Galetes de formatge / Galletas de queso

Bon dia! Com esteu? Espero que la Setmana Santa us hagi anat genial, que segur que sí! Jo, tal com ja us vaig comentar, he estat treballant a l'obrador del Xocolater de Taradell durant aquestes setmanes de Pasqua i la veritat és que tot i que ha estat molt interns, m'ho he passat pipa, hehehehe ha estat una gran experiència, he après moltíssim i a més he estat en un ambient de treball fantàstic :) moltíssimes gràcies per deixar-me formar part d'aquesta època tant maca amb vosaltres Raül!

I tot i que sé que durant aquestes setmanes he tingut el blog una mica abandonat, avui torno amb forces portant-vos un aperitiu salat boníssim i que segur que us encantarà: unes galetes de formatge! En aquest cas les he fet amb formatge gruyere i parmesà, però es podria fer amb un sol formatge i amb qualsevol que us agradi i que sigui sec i fàcil de ratllar. És una recepta que vam aprendre a fer l'any passat a Hofmann, justament en l'última classe i la veritat és que em van agradar molt. No les havia tornat a fer fins avui i no sé ben bé perquè, ja que són senzilles de fer i queden, de veritat, fabuloses! Així que aquí les teniu, espero que us agradin! ^^

Buenos días! Como estáis? Espero que la Semana Santa os haya ido genial, que seguro que sí! Yo, como ya os comenté, he estado trabajando en el obrador del Xocolater de Taradell durante estas semanas de Pascua y la verdad es que aunque ha sido muy interno, lo he pasado pipa, hehehehe ha sido una gran experiencia, he aprendido muchísimo y además he estado en un ambiente de trabajo fantástico :) muchísimas gracias por dejarme formar parte de esta época tan bonita con vosotros Raúl!

Y aunque sé que durante estas semanas he tenido el blog un poco abandonado, hoy vuelvo con fuerzas y os traigo un aperitivo salado buenísimo y que seguro que os encantará: unas galletas de queso! En este caso las he hecho con queso gruyere y parmesano, pero se podría hacer con un solo queso y con cualquiera que os guste y que sea seco y fácil de rallar. Es una receta que aprendimos a hacer el año pasado en Hofmann, justamente en la última clase y la verdad es que me gustó mucho. No las había vuelto a hacer hasta hoy y no sé muy bien porqué, ya que son sencillas de hacer y quedan, de verdad, fabulosas! Así que aquí las tenéis, espero que os gusten! ^^

Galetes de formatge
- 180 grams de farina fluixa
- 130 grams de mantega
- 35 grams de sucre
- 3 grams de sal
- 120 grams de formatge (parmesà, gruyere, manxec...) ratllat
- 50 grams de rovell d'ou (uns 3 rovells)
- 10 grams d'aigua
PREPARACIÓ

Per fer-les ja veureu que no costen gens i que ràpidament les tindreu enllestides.

En el bol del robot de cuina i l'accessori de la pala o en un bol que tinguem i a mà (tot i que és millor fer-ho a màquina), amassem la farina, la sal i el sucre amb la mantega fins que la mantega s'integri bé a la massa i ens quedi una mescla homogènia. Tot seguit hi afegim el formatge ratllat i els rovells d'ou dissolts en l'aigua i ho amassem just fins que ens quedin tots els ingredients ben units i se'ns hagi format una pasta (no ho hem d'amassar excessivament).

Ara estirem la massa a uns 4mm i entre dos trossos de paper vegetal amb l'ajuda del corró i la deixem reposar a la nevera durant una hora aproximadament.

Finalment retirem la massa de la nevera, preescalfem el forn a 180ºC, a partir de talladors de galetes fem retalls de la massa i les anem col·locant al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal o d'un silpat i les enfornem durant uns 10 minuts o fins que veiem que comencen a estar torradetes.

Les retirem, les deixem reposar al damunt d'una reixeta fins que es refredin del tot i ja les tenim a punt per servir! Simplement delicioses i ja veureu quina oloreta més bona que us quedarà per tota la cuina... nyam!

Bon profit!
Galletas de queso
- 180 gramos de harina floja
- 130 gramos de mantequilla
- 35 gramos de azúcar
- 3 gramos de sal
- 120 gramos de queso (parmesano, gruyere, manchego...) rallado
- 50 gramos de yema de huevo (unas 3 yemas)
- 10 gramos de agua
PREPARACIÓN

Para hacerlas ya veréis que no cuestan nada y que rápidamente las tendréis terminadas.

En el bol del robot de cocina y con el accesorio de la pala o en un bol que tengamos y a mano (aunque es mejor hacerlo a máquina), amasamos la harina, la sal y el azúcar con la mantequilla hasta que la mantequilla se integre bien en la masa y nos quede una mezcla homogénea. A continuación añadimos el queso rallado y las yemas de huevo disueltas en el agua y lo amasamos justo hasta que nos queden todos los ingredientes bien unidos y se nos haya formado una pasta (no hace faltar amasar lo excesivamente).

Ahora estiramos la masa a unos 4mm y entre dos trozos de papel vegetal con la ayuda del rodillo y la dejamos reposar en la nevera durante una hora aproximadamente.

Finalmente retiramos la masa de la nevera, precalentamos el horno a 180ºC, a partir de cortadores de galletas hacemos recortes de la masa y las vamos colocando sobre una bandeja de horno forrada con papel vegetal o con un silpat y las horneamos durante unos 10 minutos o hasta que veamos que empiezan a estar tostaditas.

Las retiramos, las dejamos reposar sobre una rejilla hasta que estén frías y ya las tenemos listas para servir! Simplemente deliciosas y ya veréis el aroma tan rico que os quedará por toda la cocina...ñam!

Buen provecho!

16 comentaris:

  1. sencillas y muy ricas. siempre es toda una sorpresa comer estas galletas, xq crees q son las clasicas y te dejan un gustirrinin muy agradable. me encanta

    ResponElimina
    Respostes
    1. muchas gracias Sergio!! :) La verdad es que sí, son deliciosas y son muy sencillas de hacer.

      Un beso!

      Elimina
  2. Que buena pinta. Me gustan mucho las galletas de queso así que me la apunto.
    Un saludo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa! Me alegro de que te gusten ;) Ya me contarás!

      Un besito!

      Elimina
  3. Las galletas de queso son una delicia y que bien te han quedado mi querida Cris!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  4. Quina enveja això de fer d'ajudant de xocolater per Pasqua...!!! I aquestes galetes les faré ben aviat...a mi m'encanten les galetes de formatge!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) La veritat és que m'ho he passat molt bé i he après moltíssim Mònica, estic molt contenta ^^

      Queden delicioses, així que anima't a fer-les guapa! Un petonet!

      Elimina
  5. que bones!! jo les vaig fer una vegada i són un vici!! m'encanten amb el sabor saladet del parmesà! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, veritat? A mi també m'encanten! I a més ja no en queda ni una!! hahahaha

      Merci bonica! Una abraçada!

      Elimina
  6. La guardo, fan molt bona cara! Gràcies :)
    Anna

    ResponElimina
  7. Qué bonitas, qué ricas y que perfectas te han quedado, un bocado perfecto para sorprender!! Bss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa!! :D Me alegro de que te hayan gustado ^^

      Un beso!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!