Milfulles (Reto Tía Alia)


Avui us porto una recepta de milfulles molt senzilla de fer, que està simplement deliciosa i que he preparat gràcies a la Carmen del Reto Tía Alia, que aquest mes ens proposava com a proposta dolça aquesta recepta! També m'hagués agradat fer la salada i no descarto fer-la ben aviat, però com ja sabeu, els dolços m'encanten i no em podia resistir a preparar aquesta!
Ja sé que últimament només penjo receptes dolces (i encara en tinc unes quantes més a punt per penjar :P), però ben aviat us en posaré alguna de salada, que també en tinc a punt unes quantes i n'hi ha varies que tinc pendents de fer ;) 

No he fet la recepta ben bé igual, però penso que així tothom fa la seva aportació i és una manera de tenir diferents variants. Ja veureu que aquesta recepta la podeu fer amb diferents ingredients, ja que la pasta de full permet moltes possibilitats de farcit i tot depèn dels gustos de cadascú. A nosaltres així ens va encantar i ja us puc dir que la repetiré segur, perquè en poca estona està llesta i el resultat és boníssim a més de ben bonic. Aquí teniu la proposta:
I ara us deixo amb la recepta que he preparat:

INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 2 làmines de pasta de full (hojaldre), podeu fer-les casolanes o poden ser de les comprades (jo vaig fer-ho amb les comprades)
- Melmelada de fruits vermells
- Ametlles filetejades i torrades

Pel farcit de crema pastissera (la recepta la vaig seguir del blog de La cuina de sempre, que si no coneixeu us recomano que li feu una visita):

- ½ litre de llet
- 2 rovells d’ou
- 125 grams de sucre
- 40 grams de midó
- Essència de vainilla
- Una branca de canyella

Pel farcit de nata:

- 200 grams de nata líquida per muntar
- 2-3 culleradetes de sucre llustre

PREPARACIÓ

Comencem preescalfant el forn a 200ºC a dalt i a baix.

Seguim estirant la pasta de full amb el corró, després tallant-la amb la forma i grandària que vulguem (jo vaig fer-ho amb forma rodona a partir d’un tallador rodó) i, un cop tinguem el forn calent, la posem al damunt d’una safata de forn folrada amb paper vegetal, la punxem amb una forquilla per tal de que no ens pugi mentre l’enfornem i la cobrim amb un altre tros de paper vegetal i amb una altra safata apte per anar al forn, per així assegurar que ens quedi ben fineta. I l’enfornem durant 10 minuts aproximadament. Passat aquest temps la retirem del forn i la deixem refredar.

Continuem preparant la crema pastissera:

Per fer-ho posem tres quartes parts de la llet en un cassó juntament amb el sucre i la portem a ebullició (ho hem de remenar de tant en tant).

Mentre s’escalfa, posem dins un bol els rovells d’ou, la resta de la llet, el midó, una mica d’essència de vainilla i la branca de canyella i ho barregem fins que tot estigui ben integrat.

Quan la llet comenci a bullir, colem amb l’ajuda d’un colador petit la mescla anterior dins el cassó de la llet i el sucre, abaixem al foc (ho posem a foc baix) i ho anem remenant amb una cullera de fusta, de manera que no se’ns enganxi i ho fem fins que qualli (tarda poca estona). Finalment ho posem en una safata de vidre, ho cobrim amb paper film (fent que toqui la crema, perquè així no ens faci un tel al damunt) i ho deixem refredar a temperatura ambient.

Ara ja podem anar per muntar la nata (ben freda) amb l’ajuda d’un batedor elèctric. Quan gairebé la tinguem muntada hi posem el sucre llustre i l’acabem de muntar.

Ja només ens queda fer el muntatge de les milfulles:

Per cadascuna, comencem posant una fulla de pasta de full, l’untem amb la melmelada, hi posem una mica de crema pastissera (ja freda) al damunt, ho cobrim amb un altre tros de pasta de full, hi posem més melmelada i amb l’ajuda d’una màniga pastissera i amb la punta que més ens agradi hi posem la nata. I ara ja ho podem servir així i amb una mica d’ametlles filetejades i torrades pel damunt (les podeu torrar al forn, estenent-les al damunt d’una safata i un tros de paper vegetal i ja veureu que en poca estona queden torradetes), o bé hi posem posar una altra capa de nata, un altre tros de pasta de full a sobre i acabar-ho amb una mica de sucre llustre i amb les ametlles. 

