Gofres i ous benedict / Gofres y huevos benedict

Avui us porto una recepta de gofres que tant es pot fer en versió dolça com salada :)

A mi, fins abans de fer-los a casa, no sé si era perquè no els havia menjat enlloc on els fessin bons o què, però el cas és que sempre que els havia provat, no m'agradaven gens ni mica, sempre acabava obtant per una altra cosa. Però amb el temps, en vaig anar veient per Internet i una meva companya de classe, l'Ester, que segur que coneixeu de sobres pel seu blog "La cuinera", en va fer de diferents versions i quan els veia per les fotos del seu blog, em venien molt de gust, semblaven boníssims! Així que al final em vaig encapritxar en aconseguir una màquina de fer gofres, tot i saber que potser el resultat seguiria sense agradar-me... hahaha (sóc així...). De manera que un bon dia me la van regalar i al mateix dia ja vaig agafar la recepta de l'Ester i la vaig posar en pràctica. El resultat? Em va agradar no, el següent! Que boooons que són aquests gofres, queden cruixentets per fóra i molt suaus i lleugers per dins, una delícia. I l'avantatge? Que es fan en un moment i es poden combinar amb el que més us agradi, sigui dolç o salat. Si em seguiu per Instagram haureu vist els farts de menjar gofres dolços que m'he fet cada cap de setmana. I és que des de que tinc la màquina (des de mitjans de juliol), que cada cap de setmana en fem per esmorzar. I és que a l'Albert, que tampoc li agradaven gens els que havíam anat provant pels llocs, aquests li encanten! Així que moltíssimes gràcies Ester per la recepta, perquè ha estat tot un descobriment i la veritat és que no n'hem volgut provar cap més, perquè aquesta ens agrada molt (la recepta del seu blog la teniu aquí). 

Així que avui us presento aquesta versió de gofres, que he acompanyat d'unes làmines de salmó, d'un ou poché i d'una magnífica salsa holandesa, que per tant, vindrien a ser uns ous benedict. He obtat per fer aquests ous, ja que sé que potser no tots i totes teniu una gofrera a casa i potser ni tant sols us agraden els gofres, així que he pensat que estaria bé d'ensenyar-vos a fer dos receptes en una, per si llavors voleu acompanyar aquests ous amb una torrada, per exemple. 

Aquest plat pot ser una molt bona opció per fer un bon esmorzar, el típic "brunch" americà, o un sopar diferent ^^

Hoy os traigo una receta de gofres que puede hacerse tanto en versión dulce como salada :)

A mi, hasta antes de hacerlos en casa, no sé si era porque no les había comido en ningún sitio donde los hicieran buenos o que, pero el caso es que siempre que los había probado no me gustaban nada, siempre acababa optando por otra cosa. Pero con el tiempo, fui viendo recetas por Internet y una compañera de clase, Ester, que seguro que conocéis de sobras por su blog "La cuinera", hizo diferentes versiones de gofres y cuando los veía por las fotos de su blog, me apetecían mucho, parecían buenísimos! Así que al final me encapriché en conseguir una máquina de hacer gofres, aunque hubiese la posibilidad de que el resultado siguiera sin gustarme... hahaha (soy así...). De forma que un buen día me la regalaron y el mismo día ya cogí la receta de Ester y la puse en práctica. El resultado? Me gustó no, lo siguiente! Que buuueeeenos que están estos gofres, quedan crujientes por fuera y muy suaves y ligeros por dentro, una delicia. Y la ventaja? Que se hacen en un momento y se pueden combinar con lo que más os guste, sea dulce o salado. Si me seguís por Instagram habréis visto como me he hartado de comer gofres dulces cada fin de semana. Y es que desde que tengo la máquina (desde mediados de julio), que cada sábado y domingo los hacemos para desayunar. Y es que a Albert, que tampoco le gustaban nada los que había ido probando, estos le encantan! Así que muchísimas gracias Ester por la receta, porque ha sido todo un descubrimiento y la verdad es que no hemos querido probado ninguna otra, porque esta nos gusta mucho (la receta de su blog la tenéis aquí). 

