Gelat de iogurt amb nous garrapinyades / Helado de yogur con nueces garrapiñadas

Per fi us porto una recepta 100% d'estiu... gelat

És la primera vegada que en faig i la veritat és que estic força contenta amb el resultat. La recepta és moooolt senzilla i ràpida de fer. He cercat moltes receptes diferents i n'hi havia de més senzilles que d'altres, però al ser la primera vegada que en faig, que no tinc, ni tampoc he fet mai sucre invertit (és un anticongelant que evita que el gelat cristal·litzi i fa que quedi més cremós) i tampoc tinc màquina de fer gelats... he optat per fer una recepta senzilleta per veure què sortia i després, segons com anés la cosa, ja miraria de fer-ne d'altres gustos i variants. I així ho faré.

El resultat, com us he dit, ha quedat boníssim, amb un intens gust de iogurt que m'agrada moltíssim, queda en el seu punt cremós i al ser d'aquest sabor, es pot combinar molt bé amb infinitat d'acompanyaments: melmelades, mel, garrapinyats, caramel, xocolata... I això és potser el que m'ha agradat més, que preparant-ne una bona quantitat, llavors el pots combinar amb moltíssimes coses. La recepta la vaig veure en el blog "bufet de postres" i de seguida me la vaig endur :P

Por fin os traigo una receta 100% veraniega... helado

Es la primera vez que hago y la verdad es que estoy bastante contenta con el resultado. La receta es muuuuy sencilla y rápida de hacer. He buscado muchas recetas diferentes y las hay más sencillas que otras, pero al ser la primera vez que lo hago, que no tengo, ni tampoco he hecho nunca azúcar invertido (es un anticongelante que evita que el helado cristalice y hace que quede más cremoso) y tampoco tengo heladera... he optado por hacer una receta sencillita para ver qué salía y después, según como fuese la cosa, ya miraría de hacer otros sabores y variantes. Y así lo haré.

El resultado, como os he dicho, ha quedado buenísimo, con un intenso sabor a yogur que me gusta muchísimo, queda en su punto cremoso y al ser de este sabor, se puede combinar muy bien con infinidad de acompañamientos: mermeladas, miel, garrapiñados, caramelo, chocolate... Y eso es quizá lo que más me ha gustado, que preparando una buena cantidad, entonces puedes combinarlo con muchísimas cosas. La receta la vi en el blog "bufet de postres" y me la llevé enseguida :P

Així que us animo a que amb el bon temps, que tot i que de moment es va acostant a poc a poc, us animeu a preparar-ne, perquè realment, els casolans, queden molt i molt bons i són els perfectes aliats per combatre la calor i evidentment... la golafreria :P 

Jo l'he acompanyat d'unes nous garrapinyades que em tornen boja, sóc fanàtica dels garrapinyats i si en feu a casa, creieu-me que queden espectaculars! A més, també és ben fàcil, així que també us explico com ho he fet. 

Así que os animo a que con el buen tiempo, que aunque de momento se va acercando poco a poco, os animés a prepararlo, porque realmente, los caseros, quedan muy buenos y son los perfectos aliados para combatir el calor y evidentemente... la glotonería :P 

Yo lo he acompañado de unas nueces garrapiñadas que me vuelven loca, soy fanática de los garrapiñados y si hacéis en casa, creedme que quedan espectaculares! Además, también es muy fácil, así que también os cuento como lo he hecho. 
Gelat de iogurt amb nous garrapinyades
Pel gelat:

- 500 grams de iogurt grec
- 350 grams de nata per muntar (mínima d'un 35% de m.g)
- 210 grams de sucre llustre
- 90 grams de sucre invertit o mel (jo vaig utilitzar mel de gust suau)
- 2 llimones petitones

Per les nous garrapinyades:

- 100 grams de nous
- 100 grams de sucre
- 30 grams d'aigua
PREPARACIÓ

Exprimim les llimones i en coem el seu suc. A continuació a dins d'un bol hi posem el iogurt, la nata, el sucre, la mel i el suc de les llimones i amb lel batedor ho ben batem.

Ara, si teniu geladora, poseu la mescla dins de la màquina, seguiu els passos per a obtenir un gelat dens i aleshores poseu-lo al congelador. Si, com jo, no teniu aquest aparell, poseu la mescla dins d'una safata allargada o dins de per exemple un motlle de "cake" i poseu-ho al congelador. Durant les primeres 3 hores l'haurem d'anar traient en intervals de 30-40 minuts i el batrem per tal de que no ens cristal·litzi i ens quedi més cremós. En total s'haurà de deixar al congelador, abans de consumir-lo, un mínim de 6 hores, tot i que jo li he deixat molt més.
Tingueu en compte que els nostres congeladors són molt freds, per tant el millor és esperar uns 5 minuts abans de consumir-lo, ja que sinó estarà excessivament fred i dur. 
Cada dia mentre no s'acabi (aviso, desapareix ràpid), el podem anar traient del congelador per batre'l una mica i així ajudarem a que es mantingui cremós. 

