Brownies de xocolata, plàtan i nous / Brownies de chocolate, plátano y nueces

Aquest cap de setmana vam fer una trobada amb unes amigues i em vaig oferir per dur les postres. Vaig anar pensant amb el que més els agrada i ràpidament vaig decidir que fes el que fes, la xocolata n'havia d'estar la protagonista (ens encanta a totes!). Així que amb el poquet temps del que disposava vaig pensar que el brownie de xocolata seria una molt bona opció. En una ocasió vaig publicar la recepta d'un brownie de sucre de canya i avellanes (recepta aquí) i una de les primeres receptes dolces que vaig fer fa molts anys va ser preciosament la d'un brownie de xocolata, plàtan i nous (que encara no he penjat mai aquí al blog... i mireu que estava per llepar-se els dits! :P), però en aquesta ocasió em vaig inspirar en la recepta que té la Loreto al seu fantàstic blog de Sabores de colores, pel seu format individual, que vaig pensar que seria molt encertat, ja que a més de ser fàcil de transportar, permet que cadascú en pugui agafar la quantitat que vulgui i a més, es veien súper apetitosos i vistosos. Així que m'hi vaig posar de seguida i el resultat va ser genial, gairebé no en va quedar cap... Així que evidentment en vaig quedar més que contenta! ^^ Que llamineres que som...

Este fin de semana hicimos un encuentro con unas amigas y me ofrecí para llevar el postre. Fui pensando en lo que más les gusta y rápidamente decidí que hiciera lo que hiciera, el chocolate tenía que ser el protagonista (nos encanta a todas!). Así que con el poquito tiempo que disponía pensé que el brownie de chocolate sería una muy buena opción. En una ocasión publiqué la receta de un brownie de azúcar de caña y avellanas (receta aquí) y una de las primeras recetas dulces que hice hace muchos años fue preciosamente la de un brownie de chocolate, plátano y nueces (que todavía no he subido nunca aquí en el blog... y mirad que estaba para chuparse los dedos! :P), pero en esta ocasión me inspiré en la receta que tiene Loreto en su fantástico blog de ​​Sabores de colores, por su formato individual, que pensé que sería muy acertado, ya que además de ser fácil de transportar, permite que cada uno pueda coger la cantidad que quiera y además, se veían súper apetitosos y vistosos. Así que me puse con ellos enseguida y el resultado fue genial, casi no quedó ninguno... Así que evidentemente me alegré un montón! ^^ Como se nota que nos chiflan los dulces...
Vaig seguir bastant la recepta original, únicament vaig canviar la quantitat de xocolata amb un 70% de cacau, perquè en la recepta original en posava 200 grams i en el meu cas, per fer-los més suaus, en vaig posar només 100 grams i altres 100 els vaig posar de xocolata amb llet. I en comptes de posar-li una culleradeta d'essència de vainilla, hi vaig posar les llavors d'una baina, ja que trobo que és més natural i que ho aromatitza tot molt més. Aquesta és la recepta:

Seguí bastante la receta original, lo único que cambié fue la cantidad de chocolate con un 70% de cacao, ya que en la receta original le ponía 200 gramos y en mi caso, para hacerlos más suaves, les puse solo 100 gramos y los otros 100 los puse de chocolate con leche. Y en vez de ponerle una cucharadita de esencia de vainilla, le puse las semillas de toda una vaina, ya que lo encuentro más natural, además de que me parece que lo aromatiza todo mucho más. Esta es la receta: 
Brownies de xocolata, plàtan i nous
(per 15-24 brownies, tot depèn de la grandària que els fem)

- 100 grams de xocolata amb un 70% de cacau
- 100 grams de xocolata amb llet
- 165 grams de mantega
- 165 grams de sucre morè
- 3 ous
- 2 rovells
- 5 plàtans
- 50 grams de nous trossejades (si preferiu no trobar els trossets les podeu picar més)
- 2 cullerades de farina fluixa
- 1 cullerada de cacau en pols
- 1 baina de vainilla (o una culleradeta d'essència de vainilla)
PREPARACIÓ

Primer de tot preescalfem el forn a 180ºC.
Tot seguit en un bol hi posem la mantega i la fonem al microones. Quan la tinguem fosa hi incorporem la xocolata a trossos. Esperem un minut o dos i després ho mesclem fins que aconseguim que la xocolata estigui ben fosa i s'hagi format una crema homogènia (en cas de que no es fongui bé, ho podem posar al bany Maria perquè es fongui del tot o al microones, vigilant de que no se'ns cremi, fent cops de calor d'uns 11 segons). Quan ho tenim ho reservem.

