Flam de formatge amb pebre i romaní / Flan de queso con pimienta y romero

Ja estem a la primavera, una de les meves èpoques de l'any preferides, sembla que ja comença a arribar el bon temps (com m'agrada sortir al carrer i notar com el sol m'acarona), els dies són més clars i alegres i ja tenim la Setmana Santa aquí al costat. Aquest any m'està passant especialment ràpid... i a vosaltres? 

I avui, doncs us porto un altre dolç... :P 

Ya estamos en primavera, una de mis épocas del año preferidas, parece que ya empieza a llegar el buen tiempo (como me gusta salir a la calle y notar el calor del sol), los días son más claros y alegres y ya tenemos la Semana Santa aquí al lado. Este año me está pasando especialmente rápido... Y a vosotros?

Y hoy, pues os traigo otro dulce... :P

En principi aquesta recepta era la que volia publicar la propera setmana i per aquesta volia dur-vos una recepta salada, que ja fa unes quantes setmanes que només us porto cosetes dolces i una de salada ja va tocant... Però el cas és que no li vaig poder fer les fotos a la recepta que volia ensenyar-vos... així que hi ha hagut canvi de plans... hehehe

Aquests flams, però, millor no fer-los esperar massa, perquè són una meravella, de veritat! Són més fàcils de fer, impossible i el resultat és genial! Fa un temps que vaig veure la recepta en l'especial de la revista "Cuina" i la vaig apuntar de seguida, ja que a casa els flams ens agraden molt i com aquest de formatge encara no n'havia fet mai cap. Així que aquest cap de setmana vaig aprofitar per fer-los i... quina delícia! Ja veureu que bons i sobretot, que senzills són de fer! 

En principio esta receta era la que quería publicar la próxima semana y para esta quería subir una receta salada, que ya hace unas cuantas semanas que solo os traigo cositas dulces y una de salada ya va tocando... Pero el caso es que no le pude sacar fotos a la receta que os quería enseñar... así que ha habido cambio de planes... hehehe 

Pero de todos modos mejor no hacer esperar demasiado a estos flanes, porque son una maravilla, de verdad! Son más fáciles de hacer, imposible y el resultado es genial! Hace un tiempo que vi la receta en el especial de la revista "Cuina" y la apunté enseguida, ya que en casa los flanes nos gustan mucho y como este de queso aún no había hecho nunca. Así que este fin de semana aproveché para hacerlos y... qué delicia! Ya veréis que buenos y sobre todo, que fáciles son de preparar!

Flam de formatge amb pebre i romaní
(per a 4 persones, tot i que a mi me'n van sortir per uns quants més, tot dependrà de la grandària dels motlles que utilitzeu)

- 5 ous
- 400 ml de nata líquida
- 200 ml de llet (jo la vaig utilitzar semidesnatada)
- 100 grams de formatge cremós (tipus Philadelphia i en el meu cas també el vaig utilitzar del "light")
- 75 grams de formatge semicurat (tipus camembert)
- 10 cullerades de sucre (si voleu també en podeu posar menys quantitat)
- 4-5 cullerades de mel
- 2 cullerades de barreja de pebre mòlt
- Romaní fresc
PREPARACIÓ

Primer de tot preescalfem el forn a 170ºC.

I mentre s'escalfa, batem els ous amb el sucre (ho podeu fer a mà o a màquina, jo ho vaig fer a màquina), la nata, la llet, el formatge cremós i el formatge semicurat ratllat. Quan la mescla sigui homogènia, posem una mica de mel a la base dels motlles que vulguem utilitzar i els omplim amb la mescla anterior. Tot seguit els posem al damunt d'una safata de forn una mica fonda, els introduïm al forn, omplim la safata amb aigua i deixem que es vagin fent al bany Maria durant uns 45-50 minuts. 

Finalment els retirem del forn, els deixem refredar del tot al damunt d'una reixeta, els desemmotllem i ja els podem servir decorats amb la barreja de pebre i amb el romaní. 

I ja els tenim! Veieu que fàcil? ^^ 

Bon profit! 
Flan de queso con pimienta y romero
(para 4 personas, aunque a mí me salieron para unos cuantos más, todo dependerá del tamaño de los moldes que utilicéis)

- 5 huevos
- 400 ml de nata líquida
- 200 ml de leche (yo la utilicé semidesnatada)
- 100 gramos de queso cremoso (tipo Philadelphia y en mi caso también lo utilicé del "light")
- 75 gramos de queso semicurado (tipo camembert)
- 10 cucharadas de azúcar (si queréis también le podéis poner menos cantidad )
- 4-5 cucharadas de miel
- 2 cucharadas de mezcla de pimienta molida
- Romero fresco
PREPARACIÓN 

Precalentamos el horno a 170ºC. 

Y mientras se calienta, batimos los huevos con el azúcar (lo podéis hacer a mano o a máquina, yo lo hice a máquina), la nata, la leche, el queso cremoso y el queso semicurado rallado. Cuando la mezcla sea homogénea, ponemos un poco de miel en la base de los moldes que queramos utilizar y los rellenamos con la mezcla anterior. A continuación los ponemos encima de una bandeja de horno un poco honda, los introducimos en el horno, rellenamos la bandeja con agua y dejamos que se vayan haciendo al baño María durante unos 45-50 minutos. 

Finalmente los retiramos del horno, los dejamos enfriar completamente sobre una rejilla, los desmoldamos y ya los podemos servir decorados con la mezcla de pimienta y con el romero. 

Y ya los tenemos! Veis que fácil? ^^ 

Buen provecho!

