Bombons !

Avui us porto receptes de bombons, l’altra recepta de xocolata que us havia comentat! Mai n’havia preparat i com que la proposta d’aquest mes de memòries d’una cuinera és fer bombons, em vaig decidir i en vaig fer. I vaig aprofitar per fer-ne de bastantes classes i així poder regalar-n’hi una capseta el diumenge a l’Albert, que vam celebrar el nostre aniversari!! :)


Mai n’havia fet, però no per falta de ganes, sinó perquè sempre he tingut la sensació de que han de ser molt complicats de fer, com els macarons... i vaja, que ho anava deixant pendent. I aquesta vegada, gràcies a aquests dos esdeveniments :P, em vaig ficar mans a l’obra i vaig començar a provar de fer-ne alguns a la meva manera i també a buscar diverses receptes per així poder presentar una proposta ben xula i fer una capseta ben variada i vistosa que aconseguís sorprendre a l’Albert. I em sembla que al final ho he aconseguit una mica! ;)

Les receptes ja veureu que no són gaire difícils, potser els “Ferrero Rocher” són els que són una mica més complicats, ja que donar-los la forma rodona costa una mica i potser són els que tenen més passos a seguir, però la resta ja veureu que són ben senzills i que el resultat agradarà molt a tothom! 

No us posaré la quantitat d’ingredients exacte, perquè no ser exactament els que vaig utilitzar. Com que alguns me’ls vaig inventar una mica i els altres eren de receptes que hi posaven força quantitat d’ingredients perquè així sortissin bastants bombons, jo ho vaig fer una mica a ull, ja que només volia que me’n sortissin uns quants de cada.

Si us sembla començarem pels més senzills i seguirem fins arribar als més “complicats”. Així que, som-hi?

Bombons de xocolata negra i melmelada i bombons de xocolata amb llet i xocolata blanca
INGREDIENTS

- Xocolata negra per fondre (jo vaig fer servir aproximadament mitja barra de xocolata)
- Melmelada de maduixa (pot ser de la que més us agradi, de taronja crec que també ha de quedar boníssima, però no en tenia...)
- Xocolata amb llet (mitja barra)
- Xocolata blanca (mitja barra)

PREPARACIÓ

Fonem cadascuna de les xocolates per separat i a trossos, al bany Maria o al microones (jo ho vaig fer al microones, posant-les, una per una, 1 minut i mig).

Un cop desfetes, les barregem una mica mirant de que no quedi cap tros sense desfer i que no quedin grumolls, i seguim omplint un motlle de bombons de la forma que més ens agradi o un posa glaçons. En el cas dels de xocolata negra omplim els foradats fins una mica menys de la meitat, després hi posem una petita culleradeta de melmelada i després els acabem d’omplir amb més xocolata. Així, un cop secs, ens quedaran bombons amb melmelada. I en el cas dels de xocolata amb llet i xocolata blanca, el que hem de fer és omplir alguns foradets fins a la meitat amb xocolata amb llet i uns altres amb xocolata blanca i després acabar-los d’omplir amb una mica de l’altra xocolata, per així fer una mica de contrast de gust i de colors.

Finalment deixem que es refredin una mica i després emboliquem els motlles o les glaçoneres amb una mica de paper film (perquè la xocolata un cop a la nevera no ens agafi el gust dels aliments que hi tinguem) i ho posem a la nevera aproximadament durant 2 hores, fins que la xocolata s’hagi solidificat. Passat aquest temps, els traiem de la nevera, els desemmotllem i ja tenim els nostres primers bombons! Fàcils no? I ben bons!

Bombons de músic
INGREDIENTS

- Xocolata negra (mitja barra. I també ho podeu fer amb xocolata amb llet i/o amb xocolata blanca)
- Fruits secs dels que més us agradin (nous, avellanes, pinyons, ametlles, panses, festucs...)

PREPARACIÓ

Desfem la xocolata al bany Maria o al microones (al microones 1 minut i mig i si veieu que encara li falta una mica li deixeu una estona més) i un cop desfeta la barregem una mica, mirant de que estigui ben desfeta i omplim la base de motlles de magdalenes de silicona o la base d’unes flameres o simplement posem porcions de xocolata al damunt d’un tros de papar vegetal, intentant que ens quedi amb una forma una mica arrodonida o allargada (això al vostre gust). I a continuació seguim posant els fruits secs sencers o a trossos pel damunt. I ho deixem reposar a temperatura ambient durant aproximadament 2 horetes. Passat aquest temps, comprovem que estiguin ben secs i vigilant, els desemmotllem o els desenganxem del paper vegetal. I ja en tenim uns altres!

