Brownie de xocolata blanca i nabius / Brownie de chocolate blanco y arándanos

Hola! Van passant les setmanes i sense gairebé adonar-nos-en, ja estem al mes de març... Ara és quan s'acosta una de les èpoques de l'any que més m'agraden i la recepta d'avui m'hi ha fet pensar una mica. No sé si és pels colors clars de la recepta, o si m'hi ha fet pensar tot l'atrezzo primaveral que vaig utilitzar per fer les fotos... però crec que tot plegat és degut al meu jo interior, que cada dia demana més que arribi el bon temps i amb ell, la primavera.

Aquestes setmanes estant sent una mica "caos", però d'un caos que m'encanta i que espero poder-vos explicar de qui poquet... però en fi, de moment us porto una bomba dolça deliciosa i ben senzilla i que fins ara encara no havia provat amb xocolata blanca: brownie de xocolata blanca i nabius.

A mi particularment i ara que ja ho he pogut provar en les dues versions, m'agrada més amb xocolata negre, el gust intens de la xocolata m'agrada molt i és difícil que la xocolata blanca hi pugui competir, però en canvi a l'Albert, li ha agradat molt més amb la blanca, ja que no és pas que quedi massa dolç, però al no ser molt fan de la xocolata intensa, amb aquesta ho ha trobat més suau. Així que ho haureu de provar per poder opinar, espero que us hi animeu! ^^

Les fotos (tot i que reconec que no estic gaire satisfeta amb elles aquesta vegada...) són de com queda en format gran i també petit, ja que ho vaig fer de les dues maneres perquè les pugueu veure totes dues i així us decanteu per la que us agradi més. En format petit sempre es corre el risc de coure'ls massa, és important deixar-los el temps just perquè quedin encara humits del centre, però sense que ens quedin crus. I això dependrà, en gran part, de cada forn. I en el cas de la versió gran, us he volgut ensenyar com queda exteriorment abans de tallar-ne els laterals, però també el contrast que hi ha amb el seu interior, tant humit i esponjós. Està boníssim!

Hola! Van pasando las semanas y casi sin darnos cuenta, ya estamos en el mes de marzo... Ahora es cuando se acerca una de las épocas del año que más me gustan y la receta de hoy me ha hecho pensar un poco en ella. No sé si es por los colores claros de la receta, o si me la ha recordado el atrezzo primaveral que utilicé para hacer las fotos... pero creo que todo es debido a mi yo interior, que cada día pide más que llegue el buen tiempo y con él, la primavera.

Estas semanas están siendo un poco "caos", pero de un caos que me encanta y que espero poderos explicar dentro de poco... pero en fin, de momento os traigo una bomba dulce deliciosa y sencilla, y que hasta ahora no había probado con chocolate blanco: brownie de chocolate blanco y arándanos.

A mí particularmente y ahora que ya lo he podido probar en ambas versiones, me gusta más con chocolate negro, el sabor intenso del chocolate me gusta mucho y es difícil que el chocolate blanco pueda competir con él, pero en cambio, a Albert, le ha gustado mucho más con la blanca, ya que no es que quede demasiado dulce, pero al no ser muy fan del chocolate intenso, con este lo ha encontrado más suave. Así que lo tendréis que probar para poder opinar, espero que os animéis! ^^

Las fotos (aunque reconozco que no estoy muy satisfecha con ellas esta vez...) son de como queda en formato grande y también pequeño, ya que lo hice de las dos formas para que las podáis ver bien y así os decantéis por la que más os guste. En formato pequeño siempre se corre el riesgo de que queden demasiado hechos, es importante dejarlos el tiempo justo para que queden aún húmedos del interior, sin pasarnos de crudo. Y esto dependerá, en gran parte, de cada horno. Y en el caso de la versión grande, os he querido enseñar como queda exteriormente antes de cortar los laterales, pero también el contraste que hay con su interior, tan húmedo y esponjoso. Está buenísimo!

Brownie de xocolata blanca i nabius
(per a un brownie d'un 16 cm de diàmetre o per uns 11 brownies petits)
- 115 grams de mantega
- 100 grams de xocolata blanca per fondre
- 2 ous
- 160 grams de farina fluixa
- 100 grams de sucre
- 60 grams de nabius
- Sucre llustre i més nabius frescos per decorar
PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 180ºC.

