Coronation Chicken

Aquest mes el blog de Whole kitchen ha tornat amb força després d'uns mesos de pausa i canvis, canvis que personalment m'han agradat molt! 

Només havia tingut l'oportunitat de participar en una de les seves propostes mensuals, i va ser dolça, concretament una recepta d'Scones. I aquesta vegada m'he animat a fer-les totes dues, tant la dolça com la salada! Tinc moltes ganes d'aprendre receptes noves, i com que normalment acostumo a fer-ne moltes de dolces i menys de salades, em va semblar bona idea participar en les dues i així, ampliar el meu repertori de receptes salades ^^ 

I avui toca publicar la salada! :)

Aquest mes, Whole kitchen en la seva Proposta Salada pel mes de juny ens convida a preparar un clàssic de la cuina britànica: CORONATION CHICKEN! (este mes, Whole kitchen en su Propuesta Salada para el mes de junio nos invita a preparar un clásico de la cocina británica: CORONATION CHICKEN).

Fins que vaig veure la proposta no sabia de l'existència d'aquesta recepta i per tant, molt menys de la seva història.

Resulta que aquest plat és típic de la gastronomia britànica, ja que es va crear per la coronació de la reina Isabel II en el 1953, i les seves creadores van ser l'experta en gastronomia Constance Spry i la xef Rosemary Hume.

Totes dues eren principants de la prestigiosa escola de cuina Le Cordon Bleu de Londres, on pel que sembla, la Constance va posar una recepta de pollastre fred, crema de curri i amaniment, que va materialitzar entre les dues. 

Aquest pollastre de la coronació és un plat molt apreciat en els pícnics birtànics i s'utilitza molt per farcir sandvitxos i entrepans, tot i que també es pot presentar amb pa de pita, tacos, arròs, amanida, pel farcit d'una quiche i fins i tot en broquetes... 

Jo ho vaig presentar de dues maneres diferents: per acompanyar l'arròs blanc i per farcir el sandvitx. D'aquesta manera podem veure dos variants ben diferents, una per àpats com el dinar i el sopar de cada dia o per alguna ocasió especial, i una altra, més destinada a l'hora d'esmorzar, berenar o per fer un pícnic. Us he de dir que de totes dues maneres ens va encantar! El primer de tastar-ho va ser el meu pare i al principi no sabia si li agradaria o no, ja que quan ho va veure i no sabia què portava no li acabava de fer gràcia. Li vaig posar l'arròs sol i en un platet a part aquest pollastre, així ho podia tastar per veure si li agradava... i al final, s'ho va barrejar tot i va acabar sucant el plat i tot! hehehe I l'Albert, que quan va veure que portava panses no li acabava de fer el pes, però que un cop ho va tastar, va canviar ràpidament d'opinió! :P 
INGREDIENTS

Pel pollastre:

- 500 grams de pollastre (jo faig fer cuixetes)
- 1/2 ceba
- Pastanaga
- Herbes lligades (romaní, llorer...)
- Sal
- Oli d'oliva

Per fer el coronation chicken:

- 1 ceba petitona picadeta
- 10 grams de tomàquet concentrat (jo hi vaig posar salsa de tomàquet natural)
- 5 grams de curri en pols
- 15 ml de suc de llimona
- 30 grams de melmelada d'albercocs
- 150 grams de maionesa (jo vaig utilitzar la "lleugera")
- 500 grams de pollastre, que també podeu fer al forn, guisat...
- 125 grams de panses (jo en vaig utilitzar un grapadet i prou)
- 30 grams d'ametlles laminades (jo en vaig utilitzar un grapadet i prou)
- Oli d'oliva

PREPARACIÓ

Jo vaig fer el pollastre perquè no en tenia de preparat, però de totes maneres és una recepta que va molt bé de fer quan ens ha sobrat pollastre d'algun guisat, del caldo... i fent-lo així queda perfecte i d'aquesta manera s'aprofita tot! 

