Creps americanes / Tortitas (Pancakes)

pancakes
Feliç dimecres! Avui us porto l'esmorzar! :) Tenia ganes de penjar alguna recepta salada, però al final, per tema temps, fotos... em vaig acabar decantant per un esmorzar diferent i que encara no havia fet mai fins ara: un esmorzar deliciós a base de creps americanes! Mmmmm... a veure què us semblen!

Fins ara al blog ja hi teníeu la recepta de la massa de les creps, la dels gofres... però no la de les creps americanes, les també anomenades tortitas, pancakes... així que aquest cap de setmana vaig preparar aquest súper esmorzar a l'estil americà i que ens va agradar d'allò més. A mi personalment m'agraden més els gofres i mireu que si fa un temps m'haguessin plantejat les tres coses, segurament hagués posat als gofres en la última posició, però és que ara m'encanten... En canvi l'Albert prefereix les dos classes de creps... Tot és qüestió de gustos. La massa és semblant a la dels gofres i el gust també, al igual que al de les creps de tota la vida, però la textura si que canvia, ja que és tova, però menys esponjosa que la dels gofres i més gruixuda que la de les creps i encara les hauria pogut fer més gruixudes i tot, ja que en moltes ocasions es fan ben bé d'1 cm de gruix. Les haureu de provar per dir-me a veure amb quina de les tres preparacions us quedeu :P La recepta l'he extret del llibre "Pa" de Xavier Barriga i la veritat és que li hi he fet poquetes variacions.

Són ideals tant si sou de dolç com de salat, ja que aquesta massa en particular no porta sucre i si les voleu acompanyar d'embotits, melmelada i formatge cremós, una mica de mantega i mel, o amb crema de xocolata, xarops, fruites... queden boníssimes!

Feliz Miércoles! Hoy os traigo el desayuno! :) Tenía ganas de subir alguna receta salada, pero al final, por tema tiempo, fotos... me acabé decantando por un desayuno diferente y que aún no había hecho nunca hasta ahora: un delicioso desayuno a base de tortitas! Mmmmm... a ver qué os parecen!

Hasta ahora en el blog ya teníais la receta de la masa de las
crepes, la de los gofres... pero no la de las tortitas, así que este fin de semana preparé este súper desayuno al estilo americano y que nos gustó muchísimo. A mí personalmente me gustan más los gofres y mirad que si hace un tiempo me hubieran planteado las tres cosas, seguramente hubiera puesto a los gofres en la última posición, pero es que ahora me encantan... En cambio Albert prefiere las crepe y las tortitas... y es que todo es cuestión de gustos. La masa es similar a la de los gofres y el gusto también, al igual que al de las crepes de toda la vida, pero la textura si que cambia, ya que es blanda, pero menos esponjosa que la de los gofres y más gruesa que la de las crepes y aún las hubiera podido hacer más gruesas, ya que en muchas ocasiones se hace de hasta 1 cm de grosor. Las tendréis que probar para decirme con cuál de las tres preparaciones os quedáis :P La receta la he sacado del libro "Pan" de Xavier Barriga y la verdad es que le he hecho poquitas variaciones. 

Son ideales tanto si sois de dulce como de salado, ya que esta masa en particular no lleva azúcar y si las queréis acompañar de embutidos, mermelada y queso cremoso, un poco de mantequilla y miel, o con crema de chocolate, siropes, frutas... quedan buenísimas!
pancakes
Creps americanes
(en surten unes 10 unitats)
- 500 grams de farina fluixa
- 10 grams de sal
- 6 rovells d'ou
- 6 clares d'ou
- 30 grams de mantega fosa
- 250 ml de llet sencera
- Una culleradeta de llevat químic
PREPARACIÓ

Primer de tot, separem les clares dels rovells i posem les clares en el bol del robot de cuina o en un bol que tingueu per després muntar-les.

Tot seguit posem la farina, el llevat, la sal, la llet, els rovells i la mantega fosa en un altre bol i ho anem mesclant fins que ens quedi una massa llisa, però també força densa.

Ara és el moment de muntar les clares a punt de neu i quan les tinguem, les afegim a la mescla anterior ajudant-nos d'una espàtula i tot fent moviments suaus i de baix cap a dalt. Pot ser que costi una mica d'integrar-se tot, però mica en mica veurem com tot es va unint i ens acaba quedant una mescla homogènia i cremosa.