En el bol del robot de cuina o sinó, en un bol i amb el batedor elèctric, blanquegem a velocitat mitjana els ous amb el sucre durant uns 5 minuts. Si ho fem amb el robot deixem que es vagin blanquejant mentre anem fent el següent pas i sinó, ho blanquegem i reservem.

Per altra banda fonem la xocolata blanca. Jo ho he fet a foc molt suau en un cassó, però si no teniu inducció ho haureu de fer al bany Maria o a poc a poc al microones. S'ha de fondre del tot i arribar a uns 45ºC, i quan la tinguem fosa i a aquesta temperatura (no volem que s'escalfi massam, no ha de superar els 60ºC), hi afegim la mantega a daus, la integrem, deixant que es fongui bé i ens torni a arribar a aquesta temperatura. Aleshores ho retirem del foc, ho afegim a la mescla dels ous i amb un batedor de mà ho integrem bé fins que obtinguem una mescla ben homogènia. Finalment hi afegim la farina prèviament tamisada, l'integrem bé, hi afegim els nabius i ja tenim la massa a punt.

Ara tenim dos opcions: o posar un aro quadrat al damunt d'una safata folrada amb paper vegetal i omplir-lo amb la mescla, o bé podem agafar un motlle de mini magdalenes (el que tinc jo és de silicona) i l'omplim de la mescla fins a gairebé a dalt de tot.

Per últim ho enfornem fins que veiem que la massa ha pujat i que es comença a torrar una mica de sobre, però el seu interior es segueix mantenint humit (ho sabrem punxant la massa amb un escuradents).

I ja ho tenim! Deixem que es refredi una estona, ho desemmotllem, ho deixem refredar del tot al damunt d'una reixeta, hi posem (opcional) una mica de sucre llustre i nabius pel damunt, i ara sí que ja el podrem provar!!

Espero que us hagi agradat aquesta versió del brownie de xocolata blanca i nabius i que el proveu de fer! :)

Bon profit!
Brownie de chocolate blanco y arándanos
(Para un brownie de un 16 cm de diámetro o para unos 11 brownies pequeños)
- 115 gramos de mantequilla
- 100 gramos de chocolate blanco para fundir
- 2 huevos
- 160 gramos de harina floja
- 100 gramos de azúcar
- 60 gramos de arándanos
- Azúcar glas y más arándanos frescos para decorar
PREPARACIÓN

Precalentamos el horno a 180ºC.

En el bol del robot de cocina o sino, en un cuenco y con el batidor eléctrico, blanqueamos a velocidad media los huevos con el azúcar durante unos 5 minutos. Si lo hacemos con el robot dejamos que se vayan blanqueando mientras vamos haciendo el siguiente paso y sino, lo blanqueamos y reservamos.

Por otro lado fundimos el chocolate blanco. Yo lo he hecho a fuego muy suave en un cazo, pero si no tenéis inducción tendréis que hacerlo al baño María o despacio en el microondas. Se tiene que fundir del todo y llegar a unos 45ºC, y cuando lo tengamos fundido y a esta temperatura (no queremos que se caliente demasiado), le añadimos la mantequilla a dados, la integramos, dejando que se derrita bien y nos vuelva a llegar a esa temperatura. Entonces lo retiramos del fuego, lo añadimos a la mezcla de los huevos y con unas varillas lo integramos bien hasta obtener una mezcla homogénea. Finalmente añadimos la harina previamente tamizada, la integramos bien, añadimos los arándanos y ya tenemos la masa lista.

Ahora tenemos dos opciones: o poner un aro cuadrado sobre una bandeja forrada con papel vegetal y llenarlo con la mezcla, o bien podemos utilizar un molde de mini magdalenas (el que tengo yo es de silicona) y lo rellenamos de la mezcla hasta casi arriba del todo. 

Por último lo horneamos hasta que veamos que la masa ha subido y que se empieza a tostar un poco de encima, pero su interior se sigue manteniendo húmedo (lo sabremos pinchando la masa con un palillo). 

Y ya lo tenemos! Dejamos que se enfríe un rato, lo desmoldamos, lo dejamos enfriar por completo sobre una rejilla, ponemos (opcional) un poco de azúcar glas y arándanos por encima, y ​​ahora sí que ya lo podremos probar!!

Espero que os haya gustado esta versión del brownie de chocolate blanco y arándanos y que os animéis a hacerlo! :) 

Buen provecho!