De totes maneres, si com jo voleu fer-la i no teniu pollastre sobrant d'algun àpat, us explico com el vaig fer:


Comencem posant un cassó al foc amb aigua freda, una cullerada de sal, la ceba, la pastanaga, les herbes lligades i el pollastre. Ho deixem bullir a foc mitjà durant aproximadament una hora i després en retirem el pollastre i el deixem refredar. El caldo el podem aprofitar per fer alguna altra recepta. 


I ja podem anar per fer la recepta del coronation chicken:

Primerament sofregim la ceba picadeta amb un raig d'oli d'oliva a foc mitjà i quan comenci a quedar transparent hi afegim el tomàquet i el curri. Abaixem el foc i deixem que es faci a poc a poc durant uns 5 minuts. D'aquesta manera els sabors quedaran ben integrats. Passats aquests minuts ho retirem del foc i ho posem dins un bol. 

Ara hi afegim el suc de la llimona, la maionesa i la melmelada d'albercocs i ho ben mesclem. Quan estigui tot ben integrat, ho reservem.

Tot seguit esmicolem el pollastre amb les mans i el barregem amb les panses (jo ja us he dit que n'hi vaig posar un grapat, però això al vostre gust). Hi posem la salsa que hem preparat al damunt i ho ben mesclem fins que s'integri. Per últim hi afegim les ametlles (també al vostre gust) i ho ben mesclem. 

Ja només ens queda deixar-ho refredar i presentar-lo de la manera que més ens agradi. 

Jo vaig bullir l'arròs en abundant aigua amb una cullerada de sal durant 20 minuts, després el vaig escórrer, hi vaig passar aigua freda per tallar-ne la cocció i un cop fred vaig servir l'arròs i la salsa al damunt amb l'ajuda d'un motlle circular.


I per altra banda vaig untar llesques de pa de motlle amb aquesta salsa i per servir-les les vaig partir per la meitat (d'aquesta manera es es veuen més bé les capes).


I ja ho tenim a punt! 


Si ho féssim i no ho volguéssim servir de seguida, només caldria reservar-ho a la nevera fins que arribés el moment de fer-ho. Està boníssim igualment! És un dels avantatges que té, que fred també està mooooolt bo! ;) 


Espero que us hagi agradat la meva proposta i que els que encara no l'hagueu provat mai us animeu a fer-la, perquè com veieu és ben fàcil, fresca i el resultat està per llepar-se'n els dits!
Bon profit! :)

46 comentaris:

  1. Es desfà a la boca, aquest pollastre, Cristina... ja he vist que n'heu publicat de conjunts, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina! Sí! hehehe

      Moltes gràcies guapa!!! Que bé que t'agradi, me'n alegro!!

      Petons!

      Elimina
  2. M'ha encantat la versió sandwich Cristina!

    Jo també desconeixia el Coronation Chicken, però em sembla que acaba d'entrar a la llista de receptes que haig de fer si o si.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la Víctor, perquè està molt i molt bo!! Nosaltres la repetirem segur! ;)

      Moltes gràcies!!! Petonets!

      Elimina
  3. Que bo deu estar!! T'ha quedat molt bé, les dos versions fantàstiques! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssim Roser! ;P

      Moltíssimes gràcies!!! Molts petons guapa!

      Elimina
  4. Gracias por la visita, nosotras también nos quedamos por aquí.

    En casa también ha triunfado esta receta. Me gusta la presentación con arroz, además combina perfectamente.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elena!! De nada guapa, muchas gracias a ti por pasarte por el mío! Estoy muy contenta de que te haya gustado mi versión y de que os quedéis por aquí, bienvenidas!!! :D

      Muchas gracias!!! Besos! ^^

      Elimina
  5. ¡Gracias por tu visita! Tu presentación de la receta me parece preciosa y de lo más elegante, qué estupendo este reencuentro con el círculo, ¿verdad? Me apunto tu blog, que es de alta gama ;) Espero aprender mucho de este mundo blogueril siguiendo blogs estupendos como este.
    Muchos besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Me ha gustado mucho tu comentario Victoria! Gracias a ti por pasarte por aquí guapa! Pues sí, yo es que sólo pude participar en una de sus propuestas y me gustó mucho, porqué conocí muchos blogs nuevos y las personas que hay detrás, muchas versiones distintas de una misma receta y además me lo pasé genial preparándola. Estaba deseando que volvieran, porqué la verdad es que es una gran iniciativa!

