescla seguint batent fins que tinguem una massa homogènia i espessa. 

Tot seguit hem de posar aquesta massa entre dos trossos de paper vegetal per tal d'estendre-la fins a aconseguir que sigui d'uns 2mm de gruix i després ho posem al congelador durant una mitja horeta.

Mentre la massa es congela, preescalfem el forn a 160ºC amb escalfor a dalt i a baix i amb aire i, quan hagin passat els 30 minuts, retirem la massa del congelador, desenganxem la massa, a poc a poc, dels dos trossos de paper vegetal i al damunt d'un dels trossos de paper i amb l'ajuda dels motlles de formes anem fent les galetes i, a mesura que les anem tenint, les traslladem al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal i quan les tinguem totes, ja les podem enfornar durant uns 12 minuts. 


En el meu cas en una sola tanda d'enfornat no en vaig tenir prou i vaig tenir-ne de fer dos, així que mentre n'estava enfornant una part, la resta de massa la vaig tornar a posar al congelador perquè quedés dura, ja que sinó la massa s'estova molt i es fa difícil de manipular. De totes maneres posant dos safates de cop al forn no hi ha cap problema.

Finalment, una vegada les traiem del forn i abans de que es refredin, els hi fem un foradet per on les vulguem penjar a l'arbre (jo ho vaig fer amb un espagueti, que és que el que em va venir al cap en aquell moment... com veieu va ser una improvisació total hehehe) i ja les tenim a punt. Ja només ens queda decorar-les, en cas de voler-ho fer o ja les tenim llestes per penjar al nostre arbre :)

En un principi havia pensat en deixar-les així mateix, ja que sense decorar ja són maques, però al final com que mai havia decorat galetes, vaig pensar que estaria bé provar-ho i a veure què sortia i el que vaig fer és fondre a poc a poc al microones la xocolata blanca (fent cops de calor d'uns 40 segons) i després amb la meitat d'un tros de paper vegetal vaig fer una petita paperina, amb la qual vaig decorar les galetes amb la xocolata. I per últim, hi vaig posar la purpurina, el sucre de colors, etc. 

Y ahora sí, no me enrollo más ni me pongo más sentimental... Así que, ¿qué os parece si vamos por la receta?


Speculoos navideños
(para aproximadamente unas 14 galletas)

- 125 gramos de mantequilla salada pomada
- 175 gramos de harina floja
- 25 gramos de miel
- 1 huevo
- 125 gramos de azúcar moreno
- La ralladura de una naranja (yo como aquel día no tenía, utilicé la de un limón)
- 1 gramo de nuez moscada
- 6 gramos de canela en polvo
- 2 gramos de jengibre también en polvo

Para decorar:

- Chocolate blanco (o el que más os guste. También se puede utilizar fondant)
- Purpurina comestible
- Confeti de colores comestible
- Lo que tengáis por casa y lo que más os guste ;)
PREPARACIÓN

Ponemos unos 11 segundos la mantequilla cortada en dados en el microondas para que nos quede con una textura pomada y luego, con un batidor, la mezclamos con el azúcar. Cuando tengamos una masa homogénea, añadimos la miel y el huevo y lo seguimos batiendo. A continuación añadimos la harina y las especias bien tamizadas y lo incorporamos a la mezcla batiéndola hasta que tengamos una masa homogénea y espesa.
A continuación debemos poner esta masa entre dos trozos de papel vegetal para extenderla hasta conseguir que sea de unos 2mm de espesor y luego la ponemos en el congelador durante una media hora.

Mientras la masa se congela, precalentamos el horno a 160 ºC con calor arriba y abajo y con aire y, cuando hayan pasado los 30 minutos, retiramos la masa del congelador, la despegamos, poco a poco, de los trozos de papel vegetal y, encima de uno de los trozos del papel y con la ayuda de los moldes de formas, vamos haciendo las galletas y, a medida que las vamos teniendo, las trasladamos sobre una bandeja de horno forrada con papel vegetal y cuando las tengamos todas, ya podemos hornearlas durante unos 12 minutos.

