Gelat de dolç de llet i galeta Maria / Helado de dulce de leche y galleta María

Van passant els dies i poc a poc ens anem acostant a finals d'agost, a finals d'estiu... que ràpid que passa, veritat? I tot i que no ha estat un estiu precisament dels més calorosos, el temps no ens ha tret les ganes de menjar gelat. De fet a mi m'agrada menjar-ne tot l'any! És ben bé perquè estem acostumats a menjar-ne sobretot ara a l'estiu, perquè a l'hivern, amb el fred, sembla que no tingui de venir tant de gust, i potser en molts casos és així... però en el meu no, jo sóc de gelat els 365 dies de l'any! Bueno, potser de cada dia, cada dia no... que sinó potser sí que al final sortiria rodolant... però el cas és que és d'aquelles coses que em solen venir molt sovint de gust. Així que aprofitant que encara és estiu i que de moment i potser més que durant la resta d'aquests últims mesos va fent caloreta, avui us porto aquest delicióóóós gelat de dolç de llet i galeta Maria, de vici total! Fa poc temps que vaig descobrir el dolç de llet... sí, sí, de veritat, no era una cosa que em cridés especialment l'atenció, no em demaneu el perquè... però de seguida que el vaig provar el vaig trobar simplement genial i des de llavors que entenc perfectament a totes aquelles persones que se'l mengen a cullerades! I en fred, en forma de gelat i combinat amb la galeta Maria (que va sorgir d'un dia de golafreria quan no em vaig poder estar de provar totes dues coses juntes), és espectacular, irresistible! 

Així que aquí el teniu, aquest gelat pecaminós i que espero que us agradi ;) 

Van pasando los días y poco a poco nos vamos acercando a finales de agosto, a finales de verano... que rápido que pasa, verdad? Y aunque no ha sido un verano precisamente de los más calurosos, el tiempo no nos ha quitado las ganas de comer helado. De hecho a mí me gusta comerlo todo el año! Es porque estamos acostumbrados a comerlo en esta época del año, porque en invierno, con el frío, parece que no nos tenga que apetecer tanto y quizás en muchos casos es así... pero en el mío no, yo soy de helado los 365 días del año! Bueno, tal vez de cada día, cada día no... que sino quizás sí que al final saldría rodando... pero el caso es que es de esas cosas que me suelen apetecer bastante. Así que aprovechando que todavía es verano y que de momento y quizás más que durante el resto de estos últimos meses va haciendo calorcito, hoy os traigo este delicioooso helado de dulce de leche y galleta María, de vicio total! Hace poco tiempo que descubrí el dulce de leche... sí, sí, de verdad, no era algo que me llamara especialmente la atención, no me pidáis el porqué... pero en cuanto lo probé lo encontré simplemente genial y desde entonces que entiendo perfectamente a todas aquellas personas que lo comen a cucharadas! Y en frío, en forma de helado y combinado con la galleta María (que surgió de un día de glotonería cuando no me puede resistir en probar las dos cosas juntas), es espectacular, irresistible! 

Así que aquí lo tenéis, este helado pecaminoso y que espero que os guste ;) 
Gelat de dolç de llet i galeta Maria
- 250 grams de llet sencera
- 125 grams de nata per muntar
- Un pessic de sal
- 170 grams de dolç de llet
- 30 grams de mel de gust suau, que a part de quedar-hi molt bé, ajudarà a que no ens cristal·litzi el gelat
- Un paquet de galetes Maria (o de les que més us agradin)
PREPARACIÓ

Ja veureu que fàcil, només cal que dins d'un cassó hi posem tots els ingredients, excepte les galetes i ho portem a ebullició, a foc mitjà, tot remenant-ho amb el batedor per tal de que al mateix temps tots els ingredients quedin ben integrats i la mescla quedi homogènia. 

Quan bulli ho retirem del foc i ho posem dins d'un recipient allargat tipus tupper, motlle de "cake"... i deixem que es refredi completament a temperatura ambient.

Quan s'hagi refredat del tot, el posem a la nevera durant com a mínim tota una nit. 

Ara, si teniu geladora, poseu la mescla dins de la màquina, seguiu els passos per a obtenir un gelat dens i aleshores afegiu-hi les galetes trossejades en trossos grans (queda més bo) i poseu-lo al congelador. Ara bé, si com jo no teniu geladora, el que farem serà introduir-hi les galetes a trossos i després el posarem directament al congelador i durant les primeres 3-4 hores l'anirem retirant en intervals d'aproximadament 30-40 minuts, per batre'l i així evitar que ens cristal·litzi.

El mínim de temps per tenir-lo llest i consumir-lo serà d'unes 6 hores i llavors sí que ja en podrem gaudir! Recordeu, però, que els congeladors que tenim a casa solen ser molt freds i per tant és bo deixar-lo reposar a temperatura ambient uns 5 minuts abans de consumir-lo, així no estarà tant fred i estarà més bo. 

Tal com ja us vaig comentar en la recepta del gelat de iogurt que us vaig explicar fa poquet (recepta aquí), cada dia es pot retirar del congelador per batre'l una mica i així ajudarem a que es mantingui ben cremós. A veure si us animeu a provar-lo :) 

Bon profit! 
Helado de dulce de leche y galleta María
- 250 gramos de leche entera
- 125 gramos de nata para montar
- Una pizca de sal
- 170 gramos de dulce de leche
- 30 gramos de miel de sabor suave, que aparte de quedar muy bien, ayudará a que no nos cristalice el helado
- Un paquete de galletas María (o de las que más os gusten)
PREPARACIÓN 

Ya veréiss que fácil, simplemente dentro de un cazo ponemos todos los ingredientes, excepto las galletas y lo llevamos a ebullición, a fuego medio, removiéndolo con el batidor para que al mismo tiempo todos los ingredientes queden bien integrados y la mezcla quede homogénea. 

