Aquesta recepta feia temps que la volia publicar aquí al blog, ja que és una de les primeres receptes dolces amb la qual em vaig atrevir i, com potser ja sabreu, sóc una fan incondicional del tiramisú. Sempre miro de provar tots els que puc: quan vaig a qualsevol restaurant i veig que n'hi ha, me'l demano, si a sobre posa que és una de les especialitats, ni m'ho penso un segon... i les vegades que he estat per Itàlia, sempre me n'he fet un tip!! M'encanta, què voleu que us hi digui... Els melindros coberts de cafè (si pot ser fortet), la crema de mascarpone i la xocolata ratllada pel damunt o el cacau en pols... buf... que booo!
I per la meva sorpresa, abans de fer-ne per primer cop, em pensava que seria una recepta difícil, però com segurament tots els que n'heu fet haureu comprovat, és una recepta molt ràpida i senzilla!! El que porta més feina, si és que es volen fer casolans, són els melindros (bizcochos de soletilla), però el que és la crema del tiramisú i el seu muntatge, és rapidíssim i més fàcil impossible!
Així que després de provar varies receptes i finalment decidir-me per una, es va acabar convertit en una de les meves receptes dolces estrella! I és que jo sóc molt de tiramisú i m'agrada tot el que està relacionat amb ell, però a casa meva tampoc es queden curts, perquè em sembla que no hi ha ningú a qui no li agradi, més aviat n'hi ha uns quants que em segueixen amb aquest fanatisme cap a aquest dolç... I és que els plats s'assemblen a les olles, no? hehehe Això sí, podent escollir, tots prefereixen que al damunt hi posi xocolata ratllada, més que no pas el cacau en pols, que els molesta una mica... A mi més igual, la veritat... el trobo boníssim de totes les maneres! ^^
Així que aquí teniu la recepta d'aquest dolç tant temptador!!! ;)
Espero que us agradi!
Espero que us agradi!
INGREDIENTS (per a 6 persones)
Pel tiramisú:
- 5 ous
- 150 grams de sucre refinat
- 500 grams de mascarpone
- 200 grams de melindros (bizcocho de soletilla)
- 2,5 dl de cafè més aviat fort (o al vostre gust)
- Rajoles de xocolata blanca i negra (o de la que més us agradi), per ratllar-la pel damunt del tiramisú
PREPARACIÓ
Per fer el tiramisú, comencem separant les clares dels rovells i reservem únicament 3 de les clares.
Treballem dins un bol els rovells i el sucre (amb el batedor elèctric) fins que estiguin molt clars i cremosos. Quan sigui així, hi afegim a poc a poc i amb l'ajuda d'una espàtula el mascarpone i les tres clares muntades a punt de neu (molt espesses) i ho barregem suaument fins que obtinguem una crema homogènia.
I ja el podem muntar!
Si us agrada en forma de pastís o simplement que estigui tot en un mateix recipient, podem utilitzar una safata i preferiblement transparent (així es veu més clar que és tiramisú). I si el voleu fer per racions individuals, com he fet jo, es pot servir en gotets, en copes... (tot depèn del gust de cadascú i de cada ocasió...). I per muntar-lo, el que fem és començar posant una capa de crema a la base, després una capa de melindros, que hem de pintar bé amb el cafè, tot seguit hi posem una altra capa de crema, una altra de melindros pintats amb cafè, i finalment una altra capa de crema (si ens queden melindros i crema, encara en podem fer una altra). I per acabar, hi ben ratllem la xocolata per sobre o si ho preferim, hi podem posar cacau en pols. Ho reservem a la nevera durant un mínim de 3 hores (així agafen més consistència) i ja ho tenim!
De totes maneres, dir-vos que aquestes fotografies són de quan els he acabat de fer... i us he de confessar que el del gotet, durant la sessió de fotos ha volat... ni l'Albert ni jo ens hi hem pogut resistir...! hihihi
Bon profit!
Cristina, com m'agrada la presentació en copa de Martini! I per descomptat, quina pinta fa!
ResponEliminaPetons!
Que bé!! Me'n alegro de que t'hagi agradat ^^
EliminaMoltes gràcies!!
