Gotets de xocolata, fruits vermells i nata / Vasitos de chocolate, frutos rojos y nata

Hola! Com esteu? Jo avui estic especialment contenta, perquè després de força temps en donar-hi voltes i de rumiar-ho bé, per fi em vaig decidir a canviar totalment la imatge d'aquest blog, que ja m'agradava, però que volia que fos una mica més personalitzada, més al meu estil. Espero que us agradi i que en els comentaris em digueu què us sembla ;) La imatge, com veieu, és molt clara i simple, i amb un aire retro i vintage que a mi m'encanta. Com ens passa amb la decoració de casa, tenia ganes de poder tenir el blog totalment adaptat a aquesta senzillesa i claredat que tant m'agrada i que fa que m'hi pugui sentir identificada ^^

Quan penso que al principi tot va començar sent, simplement, com una porta per tenir un petit receptari i que amb el temps, s'ha anat convertint en alguna cosa més, en un lloc per compartir, conèixer, aprendre, experimentar més en la cuina, créixer... veig clarament que d'alguna manera aquest blog s'ha convertit en part de mi. Per això necessitava fer-li aquesta renovació, renovacions que en algun moment sempre fan falta i que crec que ara tocava. I és que li estic i us estic molt agraïda, perquè sense tot plegat, no sé si aquests gairebé dos últims anys m'haurien portat cap a les direccions que m'han dut... així que amb molta il·lusió, estreno aquest "nou" blog!

La recepta d'avui és un vici total, us porto uns gotets de xocolata, fruits vermells i nata, que a més, es fan en un moment. Feia dies que la tenia pendent de publicar i tot i que la setmana passada també va tocar recepta dolça, avui, per celebrar aquesta novetat, us porto aquesta, que estic segura que us encantarà i sobretot als qui us agradi moltíssim la xocolata! :P I no sé vosaltres, però jo amb aquest temps de tardor que sembla que cada vegada es nota més, aquest tipus de berenar em sembla genial. No és que sigui calent, ja que es serveix en fred, però no sé perquè, però són d'aquelles coses que amb la manteta i observant a fóra, m'agraden. De totes maneres, són unes postres fabuloses i amb les que sorprendreu a tothom, tant per la presentació, com pel gust.

Hola! Cómo estáis? Yo hoy estoy especialmente contenta, porque después de mucho tiempo en darle vueltas y de pensarlo bien, por fin me decidí a cambiar totalmente la imagen de este blog, que ya me gustaba, pero que quería que fuera una poco más personalizada, más a mi estilo. Espero que os guste y que en los comentarios me digáis qué os parece ;) La imagen, como veis, es muy clara y simple, y con un aire retro y vintage que a mí me encanta. Como nos pasa con la decoración de la casa, tenía ganas de poder tener el blog totalmente adaptado a esta sencillez y claridad que tanto me gusta y que hace que me pueda sentir identificada con ella ^^ 

Cuando pienso que al principio todo comenzó siendo, simplemente, como una puerta para tener un pequeño recetario y que con el tiempo, se ha ido convirtiendo en algo más, en un lugar para compartir, conocer, aprender, experimentar más en la cocina, crecer... veo claramente que de alguna forma este lugar se ha convertido en parte de mí. Por eso necesitaba hacerle esta renovación, renovaciones que en algún momento siempre hacen falta y que creo que ahora tocaba. Y es que le estoy y os estoy muy agradecida, porque sino hubiera sido por todo esto, no se si estos casi dos últimos años me habrían llevado hacia las direcciones que me han llevado... así que con mucha ilusión, estreno este "nuevo" blog!

La receta de hoy es un vicio total, os traigo unos vasitos de chocolate, frutos rojos y nata, que además, se hacen en un momento. Hace días que la tenía pendiente de publicar y aunque la semana pasada también os traje una receta dulce, esta semana, para celebrar esta novedad, os traído esta, que estoy segura que os encantará y sobretodo a los que seáis amantes del chocolate! :P Y no sé vosotros, pero yo, con este tiempo de otoño que parece que cada vez se nota más, este tipo de merienda me parece genial. No es que sea caliente, ya que se sirve en frío, pero no sé porque, pero son de esas cosas que con la mantita y observando a fuera, me gustan. De todos modos, es un postre fabuloso y con él sorprenderéis a todos, tanto por su presentación, como por su sabor.
Gotets de xocolata, fruits vermells i nata
(Recepta del llibre "Respostería" de Christophe Felder)
(per 6 gotets petits)

- 4 rovells d'ou
- 80 grams de sucre
- 200 grams de xocolata negre amb un 60 o 70% de cacau
- 300 grams de gerds, móres... fresques o congelades
(també podeu utilitzar únicament gerds, per exemple)
- 150 ml de llet sencera
- 100 grams de nata líquida per muntar

Per acabar de decorar els gotets (opcional):

- 300 grams de nata líquida per muntar
- 3 cullerades de sucre llustre
- Fideus de xocolata
- Gerds i móres fresques
PREPARACIÓ

Amb el batedor de mà, comencem a mesclar a dins d'un bol els rovells amb el sucre. Ho reservem.

