Cake de llimona i llavors de rosella / Cake de limón y semillas de amapola

Avui us porto una recepta dolça que feia molt temps que tenia ganes de fer. És la d'un cake de llimona, amb un toc de llavors de rosella i de vainilla, que a part de quedar molt esponjós i suau, és molt aromàtic. I la combinació dels ingredients el fa molt lleuger i agradable. 

Hoy os traigo una receta dulce que hacía mucho tiempo que tenía ganas de hacer. Es la de un cake de limón con un toque de semillas de amapola y de vainilla, que a parte de quedar muy esponjoso y suave, es muy aromático. Y la combinación de los ingredientes lo hace muy ligero y agradable.

De cakes d'aquest tipus n'he provat molts, però potser el que em va agradar més i el que em va fer venir realment ganes de fer-ne un dia a casa, va ser el de llimona i llima (només de pensar-hi em ve salivera...) que vaig comprar en un petit obrador de pastisseria que té la seva botiga de degustació. Es diu Galette. No sé si la coneixereu, però us recomano que si algun dia sou prop de Sentmenat us hi acosteu, perquè val la pena. La noia que hi ha al seu darrere és l'Alba Ruiz, qui fa uns dolços fantàstics, boníssims i molt bonics! Així que ja ho sabeu ;) Recordo que aquell cake tenia trossets de llimona confitada a dins... estava brutal... I per no parlar del glacejat... quin vici! :P
I aquest que he preparat avui, doncs també m'ha agradat molt i segur que el repetiré, perquè realment està molt bo. I la recepta que he seguit ha estat la del blog GastroAdikta, de l'Anna (que també segueixo des de fa una pila de temps i que de ben segur que ja coneixereu). Recordava haver vist aquesta recepta en molts blogs, però és allò que passa, que amb els dies te n'oblides... I em semblava que en el seu blog l'havia vist, perquè recordava unes fotografies que només de mirar-les ja feien venir unes ganes boges de provar-lo! I sí, quan he entrat al seu blog hi havia aquesta recepta esperant-me! hehehe Així que no m'ho he pensat dues vegades i m'he posat de seguida a preparar-la. 

Jo l'he provat recent fet i m'ha encantat, tot i que en principi quan millor estarà és passada una nit, perquè així el cake haurà absorbit tota la glaça de llimona i d'aquesta manera estarà encara més aromàtic del que ja està ara. 

Pot ser un esmorzar i/o berenar fantàstic, que pels que us agradi el dolç us encantarà, però que pels que potser no us agradin les coses massa dolces també, ja que el toc àcid de la llimona hi queda deliciós! Així que anem per la recepta i a veure si us animeu a provar-la ;)
De cakes de este tipo he probado muchos, pero quizás el que me gustó más y el que me hizo venir realmente ganas de hacerlo un día en casa, fue el de limón y lima (sólo de pensarlo se me hace la boca agua...) que compré en un pequeño obrador de pastelería que tiene su tienda de degustación. Se llama Galette. No sé si la conoceréis, pero os recomiendo que si algún día estáis cerca de Sentmenat vayáis, porque vale la pena. La chica que hay detrás es Alba Ruiz, quién hace unos dulces fantásticos, buenísimos y muy bonitos! Así que ya lo sabéis ;) Recuerdo que ese cake tenía trocitos de limón confitado dentro... estaba brutal... Y por no hablar del glaseado... qué vicio! :P

Y este que he preparado hoy, pues también me ha gustado mucho y seguro que lo repetiré, porque realmente está muy bueno. Y la receta que he seguido ha sido la del blog GastroAdikta, de Anna (que también sigo desde hace un montón de tiempo y que seguro que ya conoceréis). Recordaba haber visto esta receta en muchos blogs, pero es lo que pasa, que con los días te olvidas... Y me parecía que en su blog la había visto, porque recordaba unas fotografías que sólo mirarlas ya hacían venir unas ganas locas de probarlo! Y sí, cuando he entrado en su blog, había esta receta esperándome! hehehe Así que no me lo he pensado dos veces y me he puesto en seguida a prepararla.

Yo lo he probado recién hecho y me ha encantado, aunque cuando mejor estará es pasada una noche, para que así el cake haya podido absorber bien toda la glasa de limón y de esta manera estará aún más aromático de lo que ya está ahora. 

Puede ser un desayuno o también una meriendan fantástica, que para los que os guste lo dulce os encantará, pero que para los que quizás no os gusten las cosas demasiado dulces también, ya que el toque ácido del limón queda delicioso! Así que vamos por la receta y a ver si os animo a probarla ;)
Cake de llimona i llavors de rosella
- 195 grams de farina fluixa
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1/4 culleradeta de sal
- La ratlladura d'una llimona
- 2-3 cullerades de llavors de rosella
- 170 grams de mantega pomada
- 150 grams de sucre
- 3 ous grossets
- Una baina de vainilla de qualitat
- 60 ml de llet

Pel glacejat de llimona:

- 45 grams de suc de llimona col·lat
- 50 grams de sucre
PREPARACIÓ

Comencem preescalfant el forn a 170ºC-180ºC (en el meu cas ho he fet a 170ºC).