Así que hoy os presento esta versión de gofres, que he acompañado de unas láminas de salmón, de un huevo poché y de una magnífica salsa holandesa, que por lo tanto, vendrían a ser unos huevos benedict. He obtado para hacer estos huevos, ya que sé que quizás no todos y todas tengáis una gofrera en casa y quizás ni siquiera os gustan los gofres, así que he pensado que estaría bien de enseñaros a preparar dos recetas en una, por si entonces queréis acompañar estos huevos con una tostada, por ejemplo. 

Este plato puede ser una muy buena opción para hacer un buen desayuno, el típico "brunch" americano, o una cena diferente ^^
Gofres i ous benedict
(per uns 6 gofres)

Per la massa:

- 1 ou
- Una cullerada de sucre
- 20 grams de mantega fosa sense sal
- 140 grams de farina fluixa
- Una culleradeta de llevat químic
- 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic (tot i que jo no n'hi poso)
- 185 grams de llet

Per la salsa holandesa (la quantitat és per 4-6 racions):

- 300 grams de mantega fosa tèbia
- 3 rovells d'ou, que siguin frescos i que estiguin a temperatura ambient
- 1 cullerada d'aigua freda
- 1 cullerada de suc de llimona
- Un bon pessic de sal
- Pebre
- 2 cullerades de mantega freda

Pel farcit del damunt:

- Làmines de salmó (la quantitat va al gust de cadascú, jo n'hi vaig posar 2 per cada gofre)
- Un ou o dos per cada gofre
- La salsa holandesa
PREPARACIÓ

- Per fer els gofres:

Agafem dos bols i en un hi posem la clara de l'ou i a l'altre el rovell. En el bol del rovell hi afegim la mantega fosa i ho batem bé amb el batedor de mà. A continuació hi afegim la farina, el llevat i el bicarbonat, que prèviament hem d'haver tamisat al damunt d'un tros de paper vegetal, i ho seguim batent per anar-ho integrant bé tot. A continuació anem afegint la llet lentament, mentre ho seguim batent fins que quedi una mescla homogènia i sense grumolls.
A part, muntem la clara a punt de neu amb el robot de cuina o amb un batedor elèctric o de mà, amb la cullerada de sucre i quan la tinguem ben muntada, l'afegim a la mescla anterior i l'incorporem amb una espàtula.

Finalment només haurem d'escalfar la nostra gofrera, untar-la amb una mica de mantega pomada i fer els nostres gofres, que aproximadament tarden uns 2 minut. I ja els tindrem a punt!


* Si no els voleu fer de seguida o us acaba sobrant una mica de massa, la podeu guardar perfectament tapada a la nevera.


- Per fer la salsa holandesa:


En un bol hi posem els rovells i els batem amb un batedor de mà durant més o menys 1 minut. Tot seguit hi afegim l'aigua, el suc de llimona i la sal hi ho batem mig minut més. A continuació hi afegim una cullerada de mantega freda, però no la batem. Llavors posem el bol sobre un cassó amb aigua que no arribi a bullir, és a dir, al bany Maria i ho comencem a batre de nou. En principi al cap d'1-2 minuts ja estarà llesta i ho veurem per la seva textura, que ha de ser de crema suau. Quan hi passem el batedor s'haurà de formar una crema al seu volant i haurem de poder veure el fons del bol. Si veiem que espessa molt ràpid o que es forma algun grumoll, el que hem de fer és retirar-ho del foc i posar-ho sobre un altre bol amb aigua feda, seguir-ho batent i així ajudar a que la mescla es refredi una mica. Quan es refredi la tornem a posar al bany Maria i la seguim batent fins que aconseguim la textura de crema suau. 

Quan la tinguem la retirem de seguida del foc i hi posem l'altra cullerada de mantega freda, però aquest cop sí que ho batem, per tal de que la cocció dels rovells es freni, gràcies a la temperatura freda de la mantega.

Ja per últim, mentre ho seguim batent constantment, hi anem afegint la mantega fosa molt a poc a poc, en forma de fil, fins que la salsa quedi molt més cremosa. Si volem, hi podem posar unes gotetes més de suc de llimona i una mica més de sal i pebre al gust. 