En mi caso en una sola tanda de horneado no tuve suficiente y tuve que hacer dos, así que mientras estaba horneando una parte, el resto de masa la volví a poner en el congelador para que quedara dura, ya que sino la masa se ​​ablanda mucho y es difícil de manipular. De todos modos poniendo dos bandejas en el horno no hay ningún problema.

Finalmente, una vez las sacamos del horno y antes de que se enfríen, les hacemos un agujerito por donde queramos colgarlas en el árbol (yo lo hice con un espagueti, que es que lo que me vino a la cabeza en ese momento... como veis, fue una improvisación total hehehe) y ya las tenemos listas. Ya sólo nos queda decorarlas, en caso de querer hacerlo o ya las tenemos listas para colgar en nuestro árbol :)

En un principio yo había pensado en dejarlas así mismo, ya que sin decorar ya son bonitas, pero al final, como nunca antes había decorado galletas, pensé que estaría bien probarlo y ver que salía y lo que hice es fundir poco a poco en el microondas el chocolate blanco (haciendo golpes de calor de unos 40 segundos) y luego con la mitad de un trozo de papel vegetal hice una pequeña cucurucho, con la cual decoré las galletas con el chocolate. Y por último, puse la purpurina, el azúcar de colores, etc.
I ara sí, ja les podem penjar a l'arbre! Són divertides, ben diferents i boníssimes! Alguna us confesso que no va tenir temps d'arribar a l'arbre... hihihi I és que ens poden anar bé per fer garlandes, per decorar l'arbre..., però també com a detallet per regalar als nostres amics i familiars. Ja veureu com agradaran moltíssim a tothom! I espero que a vosaltres també us hagin agradat.

Bon profit i Bones Festes!

Y ahora sí, ya podemos colgarlas en el árbol! Son divertidas, muy diferentes y buenísimas! Alguna os confieso que no tuvo tiempo de llegar al árbol... hihihi Y es que las podemos utilizar para hacer guirnaldas, para decorar el árbol... , pero también como detalle para regalar a nuestros amigos y familiares. Ya veréis como gustarán muchísimo a todos! Y espero que a vosotros también os hayan gustado.
Buen provecho y Felices Fiestas!

29 comentaris:

 1. Me encantan los speculoos y aquí en Alemania me estoy poniendo las botas en esta prenavidad, jejeje. Me quedo con tu receta Cris!!!! Que divertidas te han quedado!!!

  Un besito,
  Sandra von Cake

  ResponElimina
  Respostes
  1. hehehehe yo nunca los había probado y la verdad es que están riquísimos!! Con ese sabor a canela me encantan! Muchas gracias guapi, me alegro mucho de que te hayan gustado ^^

   Muchos besos!!

   Elimina
 2. Són precioses Cris. I jo que no m'ensurto, avui la tercera vegada i amb fulles de guitarra (sí, ja les tinc!) i res, se'm tornen a enganxar quan les tallo...els he fet igual però com si fossin cookies. Has batut els ingredients amb el batador de mà? Un petonàs, vull plorar...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Sònia!! Jo al començament vaig provar de fer-ho amb el batedor elèctric, però vaig veure que no m'anava massa bé i al final ho vaig fer tot amb el de mà. Jo les vaig congelar mitja horeta i després, ràpidament les vaig tallar. Ja et vaig comentar que llavors no les podia enfornar totes de cop i que perquè no s'estovés la massa la vaig tornar a posar al congelador, perquè és veritat que les últimes se'm començaven a enganxar una mica. Mira de que la massa estigui ben congelada abans de tallar-les i a veure com et surten. A veure si a la propera ja et surten perfectes!! ;)

   Ja les tens? Que ràpida que ets! Perfecte! Dilluns ja t'ho portaré :P

   I ànims! hehehe Una forta abraçada guapíssima!