Ara triturem 3 plàtans i per altra banda  tamisem la farina juntament amb el cacau al damunt d'un tros de paper vegetal. Ho reservem. 

En un altre bol blanquegem lleugerament amb el batedor de mà (si voleu també es pot fer a màquina), els ous i els rovells amb el sucre i les llavors de vainilla, i o mesclem bé. Aleshores hi afegim els plàtans triturats, les nous trossejades (m'agrada trobar de tant en tant els trossets cruixents de les nous) i la farina i el cacau tamisats. Ho incorporem bé i quan tinguem una massa ben homogènia la distribuIm en les càpsules de magdalenes, aproximadament fins a 3/4 parts, i en cas de que siguin de paper, recordem que va bé posa-les dins d'un motlle rígid per tal que no se'ns obrin durant l'enfornat. I ja només ens queda laminar els dos plàtans que ens queden i posar-los al damunt de cada brownie com a detall final. Els enfornem durant uns 20 minutets (recordem que els brownies han de quedat cuits de fóra i humits per dins), els deixem reposar una mica, els desemmotllem i ja els tenim! 

Quan encara estant una mica calentons i els acompanyem amb una bola de gelat (sobretot de vainilla... nyam!) el resultat és espectacular, però de totes maneres, sols, o fins i tot freds, són viciosos igualment! ;) Espero que us hagin agradat!

Bon profit!
Brownies de chocolate, plátano y nueces
(para 15-24 brownies, todo depende del tamaño que los hagamos)

- 100 gramos de chocolate con un 70% de cacao
- 100 gramos de chocolate con leche
- 165 gramos de mantequilla
- 165 gramos de azúcar moreno
- 3 huevos
- 2 yemas
- 5 plátanos
- 50 gramos de nueces troceadas (si preferís no encontrar los trocitos las podéis picar más)
- 2 cucharadas de harina floja
- 1 cucharada de cacao en polvo
- 1 vaina de vainilla (o una cucharadita de esencia de vainilla).
PREPARACIÓN

Primero de todo precalentamos el horno a 180ºC.
A continuación en un bol ponemos la mantequilla y la fundimos en el microondas. Cuando la tengamos fundida incorporamos el chocolate troceado. Esperamos un minuto o dos y luego lo mezclamos hasta que consigamos que el chocolate esté bien fundido y se haya formado una crema homogénea (en caso de que no se derrita bien, lo podemos poner al baño María para que se derrita por completo o en el microondas, vigilando de que no se nos queme, haciendo golpes de calor de unos 11 segundos). Cuando lo tenemos lo reservamos.

Ahora trituramos 3 plátanos y por otro lado tamizamos la harina junto con el cacao sobre un trozo de papel vegetal. Lo reservamos.

En otro bol blanqueamos ligeramente con el batidor de mano (si queréis también se puede hacer a máquina), los huevos y las yemas con el azúcar y las semillas de vainilla, y lo mezclamos bien. Entonces añadimos los plátanos triturados, las nueces troceadas (me gusta encontrar de vez en cuando los trocitos crujientes de las nueces) y la harina y el cacao tamizados. Lo incorporamos bien y cuando tengamos una masa homogénea la distribuimos en las cápsulas de magdalenas, aproximadamente hasta 3/4 partes, y en caso de que sean de papel, recordamos que va bien ponerlas dentro de un molde rígido para que no se nos abran durante el horneado. Y ya sólo nos queda laminar los dos plátanos que nos quedan y ponerlos encima de cada brownie como detalle final. Los horneamos durante unos 20 minutitos (recordamos que los brownies tienen que quedar cocidos por el exterior y húmedos por dentro), los dejamos reposar un poco, los desmoldamos y ya los tenemos!

