Avui per sopar, com que només érem dos, he preparat aquests ous al niu! És una recepta fàcil, molt ràpida i deliciosa! A més ha estat una manera de no embrutar gens la cuina :)
Avui tenia la idea de fer
alguna cosa ràpida, perquè sabia que soparíem una mica tard i no tenia ganes de
fer res que em portés gaires complicacions. Sabia que si no trobava alguna
recepta que em convencés, soparíem pa amb tomàquet i embotit (com solem fer
sempre els dijous) o amb una truita i ja està, però normalment som més colla i per
dos em venia de gust fer algun plat diferent :P I quan he vist aquesta recepta
a la pàgina de Cocina para dos, no m’ha fet falta buscar res més! I aprofitant
que hem anat a comprar, he dut, en comptes de dos pans individuals, un pa
rústic per tots dos. I aquest ha estat el resultat!
INGREDIENTS (per a dos persones)
- 1 pa per a dos persones
(o dos panets rodons individuals)
- 4 ous (o 2, depenent
dels que us soleu menjar)
- Pernil salat o ibèric
(jo he aprofitat que tenia pernil ibèric, que queda més bo)
- Herbes provençals
- 1 tòfona
PREPARACIÓ
Posem a preescalfar el
forn a 180ºC.
Seguim tallant la part
superior del pa, que ens servirà de tapa, i després buidem l’interior del pa de
la molla. Tot seguit hi tallem una mica de pernil ibèric per tota la base, hi
posem els ous al damunt, tornem a tallar una mica més de pernil ibèric pel
damunt dels ous, hi posem una mica d’herbes provençals i ho posem al forn, primer, 10 minuts sense la tapa i després, 10 minuts més tapant-lo. I si veiem que els ous encara no estant cuits del tot, l’hi podem deixar 5 minuts més. També, dir-vos que si el pa es torra massa li podem posar una mica de paper d’alumini pel voltant i així els ous s'acabaran de fer i el pa quedarà perfecte.
Ho retirem del forn, el
destapem i hi ratllem una mica de tòfona pel damunt. I ja ho tenim a punt!
I per aprofitar la molla del pa, n'he fet boletes, les he punxat amb un escuradents i així hem pogut sucar el rovell dels ous amb la tapa i la molla del pa. Mmmmmm... boníssim!
Espero que us agradi i que
us animeu i la proveu, perquè segur que us agradarà. Ha nosaltres ens ha
encantat i ja hem dit que la repetirem ben sovint, perquè mira que és bo i senzill de fer! ;)
Bon profit!
Que sencillo y que pedazo de pinta tiene. Se me hace la boca agua. Muy original! Esta la hago yo mañana mismo, me ha encantado!
ResponEliminaCómo me alegro de que te haya gustado y que te animes a prepararla! Realmente no tiene ninguna complicación y queda muy bueno! Además los ingredientes son de los que casi siempre se suelen tener y sinó se puede improvisar un poco con lo que se tenga ;)
EliminaMuchas gracias!!! Y ya me dirás a ver qué tal :) Un abrazo!
Cristina, donde estén unos buenos huevos fritos con jamón o chorizo que se quite todo lo demás- Pero con esta presentación le has dado una vuelta de tuerca sensacional. Me apunto a meter la mano por la pantalla y llevarme un pedacito. Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Hola Virginia! Muchas gracias!! :)
EliminaTienes toda la razón, con lo buenos que están! Nunca antes los había preparado así y ya te digo que no será la última!
Y en cuanto a lo de la pantalla... más de una vez también me apuntaría a hacerlo! Qué bien nos iría! hahahahaha :P
Besos guapa!
ohh quina bona pinta!!! segur que m'encantaria. Petons i bon cap de setmana!
ResponEliminaHola Cinta!
EliminaMoltes gràcies!! Queden molt bons i mira que és fàcil de fer ;)
Una abraçada guapa i bon cap de setmana!
Hola Cristina, qué resultón y qué sencilla receta. Muy práctico y además sin manchar nada! A estas horas ya me está entrando hambre, jeje.
ResponEliminaHola Alfonso! Gracias :)
EliminaHehehe! La verdad es que sí! Es muy fácil y rápida y el resultado nos gustó mucho :) Y esto de no manchar nada es genial!!
Un abrazo y buen fin de semana!
Hola Cristina !!!
ResponEliminaMuchas gracias por visitarme y darme la oportunidad de conocerte.
Ya me doy cuenta de lo bien que huele esta casa , asi que con tu permiso también me quedo por aqui que no me quiero perder nada.
Has hecho una receta que en casa nos encanta y disfrutamos un montón.
Buen fin de semana.
Un abrazo.
Hola Bego!!
EliminaDe nada! Muchas gracias a ti por visitar mi blog y por quedarte como seguidora. Me alegro mucho de que te guste :D
Yo fué la primera vez que la preparé y la verdad es que nos encanto. Repetiremos seguro!
Un abrazo y buen fin de semana!
Quina presentació més maca i com deu estar de bo!!!! I la tòfona, on es pot trobar?
ResponEliminaPetons
Conxita
Hola Conxita!
EliminaMoltes gràcies! Està boníssim i és ben senzill de fer! :)
Jo la tòfona la vaig trobar al supermercat, concretament a l'Esclat, a la mateixa prestatgeria on hi ha les espècies. Va amb unes capses petitones. La que hi ha aquí és de la marca “Ferrer” i hi va una tòfona petita dins un gotet de vidre. Segurament en trobaràs en qualsevol supermercat ;)
Una abraçada i bon cap de setmana!
Pero que receta más rica y original nos has traído!!! Me encanta!!! Esta me la anoto!!
ResponEliminaUn besito Cris,
Sandra von Cake
Hola Sandra!
EliminaMuchas gracias guapa! :) Un abrazo y buen fin de semana!!!
¡Hola, Cristina! Estuve paseando por tu blog y disfrutando de él. Por ello, quisiera premiarlo con dos premios por tu trabajo. Si lo deseás, podés pasar a buscarlos por mi blog. Saludos y ¡felicitaciones!
ResponEliminaMuchísimas gracias! Qué ilusión! Me alegro mucho de que te haya gustado! Y además dos premios...!! :D Ya me paso a buscarlos y a ver si esta semana los puedo continuar ;)
EliminaUn fuerte abrazo!!!
Uff M' agrada molt aquesta recepta... Segur que aquesta setmana cau. Quina pinta!!
ResponEliminaHola Anna!
EliminaMoltes gràcies! Me'n alegro molt de que la vulguis provar :) Ja em diràs què tal! ;)
Una abraçada!!!
Quin pa més maco! Dono fe que els ous al niu són deliciosos...però amb el toc de tòfona no els he provat...Ja cauràn!
ResponEliminaHola Cristina!
EliminaSí que ho són! I la tòfona els hi dóna un toc més, però sense ella també queden boníssims! Nosaltres segur que la repetirem tot sovint ;)
Gràcies guapa! Una abraçada