Mousse de iogurt i mango amb daus de mango caramel·litzats

L'altre dia parlant amb la meva mare i la meva germana, els deia que tenia ganes de fer alguna recepta amb mango, perquè n'havia estat veient moltes i tenia ganes de provar-ne alguna. I el diumenge, la meva germana i el meu cunyat van anar al mercat i van pensar en mi! (moltes gràcies! :P) i em van portar dos mangos ben grossos i ben macos! Els quedaven uns quants dies per estar perfectes i avui els he utilitzat per fer aquesta mousse de la Mireia Carbó i que trobareu en el seu llibre de "La cuina et dóna joc". M'agraden molt les seves receptes, perquè són bastant senzilles i de moment totes les que hem provat han sigut boníssimes, inclosa aquesta mousse! 

La combinació de la mousse, suau, freda i esponjosa amb el mango caramel·litzat i calentó per sobre... realment deliciós! He omplert força els gots i pensava que potser m'havia passat, però ja he vist que no! Si us agrada el mango, us la recomano! ;)
A més, crec que és una bona recepta per fer per un dinar o sopar amb amics i/o familiars. Servida en unes copes ben maques segur que sorprendreu a tothom! 

També, en cas que no us agradi el mango, ho podeu fer amb qualsevol altra fruita (jo segur que ho provaré). 

INGREDIENTS (per a 5 persones)

La Mireia ens posa 200 ml (calculant la recepta per a 4 persones) de suc o nèctar de mango (en venen d'envesat), però jo m'he fet el suc aprofitant que tenia els mangos. Per tant us ho poso tot tal com ho he fet jo i per a 5 persones:

- 1 mango
- 1/2 got d'aigua
- Una culleradeta del suc d'una llimona
- 250 ml de nata líquida per muntar (35% de matèria grassa)
- 2 iogurts i mig naturals
- 4 fulles de gelatina neutra
- 4 cullerades de sucre

I per a la decoració (aquí sí que he utilitzat les mateixes quantitats que en la recepta original):

- 1 mango
- 3 cullerades de sucre
- 1 cullerada de mantega
- Suc de llimona

PREPARACIÓ

Pelem i tallem a trossos el mango i el posem dins el recipient de la picadora elèctrica, juntament amb l'aigua i la culleradeta de suc de llimona. Ho ben triturem fins que quedi una massa fina. A continuació ho passem pel colador xinès, per així treure els trossos més grossos de polpa i ho escalfem dins un cassó a foc mitjà i sense deixar que arribi a bullir. 

Mentre el suc s'escalfa, posem les fulles de gelatina en remull dins un recipient amb aigua freda.

Quan el suc ja estigui calent, hi afegim les fulles de gelatina escorregudes i també el sucre. Quan tot estigui ben incorporat i desfet, ho retirem del foc i ho deixem refredar a temperatura ambient. 

Ara agafem un bol i semi muntem la nata amb l'ajut de la batedora elèctrica, just fins que agafi textura, no cal que estigui del tot muntada (recordeu que com més freda estigui la nata, més fàcil serà muntar-la). 
Quan el suc estigui a temperatura ambient, hi afegim els iogurts i ho barregem amb l'ajuda del batedor manual.

Finalment hi incorporem la nata, remenant-la amb uns espàtula i amb molta cura fins que la mescla sigui homogènia.

I ja les podem posar dins els gots o copes que vulguem i reservar-les a la nevera fins que les vulguem servir.

Ara anem per a la decoració:

Primer pelem el mango, tallem la polpa a daus petits i ho reservem.

En una paella, a foc suau, fem un caramel amb la mantega, el sucre i unes gotes de llimona (en poseu més o menys segons el grau d'acidesa que us agradi). Hem de vigilar-ho i remenar-ho de tant en tant fins que el caramel agafi un color daurat. El canvi es nota de seguida, però ho fa bastant de cop, per això és important anar-ho vigilant. I un cop hagi canviat de color hi afegim els daus de mango, abaixem el foc al mínim i el coem durant un minut. 