I ja les tenim a punt! Ja veieu que és molt senzill i ràpid de fer i si en feu, ja veureu que el resultat no us decebrà, està boníssim!!

Per cert, si us queda una mica de crema pastissera o de nata ho podeu reservar a la nevera i aprofitar-ho per fer alguna altra recepta (la crema us aguantarà perfectament 2 dies).

Espero que us hagi agradat!

Bon profit!

36 comentaris:

  1. Posar fruits vermells ho trobo un encert!!! m´encanten!!! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Silvia!! Que bé que t'hagi agradat!

      Aquesta melmelada m'encanta i aquí hi va quedar molt bé! ;P

      Petons i bona setmana guapa!

      Elimina
  2. Cristina tu propuesta y la mía se parecen mucho sobre todo en los ingredientes¡¡¡ Y que ricos estaban verdad???? Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues es verdad Virginia, ahora he ido a ver tu receta, que buena pinta que tiene!!!

      Riquísimos estaban, lástima que ya no queden... hehehe :P

      Un beso guapa!!

      Elimina
  3. Cristina se me hace la boca agua con este mil hojas, me encantaría merendármelo!!! un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) Muchas gracias guapa!! Me alegro mucho de que te haya gustado! La verdad es que estaba muy bueno. Y yo también habría merendado uno... pero ya no quedan... hehehe :P

      Un abrazo!

      Elimina
  4. Que ganas de darle un mordisco, me encantan las milhojas!! y esta tiene que estar de vicio!! un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también me encantan! Es que el hojaldre me gusta con todo y tanto dulce como salado! Este fue todo un éxito, así que no tardaré en volver a hacer ;)

      Muchas gracias guapa! Besos!

      Elimina
  5. Mmm!! Que bo, Cristina! I sí que sembla fàcil! el resultat és de revista, amb aquestes fotos que passen sense gana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe, moltes gràcies Marina! Que bé que t'hagin agradat! :) Realment és una recepta força senzilla i el resultat ens va agradar molt! A casa ens encanta la pasta de full i amb aquesta combinació va ser tot un èxit. Al principi en veien massa i després trobaven que n'hi havia hagut poc... i és que passen soles aquestes coses! ;)

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  6. M'agraden molt les postres amb pasta de full, t'ha quedat impressionant! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser!! Me'n alegro molt de que t'hagi agradat ^^

      Una abraçada guapa i bona setmana!

      Elimina
  7. Que maravilla de milhojas Cris!!!

    Me encantan los frutos rojos, por tanto con esa mermelada disfrutaría muchísimo!!!! Que buenísima pinta!! Seguro que volaron, no???

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Sandra!!!

      Al principio no sabia si ponerle la de melocotón o la de frutos rojos, pero como me gusta muchísimo la de frutos rojos no tardé en decidirme. Además me dio la sensación que con la crema y la nata tenía que quedar buenísimo y realmente la combinación fue genial! Cuando vuelva a hacer repetiré seguro con esta mermelada ;P

      Pues la verdad es que sí! hehehe Al principio todos pensaron que no se lo podrían acabar y al final me decían que les había sabido a poco y que querían repetir... y ya no quedaba...! hahaha

      Un fuerte abrazo guapa y buena semana!

      Elimina
  8. Soy adicto a los mil hojas, el tuyo tiene una pinta muy especial. Me gusta mucho! Seguro que estaba bueno bueno bueno! Besos y feliz semana santa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Alvaro!! En casa también nos encantan los milhojas y es que el hojaldre queda bien con todo!! Este estaba muy bueno ;) Nunca había hecho y no tardaré en repetir, porqué además de bueno es bien fácil de hacer!

      Un abrazo y feliz semana santa para vosotros también!!! :)

      Elimina
  9. mmm...molt molt bons aquests milfulls! m'encanta! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser!! Estava boníssim! ;) Me'n alegro de que t'hagi agradat!!