* Aquesta salsa és perfecte per menjar tèbia, però si no la consumim tota al mateix dia o la volem fer amb antelació, es pot reservar perfectament a la nevera i quan la vulguem utilitzar, tornar-la a escalfar al bany Maria, posant primer 2 cullerades de la salsa, mentre li anem afegint la resta a poc a poc. 

- Pels ous poché:

Els ous poché jo em vaig acostumar a fer-los amb el paper film i ara ja sempre els faig així, però hi ha dos sistemes per fer-los:

1. Posem aigua amb abundant sal i vinagre de vi blanc en un cassó i la fem bullir. Quan bulli, hi afegim, un a un, els ous per separat i al cap d'aproximadament 4 minuts els tindrem llestos. Així probablement no quedaran del tot rodons, així que si volem que quedin rodonets, abans de posar-los dins de l'aigua, farem un remolí a dins amb l'ajuda d'una cullera i després de seguida els hi posarem un a un perquè així, gràcies al vinagre, la clara els embolcalli. El resultat ha de ser un ou amb la clara cuita i el rovell cru. 

2. Amb l'ajuda d'una tassa posem paper film a dins, l'untem amb una mica d'oli i hi posem l'ou sense la closca amb una mica de sal (vigilem de que no se'ns trenqui el rovell).  Tanquem els paper film per sobre de l'ou lligant-lo amb un cordill. Per altra banda fem bullir aigua en un cassó i quan arrenqui al bull hi posem els ous a dins i els hi deixem uns 4 minuts, que serà el que tardaran a fer-se, però sobretot hem de mirar que el rovell ens quedi cru. 

Passats els 4 minuts els retirem de l'aigua, els deixem reposar un segon i ja només els hem de treure del paper film, anant en compte de que no se'ns trenquin (tot i que ja veureu que gràcies a l'oli no costen gens de treure i que llisquen pel film molt fàcilment).

- Pel muntatge:

Posem les làmines de salmó al damunt del gofre, hi posem, vigilant, l'ou poché al damunt i ja per acabar, els cobrim amb la salsa holandesa. Si en teniu (jo no en tenia) podeu tallar una mica de ciboulet per posar pel damunt de la salsa (hi queda molt bé). 

El resultat final és simplement espectacular!

Bon profit!
Gofres y huevos benedict
(para unos 6 gofres)

Para la masa:

- 1 huevo
- Una cucharada de azúcar
- 20 gramos de mantequilla derretida sin sal
- 140 gramos de harina floja
- Una cucharadita de levadura química
- 1/2 cucharadita de bicarbonato sódico (aunque yo no le pongo)
- 185 gramos de leche

Para la salsa holandesa (la cantidad es para 4-6 raciones):

- 300 gramos de mantequilla derretida tibia
- 3 yemas de huevo, que sean frescos y que estén a temperatura ambiente
- 1 cucharada de agua fría
- 1 cucharada de zumo de limón
- Un buen pellizco de sal
- Pimienta
- 2 cucharadas de mantequilla fría

Para el relleno de encima:

- Láminas de salmón (la cantidad va al gusto de cada uno, yo le puse 2 por cada gofre)
- Un huevo o dos por cada gofre
- La salsa holandesa
PREPARACIÓN 

- Para hacer los gofres: 

Cogemos dos boles y en uno ponemos la clara de huevo y en el otro la yema. En el bol de la yema añadimos la mantequilla fundida y lo batimos bien con el batidor de mano.  A continuación añadimos la harina, la levadura y el bicarbonato, que previamente debemos haber tamizado sobre un trozo de papel vegetal, y lo seguimos batiendo para irlo integrando todo bien. Seguidamente vamos añadiendo la leche lentamente, mientras lo seguimos batiendo hasta que quede una mezcla homogénea y sin grumos. 

A parte, montamos las clara a punto de nieve con el robot de cocina o con un batidor eléctrico o manual, con la cucharada de azúcar y cuando la tengamos bien montada, la añadimos a la mezcla anterior y la incorporamos con una espátula. 


Finalmente sólo tendremos que calentar nuestra gofrera, untarla con un poco de mantequilla pomada y hacer nuestros gofres (aproximadamente tardan 2 minutos). Y ya los tendremos listos! 