Bombons de xocolata blanca, vainilla, festucs i aranyons
La idea de fer aquests bombons la vaig treure de La cuina vermella i només de veure’ls em va semblar que havien d’estar boníssims. Són senzills de fer i el resultat realment queda molt bo, a més de vistós.
INGREDIENTS

- Xocolata blanca (mitja barra o una barra sencera)
- Una baina de vainilla
- Un grapat de festucs
- Un grapat d’aranyons

PREPARACIÓ

Desfem al bany Maria o al microones (aproximadament 1 minut i mig) la xocolata blanca i un cop desfeta la barregem una mica, perquè quedi ben desfeta i sense grumolls, i seguim tallant la baina de vainilla per la meitat i posant les seves llavors dins la xocolata, que hem de tornar a barrejar. A continuació fem igual que amb els bombons de músic, omplim la base d’uns motlles per magdalenes o la base d’unes flameres o sinó posem porcions de xocolata al damunt d’un paper vegetal i després hi repartim els aranyons i els festucs a trossos petits pel damunt. Ho deixem reposar 2 horetes a temperatura ambient i un cop solidificada els desemmotllem o els desenganxem a poc a poc. I ja en tenim uns quants més! Boníssims amb el toc de vainilla!

Bombons de coco i iogurt
Aquesta recepta la vaig trobar al blog de Les receptes de Sant Hilari i em va semblar que uns bombons com aquests quedarien molt bé a la capsa, ja que són diferents i així hi hauria més varietat. Ens han agradat molt, són boníssims!

INGREDIENTS (vaig utilitzar la meitat d’ingredients que a la recepta original)

- 50 grams de iogurt grec
- 13 grams de coco ratllat
- 100 grams de cobertura de xocolata blanca
- 13 grams de mel
- Una mica més de mitja fulla de gelatina

Per la decoració:

- Un bon grapat de coco ratllat
- Un bon grapat de fideus petits de xocolata
- Llet en pols

PREPARACIÓ

Posem la gelatina dins un recipient amb aigua freda perquè s’estovi. Mentrestant escalfem una cullerada de mel al microones (uns 20-30 segons). Tot seguit escorrem la gelatina i l’afegim a la mel i ho ben barregem per tal de que la gelatina es desfaci. Si veiem que no s’acaba de desfer, ho podem posar uns quants segons més al microones i tornar a barrejar-ho.

En un bol a part, barregem el iogurt grec amb la mescla de mel i gelatina, amb la resta de mel i amb el coco ratllat. Ho ben mesclem fins que tot quedi ben incorporat i després desfem la xocolata blanca a trossos, al bany Maria o al microones (més o menys 1 minut i mig) i seguim, incorporant-la, a poc a poc, a la barreja anterior, sense deixar de remenar i per tal de que tota la mescla quedi ben lligada.

Seguidament estenem la barreja en una safata mitjana i deixem que qualli a temperatura ambient durant unes 2 hores. Quan hagi passat aquest temps, ja podem fer els bombons. Agafem amb l’ajuda d’una cullereta una porció de la massa que hem fet, en fem una boleta i l’arrebossem amb el coco ratllat i la llet en pols i així amb tots els bombons. I si voleu (jo ho vaig fer), en podeu fer alguns arrebossats amb fideus de xocolata. Així us quedaran com trufes, però amb aquest interior tant diferent. I ja en tenim uns altres!
Ja només en queden uns! Fins aquí, què us semblen?

Ferrero Rocher 
Aquests sempre havia tingut la curiositat de fer-los, però mai m’havia parat a buscar la recepta... Jo no sóc gaire de bombons, però els Ferrero Rocher m’encanten, són dels pocs que em menjaria sempre, l’un rere l’altre! Són tot un vici! I és clar, quan vaig saber que la proposta del mes era fer bombons, aquests van ser els primers que vaig buscar.

