Muffins de xocolata (Recepta número 100!) / Muffins de chocolate (Receta número 100!)

Sí! Aquesta és la recepta que fa 100! I per celebrar-ho, com no, no hi podia faltar un dolç dels bons, pels que ens agrada molt la xocolata... Aquests muffins deliciosos! Només us diré que durant la sessió fotogràfica (on només hi era jo) ja n'han volat un parell... :P

Sí! Esta es la receta número 100! Y para celebrarlo, como no, no podía faltar un dulce de los buenos, para los que nos gusta mucho el chocolate... Estos muffins deliciosos! Sólo os diré que durante la sesión fotográfica (donde sólo estaba yo), unos cuantos volaron… :P


El blog ja té més d'un any i amb aquesta ja hi ha un centenar de receptes. I què us puc dir? Doncs que des de que tinc el blog la meva vida ha canviat moltíssim, ja no només per l'afició tant gran que estant sent per mi la cuina i la fotografia, sinó també en el sentit professional i personal, on moltes coses també han canviat. Estic molt contenta amb tot el que m'ha anat passant al llarg d'aquest temps i espero que segueixi sent així i que mica en mica ho pugui continuar gaudint i compartint amb tots i totes vosaltres :) Moltíssimes gràcies per ser-hi, per dedicar part del vostre temps en venir-me a veure, en provar de fer les receptes i en deixar-me comentaris! Sense vosaltres res de tot això tindria sentit! 

I ara sí, va, parlem de la recepta :P És la primera vegada que la faig i m'ha encantat! El resultat són uns muffins mooooolt esponjosos, suaus, amb un gust de xocolata exquisit i amb el toc dels gerds que li queden genial (m'agrada molt la combinació gerds i xocolata, ja que queda un gust molt equilibrat). La recepta l'he extreta del llibre "Patisserie!" de Christophe Felder, que pels que no el conegueu, us recomano que l'adquiriu per tenir-lo a la vostra biblioteca culinària, ja que a part de tenir una quantitat enorme de receptes dolces espectaculars, en total 210... les explicacions estant molt i molt bé i acompanyades de fotografies del pas a pas de cada recepta (cosa que facilita una miqueta més les coses). Ens el va recomanar l'Eric en una sessió de classe a la Hofmann i evidentment, al cap de res, ja el tenia a casa! hehehe 

En la recepta original a més dels gerds hi posava una mica de plàtan, però jo li he volgut donar un toc una mica diferent i més personal, substituint el plàtan per "gianduja" (una pasta de xocolata i avellana), que vam utilitzar un dia a classe per fer els brownies. Em va agradar molt, tant, que no em vaig poder resistir en comprar-ne... :P I avui, amb aquesta recepta, l'he estrenat! Es desfà un cop queda cuit el muffin i quan el mossegues i notes aquesta xocolata fosa a dins i el toc àcid del gerd, de veritat... brutal!! Ho haureu de provar per comprovar-ho!  ;)

I ara sí, anem per la recepta?

El blog ya tiene más de un año y con esta ya hay un centenar de recetas. Y qué puedo decir? Pues que desde que tengo el blog mi vida ha cambiado muchísimo, ya no sólo por la afición tan grande que están siendo para mí la cocina y la fotografía, sino también en el sentido profesional y personal, donde muchas cosas también han cambiado. Estoy muy contenta con todo lo que me ha ido pasando a lo largo de este tiempo y espero que siga siendo así y que poco a poco lo pueda seguir disfrutando y compartiendo con todas y todos vosotros :) Muchísimas gracias por estar allí, por dedicar parte de vuestro tiempo en venir a ver el blog, en intentar hacer las recetas y en dejarme comentarios! Sin vosotros nada de esto tendría sentido!


Y ahora sí, hablemos de esta receta :P Es la primera vez que la hago y me ha encantado! El resultado son unos muffins muuuuuy esponjosos, suaves, con un sabor a chocolate exquisito y con el toque de las frambuesas que le quedan genial (me gusta mucho la combinación frambuesas y chocolate, ya que queda un sabor muy equilibrado). La receta la he extraída del libro "Patisserie!" de Christophe Felder, que los que no lo conozcáis, os recomiendo que lo adquiráis para tenerlo en vuestra biblioteca culinaria, ya que aparte de tener una cantidad enorme de recetas dulces espectaculares, en total 210... las explicaciones están muy bien y acompañadas de fotografías del paso a paso de cada receta (lo que facilita un poco más las cosas). Nos lo recomendó Eric en una sesión de clase en la Hofmann y evidentemente, al cabo de nada, ya lo tenía en casa! hehehe

En la receta original además de las frambuesas ponía un poco de plátano, pero yo le he querido dar un toque un poco diferente y más personal, sustituyendo el plátano por "gianduja" (una pasta de chocolate y avellana), que utilizamos un día en clase para hacer los brownies. Me gustó mucho, tanto, que no me pude resistir en comprarla... :P Y hoy, con esta receta, la he estrenado! Se deshace una vez queda cocido el muffin y cuando lo muerdes y notas el chocolate fundido dentro y el toque ácido de la frambuesa, de verdad... brutal! Lo tendréis que probar para comprobarlo! ;)