I pels garrapinyats, que evidentment podeu fer de qualsevol fruit sec que us agradi, només hem de posar l'aigua i el sucre en un cassó i escalfar-ho entre 112-114ºC. Mentre s'escalfa no ho mesclem  gens. Aleshores hi afegim les nous i amb una espàtula ho comencem a barrejar constantment. Veurem que mica en mica el sucre va impregnant les nous i al final s'acaba convertint com amb una pols blanquinosa (degut a que es cristal·litza). Nosaltres ho seguim barrejant sense parar. Mica en mica veurem que aquesta pols blanca es comença a desfer de nou i es comença a daurar, al mateix temps que les nostres nous, que també van quedant ben caramel·litzades i daurades. Quan estiguin ben dauradetes (sense que s'arribin a cremar!), les retirem del foc i les posem ben separades al damunt d'un tros de paper vegetal. Deixem que es refredin i ja les tenim! 

Com veieu els garrapinyats són relativament fàcils de fer, només cal vigilar de no cremar-nos i de que tampoc se'ns cremin els fruits secs que utilitzem. 

Bon profit! 
Helado de yogur con nueces garrapiñadas
Para el helado:

- 500 gramos de yogur griego
- 350 gramos de nata para montar (mínimo de un 35% de m.g)
- 210 gramos de azúcar glas
- 90 gramos de azúcar invertido o miel (yo utilicé miel de sabor suave)
- 2 limones pequeños

Para las nueces garrapiñadas:

- 100 gramos de nueces
- 100 gramos de azúcar
- 30 gramos de agua
PREPARACIÓN 

Exprimimos los limones y cocemos su jugo. A continuación dentro de un bol ponemos el yogur, la nata, el azúcar, la miel y el jugo de los limones y con el batidor lo bien batimos. 

Ahora, si tenéis heladera, solo tenéis que poner la mezcla dentro de la máquina, seguid los pasos para obtener un helado denso y entonces introducidlo en el congelador. Si, como yo, no tenéis este aparato, ponemos la mezcla en una bandeja alargada o dentro de por ejemplo un molde de "cake" y lo introducimos en el congelador. Durante las primeras 3 horas lo tendremos que ir sacando en intervalos de 30-40 minutos y lo batiremos para que no nos cristalice y nos quede más cremoso. En total se deberá dejar en el congelador, antes de consumirlo, un mínimo de 6 horas, aunque yo le he dejado mucho más. 
Tened en cuenta que nuestros congeladores son muy fríos, por lo tanto cuando lo saquemos lo mejor es esperar unos 5 minutos para consumirlo, ya que sino estará excesivamente frío y duro. 

Cada día mientras no se acabe (aunque aviso, desaparece rápido), podemos ir sacándolo del congelador para batirlo un poco y así ayudaremos a que se mantenga cremoso. 

Y para los garrapiñados, que evidentemente podéis hacer de cualquier fruto seco que os guste, sólo tenemos que poner el agua y el azúcar en un cazo y calentarlo entre 112-114ºC. Mientras se calienta no lo mezclamos nada. Entonces añadimos las nueces y con una espátula lo empezamos a mezclar constantemente. Veremos que poco a poco el azúcar va impregnando las nueces y al final acaba convirtiéndose como con un polvo blanquecino (debido a que se cristaliza). Nosotros lo seguimos mezclando sin parar. Poco a poco veremos que esta polvo blanco se empieza a deshacer de nuevo y se empieza a dorar, al mismo tiempo que nuestras nueces, que también van quedando bien caramelizadas y doradas. Cuando estén bien doraditas (sin que se lleguen a quemar!), Las retiramos del fuego y las ponemos bien separadas sobre un trozo de papel vegetal. Dejamos que se enfríen y ya las tenemos! 

Como veis los garrapiñados son relativamente fáciles de hacer, sólo hay que vigilar de no quemarnos y de que tampoco se nos quemen los frutos secos que utilicemos. 

Buen provecho!

29 comentaris:

  1. Sembla boníssim!! Amb macadàmia els gelats sempre són un èxit!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava molt bo! :P Queda de gust suau i lleuger, i lliga molt bé amb els garrapinyats ;)

      Merci bonica!!

      Elimina
  2. Oh el gelat de iogurt ja és bo, i les garrapinyades també, però junt! Ha de ser d'infart!
    Ho provarem, em quedo la recepta!
    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe la veritat és que junts queden genial! Els garrapinyats li aporten un toc cruixent i de caramel molt bo ;)

      Ja m'explicaràs guapíssima! Petons!!