Ara podem utilitzar la planxa, una paella, la màquina de fer creps... el que us vagi millor i tingueu a casa, en el meu cas vaig utilitzar la planxa. L'untem amb una mica de mantega fosa, per tal de que després no se'ns enganxin les creps, l'escalfem a foc mitjà i quan la tinguem a punt, ja podem començar a fer les nostres creps americanes. Per fer-ho, amb una cullera gran posem porcions de massa d'uns 80 grams, les allisem una mica amb la cullera, els hi donem forma arrodonida i les coem durant uns 2 minuts per cada cara. A mesura que les tinguem llestes, les anem apilant una al damunt de l'altre sobre un plat perquè retinguin la calor i la humitat i així, quan les tinguem totes fetes, ja les podrem servir amb el que més ens agradi, en aquest cas hi vaig posar fruites per sobre i una mica de mel ^^ Un esmorzar perfecte, no creieu?

Espero que us hagin agradat aquestes creps americanes i que us animeu a preparar-les. Sorpreneu als de casa amb aquest esmorzar, que ja veureu com els encantarà!

Bon profit!
Tortitas
(salen unas 10 unidades)
- 500 gramos de harina floja
- 10 gramos de sal
- 6 yemas de huevo
- 6 claras de huevo
- 30 gramos de mantequilla derretida
- 250 ml de leche entera
- Una cucharadita de levadura química
PREPARACIÓN

Primero, separamos las claras de las yemas y ponemos las claras en el bol del robot de cocina o en un bol que tengáis para luego montarlas.

A continuación ponemos la harina, la levadura, la sal, la leche, las yemas y la mantequilla derretida en otro bol y lo vamos mezclando todo hasta que quede una masa lisa, pero también bastante densa.

Ahora es el momento de montar las claras a punto de nieve y cuando las tengamos, las añadimos a la mezcla anterior ayudándonos de una espátula y haciendo movimientos suaves y envolventes. Puede que os cueste un poco integrarlo todo, pero poco a poco veremos cómo todo se va uniendo y nos acaba quedando una mezcla homogénea y cremosa.

Ahora podemos utilizar la plancha, una sartén, la máquina de hacer crepes... lo que os vaya mejor y tengáis en casa, en mi caso utilicé la plancha. La untamos con un poco de mantequilla derretida, para que después no se nos peguen las tortitas, la calentamos a fuego medio y cuando la tengamos caliente, ya podemos empezar a hacerlas. Para ello, con una cuchara grande ponemos porciones de masa de unos 80 gramos, las alisamos un poco con la cuchara, les damos forma redondeada y las cocemos durante unos 2 minutos por cada lado. A medida que las tengamos listas, las vamos apilando una encima de la otra sobre un plato para que retengan el calor y la humedad y así, cuando las tengamos todas hechas, ya las podremos servir con lo que más nos guste, en este caso le puse frutas por encima y un poco de miel ^^ Un desayuno perfecto, no creéis?  

Espero que os hayan gustado estas tortitas y que os animéis a prepararlas. Sorprenderéis a los de casa con este desayuno, que ya veréis como les encantará!

Buen provecho!

40 comentaris:

  1. Menuda delicia de desayuno con esas tortitas, tienen una pinta estupenda! bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Muchas gracias guapa!! La verdad es que sí! hehehe :P

      Un beso!

      Elimina
  2. Respostes
    1. hahahaha totalment Marina!! A casa ens encanta fer coses d'aquestes i sobretot, pels esmorzars dels dissabtes i els diumenges, que és quan vigilem menys! ;P

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  3. Quan dius que en tornaras a fer? Que jo em presentaré casualment de visita per casa teva, a ajudar-te a acabar-te-les, jajaja!!
    Es veuen espectaculars, i és que presentades d'aquesta manera, qui pot ressistir-se? Jo, segur que no!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahahaha ;D ja veig que t'han agradat!! Me'n alegro molt! Quan vulguis Víctor, ja ho saps, gairebé cada dissabte i diumenge fem esmorzars d'aquests a casa! ;P

      Moltes gràcies!! Una abraçada!

      Elimina
  4. Tremendas estas tortitas y desde luego es un desayuno ideal con la energia que aportan,fuerza para el finde¡¡
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Miquel!! Sí, son todo un desayuno de campeones!! hehehehe ;)

      Petons!

      Elimina
  5. Estava esperant a casa per comentar-te amb calma. Ja saps com m'agraden a mi els esmorzars, són el meu moment més preciat. Aquestes crepes americanes pinten espectaculars Cris! Això sí que és un senyor esmorzar :-) Jo en vaig fer una vegada i no les he repetides, m'has inspirat bonica. Potser aquest cap de setmana m'hi poso. No se m'havia acudit de ficar-hi fruita. Jo m'apunto a casa teva també ;-) Un petonàs enorme!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci guapíssima!! :D Doncs ja ho saps, a fer creps americanes aquest cap de setmana! ;) Per mi també és un dels meus moments preferits del dia i quan el pots compartir amb la família és genial. Ens agrada entrar a la cuina i fer aquests esmorzars plegats, cadascú va preparant alguna cosa diferent, jo la massa, ell els acompanyaments, el cafè, suc de taronja... i després muntem una taula que sembla que en comptes de dos siguem un regiment! hahaha però és genial! Ja ho saps, quan vulguis, estàs més que convidada reina! :*

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  6. Uff!! Aquestes creps americanes cauen segur d'aquí poc que faré vacances!!! perquè això és el que es mereixen: menjar-les sense cap mena de pressa!! Quina cosa tan bona! Ptons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bones i com que accepten tants acompanyaments, són ideals per tots els gustos! ;) A veure què et semblen Anna!! :) Realment són ideals per esmorzars tranquils, sense presses, podent-ne guadir al màxim.