Y ahora sí, vamos por la receta?
Muffins de xocolata
(per uns 12 muffins)

- 100 grams de xocolata de qualitat d'un 50-60% cacau
- 110 grams de mantega
- 4 ous
- 150 grams de sucre refinat
- 60 grams de farina
- 1 cullerada de cacau en pols sense sucre
- 12 gerds
- Gianduja (n'utilitzarem 12 trossets petitons)
- Mantega i farina per untar una mica els motlles
- 100 grams de xocolata amb un 60-70 % de cacau per la decoració final
Muffins de chocolate
(para unos 12 muffins)

- 100 gramos de chocolate de calidad de un 50-60% de cacao
- 110 gramos de mantequilla
- 4 huevos
- 150 gramos de azúcar refinado
- 60 gramos de harina
- 1 cucharada de cacao en polvo sin azúcar
- 12 frambuesas
- Gianduja (utilizaremos 12 trocitos pequeños)
- Mantequilla y harina para untar un poco los moldes
- 100 gramos de chocolate con un 60-70% de cacao para la decoración final
PREPARACIÓ

Primerament preescalfem el forn a 210ºC.

A continuació piquem fina la xocolata i juntament amb la mantega la desfem al bany Maria, a foc molt suau. Ho remenem de tant en tant amb una espàtula perquè es vagi  desfent.

PREPARACIÓN

Primero precalentamos el horno a 210 ºC.

A continuación picamos fino el chocolate y junto con la mantequilla lo deshacemos al baño María, a fuego muy suave. Lo removemos de vez en cuando con una espátula para que se vaya deshaciendo. 
Mentrestant tamisem la farina i el cacau en pols al damunt d'un tros de paper vegetal i ho reservem. I al mateix temps, comencem a batre o bé manualment o bé amb el batedor elèctric els ous i el sucre durant 5 minuts fins que quedi una textura blanca i lleugera.

Mientras se va deshaciendo, tamizamos la harina y el cacao en polvo sobre un trozo de papel vegetal y lo reservamos. Y al mismo tiempo, empezamos a batir o bien manualmente o bien con el batidor eléctrico los huevos y el azúcar durante 5 minutos hasta que quede una textura blanca y ligera. 

Quan la xocolata i la mantega estiguin foses i ben unides i tinguem els ous muntats, incorporem la xocolata a la mescla dels ous i ho seguim batent bé. Ara és el moment d'afegir-hi la farina i el cacau tamisats i integrar-ho bé, per tal que ens quedi una mescla homogènia. 

Ara untem els motlles amb una mica de mantega pomada amb l'ajuda d'un pinzell, o si en tenim, amb un esprai per untar motlles amb mantega, també hi posem una mica de farina, i amb una cullera, anem repartint la massa a la base dels motlles. Quan estiguin una mica coberts, hi posem un gerd a cada un i després una mica més de massa. Seguidament hi posem un dau de gianduja i el cobrim amb una mica més de la massa. Finalment ja els podem enfornar durant 12 minuts a 210ºC.

Cuando la mezcla del chocolate y la mantequilla esté fundida y esté todo bien unido y tengamos los huevos montados, incorporamos el chocolate a la mezcla de los huevos y lo seguimos batiendo bien. Ahora es el momento de añadir la harina y el cacao tamizados y integrarlos bien, para que nos quede una mezcla homogénea.

Ahora untamos los moldes con un poco de mantequilla pomada con la ayuda de un pincel, o si lo tenemos, con un spray para untar moldes con mantequilla, también ponemos un poco de harina, y con una cuchara, vamos repartiendo la masa en la base de los moldes. Cuando estén un poco cubiertos, ponemos una frambuesa en cada uno y luego un poco más de masa. Seguidamente ponemos un dado de gianduja y lo cubrimos con un poco más de la masa. Finalmente ya los podemos hornear durante 12 minutos a 210 ºC.
Ja només ens queda desfer al bany Maria els 100 grams de xocolata restants, deixar refredar els muffins una estona abans de desemmotllar-los i per últim treure'ls dels motlles i submergir-los dins la xocolata per la part del damunt.

Ya sólo nos queda deshacer al baño María los 100 gramos de chocolate restantes, dejar enfriar los muffins un rato antes de desmoldarlos y por último, sacarlos de los moldes y sumergirlos en el chocolate por la parte de encima.

I aquí els tenim! Boníssims! Una recepta senzilla, ràpida i deliciosa! Us recomano que us els mengeu quan encara estiguin una mica calentons ^^ encara que un cop freds segueixen estant ben bons, però això sí, conserveu-los en algun recipient ben tancats perquè no es ressequin.

Bon profit! 

Y ya los tenemos! Buenísimos! Una receta sencilla, rápida y deliciosa! Os recomiendo que si los preparáis, los probéis cuando todavía estén un poco calentitos ^^ aunque una vez fríos siguen estando bien buenos, pero eso sí, para conservarlos es mejor ponerlos en algún recipiente hermético, bien cerrados, para que no se resequen.

Buen provecho !

