L'altre
dia quan vaig veure la recepta de la xocolata calenta al cafè, el que estava
buscant en realitat era un pastís o braç de gitano per fer avui a l'hora de
dinar. I com podeu veure, al final em vaig decidir per fer les dos coses, una
ahir per esmorzar i l'altra per les postres d'avui! A casa al final es cansaran
de tant dolç... :P Gràcies per provar tots els meus experiments!
I de
totes les receptes que vaig anar veient, em vaig decidir per aquest braç,
perquè em va cridar l'atenció que fos de cafè i a més a la fotografia del
llibre té una pinta espectacular! I a part tenia ganes de tornar a provar de
fer algun braç de gitano, per veure si aquesta vegada em sortia millor que la
última vegada i us he de dir que n'estic més que contenta! Ha quedat bé de forma,
no s'ha trencat gaire i ha quedat boníssim! És la primera vegada que
hem tastat un braç de gitano de cafè i tots hem coincidit en què és una
recepta per repetir. Ha quedat suau tant de gust, com de textura i és
d'aquelles coses que passen soles. L'altre braç que havia fet, el de maduixa, també
estava molt bo, però com que nosaltres som molt de cafè i aquest en té un toc,
em sembla que l'ha superat!
Ja ho
veieu, aquest cap de setmana les receptes han anat de cafè i de xocolata! I
n’hi ha una altra de xocolata que encara he de publicar... hehehe A veure si a
principis de setmana la penjo ;) Però aquesta ja n’és una altra, així que ara
anem per la recepta d’aquest braç tant bo! Jo l’he fet amb la meitat dels ingredients de la
recepta original, perquè avui no hem sigut gaires a dinar i no volia que en
sobrés molt. Aquí teniu la recepta:
INGREDIENTS (per fer
un braç d'uns 13 cm)
- 40
grams de farina blanca
- 2,5
culleradetes de llevadura en pols
- 2 ous
petits o 1,5 ous grans
- 50
grams de sucre refinat
- ½ culleradeta
de cafè
- 1
cullerada de llet
- 1
cullerada de sucre llustre
- Sal
- 1,5
cullerades de cacau en pols
Pel
farcit:
- 1,25
dl de nata líquida
- ½ cullerada
de cafè
- 30
grams de xocolata blanca
PREPARACIÓ
Preescalfem
el forn a 180ºC a dalt i a baix i folrem una safata de forn amb paper vegetal.
Tot
seguit tamisem la farina, el cacau i la llevadura dins un bol i en un platet petit a part barregem la llet amb el cafè. Ho reservem.
Continuem
muntant els rovells i el sucre dins un bol amb un batedor manual o si ho
preferiu amb l’elèctric (jo ho he fet amb el manual) fins que obtinguem una
crema. També ho reservem.
En un
altre recipient muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal (aquest cop millor amb el
batedor elèctric) i un cop muntades n'afegim un terç a la
mescla dels rovells i ho barregem, suaument, amb l'ajuda d'una
espàtula.
A
continuació incorporem a la mescla dels rovells la barreja de la farina, el
cacau i el llevat, alternant-ho amb la mescla del cafè i la llet i ho anem barrejant amb l’espàtula fins que s'hagin esgotat tots els ingredients i tot estigui ben incorporat. Tot seguit ja hi podem afegir les clares muntades que queden i barreja-ho tot,
a poc a poc, fins que la mescla sigui homogènia.
Ara ja
podem posar la massa al damunt de la safata de forn (si ho feu amb aquesta quantitat d'ingredients poseu-la, només, a una banda de la
safata) i repartir-la una mica de dalt a baix i intentant que a tot arreu hi
hagi el mateix gruix (mig centímetre aproximadament) i ja ho podem enfornar
durant uns 13 o 15 minuts.
Mentre
s'enforna la massa, estirem un drap de cuina sobre el marbre, hi escampem el
sucre llustre pel damunt i el ben repartim amb la mans. Passats els 13-15
minuts traiem la massa del forn, la posem al damunt del drap, traiem, vigilant,
el paper vegetal i tallem els laterals que hagin quedat una mica més cruixents.