      Un petonet bonica i moltes gràcies!

      Elimina
  7. Que desayuno!!! Me encanta las tortitas y con frutas un desayuno genial.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  8. M'has deixat salivant damunt del teclat... no les he provat mai i mira que fa temps que els tinc ganes eh! a més amb aquest topping que els has ficat han de ser una autèntica delícia... mira no sé perquè però crec que em quedaria amb elles abans que amb les crepes i els gofres... hauré de fer-les per parlar amb propietat ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe ;) Doncs si les proves ja em diràs amb què et quedes ^^ A nosaltres a veure... ens agrada tot! hahaha Els gofres m'encanten, però aquestes creps i les de tota la vida tampoc es queden curtes ;P

      Moltes gràcies Eva!! Una abraçada ben forta!

      Elimina
  9. te han quedado tremendas!!!! xo tu has visto q pinta tienen???? deliciosas es quedarse corto!!!!

    ResponElimina
  10. wow esas tortitas tienen que ser toda una perdición. Un beso!

    ResponElimina
  11. Bona pinta Cristina! Jo algun cap de setmana també men foto un parell com a premi pero les banyo amb xocolata o yougurt :P

    Bona feina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres... amb xocolata també han d'estar brutals!! A la propera n'hi poso, segur! hahaha I amb el iogurt també han de quedar ben bones ;)

      Moltes gràcies! Una abraçada!

      Elimina
  12. Tinc pendent pujar una recepta de pancakes. Mira que estan bons...
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!! Ja espero la teva recepta Mónica, segur que et quedaran deliciosos!!

      Una abraçada bonica i bon cap de setmana!

      Elimina
  13. Quin luju d´esmorzars!!! es noten les classes a Hoffmann ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe sí eh!! ;) Per cert, com et van?? :D

      Una abraçada bonica!! Merci i bon cap de setmana!

      Elimina
  14. Crec que aquest diumenge ja tinc o esmorzar o berenar... Quina bona pinta! És que quan vaig veure la foto, vaig pensar que les volia totes!

    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe :P moltes gràcies bonica!!

      Un petonet guapa i si les fas, ja em diràs què tal ;) Bon cap de setmana!!

      Elimina
  15. Bestial!

    Ara que veig aquestes fotos i la pinta que fan els pancakes les meves semblen tristes i tot...
    Són fantàstiques les fotos, i la recepta ja no t'ho dic perquè ja ho saps, nosaltres a casa les fem de tan en tan, ens encanten!
    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apa!! Les teves han d'estas delicioses Kàtia!! ;)

      Moltes gràcies reina! Un petonet!

      Elimina
  16. Madre mía Cris!!!! Me las comería todas!!!! Que bien te han quedado y acompañadas así con fruta fresca y miel!!!! Geniales!!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;P hehehehe muchas gracias guapísima!!

      Un beso enorme Sandra!!

      Elimina
  17. Respostes
    1. ;) moltes gràcies Maite!! Estaven delicioses! :P

      Un petonet!!

      Elimina
  18. Me.encantan las tortitas aunque de pequeña no me gustaban nada. Creo que de las tres masas es la que más me gusta.
    Un saludo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe a mi tampoco! Ni las tortitas, ni los gofres, bueno... casi nada! Y en cambio ahora me gusta todo!

      La verdad es que quedan riquísimas y al poderlas acompañar de lo que quieras es genial ;)

      Muchas gracias guapa! Un beso!

      Elimina
  19. Deliciós! És més un esmorzar de diumenge que de dimecres, je je je... almenys a casa meva! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! A casa també Gemma! Va ser el nostre esmorzar del diumenge, justament! hehehe ;)

      Merci guapa! Un petonet!

      Elimina
  20. Molt diferent i haig de provar-la, però tinc una adaptació del meu lloc de naixement--Califòrnia--que en general és un mega exit :) https://www.hudin.com/blog/a_recipe_for_pancakes_in_metric/

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Moltes gràcies per l'enllaç, jo també provaré aquesta altra versió, que pinta genial! Si la proves ja em diràs què tal ^^

      Una abraçada i bona setmana!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!