Ara preparem la resta d'ingredients:

Si la xocolata la tenim en rajola o en trossos grans, la piquem petita i la reservem dins d'un bol.

Per altra banda, amb el túrmix, triturem els fruits vermells i després ho colem bé. Ho reservem.

Tot seguit dins d'un cassó, portem a ebullició la llet i la nata, ho bolquem al damunt de la mescla dels rovells, ho barregem amb el batedor de mà, ho retornem al cassó i ho coem a foc lent, sense parar de mesclar-ho amb una espàtula, fins que ens arribi a 82ºC i obtinguem llavors, com una crema anglesa.

Quan arribi a aquesta temperatura, ho retirem del foc i ho posem al damunt d'un bol o de la pica mateix, amb aigua ben freda (si hi poseu glaçons molt millor) per aturar la cocció. Aleshores ho bolquem sobre la xocolata i ho mesclem amb una espàtula de fusta per integrar-ho bé. El resultat ha de ser llis, homogeni i brillant.

Ara és el moment de posar-hi els fruits vermells triturats i seguir-ho barrejant bé, però aquesta vegada altra cop amb el batedor de mà.

Finalment, ja podem omplir els nostres gotets amb aquesta preparació i ho deixem refredar a la nevera, durant com a mínim dos hores.

Com a toc final, tot i que és totalment opcional, li podem posar nata, al gust, per sobre, que haurem muntat amb el robot de cuina o amb un batedor elèctric, juntament amb el sucre llustre i que posarem amb l'ajuda de la màniga pastissera.

I per últim, per donar-li una mica de color, ho podem coronar amb un tros de gerd, amb els fideus de xocolata... o amb el que més us agradi!

Són tota una temptació aquests gotets de xocolata, fruits vermells i nata, i amb la nata, personalment, queden encara més deliciosos!

Bon profit!

*Per cert, a mi me'n van sortir més de 6 gotets, perquè com veieu, vaig posar-hi força nata ;P
Vasitos de chocolate, frutos rojos y nata
(Receta del libro "Repostería" de Christophe Felder)
(para 6 vasitos pequeños)

- 4 yemas de huevo
- 80 gramos de azúcar
- 200 gramos de chocolate negro con un 60 o 70% de cacao
- 300 gramos de frambuesas, moras... frescas o congeladas
(también podéis usar únicamente frambuesas, por ejemplo)
- 150 ml de leche entera
- 100 gramos de nata líquida para montar

Para acabar de decorar los vasitos (opcional):

- 300 gramos de nata líquida para montar
- 3 cucharadas de azúcar glas
- Fideos de chocolate
- Frambuesas y moras frescas
PREPARACIÓN

Con el batidor de mano, empezamos a mezclar las yemas con el azúcar. Lo reservamos.

Ahora preparamos el resto de ingredientes:

Si el chocolate lo tenemos en trozos grandes, lo picamos pequeño y lo reservamos en un bol.

Por otra parte, con el túrmix, trituramos los frutos rojos y luego lo colamos bien. Lo reservamos.

A continuación dentro de un cazo, llevamos a ebullición la leche y la nata, lo volcamos encima de la mezcla de las yemas, lo mezclamos con el batidor de mano, lo devolvemos al cazo y lo cocemos a fuego lento, sin pararlo de mezclar con una espátula, hasta que nos llegue a 82ºC y obtengamos entonces, como una crema inglesa.

Cuando llegue a esta temperatura, lo retiramos del fuego y lo ponemos encima de un cuenco o del fregadero mismo, con agua bien fría (si ponéis cubitos mucho mejor) para detener la cocción. Entonces lo volcamos sobre el chocolate y lo mezclamos con una espátula de madera para integrarlo todo bien. El resultado debe ser liso, homogéneo y brillante.

Ahora es el momento de ponerle los frutos rojos triturados y de seguirlo mezclando bien, pero esta vez con el batidor de mano.