Cuando aún están un poco calentitos y los acompañamos con una bola de helado (sobretodo de vainilla... ñam!) el resultado es espectacular, pero de todas formas, solos, o incluso fríos, son viciosos igualmente! ;) Espero que os hayan gustado!

Buen provecho!

27 comentaris:

  1. Que bo!! Amb plàtan ha de ser deliciós ,aquest brownie! Queda apuntat per la propera vegada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava deliciós Marina! Trobo que aquesta combinació dóna un resultat fantàstic, prova-la i m'expliques què tal ;)

      Moltes gràcies guapa! Un petó!

      Elimina
  2. Pero qué buena pinta e idea, además, así en invidividual me ha gustado mucho el formato, seguro que tus amigas estarán bien contentas.

    besazos

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también me encantaron con este formato, quedan muy vistosos y así pequeñitos dan más ganas aún de comerlos! hehehe ;P Les gustaron mucho ^^

      Gracias!! Besos!

      Elimina
  3. Babeando me has dejado Cris al ver este Brownie combinado con plátano!!! A qué me invitas a tomar un cafecito y degustar esas delicias!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha me alegro de que te hayan gustado Sandra! Cuando quieras, nos tomamos un par con un café! ;D

      Un abrazo guapi!

      Elimina
  4. PLàtan i xocolata, una combinació sensacional...
    I en format individual, molt més pràcitc i elegant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una combinació boníssima! :)

      Moltes gràcies guapa! Petonets!

      Elimina
  5. Madre mia de mi vida¡¡¡, se me hace la boca agua ver esta delicia, que cosa mas rica¡¡¡ me los apunto que no me quedo sin probarlos, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe muchas gracias!! Anímate a probarlos, ya verás como te gustaran ;)

      Besos!

      Elimina
  6. Se'm fa la boca aigua només d'imaginar-me la combinació de sabors: xocolata i plàtan.... una delícia. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment queden espectaculars combinats i el plàtan li dóna un toc fresc que m'encanta :)

      Moltes gràcies Chus! Petons!

      Elimina
  7. Us vàreu posar les botes, oi? perquè xoco i plàtan és explosiu...Jo amb una no tindria prou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Cristina! hehehe però passaven sols!! Va ser anar-ne agafant un darrere de l'altre... ;P

      Una forta abraçada guapa!

      Elimina
  8. Realment els teus amics es devien llepar els dits, i la mà i el braç sencer...que bo!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe els hi van agradar molt, en vaig quedar molt i molt contenta ^^

      Moltes gràcies Mònica! Petons!

      Elimina
  9. doncs m'agrada més amb el toc de plàtan! trobo que no ha de ser tan pesat amb la fruita! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte Roser! El plàtan els dóna un toc fresc i més lleuger, que fa que en vagis agafant un rere l'altre...;)

      Merci guapa! Petons!

      Elimina
  10. Tiene una pinta riquísima, seguro que está buennísimo :) Muchas gracias por visitar mi blog, yo también me quedo por aquí, un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias a ti guapísima! ^^ Bienvenida!

      Besos!

      Elimina
  11. Madre mía, este es el rey de los brownies sin duda alguna. Me encanta el formato individual. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe Muchísimas gracias Pilar! Me alegro de que te haya gustado ^^

      Besos!

      Elimina
  12. Segur que amb unes postres com aquestes triomfes!!! Com de fet ho vas fer.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Una elecció genial!! segur que vas triomfar, i el toc del plàtan juntament amb aquesta presentació individual m'encanta!!! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Eva!! :) Que bé que t'hagi agradat! ^^

      Petons!

      Elimina
  14. Cristina,

    Impressionants!! M'han quedat boníssims i m'encanta el teu blog. Ara aniré fent les teves receptes!

    Gràcies,

    Sílvia, la mexicana de Barcelona :-D

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!