Seguim preparant el motlle de cake que utilitzarem i que hem d'untar, amb l'ajuda d'un pinzell, amb mantega pomada i folrar-lo amb paper vegetal (jo això últim no ho he fet, ja que el motlle que he utilitzat és de silicona, així que potser tampoc hagués fet falta que l'untés). 

Dins d'un bol tamisem la farina i el llevat i tot seguit hi afegim la ratlladura de la llimona, les llavors i la sal. Ho mesclem bé i ho reservem. 

Ara posem la pala al robot de cuina (o en cas de no tenir-ne amb el batedor elèctric, que també ens anirà bé) i a velocitat mitjana batem la mantega pomada durant 1-2 minuts perquè es vagi fent com una pasta, llavors hi afegim el sucre i deixem que es mesclin homogèniament durant 2-3 minuts més. Quan s'hagi format una pasta blanquinosa i lleugera hi afegim els ous, un a un, sense deixar-ho de batre i una vegada estiguin tots tres incorporats, hi posem l'extracte de l'interior de la baina de vainilla (com m'agrada l'oloreta que desprèn!) i llavors abaixem la velocitat al mínim i hi incorporem la farina en tres vegades, intercalant-ho amb la llet, que incorporarem en dos cops. 

Quan la massa sigui homogènia ja la podem repartir a dins del motlle, allisar-la una mica amb una espàtula i enfornar-ho durant uns 50-60 minuts o fins que quan el punxem l'escuradents surti net. En el meu cas li he deixat 60 minuts i no ha fet falta que ho tapés, ja que és important que anem controlant la cocció per vigilar de que no es torri massa del damunt. Si ens passés, llavors caldria tapar-ho amb un tros de paper d'alumini fins que s'acabés la cocció. 

Mentrestant podem preparar el glacejat, barrejant el suc de la llimona i el sucre i posant-ho al microones durant uns 40 segons o fins que el sucre s'hagi dissolt del tot.

Quan el cake ja estigui a punt, el traiem del forn, el deixem al damunt d'una reixeta, el pintem bé amb el glacejat de llimona i, quan hagin passat uns 20-30 minuts (just fins que s'hagi refredat), el desemmotllem i ja el tenim!

Bon profit!
Cake de limón y semillas de amapola
- 195 gramos de harina floja
- 1 cucharadita de levadura química
- 1/4 cucharadita de sal
- La ralladura de un limón
- 2-3 cucharadas de semillas de amapola
- 170 gramos de mantequilla pomada
- 150 gramos de azúcar
- 3 huevos grandes
- Una vaina de vainilla de calidad
- 60 ml de leche

Para el glaseado de limón:

- 45 gramos de zumo de limón colado
- 50 gramos de azúcar
PREPARACIÓN

Empezamos precalentando el horno a 170ºC -180ºC (en mi caso lo he hecho a 170ºC).

Seguimos preparando el molde de cake que utilizaremos y que debemos untar, con la ayuda de un pincel, con mantequilla pomada y forrarlo con papel vegetal (yo esto último no lo he hecho, ya que el molde que he utilizado es de silicona, así que quizás tampoco hubiera hecho falta que el untara).

Dentro de un bol tamizamos la harina y la levadura y seguidamente incorporamos la ralladura de limón, las semillas y la sal. Lo mezclamos bien y lo reservamos.

Ahora ponemos la pala en el robot de cocina (o en caso de no tener con el batidor eléctrico, que también nos irá bien) y a velocidad media batimos la mantequilla pomada durante 1-2 minutos para que se vaya haciendo como una pasta, entonces añadimos el azúcar y dejamos que se mezclen homogéneamente durante 2-3 minutos más. Cuando se haya formado una pasta blanquecina y ligera añadimos los huevos, uno a uno, sin dejarlo de batir y una vez estén los tres incorporados, ponemos el extracto del interior de la vaina de vainilla (como me gusta el olor que desprende!) y entonces bajamos la velocidad al mínimo y incorporamos la harina en tres veces, intercalándolo con la leche, que incorporaremos en dos veces.

Cuando la masa sea homogénea, ya la podemos repartir dentro del molde, alisarla un poco con una espátula y hornearlo durante unos 50-60 minutos o hasta que cuando lao pinchemos el palillo salga limpio. En mi caso lo he dejado 60 minutos y no ha hecho falta que lo tapara con un trozo de papel de aluminio, ya que es importante que vayamos controlando la cocción para vigilar de que no se tueste demasiado por encima. Si nos pasara, entonces se tendría que tapar con un trozo de papel de aluminio hasta que se terminara la cocción.

Mientras tanto podemos preparar el glaseado, mezclando el zumo de limón y el azúcar y poniéndolo en el microondas durante unos 40 segundos o hasta que el azúcar se haya disuelto por completo.

Cuando el cake ya esté listo, lo sacamos del horno, lo dejamos encima de una rejilla, lo pintamos bien con el glaseado de limón y, cuando hayan pasado unos 20-30 minutos (justo hasta que se haya enfriado), lo desmoldamos y ya lo tenemos!