Finalment l'enrotllem amb l'ajuda del drap i la deixem refredar.
Mentrestant
preparem el farcit:
Posem un cassó al foc amb una mica d'aigua i quan comenci a bullir n'agafem una
cullerada i la barregem amb el cafè.
Muntem
la nata (ben fresca) amb el batedor elèctric i quan ja estigui gairebé muntada
hi afegim el cafè i l'acabem de muntar. Després posem la xocolata, a trossos,
durant 1 minut i mig al microones i un cop desfeta l’incorporem a la nata i ho
barregem.
Ja per
acabar, desenrotllem la massa, la cobrim amb una capa del farcit, que hem de
repartir bé per tota la superfície, i la tornem a enrotllar. Ja només ens queda
servir-lo i empolsimar-lo amb una mica de cacau en pols pel damunt (si preferiu
no posar-ni no n'hi poseu). I ja el tenim!
Espero
que us hagi agradat i que us animeu i el proveu de fer!
Bon profit!
Ui, amb aquestes delícies no crec que els de casa teva es cansin de dolços, eh? Quina pinta, mareta! Això ha de ser un pecat de bo!! Petons
ResponEliminaHola Marina! hehehe De vegades se'm queixen una mica... però en el fons ser que els hi agraden totes aquestes cosetes! Potser massa hi tot! ;)
EliminaEl repetiré segur, perquè ens va agradar molt, amb el gust de cafè queda boníssim!
Moltes gràcies guapa! Petons
Ostres Cristina, jo també soc de sant julia. No tinc blog però en segueixo uns quants. I buscant receptes, acabo de descobrir el teu blog. A partir d'ara et seguiré segur!! Tens un blog fantastic.
ResponEliminaGemma.
Ostres Gemma quina casualitat!!
EliminaMoltes gràcies guapa! Me'n alegro molt de que t'agradi ;)
Una abraçada!!
Me encanta la combinación de chocolate y café asi que este brazo de gitano está hecho para mi , tanto es asi, que hasta me está guiñando un ojo, será que se quiere venir conmigo ?.... jeje....
ResponEliminaBuen dia guapa. Besinos.
Hola Bego!
EliminaPues puede que sí, porqué aún queda un trocito en la nevera que está pidiendo a gritos que alguien se lo coma! ;) hehehehe
Gracias guapa, igualmente!!! Besos!
Tiene un aspecto maravilloso, qué cosa más deliciosa, te felicito. Un abrazo, Clara.
ResponElimina:D Gracias Clara! Me alegro mucho de que te haya gustado! La verdad es que estaba muy bueno... :P Un abrazo!!
EliminaUn pastís ideal m'agrada esta combinació.
ResponEliminaMoltes gràcies Maria Dolores! Que bé que t'hagi agradat! :) Una forta abraçada!
Eliminauauuuu encantadissima de descobrir-te!!! doncs tens un bloc fantàstic i un nom genial! m'encantaaa!!! seguidora que m'hi faig ara mateix!! quin braç....a mi sempre se'm trenca! petons
ResponEliminaHola Roser!
EliminaMoltes gràcies guapa! Que contenta que estic de tot el que m'has dit ^^ Me'n alegro molt de que t'agradi!!! El nom em va semblar divertit i original, tot i que no el vaig tenir de pensar gaire! hehehehe
A mi les primeres vegades també se'm trencava i sobretot el primer no va semblar gaire un braç de gitano, estava molt bo, però de forma no arribava ni al 5... hahaha Amb la pràctica i amb aquest truc del drap va molt millor d'enrotllar, prova-ho i ja em diràs què tal ;)
Un fabraçada ben forta i benvinguda!!!
Estupenda presentación, tan cremoso y esponjoso. Creo que a estas alturas no quedarán ni las migas, en una merienda más de uno habrá repetido ración.
