Aquest divendres passat vaig trobar
al blog de La cocina de Mou aquesta recepta de
bollycaos i no em vaig poder resistir! A l’Albert, al meu pare i a mi també (ho
reconec :P) sempre ens han agradat i ara feia molt que no en menjàvem, així que
em va venir molt de gust provar-la. A més és diferent el producte industrial
del producte fet a casa, almenys així saps el que porta i és, encara que només
una mica, “més sa”, així que em vaig
animar i la vaig fer i us he de dir que vam quedar molt contents del
resultat! La textura queda molt esponjosa, exteriorment s’assemblen molt als de
sempre (a mi em van quedar una mica inflats, però tot i així el meu cunyat quan
els ha vist s’ha pensat que eren dels comprats) i el gust ens ha encantat! En
vaig fer amb Nutella, amb gotes de xocolata amb llet i xocolata blanca i també
alguns amb crema de cacauet i he de dir que tots van quedar boníssims, però els
de Nutella són, sens dubte, (per tots nosaltres) els millors! I a la pròxima
provaré de farcir-los amb ingredients salats, perquè ens va semblar que també
havien de quedar ben bons, perquè com que el panet és com un brioix, segur que
amb pernil dolç i formatge, o amb sobrassada... també han de quedar boníssims. Això sí,
llavors ja no seran els bollycaos que tots i totes coneixem, però tindrem un
bon ventall per escollir!
Per cert, la recepta la vaig fer amb la
panificadora, però per exemple al blog de Dulce Algodón la trobareu explicada per fer-la a mà.
INGREDIENTS
- 250 ml de llet
- 15 grams de llevadura fresca (jo
he utilitzat un sobre de llevadura de forner, no de la química)
- 2 ous batuts
- 60 grams de mantega pomada (a
temperatura ambient)
- 500 grams de farina de força
- 40 grams de sucre refinat
- 10 grams de sal
- Nutella, crema de cacauet, gotes
de xocolata o xocolata de barra (de la que més us agradi)...
- 1 ou batut
PREPARACIÓ
Comencem introduint dins la
panificadora tots els ingredients (menys la Nutella, la crema de cacauet... i
l’ou batut) començant per la llet, els dos ous batuts i la mantega pomada i seguint
pel sucre, la sal, la farina i la llevadura. Sempre primer els ingredients
líquids i després els sòlids. I posem el programa “d’amassar”. En el meu cas és
el 9, però cada panificadora el té diferent i aproximadament us durarà una hora
i mitja.
Quan el programa s’hagi acabat,
posem la massa al damunt del marbre i li traiem el gas amassant-la una mica amb
les mans. D'aquesta manera l’aire que hi hagi acumulat a dins anirà sortint. Si
veiem que s’enganxa la podem enfarinar una mica o la podem posar a la nevera
durant uns 30 minuts, així serà més fàcil manipular-la.
Tot seguit dividim la massa en petites porcions d’entre 50 i 70 grams cadascuna (jo les vaig fer d’uns 70 grams) i després les
estirem una mica amb el rodet, de manera que hi puguem repartir bé per exemple
la Nutella (2 o 3 culleradetes per bollycao) i tancar-les bé perquè el farcit
no surti pels costats. Els
posem al damunt d’un tros de paper vegetal (amb la zona per on els hem tancat a sota) i sobre la safata de forn, els tapem
amb un drap i deixem que llevin durant aproximadament una hora.
Quan faltin uns vint minuts perquè acabin de llevar preescalfem el forn a 180ºC a dalt i a baix.
Passada l’hora pintem els bollycaos amb l’altre ou batut i els enfornem durant aproximadament 12 minuts o fins que veiem que hagin agafat el color característic dels bollycaos (ben dauradets del damunt). I ja els tindrem a punt!
Passada l’hora pintem els bollycaos amb l’altre ou batut i els enfornem durant aproximadament 12 minuts o fins que veiem que hagin agafat el color característic dels bollycaos (ben dauradets del damunt). I ja els tindrem a punt!
Us els podeu menjar recent fets o
quan ja s’hagin refredat, però per mi quan estant més bons és quan encara són calents. M’encanten aquestes coses recent sortides del forn... i més
aquests dies de fred!! Espero que us agradin ;)
Bon profit!
Oh! i més sans que els comprats. Algun dia els faré
ResponEliminaHola Cristina, sí que ho són, a més de boníssims!! hehehehe Si els proves ja em diràs a veure què tal ;) Una abraçada
EliminaEste fin de semana le daré una sorpresa al goloso de mi marido, y seguro que al pequeñín que ya le pirra el chocolate también le gustarán, gracias por la receta!! por cierto tus fotos son espectaculares!
ResponEliminaUn besote
Hola guapa! Muchas gracias!!
EliminaMe alegro mucho de que los quieras probar, ya me dirás qué tal! ;) Seguro que les encantará esta sorpresa, hehehehe
De nada! Gracias a ti por las tuyas, que esta última seguro que caerá bien pronto... :P
Un abrazo