Els vaig trobar al blog de Candidman. Vaig utilitzar menys quantitat d’ingredients i hi ha alguna cosa que vaig fer una mica diferent, però vaig quedar molt contenta amb el resultat. No van quedar ben rodons, però de gust s’assemblen moltíssim als originals i què voleu que us digui, han sigut els que ens hem menjat més! No només a mi m’agraden molt, sinó que a l’Albert i a tots també. I sí, la capseta era per l’Albert, però els bombons els ha anat picant tothom! hehehe

Anem per la recepta:

INGREDIENTS

- Avellanes, tantes com bombons vulgueu fer (jo no les vaig pelar)
- Un grapat de neules o de cereals d’arròs inflat, com per exemple “Choco Krispies” (jo vaig utilitzar els cereals)
- Una mica més de mitja rajola de xocolata amb llet
- Un grapat d’avellanes (pelades o sense pelar)
- 3-4 cullerades de Nutella

PREPARACIÓ

Comencem posant la Nutella a la nevera durant uns 10-15 minuts, perquè així ens sigui més fàcil de manipular després. Passada aquesta estona, la retirem de la nevera i amb l’ajuda d’una cullereta n’agafem porcions, hi posem una avellana a dins i li anem donant forma de boleta (costa una mica, però no cal que quedin perfectes). Les anem deixant al damunt d’un plat i les reservem.

Després, amb el morter, piquem les neules o els cereals fins que ens quedin ben fins i tot seguit hi arrebossem les boles de Nutella a dins. Ara és quan podem mirar de donar-los una mica més la forma arrodonida als bombons. Quan estiguin totes ben arrebossades, les posem a la nevera durant uns 10 minuts.

Mentrestant agafem l’altre grapat d’avellanes i les piquem amb el morter, però sense que ens quedin ben mòltes, volem que ens quedin a trossos petits. Les reservem.

Continuem fonent la xocolata a trossos, al bany Maria o al microones (aproximadament durant 1 minut i mig) i després la ben barregem, per tal de que es desfaci del tot i no quedin grumolls. Un cop desfeta, hi afegim les avellanes picades i ho mesclem bé.

Seguim posant un tros de paper vegetal al damunt d’una safata que entri bé dins la nevera i ho reservem per després.

Quan hagin passat els 10 minuts, traiem les boles de bombó de la nevera i les anem arrebossant amb la xocolata desfeta i les avellanes (no cal esperar a que la xocolata s’hagi refredat una mica, ja que amb les avellanes ja haurà perdut temperatura). Les anem posant una a una dins la xocolata i amb l’ajuda d’una cullera les anem impregnant  amb la xocolata i les avellanes picades. Després les traiem amb una forquilla i així els accessos de xocolata aniran caient. A mesura que les tinguem fetes, les anem deixant al damunt de la safata amb el paper vegetal.

Si voleu, també podeu deixar-los reposar una mica i després fer una segona capa de xocolata i avellanes. Jo no en vaig fer cap més, perquè em va semblar que ja hi havia prou xocolata ;)

Finalment emboliquem la safata amb paper film, perquè així els bombons no ens agafin el gust dels aliments que tinguem dins la nevera i els hi deixem durant uns 30 minuts o fins que veiem que la xocolata ja està del tot solidificada. Els traiem de la nevera i ja els tenim a punt! Tota una delícia i amb els dies encara estant més bons!
Espero que us hagin agradat i a veure si us animeu i en feu algun... o tots!!!

Bon profit!

43 comentaris:

  1. Un assortit espectacular!!! tot ben bons.. jo mai n´he fet i m´hauré d´animar pel repte!! petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joaquina!

      Moltes gràcies!! :D Jo tampoc n'havia fet mai, però em sembla que a partir d'ara en faré per més d'una ocasió i també per regalar-ne alguna capseta, perquè han agradat molt a tothom i jo la veritat és que m'ho vaig passar molt bé fent-los!

      Una abraçada!

      Elimina
  2. un tremendo surtido que nos enseñas y que estan deliciosamente ricos todos¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miquel!

      Que bien que te hayan gustado! Por ser la primera vez que hago bombones la verdad es que estoy bastante contenta y si además veo que os gustan, aún más!! ;)

      Muchas gracias! Un petó!!

