Coca de l'àvia Dolors

Avui he fet aquesta coca de l'àvia, molt bona i també molt senzilla de fer. Perfecte per qualsevol ocasió!

INGREDIENTS (per a una coca "gran")

- 3 ous
- Un pols de sal
- Una culleradeta d'essència de vainilla
- 1 tassa de llet petita
- 1 tassa d'anís petita
- 1 tassa d'oli de gira-sol petita
- 1 ratlladura de llimona o de taronja
- 250 grams de sucre
- 250 grams de farina
- 1 sobre de llevadura tipus Royal
- 1 poma (Golden, Gala, Starking...)
- Sucre glaç

PREPARACIÓ

Primer de tot preescalfem el forn a 200º.

Agafem un bol i batem els ous amb l'ajuda d'un batedor, hi afegim un pols de sal, la culleradeta d'essència de vainilla, l'oli de gira-sol i l'anís, i es bat ben batut. Seguidament s'hi afegeix la ratlladura de la llimona o de la taronja i es torna a batre. Quan la mescla sigui homogènia ja hi podem posar la farina i el llevat tamissats i ho tornem a batre bé. 

A continuació ja podem untar el motlle que més ens agradi amb una mica d'oli de gira-sol, perquè no se'ns enganxi a l'hora de desemmotllar, i tot seguit ja hi podem tirar la barreja. Ara ens toca tallar la poma a làmines i anar-les col·locant sobre la coca, hi afegim una mica de sucre pel damunt i cap al forn.

Durant els primers 5 minuts deixem el forn tal i com estava (a 200º) i passats aquests 5 minuts el posem a 180º durant aproximadament uns 40-45 minuts, fins que veieu que l'escuradents surti net, perquè ja sabeu que cada forn és diferent.

Una vegada estigui cuita, la retirem del forn i la deixem refredar. Quan estigui freda del tot, ja la podem desemmotllar i decorar amb una mica de sucre glaç.

Espero que us agradi!

Bon profit!
Tingueu en compte que per la decoració del damunt hi podeu posar el que més us agradi, en aquest cas jo hi he posat poma i sucre glaç, però també hi podeu posar pinyons, altres fruites, una cobertura de xocolata... vaja, que amb una mica d'imaginació es pot fer la mateixa coca de moltes maneres diferents  ;)

2 comentaris:

  1. Hola, la coca quants ous duu? moltíssimes gràcies i felicitats pel teu blog.
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres fins ara no ho havia vist!! Gràcies per dir-ho!! Doncs serien 3 ous, tot i que se'n poden posar 4 o fins i tot 5. Jo en aquesta ocasió n'hi vaig posar 3.

      Moltes gràcies Anna!! Petons!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!