* Si no los queréis hacer enseguida o os acaba sobrando un poco de la masa, la podéis conservar perfectamente tapada en la nevera.

- Para hacer la salsa holandesa: 

En un bol ponemos las yemas y las batimos con un batidor de mano durante más o menos 1 minuto. A continuación añadimos el agua, el zumo de limón y la sal y lo batimos medio minuto más. Seguidamente añadimos una cucharada de mantequilla fría, pero no la batimos. Entonces ponemos el bol sobre un cazo con agua que no llegue a hervir, es decir, al baño María y lo empezamos a batir de nuevo. En principio al cabo de 1-2 minutos ya estará lista y lo veremos por su textura, que debe ser una crema suave. Cuando pasemos el batidor se deberá formar una crema a su alrededor y tendremos que ver el fondo del bol. Si vemos que espesa muy rápido o que se forma algún grumo, lo que tenemos que hacer es retirarlo del fuego y ponerlo sobre otro bol con agua fría y seguirlo batiendo para de esta forma ayudar a que la mezcla se enfríe un poco. Cuando se enfríe la volvemos a poner al baño María y la seguimos batiendo hasta que consigamos la textura de crema suave. 

Cuando la tengamos la retiramos enseguida del fuego y ponemos la otra cucharada de mantequilla fría, pero esta vez sí que lo batimos, para que la cocción de las yemas se frene, gracias a la temperatura fría de la mantequilla. 


Ya por último, mientras lo seguimos batiendo constantemente, vamos añadiendo la mantequilla fundida muy despacio, en forma de hilo, hasta que la salsa quede mucho más cremosa y espesa. Si queremos, podemos poner unas gotitas más de zumo de limón y un poco más de sal y pimienta al gusto. 


* Esta salsa es perfecta para comer tibia, pero si no la consumimos toda el mismo día o la queremos hacer con antelación, se puede reservar perfectamente en la nevera y cuando la queramos utilizar, volverla a calentar al baño María, poniendo primero 2 cucharadas de la salsa, mientras le vamos añadiendo el resto poco a poco. 


- Para los huevos poché: 

Los huevos poché yo me he acostumbrado a hacerlos con el papel film y ahora ya siempre los hago así, pero hay dos sistemas para prepararlos: 

1. Ponemos agua con abundante sal y vinagre de vino blanco en un cazo y la hacemos hervir. Cuando hierva, añadimos, uno a uno, los huevos por separado y al cabo de aproximadamente 4 minutos los tendremos listos. Así probablemente no quedarán del todo redondos, así que si queremos que queden redonditos, antes de ponerlos en el agua, haremos un remolino dentro con la ayuda de una cuchara y luego enseguida los pondremos uno a uno para que así, gracias al vinagre, la clara los envuelva. El resultado debe ser un huevo con la clara cocida y la yema cruda. 

2. Con la ayuda de una taza ponemos papel film dentro, la untamos con un poco de aceite y ponemos el huevo sin la cáscara con un poco de sal (vigilando de que no se nos rompa la yema). Cerramos el papel film por encima del huevo atándolo con un cordel. Por otra parte hacemos hervir agua en un cazo y cuando rompa el hervor ponemos los huevos dentro y los dejamos unos 4 minutos, que será lo que tardarán en hacerse, pero sin que la yema se llegue a hacer.

Pasados ​​los 4 minutos los retiramos del agua, los dejamos reposar un segundo y ya sólo tenemos que sacarlos del papel film, con cuidado de que no se nos rompan (aunque ya veréis que gracias al aceite no cuestan nada de quitar y que se deslizan por el film muy fácilmente). 

- Para el montaje: 

Ponemos las láminas de salmón encima del gofre, ponemos con cuidado, el huevo poché sobre el salmón y ya para terminar, los cubrimos con la salsa holandesa.  Si tenéis (yo no tenía), podéis cortar un poquito de cebollino y ponerlo por encima de la salsa (le queda muy bien). 

El resultado final es simplemente espectacular! 

Buen provecho!