      Yo no me imaginaba lo enriquecedor que es tener un blog y moverse por este mundo blogueril, porqué realmente se aprende mucho de ellos! ;) Me alegro de que te haya gustado mi cocina y la versión de esta receta, que por cierto, estaba buenísima, verdad? ^^

      Un fuerte abrazo guapísima!

      Elimina
  6. mare meva quina bona pintaaaa!!! se m'esta fent la boca aigua i més a aquestes hores!!! uff uuff petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hihihi Moltes gràcies Roser! A aquestes hores ja es comença a tenir gana, eh!? ;P

      Un petonàs guapa!!

      Elimina
  7. A casa també a agradat molt. Es una recepta sorprenent no pensava que fos tan bona.
    M'agrada la teva presentació amb l' arròs es molt vistosa a més, que deu estar també molt bona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc em pensava que estaria tant bona!! :)

      Moltes gràcies bonica! Una abraçada ben forta!

      Elimina
  8. Quina presetnació tant xula!!! T'ha quedat de luxe!!
    petons

    ResponElimina
  9. Ooooh quina recepta més meravellosa!! M'ha encantat Cristina!! T'ha quedat genial!! Em menjaria un rere l'altre! jajaja T'ha quedat de 10!! Per fi torno a la blogosfera! Quines ganes de tornar-hi!! Un petonas guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai! :D Moltes gràcies Laura!!! Que bé que tornis a estar per aquí!!! Me'n alegro molt!!! ^^

      Molts petons bonica!!!

      Elimina
  10. Noia, en entrepà o amb arròs, té pinta de deliciós!!! I mira si m'ha inspirat que m'ha sortit un rodolí i tot! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha Moltes gràcies Mònica!!!! :D

      Una abraçada ben forta guapíssima!!

      Elimina
  11. No conocía esta receta y la verdad es que la pinta es estupenda, tengo que probarla, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te animo a que la pruebes Mara, porqué vale la pena! A mi al principio esta combinación de ingredientes no sabia si me acabaría de convencer, pero al final, cuando lo probé, bueno... me encantó! Más o menos cómo a mi familia, que al principio no les hacía demasiada gracia y al final acabaron dejando los platos bien limpios! hehehe

      Muchas gracias guapa! Besos!

      Elimina
  12. Hola Cristina!! Me alegro de que hayas escrito en mi blog para así haberte conocido! Te ha quedado estupendo, con arroz tiene que estar bien bueno!! Me quedo por aqui como seguidora! Un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elena!! Que bien que te guste y que te quedes por aquí! Me alegro mucho guapa! Bienvenida!!! :D

      Muchos besos!

      Elimina
  13. Seguro riquísima con arroz.
    Una opción a tener en cuenta, un plato muy completo.
    Besos

    ResponElimina
  14. El pollastre amb arròs ha de ser boníssim, m'encanta la idea. Jo al principi vaig dubtar si fer un sandvitx i al final em vaig decantar per l'ensalada, l'he de tastar amb l'arròs perquè el tornaré a fer segur. No coneixia el teu blog i m'agrada molt, ja he vist algunes receptes que m'he guardat per fer-les aviat. Una de les coses que més m'agrada de les participacions és conèixer blogs nous. Besades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb l'arròs realment va quedar boníssim :) i amb amanida també ha de quedar-hi molt i molt bé!! ;)

      Me'n alegro de que m'hagis fet una visita i de que t'agradi el blog!! A mi també em passa, gràcies a participar en aquetes propostes coneixes altres blogs i a les persones que hi ha darrere de cadascun d'ells, penso que és molt enriquidor! ^^

      Molts petons bonica i moltes gràcies!!

