Bundt Cake de vainilla i canyella amb glacejat de llimona / Bundt Cake de vainilla y canela con glaseado de limón

Com m'agrada preparar receptes dolces! No us penseu que només viuria d'elles... (tot i que gairebé...) Però és que m'encanta fer-les, fotografiar-les i sobretot, menjar-les, no ens enganyem! I precisament no sóc de coses massa, massa dolces, però on hi hagi un dolç, hi ha felicitat, o no?

Així que avui toca recepta dolça i que a més, encara no havia publicat ni gairebé fet mai i que sense saber-ho té un dia propi, justament, aquest dissabte. Així que aquí teniu aquest meravellós i deliciós bundt cake de vainilla i canyella amb glacejat de llimona! Tot un pecat pel paladar ;) Esponjós, suau, lleuger, de sabors personalment boníssims i que en els dies de fred que estem tenint, recent fet i amb una tassa de cafè o de te, ve moltíssim de gust! Així que, vaja, no sé si ja us he convençut o no, però que sapigueu que no va durar ni mig dia!! I és que com a bona filla, néta i germana que sóc, vaig fer aquest bundt cake, el vaig fotografiar, el tros que veieu a les fotos el vaig devorar sencer just abans de dinar... i evidentment, me'l volia quedar tot per mi... però com us deia, com que sóc molt bona persona, el vaig dividir (i en porcions grossetes eh!) i en vaig repartir per casa de tota la meva família, que després no se'm queixin, que sempre em diuen que tot el que publico només ens ho mengem entre l'Albert i jo! ;P I el cert, ara sense bromes, és que els va agradar molt, tots de seguida em van començar a trucar per telèfon i a enviar-me missatges per dir-me com els havia arribat a agradar, així que ja us dic que la repetiré més d'una vegada, perquè val la pena.

Como me gusta preparar recetas dulces! No penséis que sólo viviría de ellas... (aunque casi...) Pero es que me encanta hacerlas, fotografiarlas y sobre todo, comerlas, no nos engañemos! Y precisamente no soy de cosas demasiado, demasiado dulces, pero donde haya un dulce, hay felicidad, o no?

Así que hoy toca receta dulce y que además, todavía no había publicado ni casi hecho nunca, y que sin saberlo, tiene un día propio, justamente, este sábado. Así que aquí tenéis este maravilloso y delicioso bundt cake de vainilla y canela con glaseado de limón! Todo un pecado para el paladar ;) Esponjoso, suave, ligero, de sabores personalmente buenísimos y que en los días de frío que estamos teniendo, recién hecho y con una taza de café o de té, apetece muchísimo! Así que, vamos, no sé si ya os he convencido o no, pero que sepáis que no duró ni medio día!! Y es que como buena hija, nieta y hermana que soy, hice este bundt cake, lo fotografié, el trozo que veis en las fotos lo devoré entero justo antes de comer... y evidentemente, me lo quería quedar todo para mí... pero como os decía, como soy muy buena persona, lo dividí (y en porciones grandotas eh!) y las repartí por casa de toda mi familia, que luego no se me quejen, que siempre me dicen que todo lo que publico sólo nos lo comemos entre Albert y yo! ;P Y lo cierto es, ahora sin bromas, que les gustó mucho, todos enseguida me llamaron por teléfono y me enviaron mensajes diciéndome lo mucho que les había gustado, así que ya os digo que la repetiré más de una vez, porque vale la pena.

La recepta base la vaig treure del blog de Megasilvita, de manera que si li voleu donar un cop d'ull, us deixo l'enllaç aquí ;)

Bundt cake de vainilla i canyella amb glacejat de llimona
- 240 grams de mantega pomada
- 400 grams de sucre
- 3 ous grans
- 300 grams de farina fluixa
- 1/2 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
- 1/4 de culleradeta de sal
- 120 ml de llet sencera
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla (jo en aquest cas el vaig voler utilitzar de gerds, de manera que podeu utilitzar el que vulgueu o tingueu per casa i que evidentment, pugui quedar bé amb la resta d'ingredients)
- 1 baina de vainilla
- Un pessic de canyella en pols (al gust)

Pel glacejat:

- 100 grams d'aigua
- 500 grams de sucre llustre
- Ratlladura d'una llimona i el suc de mitja (si us agrada més àcid n'hi poseu més)
PREPARACIÓ

Comencem preescalfant el forn a 170ºC i així ja no ens oblidarem de fer-ho. Al mateix temps untem el motlle de bundt cake que vulguem utilitzar, o bé amb un esprai especial per desemmotllar o bé amb una mica de mantega pomada, que repartirem bé amb un pinzell. I també tamisarem al damunt d'un tros de paper vegetal la farina, juntament amb el llevat i la sal, i ho reservem.