Petons i bon cap de setmana!!
Jo també, Cristina. Incondicional del tiramissú. I presentat en got encara el trobo més bo!!! Quina bona pinta que fa!! Petons
ResponEliminahehehe és que està tant bo... veritat? ;)
EliminaMoltes gràcies Marina!
Una abraçada i bon cap de setmana!!
Mare meva, amb la gana que tinc. m'encanta el tiramisú!! petons
ResponEliminahehehehe Ja en som uns quants a qui ens encanta!!! ;) Està boníssim i ara mateix ens hem acabat l'últim... :P
EliminaMolts petons i bon cap de setmana Roser!
Como te quedas cuando te digo que todavía nunca he hecho tiramisú??? Pues es cierto!! Esto lo tengo que remediar sin falta!!!
ResponEliminaPorque... viendo tus fotos... mmmmmmmm
Un besito,
Sandra von Cake
Cómo que no?! Pues ya sabes lo que tienes que hacer Sandra!! A por el tiramisú en seguida! hehehehe ;)
EliminaVale la pena porqué ya ves que la receta es súper sencilla y el resultado es simplemente delicioso! Bueno... todo son gustos eh, pero vamos, que a este postre pocos hay que se le resistan... :P
Muchos besitos guapísima y buen finde!!
Per llepar-se els dits de veritat!!! i els mini tatis de mango també... m'agraden les teves receptes :)
ResponEliminapetons
^^ Que contenta estic de que t'hagin agradat Aisha!!
EliminaMoltes gràcies! Petonets guapa i bon cap de setmana!
No n'he fet mai, però, quan em decideixi (que serà ben aviat) seguiré al peu de lletra la teva recepta! FAntàstica!
ResponEliminaQue bé Mònica! A veure si us agrada, espero que sí!!! :D
EliminaMoltes gràcies guapa!!! Molts petons i bon cap de setmana!
Amb aquet tiramisù pots acabar consevol àpat...quina delicia mès bona !!!
ResponEliminapetonets.
Gràcies Mamilu!!! :)
EliminaPetons i bon cap de setmana!
El tiramisú és un dels meus postres preferits!! la presentació individual és molt maca, i segur que boníssima.
ResponEliminaCom jo doncs!!! hehehehe
EliminaNormalment el solia fer en una safata transparent, però quan el tallava es trencava fàcilment i no quedava tant ben presentat. I així, a part de que la presentació em sembla molt més maca, tothom té el seu! :)
Gràcies guapa!!! Petons i bon cap de setmana!
A mi tambe m'encanta el tiramisu, i amb lo fàcil que és pots quedar be en qualsevol ocasió. Petons
ResponEliminaÉs que arriba a ser bo eh... :P I i tant que sí Roser, és ràpid i fàcil de fer i el resultat sempre sol agradar molt!
EliminaPetons guapíssima i bon cap de setmana!
Que rico, tiene una pinta deliciosa, me encanta el tiramisu. Feliz finde
ResponEliminaMe alegro mucho de que te haya gustado Mara!! ^^
EliminaGracias guapa y feliz finde para ti también!! ;)
No si, on hi hagi un tiramisú...
ResponEliminahahahaha no fa falta res més, oi? :P
EliminaUna abraçada Cristina i bon cap de setmana!
Hola Cristina, una propuesta muy interesante. Me ha maravillado
ResponEliminaSaludos desde felicidadenlavida
Un abrazo grande;
Francisco M.
Me alegro mucho de que te haya gustado! :D Muchísimas gracias Francisco!!
EliminaUn fuerte abrazo y buen fin de semana!!
Si señorrrrrrr! Ya esta aqui el tiramisu!!! pues tenias toda la razon tiene que ser tu postre estrella porque tiene un pinton tremendo! No me extraña que haya volado porque dan unas ganas de comerselo tremendas! Y referente a lo que dices de terminar espolvoreando cacao o virutas de chocolate ¿porque elegir? A mi como mas me gusta es con las dos cosas juntas, primero cacao en polvo y por encima el chocolate. tremendo! Un besazo y que pases buen finde!