34 comentaris:

  1. A mi els gofres tampoc m'acaben d'agradar... i potser és això que tu dius, no n'hauré menjat de bons, els trobo realment llefiscosos i pesats, però aquests es veuen sequets i cruixents, així que hauré d'aconseguir la maquineta aquesta ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passava igual, els trobava molt greixosos i pesats... però de veritat que fets així a casa, són tremendament bons! ;)

      Merci guapíssima! Un petonet!!

      Elimina
  2. Ooooh gracies a tu Cris!!! T'han quedat espectaculars!! I les fotos divines!!!
    Un petó bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapa!! Gràcies a la teva recepta ara la meva visió dels gofres ha canviat!! hahaha Moltes gràcies bonica!!! ;D

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  3. No soy de gofres, perom esta version salada me gusta mucho
    peto

    ResponElimina
  4. Woooww em sembla brutal el plat! soc de gofres ous i salmó, i en salat encara més!! aixo ho he de fer si o si, que per alguna cosa em vaig comprar la gofrera del lidl! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltes gràcies!! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat Roser!!

      Ja m'explicaràs què tal el resultat, a nosaltres ens va encantar!! ^^

      Un petonet guapa!

      Elimina
  5. Els gofres són molt agraïts; combinen tant dolç com salat... tot i que no són gaires populars entre nosaltres.No tinc instagram però em faig la idea dels gofres que us heu jalat..jejeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho són Cristina ;)

      hahaha et dono més pistes: crema de xocolata, fruits vermells, plàtan... :P

      Moltes gràcies guapa! Un petó!

      Elimina
  6. No l'he tastat mai...però la versió salada pinta espectacular!!! Mmmmmm! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta versó està molt bona, però les dolces també ;P hehehe

      Merci guapa! Petons"

      Elimina
  7. me encantan los gofres, la verdad q son sencillos...xo es un cumulo de calorias... xo estan tan ricos... jiji

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llevan más calorías que otras cosas, sí, pero vale la pena con lo sencillos y buenos que están :P hehehe

      Gracias!! Besos!

      Elimina
  8. Wow!! con la boca abierta me he quedado! Qué maravilla!
    Además, se puede hacer tanto dulce como salado! Me ha encantado!
    Un besote guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa! Sí, es perfecto para combinarlo con lo que más le guste a cada uno ;)

      Un abrazo!

      Elimina
  9. Que entrada tan completa!
    Los gofres con chocolate me vuelven loca.. no se me había ocurrido hacer huevos benedict con gofres.. ahora me has dejado la idea dando vuelta.
    Las fotos están preciosas!
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)) Muchas gracias guapísima!!

      Pues con ingredientes salados salen la mar de buenos ;) si lo pruebas ya me contarás!

      Un fuerte abrazo!!

      Elimina
  10. Que delicia, sin duda me apunto a tomarlos :) Riquísimos!!
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  11. Oooohhh!!! quina bona pinta, amb aquest ou regalimant sobre el gofre... :P jo en vull!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :P Gracies Carme!! Jo ara també me'n menjaria un! hehehe

      Un petonet guapa!

      Elimina
  12. Si trobo la gofrera em pensaré comprar-la perque amb els motllos de silicona que tinc no queden cruixents per fora :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que el cruixent de fóra i fa molt eh, sinó ja no queden tant bons ;)

      Un petó!!

      Elimina
  13. T'han quedat uns gofres perfectes, vas fer una bona compra amb la gofrera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Gemma!! :D

      Un petonet i bon cap de setmana guapa!

      Elimina
  14. Pues a mí me encantan los gofres y estos así de bien acompañados no podría resistirme Cris!!!! Madre mía que ricos!!!!

    Un besito preciosa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  15. M'encanten els gofres tan dolços com salats però no en tinc de gofrera...
    Quan em faci amb una seguiré la teva recepta!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe doncs a per una gofrera! ;)

      Moltes gràcies Mónica!! Una abraçada!

      Elimina
  16. Quina bona pinta que fan aquests gofres! Et pots creure que encara no n'he menjat mai!
    Per aquest m'estan cridant i molt fort!
    Una abraçada bonica :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs fets així casolans són boníssims, a casa ja s'han convertir en un esmorzar i/o berenar, sopar... habitual ;)

      Gràcies guapíssima! Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!