      Elimina
  3. WoW Cris!!! Que super post nos has regalado!!! Mis ojos están haciendo chiribitas!!! Esta receta me la marco y remarco con fluorescente!!!

    Nunca he hecho bombones y me estás dando unas ganas de experimentar...

    Te han quedado de muerte, cada una con su forma tan bien hecha y cuidada!!!

    No te habrá sobrado alguno para mí, no??? ;-)

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe! Muchas gracias Sandra!! Cómo me alegro de que te hayan gustado! Anímate y prueba a hacer unos cuantos ;) Yo me pensaba que sería difícil y al final, haciendo unos cuantos sencillos, estoy bien contenta con el resultado y me lo pasé muy bien haciéndolos y probando a ver qué salía :)

      Sí que queda alguno! Si quieres te los mando!! ;)

      Un abrazo guapa!

      Elimina
  4. ohhhh!! T'han quedat xulíssims! I quants! Aquí no hi ha excusa, que n'hi ha per a tots els gustos! Jo no sóc de bombons de llet, però em dónes altres idees que m'encantaran!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!!

      Moltes gràcies!!! :D Me'n alegro molt de que t'hagin agradat! Vaig mirar de que n’hi hagués una mica per tots els gustos, perquè com que sabia que tothom en picaria i a casa a uns ens agraden amb un tipus de xocolata i als altres d’una altra, doncs vaig pensar que seria millor fer-ne uns quants per escollir i tots contents! I així la capsa va quedar més variada i vistosa.

      A veure si en proves algun i t'agraden, ja m'ho diràs! ;) Una abraçada guapa!

      Elimina
  5. woooww quin assortit!! i tan quedat tots perfectes! si mun pare veies aquesta plata li agafa algo...es un viciat dels bombons! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!

      N'hi hauràs de fer una doncs! ;) hehehe A mi em va passar amb la meva àvia. Li encanten els bombons i quan va veure aquest assortit ja es volia quedar la capsa sencera!!!

      Moltes gràcies guapa!! Petons!

      Elimina
  6. Hooo!!!! quina varietat de gustos i colors,espectaculars!!!
    Chus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Chus! ;) Me'n alegro que t'hagin agradat ^^

      Una abraçada!!

      Elimina
  7. Quin goig que fa la capseta, l'Albert deuria quedar amb la boca oberta! A mi m'hauria encantat.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! Doncs sí que es va quedar una mica impressionat sí, em sembla que no s'ho esperava gens! hehehe :P

      M'ha encantat participar! Gràcies a aquesta proposta per fi he fet bombons, que no m'acabava d'animar a fer-los pel respecte que em feia preparar-los, ja que em pensava que seria molt més complicat. I al final, fent aquest assortit força senzill, ja em veig una mica més capaç i a més m'ho vaig passar molt bé! :D

      Una abraçada!

      Elimina
  8. Silvia, qué ricos bombones, no sabría cuál elegir.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Irmina! ;) Me alegro mucho de que te hayan gustado! Lo mejor es probar uno de cada... hahaha ;P

      Un abrazo!

      Cristina

      Elimina
  9. Madre mia, acabo de aterrizar en tu blog y nada mas entrar me encuentro con un monton de bombones deliciosos¡¡¡¡, ya no me voy de aqui, me quedo como seguidora para no perderme nada¡¡¡, si quieres estas invitada a pasarte por el mio besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!!

      Cómo me alegro de que te hayan gustado y de que te quedes por aquí!! :D Muchas gracias! Ahora mismo me paso por el tuyo ;)

      Un fuerte abrazo y bienvenida!!

      Elimina
  10. Que delicia!!!!!! te han quedado preciosos.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Eva!! Qué bien que te hayan gustado! ^^

      Un abrazo guapa!

      Elimina
  11. Cuánta variedad, qué fabulosos te quedaron. Seguro que dejaste sorprendido al homenajeado!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mary!

      Muchas gracias guapa!! La verdad es que sí, no se lo esperaba! ;) Ya se va terminando la caja... hehehe

      Besos!!

      Elimina
  12. Uuuauau!!! Quina gran barietat!!! N'hi ha per triar i remenar!!! T'han quedat tots genial! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser!