Buen provecho!

20 comentaris:

  1. Mare meua, quina delícia d'esmorzar o berenar! M'encanta el toc àcid del llimó I el puntet cruixent de les llavors de rosella. Una excel.lent proposta. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)) Moltes gràcies Chus! El toc de la llimona realment hi queda fantàstic, li dóna aquest toc àcid que dius que hi va perfecte i les llavors sí que li donen un toc cruixent que hi va molt bé, també ;)

      Me'n alegro molt de que t'hagi agradat la proposta!

      Petons i bon cap de setmana!

      Elimina
  2. Aquest cake m'encanta...n'he fet algun semblant, i sempre ha resultat deliciós! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltes gràcies Mònica! Sí que ho és, d'aquest ja gairebé no en queda! hehehe

      Una abraçada bonica i que passis molt bon cap de setmana!

      Elimina
  3. Cristina, estic amb tu amb que aquest cake està espectacular!! és el preferit de la meva parella, i ja l'he fet un munt de vegades! la recepta és molt similar però amb oli enlloc de mantega, una micota més sa. Feliç finde, un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) jo de ben segur que el repetiré més d'una i de dues vegades, perquè ha estat tot un èxit! Ja provaré a posar-hi oli a la propera ^^

      Molts petons guapa i moltes gràcies!!

      Elimina
  4. En una ocasión mi madre hizo un bizcocho como este y estaba buenísimo, por tanto se que os habéis comido hasta las migas!! Tiene una pinta increíble Cris!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, verdad? A mi es que con el toque del limón los bizcochos me pueden! ;P

      Muchas gracias guapísima! Besos!!!

      Elimina
  5. quina bona pinta!! Només de veure'l ja alimenta! petons

    ResponElimina
  6. Té una pinta boníssima, on es compren les llavors de roselles? no les he fet servir mai i m'encantaria fer-ho.
    no coneixo l'obrador de Sentmenat i he entrat a la web i m'ha encantat, quina elegància, oi??? espero apropar-m'hi algun dia.

    Un abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el meu cas les vaig comprar a Casa Perris, just davant del Born, però a qualsevol lloc on venguin fruits secs, farines... jo diria que en pots trobar :) La veritat és que li donen un toc molt bo ;)

      En l'obrador de Sentmenat tot el que hi fan està boníssim i a més també hi fan tallers, si t'hi passes val la pena fer-hi una visita. A nosaltres ens ho van dir a la Hofmann i així que vaig tenir l'ocasió m'hi vaig passar, hehehe ^^

      Moltes gràcies Pilar! Una abraçada!

      Elimina
  7. muy bueno y aromatico un placer poder degustarlo a cualquier hora
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, viene bien en cualquier momento del día, para cuando te ataca el gusanillo! hehehe ;)

      Muchas gracias Miquel y igualmente! Petons!

      Elimina
  8. Ostres!
    Té una pinta espectacular!
    Ja me'n pots guardar un trosset! Que aquesta hora ja tenim gana!
    Però, on es poden comprar les llavors de roselles? Em sembla que no ho havia sentit mai, i no sabria pas on anar-ho a buscar...!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Kàtia! ^^ Perquè no en queda gens eh, que sonó te'n porto un trosset!! ;)

      En el meu cas les vaig comprar a Barcelona, en una botiga que hi ha just davant del Born, però jo diria que a qualsevol botiga en hi hagin fruits secs, farines i productes d'aquest tipus a granel n'hi pots trobar.

      Una abraçada bonica!

      Elimina
  9. Ostres, i tant que conec a l'Alba! De fet, tinc pendent de fer un taller de macarons a Galette, i hem encarregat el pastís de primer aniversari del petitó de la casa, perquè ens encanta com treballa!
    Aquest cake teu si que em fa venir salivera, ja fa temps que li tinc ganes, i t'ha quedat de conya!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no la conec personalment, però m'agradaria fer-ho algun dia, perquè a mi també m'agrada molt com treballa, tot és deliciós i es nota que posa molt de carinyo a tot el que fa ;) Segur que el pastís al peque li encantarà ;)

      Doncs ja ho saps, a provar-lo! hehehe La veritat és que en vaig quedar força contenta i estava boníssim, però potser a la propera m'agradaria utilitzar un altre motlle, no tant ample, perquè així crec que la forma de cake quedarà molt millor i podrà pujar més bé pel centre.

      Moltes gràcies Víctor!! :) Petons!

      Elimina
  10. T'he conegut a través del curs d'estilisme culinari i m'han encantat les teves receptes! de fet m'han agradat tant que ara mateix acabo de treure del forn aquest deliciós cake... i per molt calent que estigui ja me n'he menjat un bon tros jeje espero que en quedi un trosset per poder practicar amb les fotos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! Sí? Ostres que bé!! :D Me'n alegro moltíssim de que t'hagi agradat el blog i que tant ràpidament hagis fet una de les receptes, de veritat que és genial ;) I si a més el resultat t'ha agradat, molt més! A mi em va passar el mateix... per les fotos ja en faltava un trosset... hehehe

      Una forta abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!