32 comentaris:

  1. menuda delicia de muffin y sobretodo felicidades x esa receta numero 100!!! a seguir publicando cosas tan ricas.

    ResponElimina
  2. Cristina, ha estat veure'ls i venir-me ganes de possar-mi ... vai a buscar el llibre! Felicitats per les 100 receptes i ara per les 200 :)
    Petons,
    Pilar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'n alegro molt de que t'hagin vingut ganes de provar-los de fer Pilar! I de veritat que el llibre és una passada, te'l recomano ;)

      Moltíssimes gràcies guapa! I tant que sí! :D

      Petons i bon cap de setmana!

      Elimina
  3. Mmmmmmm, han de ser deliciosos! Felicitats per les 100 receptes i pel teu meravellós bloc...és veritat això que els blocs canvien una mica la vida! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja gairebé no en queda cap... hihihi

      Moltes gràcies Mònica!!! :D I tant que sí... :)

      Molts petons i bon cap de setmana bonica!

      Elimina
  4. uff quina pinta més golosa que tenen! i aixo que no soc gaire de xocolata,pero llamen! jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe ;) Moltes gràcies Roser!! Una forta abraçada guapíssima!

      Bon cap de setmana!

      Elimina
  5. felicidades por estas 100 recetas y por esta ricura de muffins¡¡
    Buen finde
    bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Miquel! :)

      Un fuerte abrazo y igualmente!!

      Elimina
  6. Estupendos!!!! felicitaciones por tus 100 recetas.... y por muchas mássssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! ^^ Eso espero! ;)

      Besitos y buen finde!

      Elimina
  7. Aquests muffins han d'estar de por. Encara no em crec que no hagi fet cap recepta d'aquest llibre, perquè mirar que n'és de bó. Veig que hi hagut una sessió fotogràfica pel darrera ;-) El pas a pas és molt xulo Cristina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eren una delícia Sònia! :P hehehe És una passada aquest llibre, ja tinc ganes de fer-ne alguna altra ;)

      Sí! Vaig tenir força temps per fer la recepa i per fotografiar-ho i la veritat és que ho vaig aprofitar! Moltes gràcies guapi!!! Fins demà, petons!

      Elimina
  8. Fan pinta de ser un vici total!! enhorabona per aquestes 100 receptes i a continuar a per les següents! un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho eren, sí! :P

      Moltíssimes gràcies Eva!! :) Molts petons i bona setmana!

      Elimina
  9. Pedazo homenajeque le has rendido a tu publicación Nº 100 Cris!!! Jooooo, es que me estoy relamiendo los bigotes sólo de pensar en lo buenos que tienen que estar estos muffins con la frambuesa en su interior!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. hihihihi estaban riquísimos Sandra!! ;P Te animo a que los pruebes de hacer, que seguro que te quedan genial y ya verás que buenos!!

      Muchas gracias preciosa! Muchos besos y feliz semana!

      Elimina
  10. Ostres Cristina que bons! I les fotos són genials!! :)
    Felicitats per les 100 receptes!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'hagi agradat Dolors! :D

      Moltes gràcies!!! Una abraçada i bona setmana bonica!

      Elimina
  11. Felicitats, Cristina!! I per molts més anys i posts! El d'avui fa salivera, sense dubte! No m'estranya que en volessin un parell, perquè si a més hi suméssim l'aroma... ja no vegis!! ha ha ha. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Moltes gràcies Marina!!! Eren deliciosos! :P I és això que dius, entre la pinta i l'oloreta que feien, era impossible no caure en la temptació d'agafar-ne un parell... hehehe

      Una abraçada guapíssima! I feliç dilluns :)

      Elimina
  12. Quina pintassa!!! Aquesta cobertura de xocolata fa honor el nom del teu blog, perquè de ben segur me'n lleparia els dits!! Quina gana!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Núria!! Sens dubte, per llepar-se els dits! En el meu cas, quan hi ha xocolata, és inevitable no fer-ho! I és que m'encanta! ;P

      Petonets guapa :)

      Elimina
  13. Felicitats per la que fa número 100 Cristina!
    I que vinguin moltes més, me n'alegro molt que t'estiguin passant bones coses, i que continuin i ens les puguis explicar!

    Uns muffins de luxe, la xocolata és una perdició!

    Petons!

    ResponElimina
  14. Te han quedado estupendos y qué delicia para el paladar. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima! ^^ Me alegro de que te hayan gustado!

      Besos!

      Elimina
  15. Amb gianduja mooooooooolt millor!!!! Han de ser de vici total!
    Enhorabona per les 100 receptes :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu com jo! hehehe :P Amb la gianduja van quedar espectaculars... :P

      Moltes gràcies Gemma! :) Petons!

      Elimina
  16. Se'm fa la boca aigüa! M'encanta la xocolata i evidentment, els muffins de xocolata! Aquesta recepta s'ha de fer!
    M'ha agrdat molt el teu blog... per aquí em quedo ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) Estic molt contenta de que t'hagi agradat Marta! Prova-la i ja m'explicaràs ;) I moltes gràcies per quedar-te per aquí, benvinguda guapa!

      Una abraçada!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!