Finalmente ya podemos llenar nuestros vasitos con esta preparación y lo dejamos enfriar en la nevera durante al menos dos horas.

Como toque final, aunque es totalmente opcional, le podemos poner nata, al gusto, por encima, que habremos montado con el robot de cocina o con un batidor eléctrico, junto con el azúcar glas y que pondremos con la ayuda de la manga pastelera.

Y por último, para darle un poco de color, lo podemos coronar con un trozo de frambuesa, con los fideos de chocolate... o con lo que más os guste!

Son toda una tentación estos vasitos de chocolate, frutos rojos y nata, y con la nata, personalmente, quedan aún más deliciosos!

Buen provecho!

*Por cierto, a mi me salieron más de 6 vasitos, ya que como véis, le puse bastante nata ;P

42 comentaris:

  1. Los vasitos te han quedado ideales, monísimos y con una pinta deliciosaaaa...!!!! y me encanta el nuevo diseño de tu blog!! besotes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si? Me alegro mucho que te guste!! ^^

      Muchas gracias guapa! Un beso!

      Elimina
  2. Apaaaa nena!!! Molt be!! M'encanta em super encanta el teu blog!!!! Es chulisim y ademés l'estrenes amb una recepta deliciosa y unes fotos genials!!.
    Felicitats cuca!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Moltes gràcies reina!!! Que bé que t'agradi! N'estic molt contenta!! :D

      Una forta abraçada Ester!! Ens hem de veure aviat, eh!

      Elimina
  3. Carai nena!!!!
    M'encanta moltíssim el canvi! Ha set super positiu! (tot i que l'altre també m'agradava molt eh!) Et felicito! :)
    I pel que fa la recepta, també és fantàstica, per no variar!!
    Una abraçada guapa! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Kàtia!! ^^ Que bé que t'agradi!!

      Un petonet bonica!

      Elimina
  4. i jo que estic intentant treure¡m 3 kg!! que es dificil amb aquests plats....quien pudiera! me'l apunto per quan ho aconsegueixi!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo estic igual Roser i no hi ha manera!! hahaha

      Quan els hagis perdut, ja sabràs què fer per celebrar-ho ;P A veure si us agraden!

      Merci guapa! Un petonet!

      Elimina
  5. El blog está precioso, y los vasitos tienen una pinta deliciosa :P Un beso

    ResponElimina
  6. Està preciòs el blog ja t'ho vaig dir. Tu sí que has crescut aquest any! Felicitats bonica, t'ho mereixes. Aix aquests gotets. Aquest llibre és una joia. M'he fet una llista amb totes les receptes que vull fer ;-) Un petonàs enorme, enorme

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltíssimes gràcies reina!! Estic molt contenta del resultat i veig que està agradant molt ^^

      Sí que ho és i jo això també ho vaig fer! ;P Quan el miro només tinc ganes de provar de fer-ho tot! hehehe

      Una súper abraçada per tu Sònia! I ens veiem aviat :)

      Elimina
  7. Unos vasitos deliciosos!! Te han quedado estupendos. Un saludo!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Elena! La verdad es que estaban deliciosos ;)

      Un beso!

      Elimina
  8. Nata i xocolata... una combinació explosivament deliciosa!! i el canvi del look del blog també m'encanta, té un aire romàntic molt i molt xulo! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci bonica!! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat! :)

      I pel que fa als gotets, no em vaig poder estar de posar-hi la nata, que a part de quedar-hi genial, suavitza el gust de la xocolata, que a casa a qui li agrada irresistiblement la xocolata, molt més que a la resta, sóc jo! hehehe Així que també em va servir per compensar-la una mica.

      Un petonet Eva!

      Elimina
  9. Em pensava que m'havia equivocat! Jejeje M'agrada moltíssim la nova imatge, l'anterior també m'agradava però aquesta potser ês més actual, espero que et porti moltes coses bones! I els gotets de xocolata de vici, tremendos! Un peto guapíssima!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ;) Moltes, moltes gràcies Pilar!!

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  10. Molt maca la nova imatge del blog :)

    I què dir d'aquests gotets, me'n menjaria un fins i tot per esmorzar!! Quina pinta!

    Petons

    ResponElimina
  11. M'encanta el nou look!!! Ha quedat súper bé i per fi em puc abonar a les teves entrades per correu :)
    Els gotets de xocolata... boníssims!!
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies guapa!! ^^ Sí!! per fi ja tinc aquesta opció ;)

      Un petó i bon cap de setmana!!