26 comentaris:

  1. La combinació xocolata blanca i fruits del bosc em sembla deliciosa, un contrast de sabors per repetir! aquests brownies han de ser un vici! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Eva! :) Sí que combinen molt bé i els sabors queden molt ben compensats ^^ Ja no en queda ni un!! hehehe

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  2. Quina cosa més mona! I més bona també! jejeje Com sempre m'encanta Cristina, un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe moltes gràcies bonica!! Me'n alegro molt!! ^^

      Una abraçada Pilar!!

      Elimina
  3. ostres que bo! jo un dia en vaig fer un i em va sortir horrible, super empalagós! prepararé la teva a veure si me'n surto! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una mica punyetero el brownie, se li ha de trobar el punt, jo a tots els que he preparat els hi veig algua coseta per millorar ;) A veure què et sembla, doncs ^^

      Merci bonica! Petons!

      Elimina
  4. menudo brownie más bueno! eso es una perdición completa. un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe pues sí, es hacer estas cosas y ir picando sin parar hasta que se acaban... están de vicio ;)

      Muchas gracias Julia! Un beso!

      Elimina
  5. Por el momento sólo he probado el brownie clásico de chocolate negro pero creo que está floreciendo en mí las ganas de probar este de chocolate blanco con arándanos!!!!! Se ve espectacular!!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hihihi ;P pues anímate y me cuentas Sandra, que ya verás como te gusta :)

      Muchas gracias preciosa! Un besazo!

      Elimina
  6. Boníssims! Jo també estic rotllo primaveral! Més caòtica que mai, que ja és dir però també més positiva com que ja es veu la poteta de la primavera passar per sota la porta. Aix quines ganes de llum!En general sóc més de xocolata negra però la combinació amb els nadius ha de ser molt i molt bona. I les fotos? Què els hi passa? Jo les veig molt boniques :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci bonica!! :) Doncs sí, jo també en tinc unes ganes!! Sort que avui sembla que tot i el vent, torna a fer solet, que els dies com el d'ahir... no m'agraden gens! hahaha

      Jo també em quedo més amb la negra, però la veritat és amb aquesta xocolata i combinada amb els fruits vermells també van quedar ben bons ;)

      No sé... no m'acaben d'agradar, algunes em van quedar una mica cremades per la zona del sucre llustre i les vaig tenir de descartar... però bueno... :P Un petonet Sònia i fins després!

      Elimina
  7. Que buena pinta tiene. Yo soy tanto de blondie como de brownie. Este tiene que estar buenisimo con los arándanos.
    Un saludo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo como soy fan incondicional del chocolate, la verdad es que también me gusta en ambas versiones, aunque quizás con la negra me gustan un poco más ;P

      Muchas gracias guapa!! Un beso!!

      Elimina
  8. Me chuparé los dedos y la mano entera!!! Te han quedado preciosos!! Bss.

    ResponElimina
  9. Que cuqui! Quin contrast més bo! el provare de fer! Gràcies per la recepta
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies bonica! ^^ Ja m'explicaràs, doncs!

      Un petonet i bon cap de setmana!

      Elimina
  10. Un gran gran pecat per al paladar. Veient l'última foto (del tall) m'imagino com es deu anar desfent a la boca deixant aquest gust potent de la xocolata blanca i mare meva, exploto!! Es un pastisset molt romàntic <3^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe ;P realment van ser tot un vici!! No van durar gaire a casa... ^^

      Moltes gràcies guapa!! Un petonet!

      Elimina
  11. Quins progressos pastelerus! jejeje...ja m´imagino el sabor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe però aquests són força senzillets eh! :P

      Merci guapa! Espero que tot et vagi genial! Ens hem de tornar a escriure ;) Una abraçada!

      Elimina
  12. Jo també prefereixo el de xocolata negra, però la veritat és que m'agraden totes les versions :)
    Ara mateix n'agafaria un tallet per esmorzar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci guapa! Així tu ets de les meves ;) ja eren bons, ja, però amb la negra encara més!! :P

      Una abraçada!

      Elimina
  13. No sé com estaran, però de pinta són brutals Cristina! Personalment també m'agraden més els de xocolata negra, però no et podria dir que no a un d'aquests!

    Petons, i amb intriga per saber el motiu d'aquest caos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) merci Víctor! Realment van quedar molt bons, no van durar res! hahaha però de totes maneres, per mi els de xoco negra els guanyen ^^

      Ja us ho aniré explicant...! hihihi Una abraçada!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!