      Moltes gràcies!!! :D Vaig mirar de fer-ne de diferents classes per així regalar-li una capsa ben variada i vistosa i a més d'aquesta manera també vaig poder experimentar una mica més amb la xocolata! ;P

      Una abraçada!!

      Elimina
  13. con cual me quedo¿?¿? Seguro que los has hecho tu¿?¿? xq a mi me los pones asi a simple vista y parecen comprados!!! lo digo xq son perfectos!!!! es q vaya pasada!!! a ver si me pongo un dia a hacer y me quedan la mitad de bien.
    saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con uno de cada!! :P Y sí Mou, los he hecho yo! hahahaha Me alegro mucho de que te hayan gustado! Y esto de que parecen comprados aún más!!! ^^

      Son muy sencillos, ya verás que si los haces seguro que te salen genial! Espero que los pruebes y luego me digas qué tal te ha ido ;)

      Muchas gracias!! Besos!

      Elimina
    2. Mou yo me quedaria con el primero

      Elimina
  14. Hola Cristina!!! Gràcies per passar pel blog, ostres el teu blog també m´agrada molt, quins bombons mes bons, jo encara els tinc pendents els de "Memòries...." m´he de posar les piles, has fet una bona tria!!!. Conec una mica Sant Julià de V, estiueixo de tota la vida a Moià. Petonets i fins aviat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Silvia!!

      Moltes gràcies a tu per passar-te pel meu i quedar-te!! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat! Per ser la primer vegada estic força contenta i són ben fàcils de fer.

      Tinc ganes de veure la teva versió de bombons doncs, que després de veure la de la crema catalana amb mango... ja n'hagués menjat una cassoleta! ;)

      I quina gràcia que coneguis Sant Julià! Així a l'estiu encara estaem força a prop, tot i que Moià queda amunt eh!! Ara fa molt que no hi vaig, a veure si aviat hi faig una visita.

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  15. Madre mia, como te lo has currado! Con todo tipo de sabores y formas, la verdad es que todos tienen una pinta fantastica, no sabria cual coger. Bueno, hay uno que me ha traspasado el corazon: el de chocolate blanco con arandanos, pistachos y vainilla! uummmmm! me lo imagino y tiene que ser delicioso. Bueno, ya dejo de babear... Besos Cristina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehehe ;P Muchas gracias!!! Qué bien que te hayan gustado!! :D La verdad es que estoy bastante contenta con el resultado, la próxima vez ya me veré un poco más capaz de hacer alguno un poco más difícil... Este de chocolate blanco y vainilla está buenísimo y mira que es bien fácil de hacer, en un momento los tienes hechos!

      Un fuerte abrazo y buen fin de semana!!!

      Elimina
  16. Quina varietat, tots del meu gust... serà difícil escollir... millor un de cada!.
    Salutacions, Pilar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar!

      Moltes gràcies!! Que bé que t'hagin agradat! El millor és el que dius, provar-ne un de cada!! hehehe

      Una abraçada

      Elimina
  17. Hola Cristina! no en sabria quin triar, m'ha agradat tots moltíssim!! Quina currada!! Em quede una estoneta per aqui per coneixer-te millor! Moltes gràcies pel teu comentari! Una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!

      Moltes gràcies!!! ^^ Que bé que t'hagin agradat! De res guapa, moltes gràcies a tu per fer-me una visita i per quedar-te :) Me'n alegro molt!

      Una abraçada i benvinguda!

      Elimina
  18. No sé passa en quin em quedaria, tots tenen molt bona pinta, i la presentació és exel.lent, felicitats!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa! Que bé que t'hagin agradat, me'n alegro molt :) El millor era agafar-ne un de cada! :P hehehe

      Una forta abraçada!

      Elimina
  19. Estava buscant receptes de bombons i he trobat aquesta pàgina, m'animaré a fer-los, fan molt bona presència!!!!
    Una abraçada i moltes gràcies per ser-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a tu Montse!! Me'n alegro molt de que t'hagis agradat i de que t'animis a fer-los, ja veuràs que bons! ;)

      Molts petons guapa!

      Elimina
  20. recepeta de culant plis

    ResponElimina
  21. Quina pinta! Estem en un grup de l'institut fent un projecte en el qual em de fer diferents textures amb la xocolata i aquesta recepta ens ha encantat! Estem desitjant fer-los per provar-los!!! Un petó

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!