   Elimina
 3. Totes aquestes galetes nadalenques em tornen boja! No pararia de preparar-les i de menjar-les! Molt xules!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Són molt divertides de fer i menjar-les és un gust perquè com n'arriben a estar de bones!! :P I si a més llavors les podem utilitzar per fer decoracions de Nadal, per fer regals... encara millor!

   Moltes gràcies bonica!! Petons!

   Elimina
 4. que maques que t'han quedat Cristina!!!! saps que mai n'he fet??? aiaiaiaiaiaia. petonets guapa

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs a posar-les en pràctica! hehehehe ;P

   Moltíssimes gràcies Judith! Me'n alegro molt de que t'agradin ^^

   Petonets!

   Elimina
 5. Què boniques! I és veritat que per decorar l'arbre queden molt bé. La barreja d'espècies perfecte :)
  petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltíssimes gràcies guapíssima! :D

   Una forta abraçada!

   Elimina
 6. Què bones!!! i amb la forma d'homenet, súper nadalenques!! a casa triomfen!! un petó!

  ResponElimina
  Respostes
  1. hehehehe Moltes gràcies Eva!!! :) Un petonàs guapa!!

   Elimina
 7. Que gustazo hacer galletas en Navidad.Adornar el árbol con ellas,y si la ocasión es aún más especial,se acaba convirtiendo en un momento mágico,no?

  A disfrutar de las fiestas con este dulce árbol!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pues sí Silvia, la verdad es que el momento fue precioso y mágico ^^

   Muchísimas gracias guapi! Besos!

   Elimina
 8. Cristina t'han quedat molt boniques i l'arbre queda de conya així decorat!! Ja pot arribar Nadal!! :)
  Petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies guapa!! Que bé que t'hagin agradat ;)

   Un petonàs!

   Elimina
 9. ya ha llegado el espíritu navideño en tu casa, queda de maravilla la decoración del árbol con tus preciosas galletas
  Bss

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí! hehehe Muchísimas gracias Miquel! Me alegro mucho de que te hayan gustado :)

   Un abrazo!

   Elimina
 10. Mmm.... quines galetes més boniques i divertides... m'ha agradat moltíssim la idea!, i penjades a l'arbre... vols dir que encara te'n queda cap??

  Petonets

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí que hi són encara! Però cada vegada que li passem pel davant... les ganes d'agafar-ne alguna hi són!! N'hauré de fer més per evitar que això passi! hahaha ;P

   Moltes gràcies!!! Una abraçada!

   Elimina
 11. Bienvenida!! Me alegro muchísimo de que te haya gustado el blog y que te quedes por aquí!!! :) Ahora mismo voy a ver el tuyo ;)

  Un besazo!!!

  ResponElimina
 12. Unes galetes ben maques, que decoren de meravella l'arbre Cristina! Que l'esperit nadalenc i de felicitat que teniu a la vostra nova llar us continui acompanyant durant molts i molts anys!

  Un petonet!

  ResponElimina
  Respostes
  1. :D Moltes, moltes gràcies, de veritat!! Esperem que sigui així! ;)

   Que bé que t'agradi ;)

   Una forta abraçada!!

   Elimina
 13. quina pinta!! aquestes galetes ja son bones de per si, pero amb formes milloren!! petons

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Roser!! Una forta abraçada guapa i que passis molt bon cap de setmana! ;)

   Elimina
 14. Cristina, te han quedado preciosas las galletas. Además, le aportan un toque divertido,festivo y bien hogareño a la decoración del árbol. ¡Hermosas!
  Un beso.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchísimas gracias!! Me alegro mucho de que te gusten ;D

   Un besazo!!

   Elimina
 15. Te ha quedado a cada cual mas bonita estas galletas, super originales y super apetecibles. Me apunto tu receta a ver si me animo algun dia. Un besote!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muchas gracias!!! :D Un abrazo! Y ya me contarás qué tal si las haces ;)

   Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!