Espaguetis al nero di sepia amb carbassó, xampinyons i gambetes (recepta d'aprofitament)

Avui per dinar he improvisat una mica amb el primer plat del meu pare, ja que per la resta he fet verduretes i per ell, que les verdures que he fet no li agraden gaire (carxofes) li he fet aquests espaguetis al nero di sepia. Al principi del blog vaig publicar una altra recepta feta amb aquests espaguetis (recepta), però com que avui he volgut aprofitar una mica alguns ingredients que ja feia dies que em voltaven per la nevera, l'he fet una mica diferent. Tenia un pobre carbassó que ja tocava fer, uns quants xampinyons i unes gambes que també s'estaven a punt de fer malbé, així que ho he ajuntat tot i aquest ha estat el resultat! Una recepta d'aprofitament, però la mar de bona ^^ 

INGREDIENTS (tot i que jo només n'he fet una recció, us poso els ingredients que més o menys necessitaríem per a 4 persones)

- 1 paquet d'espaguetis al nero di sepia (els normals també hi van bé)
- 1-2 carbassons
- 7-8 xampinyons dels grossets
- Gambes petitones (4 o 5 per cadascú o al vostre gust)
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva

PREPARACIÓ

Comencem per escalfar abundant aigua amb sal dins un cassó.

Mentre s'escalfa, netegem i tallem a trossets petits el carbassó i els xampinyons i, després, els fregim en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, sal i pebre.

Quan gairebé estiguin fets, hi afegim les gambes, ho rectifiquem de sal i deixem que s'acabi de fer tot plegat a foc lent.

Ara és quan hem d'afegir la pasta a la cassola i fer-la l'estona que ens marqui (jo els he deixat 5-6 minuts i m'han quedat al punt, però això va a gustos). Passat el temps de cocció, els retirem del foc, els colem, els passem per aigua freda per tal de tallar-ne la cocció i ja els podem servir, juntament amb les verduretes i les gambes.

Ben fàcil, ràpid, saludable i sobretot, boníssim! I l'avantatge? Que pot anar bé amb gairebé qualsevol tipus de verdura, amb cloïsses, amb una mica de bitxo per donar-li un toc una mica picant, amb formatge parmesà pel damunt... amb salsa de tomàquet, tonyina, gambetes i una mica d'albahaca... vaja, que amb una mica d'imaginació i amb el que tinguem a l'abast, en podem fer diferents versions riquíssimes! I és que la pasta és tant versàtil... ;)

Bon profit!

18 comentaris:

  1. M'ha encantat aquest plat!!

    A mi les carxofes m'agraden, però crec que ton pare va sortir guanyant...

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe va estar ben content ell!! ;) A mi les carxofes m'encanten, però he de dir que aquest plat de pasta a la resta també ens hagués anat molt bé! Ens el miràvem amb una cara... :P

      Moltes gràcies i una abraçada Víctor!

      Elimina
  2. Una maravilla de espaguetis!!! Con todos esos ingredientes tienen que estar deliciosos!! Aquí estamos apunto de comer y al ver tus fotos me entran más ganas de comer!!

    Un besito y buen finde,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Sandra!! Qué contenta estoy de que te haya gustado! Es cuestión de combinar unas cuantas cositas y ya tienes un plato estupendo y diferente! ;)

      Un abrazo guapi y feliz semana!!

      Elimina
  3. m'encanten els plats de pasta negra! i aixi molt millor! ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. me encanta el color que tienen esots espaguetis...te quedaron estupendos con las verduritas y las gambas, deliciosos! un. beso

      Elimina
    2. Hola guapa!! A mi també i mira que l'altre dia només en va gaudir el meu pare, el punyetero... hehehe La resta no ens podem queixar, però, perquè les carxofes també les vaig fer d'una nova manera que va quedar boníssima, a veure si aquesta setmana la penjo aquí al blog! :) Tot i així, veient el resultat, el pròxim dia en faré per tots!! ^^

      Moltes gràcies Roser!! Un petonàs!

      Elimina
    3. Muchas gracias Tere!!! Me alegro mucho de que te hayan gustado :D

      Muchos besitos y que pases muy buena semana!!

      Elimina
  4. Pues mira como con cuatro cosas has montado tremendo plato!
    Yo me tomaría uno para cenar sin pensarlo dos veces!
    Feliz domingo e inicio de semana guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! :D La verdad es que parece mentira que combinando cuatro cositas pueda salir un plato tan rico! :P

      Qué bien que te haya gustado ;) si la pruebas ya me dirás qué tal!

      Un fuerte abrazo y feliz semana!!!

      Elimina
  5. Per ser una recepta d'aprofitament t'ha quedat un plat d'allò més apetitós i complert!!

    ResponElimina
  6. Ostres és increible com amb ingredients senzills, quasi oblidats a la nevera, es poden fer plats tan formosos com aquest! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Mònica!! És qüestió de provar :) I mira, aquesta vegada en va sortir un plat ben bo!! ^^

      Una abraçada bonica i bona setmana!!

      Elimina
  7. oh! Quina combinació, Cristina! M'encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'n alegro molt Marina!! :) Molts petons i que passis molt bona setmana!! ;)

      Elimina
  8. Uau!! Un aprofitament de luxe!! petons

    ResponElimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!