ResponEliminaun beso
Lxx
Hola Leny!
EliminaHasta hace poco aún quedaba un poquito, pero entre la merienda y la hora de cenar se ha acabado del todo! hehehe ;P
Muchas gracias guapa!!! :D Besos!
¡Maravilloso! ¡No sé cómo sería la foto del libro, pero las tuyas son de diez! ...mmm... y de café, me parece exquisito... Besitos
ResponEliminaHola Cris!
EliminaMe alegro mucho de que te gusten! :D Yo sólo con mirar la foto del libro casi no me hizo falta ver nada más para decidirme a hacerlo :P Y el café, para mi gusto, le da un toque estupendo y distinto al brazo. Nunca lo habíamos probado y el resultado nos ha encantado, así que lo repetiré seguro y bien pronto!
Muchas gracias guapa, un fuerte abrazo!
un brazo muy bueno y aromatico irresistible solo con verlo
ResponEliminapeto
Hola Miquel!
EliminaMuchas gracias!! Me alegro de que te haya gustado :D La verdad es que el aroma del café invitaba a coger un trocito ;)
Un petó!
Hola! Te he conocido por el blog Las recetas de Cris y mira, nada más entrar me encuentro con este pedazo de brazo de gitano... parece delicioso. Voy a trastear más por el blog y por aquí me quedo. Si te apetece entra a ver el mío: http://xegoxo.blogspot.com
ResponEliminaHola guapa!
EliminaQue bien que te quedes por aquí :D Ahora mismo voy a pasarme por el tuyo! ;)
Muchas gracias y bienvenida!!! Un fuerte abrazo!
Hola!! he vist el comentari que has fet al meu bloc, me n'alegro que t'hagi agradat i gràcies per la visita. Jo també em quedo per aquí que tot té molt bona pinta!! Aquest braç t'ha quedat genial! petons
ResponEliminaHola Roser!
EliminaMoltes gràcies a tu guapa! :) Me'n alegro que hagis vingut a fer una visita al blog i que et quedis per aquí, benvinguda!!!
Una abraçada!
Que buena pinta tiene tu brazo de gitano! Ya no se si quedarme con el brazo o con el cafe del otro dia... Aunque mojar este brazo en el cafe ya debe ser brutal :-) Besos!
ResponEliminaMuchas gracias!! :)
EliminaPues sí que tiene que estar bueno un trozo del brazo junto al chocolate al café del otro día... :P Se nota que nos gusta mucho el dulce... y el café...!!! hahaha
Un abrazo!
Ufff, m'he perdut unes 3 receptes almenys, així que ara mateix em pose al dia! que he vist les imatges i totes semblen delicioses. Això sí, quest braç de gitano m'ha conquistat perque s'assembla molt al que fa ma mare, també de cafè, només que ella la masa la fa sols amb farina, ous i sucre (i no sé si un poquet de llevadura...) i una vegada el té muntat, el recobreix de xocolata fosa amb nata, com si fos un tronc de nadal.
ResponEliminaDe bona gana em menjava jo un tros del teu! Vaig a mirar les altres. Besets!
Hola guapa! hehehe ;) Per mi el millor de les tres ha estat aquest braç... els espàrrecs són una recepta molt senzilleta que abans feia tot sovint, la xocolata al cafè un molt bon acompanyant de l'esmorzar i perfecte per començar amb energia el dia, i aquest braç no l'havia provat mai abans, però m'ha encantat. Suposo que com que els postres amb toc de cafè són dels meus preferit, el tiramisú és el que més... no és estrany que m'hagi agradat :P
EliminaAquest que m'has explicat que fa la teva mare ha d'estar deliciós! M'anoto el detall del muntatge amb la xocolata fosa amb nata, perquè ha de quedar boníssim i així serà una manera més per presentar-lo i que segur que ens encantarà!
I perquè ja no en queda... que sinó te n'enviava un trosset! ;) Una abraçada!!