Ara posem la mantega pomada en el bol del robot de cuina o en un bol que tinguem i juntament amb el sucre ho comencem a batre a màquina (si ho feu en el robot de cuina, utilitzem l'accessori de la pala) i a velocitat mitjana-baixa. Veurem que mica en mica ens queda una massa cremosa i suau, que és la que busquem. Quan la tinguem, afegim els ous un a un, sense deixar de batre a la mateixa velocitat, mirant de que s'incorporin bé.

Si veiem que a les parets del bol hi queden parts de la massa sense batre, parem de fer-ho i amb l'ajuda d'una espàtula les fem baixar altra vegada al bol per incorporar-ho tot bé.

Al mateix temps, també afegim l'extracte de vainilla, la canyella i les llavors de la baina de vainilla, que haurem extret partint-la per la meitat i extraient-ne les llavors amb l'ajuda d'una cullera.

Finalment anirem incorporant la farina prèviament tamisada amb el llevat i la sal, alternant-ho amb la incorporació de la llet, és a dir, anirem posant una mica de farina, una mica de llet i així fins que ja ho haguem incorporat tot i mirant sempre de que l'últim ingredient que incorporem sigui la farina. Ho seguim batent uns segons més, ho parem i amb l'espàtula ho acabem de mesclar tot fins que no ens quedin restes de farina sense incorporar i la mescla sigui homogènia.

Ara ho introduïm dins del motlle i amb un drap a sota i a sobre del marbre, ho piquem una mica per la base per tal de que es reparteixi bé per tot el motlle. I ja ho podem enfornar durant uns 50 minuts o fins que quan el punxem amb un escuradents, aquest surti net.

Ja per anar acabant, mentre s'enforna, preparem el glacejat. Per fer-lo és tant fàcil com mesclar tots els ingredients en un bol, fins que obtinguem el glacejat amb la textura que més ens agradi. Si us agrada força espès, hi posem més sucre que aigua, i si per contra us agrada més líquid, hi posem més aigua que sucre.

Per últim, quan ja el tinguem a punt, el retirem del forn, el deixem reposar uns 10 minuts al damunt d'una reixeta, passada aquesta estona donem petits copets a la base del motlle i ja el podem desemmotllar amb compte i posar-hi el glacejat, al gust, pel damunt. I ja el tenim!

Un bundt cake de vainilla i canyella amb glacejat de llimona boníssim! A veure si us animeu a fer-lo! :)

Bon profit!

Per cert, si quan el desemmotlleu veieu que no us ha quedat del tot pla de la base, li podeu tallar una mica perquè us quedi perfecte ;)
La receta base la saqué del blog de Megasilvita, así que si le queréis echar un vistazo, os dejo el enlace aquí ;) 

Bundt cake de vainilla y canela con glaseado de limón
- 240 gramos de mantequilla pomada
- 400 gramos de azúcar
- 3 huevos grandes
- 300 gramos de harina floja
- 1/2 cucharadita de levadura química (tipo Royal)
- 1/4 de cucharadita de sal
- 120 ml de leche entera
- 1 cucharadita de extracto de vainilla (yo en este caso lo utilicé de frambuesa, de manera que podéis utilizar el que os guste más o tengáis por casa y que evidentemente, pueda quedar bien con el resto de ingredientes)
- 1 vaina de vainilla
- Una pizca de canela en polvo (al gusto)

Para el glaseado:

- 100 gramos de agua
- 500 gramos de azúcar glas
- Ralladura de un limón y el zumo de medio (si os gusta más ácido le ponéis más)
PREPARACIÓN

Comenzamos precalentando el horno a 170ºC y así ya no nos olvidaremos de hacerlo. Al mismo tiempo untamos el molde de bundt cake que queramos utilizar, o bien con un spray especial para desmoldar o bien con un poco de mantequilla pomada, que repartiremos bien con un pincel. Y también tamizamos sobre un trozo de papel vegetal la harina, junto con la levadura y la sal, y lo reservamos. 

Ahora ponemos la mantequilla pomada en el bol del robot de cocina o en un bol que tengamos y junto con el azúcar lo empezamos a batir a máquina (si lo hacéis en el robot de cocina, utilizamos el accesorio de la pala) y velocidad media-baja. Veremos que poco a poco nos queda una masa cremosa y suave, que es la que buscamos. Cuando la tengamos, añadimos los huevos uno a uno, sin dejar de batir a la misma velocidad, tratando de que se incorporen bien.