      Petons guapa i que passis molt bona setmana!!!

      Elimina
  10. ¡Qué pinta tienen!, las fotos lo dicen todo.
    besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Dácil!! Me alegro de que te guste! :D

      Un fuerte abrazo y que pases muy buena semana!

      Elimina
  11. A casa en fem sovint ^^ Són tan senzills i tan "resultons" :D
    Però he de confessar que mai se'ns havia passat pel cap ficar ajuntar-hi la nata i la crema! Sempre fiquem o bé nata o bé crema (i la que sobre, ma mare mai l'usa per una altra recepta... Sempre se la menja a cullerades amb el iogurt o el que sigui!! Hahahha És encara més golosa que jo XD)

    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia!! Sí que són ben senzills de fer i el resultat va agradar molt :)

      Doncs la combinació de la crema i la nata queda boníssima!! Jo si vos que et digui la veritat tampoc l'havia provat mai, però queda deliciós! I com que tampoc n'hi ha molta quantitat, no atipa tant com sembla ;)

      És que la crema és molt bona i la pastissera és ben suau!! Jo també me la menjaria a cullerades i és que és la millor opció, no porta gens de feina i ben ràpid fas net! hehehehe

      Una abraçada ben forta guapa!!

      Elimina
  12. t'han quedat de luxe Cristina!!! com m'agradaria poder-ne tatstar un!!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Judith!! ^^ Que bé que t'agradin!!!

      Si proves de fer-los ja veuràs que en poca estona els tindràs llestos i que queden boníssims! ;)

      Petons guapa!

      Elimina
  13. HOla Cristina.....Gràcies per visitar el meu blog.
    Aquest mil fulles t'han quedat fenomenal.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Quima! Moltes gràcies a tu per visitar el meu, benvinguda!!! :D

      Me'n alegro de que t'hagi agradat!

      Una abraçada

      Elimina
  14. Hola Cristina. M'encanten els milfulls, amb tots els acompanyaments!!!
    Aquest fan una pinta fantástica...
    Gràcies per la visita al meu bloc. Ja m'he fet seguidora del teu, que m'ha agradat molt...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma! A mi també, que bons que estant, oi? ;)

      De res guapa, gràcies a tu per venir a fer una visita al meu i també per fer-te seguidora! Me'n alegro de que t'hagi agradat :)

      Petons i benvinguda!!!

      Elimina
  15. Cris pues el video se parece a esta receta pero con chocolate la tendremos que probar que no? tiene pintonazo!!! :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe Ya lo he pensado!! El milhojas del vídeo tiene una pinta con el chocolate y las frambuesas... a ver si un día lo pruebo de hacer y a ver qué sale... y si me sale, ya lo subiré aquí al blog! ;P

      Un besito guapa!

      Elimina
  16. Pero bueno Crstina, si parecen los milhojas que he preparado yo. Son circulares y con la nada en bolitas, jajaja. Me encanta que hayamos coincidido en cuanto a presentación. Sólo que yo no usé crema pastelera. El día que las hice iba a cien por hora y opté por rellenarlas sólo de nata.

    Me gusta mucho cómo te han quedado.

    Gracias por tu participación y hasta pronto :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carmen!!

      Yo también pensé lo mismo!! hehehehe Lo corté en redondo porqué casi todos los cortadores que tengo tienen forma de estrella, flor... y pensé que quedarían mejor con esta forma circular. Y lo la nata en forma de bolitas fue mucha casualidad, porqué casi siempre utilizo la forma de estrella, pero esta vez pensé que estaría bien probarlo con una forma diferente y al final utilicé esta más sencilla, pero con un resultado muy bonito! :D

      Me ha encantado participar! A ver si a la próxima la hago con un poco más de antelación y te aviso antes ;) Muchas gracias!!!

      Un fuerte abrazo!!

      Elimina
  17. No soc massa llaminera però reconec que el milfulles em perd. A veure si el provo. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Àgata! Si el proves ja em diràs a veure què tal ;) Estava boníssim!

      Una abraçada guapa!

      Elimina
  18. Ufff, esto tiene una pinta espectacular! Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe ;) Gracias guapísima!!! Que bien que te haya gustado!

      Besos!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!