ResponEliminahahahahaha Sí, que ya tocaba eh... ;)
EliminaMuchas gracias!! Me alegro mucho de que te haya gustado la receta!!! :D Ostras, pues sí que tiene que quedar fantástico con las dos cosas juntas! Bueno, a mi seguro que me gustará, porqué me encanta con cada una de ellas... :P así que la próxima vez lo probaré seguro de esta forma!! Gracias! ^^
Un fuerte abrazo y buen fin de semana!!
A mi també m'agrada molt el tiramisú, no és gaire difícil de preparar i el resultat i combinació de sabors és deliciós. Bona pensada la presentació en gots individuals, a la propera ho faré així!
ResponEliminaI tant Montse!!! :)
EliminaMoltes gràcies guapíssima!! Me'n alegro de que t'hagi agradat aquesta presentació! ;)
Molts petons i bon cap de setmana guapa!
Mmmmmmmmm, quina presentació més xula!!!! La Sílvia en fa un de boníssim a veure si s'anima i ens passa la seva recepta aviat. Petons i bon finde!!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies Àgata!!!
EliminaJa tinc ganes de veure i provar la seva recepta doncs!! hehehe ;)
Molts petonets i bon cap de setmana guapíssima!
Que bo, fa dies que tinc una terrina de mascarpone y no hiha forma que el faci servir, igual m'estreno amb aquesta recepta. Petons Yolanda.
ResponEliminaProva-la Yolanda, ja veuràs que bo! ;)
EliminaMoltes gràcies guapa! Una abraçada ^^
Te ha quedado genial y si es de los primeros dulces que preparaste pues eso ya lo hace más especial aún.
ResponEliminabesos
Pues sí... cuando son de las primeras recetas que has preparado y desde entonces que las vas haciendo por lo mucho que han gustado, se convierten en un plato especial y típico en el recetario familiar :)
EliminaMuchas gracias!!! ^^ Besos!
Que bo aquest tiramisú.. I si els melindros els fas a casa encra més.
ResponEliminaMoltes gràcies Anna! I tens tota la raó, quan les coses són casolanes sempre solen ser molt millors! ;)
EliminaPetons guapíssima!
Cristina t'ha sortit un tiramisú de luxe!! Et creuràs que no n'he fet mai .......serà perquè la primera experiencia va anar directament a les escombraries i ja no ho he tornat a intentar .
ResponEliminaPetons
Hola Quima!! Moltes gràcies guapa!! A la segona ja veuràs com et sortirà millor ;) De vegades passa que si la primera vegada que fem una recepta ens surt malament o no ens acaba d’agradar el resultat, ja no la tornem a preparar més, perquè pensem que la pròxima vegada ens tornarà a passar el mateix, però val la pena tornar-ho a intentar i veure si a la segona, o a la tercera... la cosa canvia! hehehe
EliminaUna abraçada!!
Que maravilla de postre, y así presentado se le cae a una la baba!! yo estoy buscando una receta sin huevo, no es que no lo pueda comer pero les tengo una manía terrible!
ResponEliminaTengo una amiga a la que entusiasmará tu idea seguro!!! un besazo
Muchas gracias guapi!!! A mi madre también le pasa, que el huevo crudo no le hace demasiada gracia...
EliminaNunca lo he hecho sin huevo, pero también miraré si encuentro alguna variante que se haga con otro ingrediente, a ver cómo queda!! ;)
Un besazo y buena semana!!!
Cristina si hi afegeixes una mica d´amaretto la recepta millora molt!!!
ResponEliminaMoltes gràcies pel consell! A la propera miraré de posar-n'hi! ;)
EliminaUna abraçada!
Hola Cristina!
ResponEliminaQuan dius 'reserveu només 3 de les clares', et refereixes a que barreges amb el sucre 5 rovells d'ou però posteriorment només hi poses 3 clares a punt de neu?
PS: Fantàstica recepta! Enhorabona pel blog! ;)
Hola Miquel!
EliminaSí, exactament, només utilitzem 3 de les clares, que s'han de muntar bé i en canvi, els rovells, els utilitzem tots 5 ;)
Moltíssimes gràcies!! :D Una abraçada!