Si vemos que en las paredes del bol quedan partes de la masa sin batir, paramos de hacerlo y con la ayuda de una espátula las hacemos bajar otra vez al bol para incorporarlo todo bien.

Al mismo tiempo, también añadimos el extracto de vainilla, la canela y las semillas de la vaina de vainilla, que habremos extraído partiéndola por la mitad y extrayendo las semillas con la ayuda de una cuchara.

Finalmente iremos incorporando la harina previamente tamizada con la levadura y la sal, alternándolo con la incorporación de la leche, es decir, iremos poniendo un poco de harina, un poco de leche y así hasta que ya lo hayamos incorporado todo y mirando siempre de que el último ingrediente que incorporemos sea la harina. Lo seguimos batiendo unos segundos más, lo paramos y con la espátula lo acabamos de mezclar todo hasta que no nos queden restos de harina sin incorporar y la mezcla sea homogénea.

Ahora lo introducimos dentro del molde y con un trapo debajo y encima del mármol, lo picamos un poco por la base para que se reparta bien por todo el molde. Y ya lo podemos hornear durante unos 50 minutos o hasta que cuando lo pinchamos con un palillo, éste salga limpio.

Ya para ir terminando, mientras se hornea, preparamos el glaseado. Para hacerlo es tan fácil como mezclar todos los ingredientes en un bol, hasta que obtengamos el glaseado con la textura que más nos guste. Si os gusta bastante espeso, ponemos más azúcar que agua, y si por lo contrario os gusta más líquido, ponemos más agua que azúcar.

Por último, cuando ya lo tengamos listo, lo retiramos del horno, lo dejamos reposar unos 10 minutos sobre una rejilla, pasado este tiempo damos pequeños golpecitos en la base del molde y ya lo podemos desmoldar con cuidado y ponerle el glaseado, al gusto, por encima. Y ya lo tenemos!

Un bundt cake de vainilla y canela con glaseado de limón buenísimo! A ver si os animáis a hacerlo! :)

Buen provecho!

Por cierto, si cuando lo desmoldéis veis que no has ha quedado del todo plano de la base, la podéis cortar un poco para que os quede perfecta ;) 

44 comentaris:

  1. Madre mía!! qué pedazo de bizcocho más espectacular!! y súper esponjoso!! me ha encantado la combinación de vainilla y canela, se ve delicioso!! besotes

    Elena: Unas Gotas de Imaginación

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Elena!! :D Me alegro un montón de que te haya gustado guapa!

      Un besito!

      Elimina
  2. Mare meva , amb aquestes fotos venen ganes de fer-ne un. T'ha quedat sensacional.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Quima!! M'agrada molt que em parleu de les fotos, perquè mica en mica las vaig mirant de millorar i saber el que en penseu em va molt bé :)

      Un petonet guapa!

      Elimina
  3. Espectacular! Aquest glaçat de llimona ha d'estar impresionant! Super esponjòs. Nyam, per menjar-se'l des de la pantalla. I sí que som bones sí, nosaltres vinga a fer, fotografiar i compartir ;-) Així de divines estem, je,je, Un petonàs preciosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sònia!! :D I sí, que bones que som, però ep! que no per això ens quedem sense un trosset de tot el que fem, com a mínim! hahaha :P

      Un petonet bonica!

      Elimina
  4. Sense paraules, així m'has deixat! I és que no m'estranya que a la teva família els agradés aquest bundt, perquè es veu espectacular, i el glacejat de llimona li deu anar de fàbula!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ;) moltíssimes gràcies Víctor!! M'alegra saber que a vosaltres també us agrada, de veritat :) Si el proves ja veuràs que aquest glacejat sí que li queda genial i és que la combinació dolça i àcida, personalment, és boníssima, sembla que ho fa tot més lleuger, veritat?

      Una abraçada!

      Elimina
  5. Quina bona pinta! M'encanta la foto del tall.
    Petons!

    ResponElimina
  6. Que rico te ha quedado! Se ve muy esponjoso y con el glaseado seguro que está aún mas delicioso! Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Elena! La verdad es que estaba riquísimo y con el glaseado de limón aún más, el toque ácido creo que le va muy bien ;)

      Un beso!

      Elimina
  7. Quina meravella de bundt! Jo adoro els bescuits amb canyella, i ara de cares al fred encara més! Un petó guapíssima!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, veritat? A mi em passa igual Pilar, amb la canyella m'agraden molt i sembla que en aquesta època, encara més ;)

      Moltes gràcies guapa! Un petó!