      Elimina
  12. Los vasitos estarán riquísimos y el nuevo look me gusta mucho yo también estoy dandole vueltas pero aun no me decido.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa!! Yo ahora hacía mucho que le quería renovar el diseño, me costó decidirme, pero ha valido la pena, estoy muy contenta ;)

      Un fuerte abrazo y buen fin de semana!!

      Elimina
  13. Que sencillo y que delioso!! pienso lo mismo que el resto de amigos, me encanta el nuevo look, muy acogedor sin duda. Enhorabuena por tu buen gusto!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima!! Me alegro de que te guste!! ^^

      Un besito y buen fin de semana!

      Elimina
  14. Ufff, Cris! M'encanten aquests gotets de xocolata (tot el que porte xocolata en realitat :P) i més amb tota la nata que has posat :3
    Pfff, si es que no es poden mirar aquestes receptes quan fa hores que s'ha menjat, hahaha, quina fam!

    Xica, tens un gust envejable per decorar els plats, tant els salats com els dolços. Ja m'agradaria que les meues fotografies foren la meitat de boniques!
    Per cert, el nou disseny m'encanta, és delicat i elegant :) A veure si algun dia m'anime i canvie alguna cosa del meu, que ja li va tocant, però ains, sempre em falta temps!

    Besets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe jo també sóc fan incondicional de la xocolata Diana!! :P

      Oh!! Moltes gràcies bonica!! :'D No saps quina il·lusió em fan els comentaris com aquest!! Ets un sol! Però dir-te que tant les fotos, com el disseny del teu són genials, res que envejar a ningú!! :)

      Una abraçada ben forta guapa!!

      Elimina
  15. Qué buenoss.... mmmnnn y qué bonitos quedan. Una receta de diez, me das donde me duele con el chocolate... mmmnn
    besotes guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)) hehehe Muchísimas gracias!!! Me alegro mucho de que te haya gustado!!

      Un besito!!

      Elimina
  16. Hola Cristina,
    En primer lloc, felicitar-te per la imatge tant cuidada del blog. M'encanta.
    En segon lloc, aquesta recepta té molt bona pinta. Tot i ser molt senzilla, té molta presència…. Parlant de presència, on has comprat els cordonets, el paper i les mores i gerds… a Vic, Sant Julià…?

    Moltes gràcies per compartir-ho!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! :) Moltes gràcies!!

      I pel que em preguntes, ostres, no ho recordo del tot, però els paperets són de "mini muffins" i diria que els vaig comprar a Vic, a una botiga de electrodomèstics, motlles... i coses en general per la cuina que hi ha al passeig. Els cordonets no ho recordo, però en qualsevol papereria en trobaràs. I els gerds i móres els vaig comprar em sembla que al mercat, però ara ja fa uns quants dies... de totes maneres, si encara n'hi ha, segurament en qualsevol fruiteria en trobaràs ;)

      Un petonet!

      Elimina
  17. El disseny del blog m'encanta, t'ha quedat preciós i vintage 100%, pots estar molt orgullosa i satisfeta. I amb una senzillesa que comparteixo totalment!
    La recepta de la crema de xocolata m'encanta, la combinació amb la nata i els fruits vermells un clàssic sensacional.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Gemma!! Per tot, tant pel que em dius del disseny, com per la recepta, m'ha encantat!! ^^

      Una abraçada ben forta bonica!

      Elimina
  18. Bonica!
    Enhorabona pel nou disseny, m'encanta i és molt cuidat. De la recepta ja no cal que et digui que se'm feia la boca aigua... Entre la xocolata i els fruits vermells...Quina passada! Ets una crack!
    Un petonàs ben fort i molta sort amb el nou look ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapíssima, de veritat!! ^^ Estic molt contenta de que t'agradi!!

      Un petonet!!

      Elimina
  19. Me encanta tu nuevo look y de los vasitos qué te voy a contar. Para mí, el postre ideal. Besos.

    ResponElimina
  20. ¡madreeeeeeeee! muerta me dejas con estos ricos vasitos, ufff me los llevo para este próximo domingo

    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ;) muchas gracias guapa! Si los pruebas ya me contarás, a ver que os parecen ^^

      Un besito!

      Elimina
  21. Son unos vasitos preciosos e ideales para cualquier ocasión!!!! Y queeeeee ricos Cris!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe muchas gracias guapísima!! Me alegro de que te gusten! ^^

      Un abrazo!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!