Amanida de primavera amb gambes, festucs i vinagreta de mango

Avui us porto una amanida ben fresca, exòtica, vistosa i riquíssima, extreta del programa de "MasterChef"! L'altre dia el vaig estar mirant i quan vaig veure aquesta amanida (amb el que m'arriben a agradar a mi les amanides...) vaig saber que la tenia de provar! En preparo vàries vegades a la setmana i sempre miro d'anar-les variant, improvisant una mica amb el que tinc per casa. I quan vaig veure aquesta recepta i que tenia gairebé tots els ingredients  i un mango que ens estava demanant a crits que ens el mengéssim, la vaig tenir que provar de seguida! 

El resultat, un èxit assegurat! Fins i tot l'Albert, a qui no li agraden gaire les amanides, se la va menjar d'allò més bé! Com que el mango, els festucs i per descomptat les gambes li encanten, "lo verd", com diu ell, ni es va notar! hehehe

Espero que us agradi tant o més com ens va agradar a nosaltres ;)
INGREDIENTS (per a 4 persones)

- Barreja d'enciams
- 1 mango
- 12 gambes
- Un grapat de festucs
- Oli d'oliva
- Vinagre de Mòdena
- Sal

PREPARACIÓ

Comencem posant al foc un cassó amb aigua i sal. Quan bulli hi posem les gambes i les deixem fins que l'aigua torni a bullir. Quan això passi les retirem del foc, les colem, les posem dins un bol amb aigua freda i glaçons per tal de tallar la cocció i finalment les pelem i reservem.  

A part i en un bol, posem 2 parts d'oli d'oliva i una de vinagre, i hi afegim el mango tallat a trossos. Ho barregem una mica i deixem que maceri. 

Seguim pelant i tallant a trossos petits els festucs. 

I ja podem anar per fer el muntatge de l'amanida:

Primer posem al fons del plat i pels laterals les gambes, i els enciams (amanits) al centre. Tot seguit hi afegim els festucs ben repartits i el mango al mig. Ho amanim amb la vinagreta de mango i ja la tenim! 

Bon profit!



18 comentaris:

  1. Una verdadera delicia, qué colorido, entra por los ojos. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Quina amanida més vistosa, m'encanta! petons

    ResponElimina
  3. Saps que m'ha passat quan he vist la foto? Dic anda com la de masterchef!! i poc desprès veig d'on has tret la idea! jajaj Jo quan la vaig veure tambe vaig pensar lo mateix!! I veient el teu resultat, l'he de probar si o si!! Oooh que bona pinta té!! M'encanta el colorit de la recepta!! M'agrada moltissim com t'ha quedat!! Un peto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la Laura, perquè ja veuràs com t'agradarà! ;) Vaja, a nosaltres ens va encantar!! hehehe :P

      És molt vistosa sí! De cara al bon temps les amanides sembla que van venint més de gust i amb aquests colors tant alegres encara més, veritat?

      Petons bonica!

      Elimina
  4. Perfecta ara que arriba la calor, jo no he vist Master chef, es que no m'agrada gens el programa, que hi farem. Però no cal, ja m'anireu dient les receptes interesants, jejeje. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí Yolanda! Ja n'anirem provant ;)

      Gràcies guapa! Una abraçada!!

      Elimina
  5. Jo també penso com l'Albert. Amb aquests ingredients tan bons, la part verda perd tota importància!!!! Una abraçada Cristina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que sí... i estava tant bona... L'hauré de tornar a fer ben aviat... ja puc comprar un mango i gambes, que ja no me'n queden!!! :P

      Un petonet guapíssima!!

      Elimina
  6. Sí!!! ja arriba la temporada d'amanides ;-) aquesta amb mango segur que és superfresca :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és fresca ;) i com dius, perfecte ara que arriba el bon temps!!

      Una abraçada!!

      Elimina
  7. Ay Cristina qué delicia de ensalada!! Qué maravilla de combinación de ingredientes!! Apuntada queda, por supuesto!!

    Muchos besos...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro mucho de que te haya gustado Maria!! :D

      Un fuerte abrazo!!

      Elimina
  8. Doncs i tant que ha de ser bona, Cristina! Jo sóc una fan de les amanides, cada dia una de diferent! I aquesta teva, presentada sobre l'herba i amb aquest solet... fa venir una salivera....! Mmmm. Bona diada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així ets com jo Marina!! hehehe ;)

      Que bé que t'hagi agradat!! ^^

      Moltes gràcies guapíssima! Bona diada per tu també, petons!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!