      Elimina
  8. si es q la foto ya esta diciendo comeme!!!! me encanta este bundt cake que nos traes hoy

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe muchas gracias Sergio! Estaba riquísimo, la verdad... :P

      Un beso!

      Elimina
  9. Con este molde queda tremendo y el interior divino,muy bueno¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Con estos moldes para bundt, quedan unas formas geniales, además de buenísimos! :)

      Muchas gracias Miquel! Petons!

      Elimina
  10. t'ha quedat perfecte Cris!!!! el glasejat té una pinta boníssima. Apuntada la recepta. Petonets guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Judith! A veure si us agrada!! ^^

      Un petonet guapíssima!

      Elimina
  11. Aquesta setmana la cosa va de bundt cakes, m'encanten!
    aquest glasejat de llimona que bo!
    Ei aviam si coincidim algun dia a Vic!

    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! I mira que jo fins gairebé publicar la recepta no sabia que demà era el dia del bundt cake... hahaha així que el vaig fer de casualitat aquesta setmana! Són molt i molt bons i m'encanta el fet de poder-ne fer tantes variants de sabor :P Tots els que he anat veient aquests dies pinten genial, n'agafaria un trosset de cada!

      Ei doncs sí, estaria molt bé!! :D

      Gràcies guapa! Un petonet!

      Elimina
  12. Quina presència...i ja me n'imagino el gust!!! Quina sort la teva família...i jo penso com tu...on hi ha dolç, hi ha alegria!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa!! :) Veritat que sí? A mi és de les coses que m'agraden més de fer dolços, i és que on hi hagi trobada d'amics, de familiars, celebracions... sempre n'hi ha un, és genial!!

      Una abraçada Mònica i bon cap de setmana!!

      Elimina
  13. Uy Uy! que l´oloro i tot! què bó! i t´ha quedat perfecte!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe moltes gràcies!! ;)

      Una abraçada i bon cap de setmana!

      Elimina
  14. La Cristina, te acabo de descubrir en Facebook por la Cuinera y aqui me quedo, como no! Me encanta tu trabajo. Saludos!
    Bilyrecetas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!! Que bien, me alegro mucho de la visita y de que te haya gustado :) muchas gracias!! Bienvenida!

      Un abrazo y feliz semana!!

      Elimina
  15. Quina passada de bundt cake!!! Fantastic de debo!!! =)

    ResponElimina
  16. Que pintaza tiene el bundtcake Cris!!!!! Ahora mismo me tienes en tu casa para tomar un trocito, jejeje.

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Sandra! Como siempre yo te guardo un trocito ;P

      Un beso guapísima!

      Elimina
  17. Sé que és una tonteria... però els bescuits amb forma de bundt són més bons XD. Aquesta mescla de sabors i amb el glassejat final de llimona ha de quedar espectacular, ai qui fos de la teva família!! jeje, un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe sí que ho sembla eh!! Només per la forma tant bonica que tenen, ja et semblen més bons! Però també és cert que amb aquests motlles la cocció és genial i el resultat sol sortir molt i molt bé ;)

      Moltes gràcies guapa!! I sí, el toc de la llimona lliga molt bé amb la resta d'ingredients i li dóna un toc fresc boníssim :) Un petonet!

      Elimina
  18. Jo tampoc sabia que el bundt cake tenia dia propi, ho he descobert aquest any :)
    Et va quedar sensacional, molt vistós i segur que boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé saber que no sóc la única! hahaha Va ser tota una casualitat!! Ara ja ho sabré per la propera... això sí, si m'enrecordo, que jo per dates i tot això, sóc un desastre... hehehe ;)

      Moltes gràcies Gemma!! Un petonet guapa!

      Elimina
  19. Té una pinta espectacular! Esponjós, tendre, humit... sembla boníssim! El glacejat li dóna el toc magistral!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;D Moltes gràcies Marta! M'encanten els teus comentaris, de veritat ^^ Realment estava molt i molt bo, el repetiré segur!

      Un petó guapa!

      Elimina
  20. M'he quedat al.lucinada!!! Quines fotos i, per tant, quin bundt més espectacular!! Vainilla i canyella amb llimona... aquesta recepta la faré aquest cap de setmana vinent!!!! :)
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Dolors!! :D Aquests comentaris com el teu són genials, merci!! Em carreguen de positivisme!!

      A veure si us agrada, ja m'ho explicaràs ;) espero que sí!! Un petonet guapa!

      Elimina
  21. Respostes
    1. :) moltes gràcies bonica!!

      Una abraçada ben forta Marina!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!