Quan ja el tinguem llest, el reservem fins el moment de servir la mousse. Jo ho he reservat dins un plat fondo dins el microones i quan ho he volgut servir ho he escalfat una mica amb una paella i ho he posat al damunt de la mousse, que ja estava ben fresqueta. Tal com diu la Mireia, el contrast de temperatura és un dels factors sorpresa. A mi personalment m'agraden molt els postres que tenen aquest tipus de contrastos, m'encanta notar diferents textures i temperatures.
Espero que us hagi agradat i que us animeu i la proveu! Tal com diu en el llibre, les opcions són inesgotables i sempre per llepar-se'n els dits! :)

Bon profit i bon cap de setmana!

14 comentaris:

  1. Tiene una pinta riquísima la mousse y por lo que veo desapareció rapidamente de lo buena que seguro que estaba, jejejeje

    Un besito Cristina,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra! Gracias :)

      Pues sí!! hehehehehe No duró demasiado...! Tendré que repetirla algún día... :P

      Un abrazo!

      Elimina
  2. Mare de deu! quina pinta!
    jaja, yo el catalán lo tengo un poco olvidado, pero ha encantado descubrirte guapa!
    que´chula esa foto de los vasos vacíos, a mi me gusta ver el "después" es la prueba irrefutable.

    lo dicho, deben estar de vicio.
    besos.
    Patrix .:. Dime que es Viernes

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe, pues se te da muy bien! ;)

      Sí que lo es! Y estos se vaciaron muy rápido! :P Mira si les gustó, que hoy me han vuelto a traer dos mangos más para poder repetir esta semana...! hahaha

      Muchas gracias guapa! Besos!

      Elimina
  3. Té una pinta excel·lent! A mi també m'garaden els contrastos, especialment els de fruita!
    M'ha encantat!

    Ja et segueixo guapa!
    Molts petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Neus! Benvinguda!!!

      Moltes gràcies guapa! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat!! :D

      El teu blog fa un temps que el conec i m'agrada molt ^^ he de provar de fer algun dels teus cupcakes ben aviat! Em feria gràcia provar els de nutella i vanilla... m'encanta la Nutella!

      Una abraçada!

      Elimina
  4. M'agrada moltíssim el mango i la mousse t'ha quedat amb una pinta estupenda! Vaig a encarregar-li a la meva mare un parell d'ells i la provarem a casa. Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!

      Quina il·lusió que la vulgueu provar!! Ja em direu a veure què tal ;) Nosaltres aquesta setmana la repetirem una altra vegada! Ja em veig tot sovint fent aquesta mousse! hehehehe

      Una abraçada!

      Elimina
  5. Hola. Acabo de descobrir el teu blog i m'agrada molt el que fas, així que hem quedo per aquí. La mousse te molt bona pinta!

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaaa!!! Moltes gràcies! Me'n alegro de que t'agradi! ^^ jo també em quedo pel teu si et sembla, que tampoc el coneixia encara! ;)

      Una abraçada!

      Elimina
  6. Que buena pinta tiene tu mousse con mango! Me apunto la receta para hacerla algun dia. Tienes un blog muy chulo con buenas recetas y muy bien explicado y fotografiado. Aqui me quedo de seguidor fiel! Petons de Pasta Academy!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenido Alvaro!!

      Muchas gracias!! intento hacerlo lo mejor que puedo ;) Me alegro mucho de que te guste y que te quedes como seguidor! :D

      Un petó!!!

      Elimina
  7. Hola,

    som l'Eli i el Joan, i fa poc que hem començat a publicar al nostre blog. Aquest es diu http://famdecuina.blogspot.com Et proposem que hi facis una ullada, i si t'agrada, ens enllacem mútuament els nostres blogs.

    Esperem la teva resposta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Per mi perfecte. Ara he entrat al vostre blog i li he estat fent una ullada. Hi ha alguna recepta que ja m'ha cridat l'atenció! El pastís de salmó fa temps que el vull provar i el que vau fer té una pinta boníssima! :)

      Moltes gràcies! Jo ja us afegeixo a la meva llista de blogs ;)

      Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!