34 comentaris:

  1. Els flams són tan bons... i aquest a sobre de formatge!
    Què bé que t'han quedat Cristina, ara mateix em menjava un! I això d'aromatitzar-los amb pebre i romaní, deu quedar d'allò més bo!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden boníssims Víctor! ;)

      Moltíssimes gràcies!! I per cert, em van dir l'ho del facebook de l'Alba de la Galette i no sé perquè tinc la sensació de qui li va parlar del meu blog vas ser tu! Pot ser? Em va fer molta il·lusió!! Així que en cas de que l'ocellet fossis tu, moltes gràcies!! ^^

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Doncs jo també me l'apunto! Quina delícia, un flam salat de formatge i aromatitzat amb romaní, ara que és ben florit! Aquest cap de setmana, que vam sortir per sant Llorenç, tot feia tant bona olor, entre el romaní i la farigola!! A mi també m'agrada molt, aquesta època... quan ja fa bon temps i no cal portar abrics feixucs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) Me'n alegro Marina! Ben bé salat no és, perquè porta força sucre, però realment queda espectacular, a mi els flams d'ou m'encanten i aquest amb el toc del formatge, de les herbes i de la mel... em va agradar molt!

      Aquesta època és molt maca i és veritat que els aromes que es senten són genials.

      Molts petons bonica!

      Elimina
  3. Els flams em perden... i n'he fet amb mató, però així amb formatge d'untar i semicurat no n'he provat. Estic segura que són un autèntica delícia, els faré seguríssim! Feliç setmana guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et passa com a nosaltres, doncs! ;P Queden molt i molt bé i són tant fàcils de fer!

      A veure si us agraden, espero que sí!! Petons Eva!

      Elimina
  4. No hi estic acostumada a fer virgueries amb els flams..és a dir, sóc bastant clàssica en quant a gustos...em temptes amb aquest de pebre i romaní...si dius que és tan bon no passaré per alt l'oportunitat de provar-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Té el gust del flam de tota la vida d'ou, però trobo que amb el formatge queda una mica més suau i per acabar amb el toc del pebre i el romaní, una mica més aromàtic. A nosaltres ens va agradar molt ^^

      Si el proves espero a que m'expliquis què tal, a veure si us agrada! :)

      Petons!

      Elimina
  5. Què bo ha d'estar aquest flam amb aquesta combinació de sabors. I sembla ben senzill de fer. Molt bona proposta. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt senzill de preparar i realment queda boníssim ;)

      Moltes gràcies Chus!! Petonets!

      Elimina
  6. Que bueno tiene que estar!!! Con queso tiene que tener un sabor muy rico, me encantan estos flanes.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa! La verdad es que sí!! ^^

      Besos!

      Elimina
  7. Super originals Cristina, han de ser boníssims! Per cert noia, aquestes fotos són cada cop més i més bones, felicitats bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;D Moltes gràcies Sònia!! Quan els vaig veure em van encantar i realment queden deliciosos i ja veus que són súper fàcils de fer!

      Sí? Que bé!! Ara he acabat el curs d'estilisme culinari de la Jackie i ara miraré d'apuntar-me al "superstar" a veure què tal :) La veritat és que dedicant-los una mica més de temps els resultats canvien molt! Gràcies per tots els teus consells guapa!!!

      Molts petons!

      Elimina
    2. Que dius? No m'havies dit que estaves amb el d'estilisme!!! Doncs es nota, je,je. Ja veuràs el superstar!

      Elimina
    3. ;) em va agradar molt!! Vaig pensar de fer-lo per veure una mica com eren aquests cursos i la veritat és que tot i que va ser curt, em va encantar! Així que ara a pel superstar! hehehe ^^

      Gràcies guapa! Petons!

      Elimina
  8. Deliciosa proposta este flan de queso y muy aromatico.Me gusta
    peto

    ResponElimina
  9. Ohhhhh, me has dejado impresionada con lo precioso que te ha quedado ese flan y lo bien contimentado y aromatizado!!! Me muero por un cachito y saber lo rico que sabe!!!

    Un besito preciosa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)) Muchísimas gracias Sandra! Me alegro de que te guste!! ^^ Pruébalo de hacer, ya verás que rico y que sencillo!

      Besitos guapi!

      Elimina
  10. M'alegro del canvi de plans...aquest flam té una pinta....!!!!Mmmmmm!!! Petons!

    ResponElimina
  11. M'encanten els flams de formatge!
    I amb el toc del romaní i el pebre ha de quedar boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, li queden molt bé Gemma! ^^

      Moltes gràcies guapa! Petons!

      Elimina
  12. Si que sembla bo, si. El toc del romaní i el pebre és molt original. M'emporto la recepta!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marta! ^^

      Una abraçada i bon cap de setmana!

      Elimina
  13. ostres que bo amb formatge semicurat inclos i tot!!m`agrada moooolt aquesta idea en plan flam gran per quan tens invitats (jo sempre penso en coses facils per quan tens molta gent a casa jajaj) petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ben fet! Doncs ja m'explicaràs què tal si el proves ;) queda boníssim! ;P

      Gràcies guapa! Petons!

      Elimina
  14. Oh Cristina quins flams més originals ................crec que amb el teu eprmis els copiaré:
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Quima! M'alegro molt de que t'hagin agradat!! I tant que sí, a veure què et semblen ;)

      Petonets guapa!

      Elimina
  15. vaya combinación mas sorprendente ese toque de pimienta en el flan, el de romero también pero el que mas me ha llamado la atención es la pimienta, muy original

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias! La verdad es que cuando lo vi a mi también me pareció curioso, pero lo cierto es que le viene muy bien, queda delicioso ;)

      Besos!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!