Cuando hierva lo retiramos del fuego y lo ponemos dentro de un recipiente alargado tipo tupper, molde de "cake"... y dejamos que se enfríe completamente a temperatura ambiente. 

Cuando se haya enfriado del todo, lo ponemos en la nevera durante al menos toda una noche.

Ahora, si tenéis heladera, poned la mezcla dentro de la máquina, seguid los pasos para obtener un helado denso y entonces añadidle las galletas troceadas en trozos grandes (queda más rico :P) y ponedlo en el congelador. Ahora bien, si como yo no tenéis heladera, lo que haremos será introducir las galletas en trozos grandes dentro y luego lo pondremos directamente en el congelador y durante las primeras 3-4 horas lo iremos retirando en intervalos de aproximadamente 30-40 minutos, para batirlo y así evitar que nos cristalice.

El mínimo de tiempo para tenerlo listo y consumirlo será de unas 6 horas. Recordad, sin embargo, que los congeladores que tenemos en casa suelen ser muy fríos y por lo tanto es recomendable dejar reposar el helado a temperatura ambiente unos 5 minutos antes de consumirlo, así no estará tan frío y estará más bueno. 

Como ya os comenté en la receta del helado de yogur que os conté hace poco (receta aquí), cada día se puede retirar del congelador para batirlo un poco y así ayudaremos a que se mantenga bien cremoso. A ver si os animáis a probarlo :) 

Buen provecho!

24 comentaris:

  1. La cosa va de gelats, eh?? i no m'extranya, perquè tot i que l'estiu ha passat força bé de calor aquests últims dies aquí ha apretat força, així que venen molt de gust, encara que jo sóc com tu, a mi m'agraden tot l'any ;). M'apunto aquesta versió que sóc novata i he de practicar, ha ha ha! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!!! hehehe Aquí també, aquests últims dies (menys avui...) ha fet força caloreta ;)

      Jo també ho sóc! hahaha i la veritat és que tant aquesta versió com la de iogurt que vaig penjar fa poc són molt senzilles de fer i el resultat la veritat és que està ben bo!! ^^

      Moltes gràcies Eva!! Molts petons!

      Elimina
  2. jejeje jo també mento gelat tots el díes de l'any, y sopeta calentona al estiu, ja que aixi no sues tant jajajjaa, som rares.
    Les fotos cada día son millar i aquest gelat te una pinta impresionante. Un petonet bonica, en veiem aviat eeeeeh!!! jijijijij

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahahaha jo també Ester!! Potser sí que ho som...! ;P

      Moltes gràcies reina!! Ho vaig intentant... me'n alegro de que pensis així!!! :D I del gelat ja gairebé no en queda gens, està boníssim!!

      Una abraçada beeeen forta guapi i fins aviat, que ja queda poquet! ^^

      Elimina
  3. q helado mas rico q te has preparado!! la verdad q el toque de la galleta maria debe estar buenisimo!! menuda pasada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La combinación de los ingredientes está de vicio, a mi me encanta!! hahaha :P

      Muchísimas gracias Sergio! Un abrazo!! :)

      Elimina
  4. Criiiiiis!!!! Como me ha gustado este helado de galleta!!! Si es que me lo como sólo al mirarlo!!!! Como me gusta todo lo que lleva galleta María!! Es una pena que por aquí no haya estas galletas!!! Que colorcito y que textura!!!

    Un besito preciosa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi estas galletas me gustan mucho por la versatilidad que dan para preparar diferentes postres, aún así, seguro que por aquí tenéis de otra clase también bien ricas y sino, con las que preparas tú, seguro que no hace falta galleta de ningún otro tipo hehehe ;)

      Este helado con el dulce de leche y las galletas, para mí es un vicio total!!

      Muchas gracias guapísima!! Besos! :)

      Elimina
  5. guauuuu!! insuperable por cualquier helado de establecimientos!!!! qué rico!!! ^_^

    ResponElimina
  6. Vaya pinta... Es uno de mis preferidos.... Un saludo desde Murcia.

    ResponElimina
  7. Nyaaam!! M'encanta el gelat de galetes María i aquest amb dolç de llet segur que encara està més bo! :) Me l'apunto!!
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada molt, està taaaant bo! El dolç de llet penso que hi combina molt bé, ens va encantar! hehehe :P

      Moltes gràcies Marta! Petons!

      Elimina
  8. Amb el dolç de llet em passa com amb la llet condemsada, mai m'animo per por a que em resulti molt dolç. A Holanda no l'he vist mai al súper, el tindré que fer a casa i probar aquest gelat.
    Petons

    p.d. sempre em perdo les teves publicacions perque no tens la suscripció per mail... soc un desastre per seguir els blocs per els feeds :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bonica!! Reconec que a mi m'agraden molt les coses dolces, hehehe, però en aquest cas crec que els sabors queden força equilibrats i que no es fa gens pesat per dolçor :) és cert, però, que de vegades utilitzant aquests ingredients pots córrer el risc de que et passi.

      Ostres és veritat, ja miraré de fer-ho! Moltes gràcies guapa!!

      Petons!

      Elimina
  9. Babeando estoy con tu blog, que maravilla, aquí me quedo para seguirte y no perderme delicias como esta! ñammm! un besazo,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Muchísimas gracias guapa!! Me alegro mucho de que te haya gustado el blog y que te quedes por aquí!! ^^

      Un fuerte abrazo Nieves!

      Elimina
  10. Però moooooolt pecaminós. M'encanta!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Respostes
    1. Que bé! Doncs a veure si us agrada! ^^

      Moltes gràcies guapa! Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!