      Elimina
  3. Qué bó! a mi les garrapinyades em perden, sempre que vaig a una fira i només l'olor no em puc resistir a comprar-ne!
    xxx

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també! Quan en tinc un pot a casa no puc parar de menjar-ne, duren poquíssim! hahaha ;P

      Merci guapa!! Petons!

      Elimina
  4. alaa que boo!!! els fruits secs garrapinyats son un vici, i el toc de iogurt l'ha de deixar molt refrescant! m'agrada molt aquesta combinació!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser!! La veritat és que és una recepta molt senzilla i que queda ben bona ;)

      Una abraçada bonica!

      Elimina
  5. Un boníssim gelat, i el cruixent de la nou hi va de perles!

    ResponElimina
  6. nyam,nyam, nyam, que bó Cris! i el detallet de les garrapinyades no et dic. Per cert tinc el mateix bol rosa :-) Un petonàs guapa que m'espera un recuit a caseta ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;P No és com el que hem fet avui a Hofmann... però està ben bo!! hahaha I és ben fàcil de fer!

      A si? M'encanten aquests bols! ^^

      El recuit segur que va volar, veritat? A casa no va durar ni un segon!!

      Molts petons!

      Elimina
    2. El recuit se'ns va fer molt petit. N'haurem de fer més! I sí, potser el gelat no pot arribar a tenir la mateixa qualitat que un fet a Hoffman però a casa no disposem de màquines de 6000 euros. I com bé va dir ell ningú ens pot treure el plaer de fer les coses nosaltres mateixos amb els materials que tenim. És tota una satisfacció

      Elimina
    3. hehehe ja ens veig la setmana que ve fent recuit a tots! ;) Doncs sí, la veritat és que val la pena de fer les coses encara que no tinguem tot el material necessari, perquè el plaer i la satisfacció te la donen igualment, o més!

      Petons!!

      Elimina
  7. Sóc fan de tots els gelats, m'encanten!
    I la combinació amb les nous em sembla sensacional.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Gemma! :)

      Una abraçada bonica!

      Elimina
  8. Em sembla un gelat deliciós, Cristina, i les nous caramel·litzades hi casen de meravella. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci guapa!! Me'n alegro de que t'agradi! :)

      Petons!!

      Elimina
  9. Què bo Cristina! I acompanyar-lo de garrapinyades, ideal! A més, no he fet mai garrapinyades, una cosa més a la llista de pendents!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Víctor!! :) Ja veuràs que bones queden fetes a casa!! Jo ja hi podré tornar, perquè no van durar gens ni mica! hehehe

      Petons!

      Elimina
  10. Que bona pinta! Jo en faig de iogurt però sense nata. A canvi afig formatge fresc.

    Prenc nota de la teua recepta i el probaré.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo a la propera ho provaré com fas tu ;) així en fem diferents versions i veiem què tal surten ^^

      Merci guapa! Petons!

      Elimina
  11. Hola Cris! Últimament veig gelat de iogurt per tot arreu. A BCN s'ha posat molt de moda i està ple de botigues que el venen casolà i aleshores tu esculls els toppings, salses, fruites o fruits secs que li vols posar a sobre. Estan bonísims erò es veu que hi ha hagut un mica de polèmica perque cap botiga nombra els ingredients del seu gelat i es sospita que no son tant sans com diuen. Bé, amb lo que m'agrada aquest gust a iogurt gelat... amb el teu si que sabem 100% el que porta. Lo millor sens dubte, la combinació amb les nous garrapiñades, fa molt que no en menjo i em recorden tant a la meva infantesa... Les faré segur!
    Petonets maca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapa! Doncs sí, és veritat que actaulment se'n fan a tot arreu, però és cert que el que porten pot fer dubtar una mica... hehehe Aquest no és que sigui molt sa, però el gust de iogurt hi és el més predominant i m'encanta! I juntament amb les garrapinyades... és tot un vici! :P

      Merci bonica! Petons!

      Elimina
  12. Doncs sembla obra de tota una experta mestre dels gelats! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí? hehehe moltes gràcies bonica!! Me'n alegro de que pensis així i de veure la volta que has fet pel blog, moltíssimes gràcies, de veritat!!

      Una abraçada ben forta!!

      Elimina
  13. El sucre invertit o mel li hem de posar al gelat? jo li vaig posar mel, estava bonissim i la textura perfecte, pero una mica dolç. A casa tots els hi va encantar i en vull tornar a fer. Aquest cop de llimona. Moltes gracies i Bon dia Cristina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va molt bé posar-li per tal que no et faci tants cristalls ;) i pel tema de la dolçor, potser rebaixar una mica la quantitat. Merci Roser, me’n alegro!!

      Una abraçada!

      Elimina
  14. Doncs haviam si trobo el sucre invertit. Moltes gracies Cristina.
    Una abraçada!

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!