      Elimina
  15. Cristina, qué buena receta y qué buena presentación, las fotos te han quedado divinas y el hecho de haberlo presentado de dos formas distintas me parece genial. Besitos guapetona

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Olimpia!!! Me alegro mucho de que te haya gustado! :D

      Me pareció buena idea hacer dos versiones. Y así de paso lo probamos de diferentes maneras para ver con cual nos decantábamos :P hehehe, aunque al final, no sabría decir cual es mejor, de todas las formas nos gustó mucho esta receta! :)

      Un besito guapísima!!

      Elimina
  16. Hola Cristina, soy vasca y no sé catalán, así que te escribo en castellano...
    Me gustan mucho tus dos propuestas, de hecho cuando vuelva a prepararlo la siguiente vez lo probaré con arroz blanco.
    Unaa pinta fantástica!!

    bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura! Yo tampoco se vasco, así que en castellano perfecto ;)

      Me alegro muchísimo de que te hayan gustado, a ver si con el arroz te gusta, espero que sí, ya me contarás! :)

      Un fuerte abrazo guapa y muchas gracias!!!

      Elimina
  17. Rica la receta. Me encanta la presentación en modo sándwich. Una buena opción para las sobras que tengo congeladas de esta receta. Me la apunto.
    Hay que ver la cantidad de cosas ricas que tenéis en el blog.

    Un beso
    David

    http://ingredientespecial.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ver si os gusta en versión sándwich! :) Yo me parece que no tardaré en repetirla, porqué con todas las recetas que he ido viendo hoy, me han entrado unas ganas de volverlo a probar... y es que estaba bien rica eh! ;)

      Muchas gracias!! ^^ Besos!

      Elimina
  18. Hola Cristina!
    Ohhhhh aquesta recepta (que jo tampoc coneixia) va disparada a la llista de pendents: a casa ens encanta el "dolç-salat" així que l'haurem de fer! El Sandwich fa molt bona pinta però l'arròs no es queda gens curt!!! Vaja que... m'ho miri per on m'ho miri només hi ha una solució: sortir a comprar pollastre!! ;)
    Petons
    Dolors

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps Dolors, a pel pollastre i a coronar-lo! hehehehe ;) Val la pena perquè està molt bo, no ens pensàvem pas que ho fos tant i realment el resultat és genial! :)

      Moltes gràcies guapíssima! Una abraçada ben forta! ^^

      Elimina
  19. que color!!! adóptame y me lo como todo!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahaha ;) Gracias!! Me alegro de que te haya gustado!!

      Muchos besos!

      Elimina
  20. mmmm, la corona d'arròs m'encanta però el sandvitx... m'ha robat el cor!!!


    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Moltes gràcies guapíssima! En totes dues versions està boníssim, però la versió sandvitx és molt pràctica, també! ^^

      Petonets!!

      Elimina
  21. De las dos maneras tiene que estar increiblemente rico Cris!!!

    Un besito guapa,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  22. T'ha quedat de luxe!!!! I quines fotografíes.. precioses. Jo tampoc les tenia totes quan vaig presentar el plat a taula..... Però va ser un éxit total. Ja l'he tornat a fer i el meu marit que no es gaire amant de segons quins gustos va disfrutar moltissim. També vaig provar la versió entrapà: ummmm delicios!
    Vaig a donar un tomb per el teu blog que vec que ja has possat mes entrades.... Jo que encara estic mirant els pollastres!!!!! Hahaha.
    Fins ara!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pels comentaris Pilar! M'encanta que digueu la vostre i veig que tu avui has fet una bona volta pel blog! Estic contenta de que sigui així i de que t'agradi el que he anat publicant! :D

      Aquesta recepta realment ens va sorprendre gratament, que bo que queda així el pollastre, oi? ;)

      Molts petons bonica!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!