Mousse de pinya

Per fi avui publico alguna coseta, perquè ja sé que he estat més dies dels que acostumo sense publicar cap recepta, però és que vaig estar des de diumenge amb la passa de la panxa i com podreu deduir... no tenia gaire gana ni tampoc gaires ganes de cuinar res... Ara ja estic recuperada del tot i avui, quan m'he despertat trobant-me totalment bé i he vist que feia tanta calor, he volgut fer alguna coseta dolça, ben refrescant i que a més fos ben sana, que ara ja toca començar a fer receptes saludables! Així que he aprofitat per fer aquesta mousse de pinya tant bona! La recepta la vaig veure en el programa de "El toque de Samantha" i em va semblar que ens agradaria molt. A més, tenia força pinya a casa, ja que en tenia en almívar i una i mitja de natural, que l'altre dia ens en van regalar una! Així que fent aquesta recepta, hem fet net de pinya i jo m'he estrenat per menjar "normal" altra vegada! ^^
El resultat ha estat ben refrescant i bo, a casa ens ha agradat molt i és que quan fa caloreta ens encanta menjar gelat i mousse de fruites, que a més de ser fresc, són d'aquelles coses que baixen soles, no creieu? Si voleu també podeu veure aquesta altra recepta de mousse de mango ;)

INGREDIENTS (a mi me n'han sortit 4 copes i 2 gotets)

- 1 pinya sencera 
- 1kg de pinya en almívar 
- 200 grams de nata líquida per muntar (jo hi vaig posar iogurt grec ensucrat en comptes de la nata, per fer-ho més saludalbe, tot i que la textura no queda igual) 
- 2 clares d'ou
- 2 cullerades de sucre refinat o llustre
- 1 fulla de gelatina

PREPARACIÓ

Primerament comencem per pelar i tallar a trossos petits la pinya. Quan la tinguem a daus, la posem en una paella i a foc mitjà perquè es vagi caramel·litzant. No hi fa falta res més, ja que amb el seu suquet en té prou.

Mentrestant, posem la gelatina a estovar dins un plat amb aigua freda. I a part, posem la pinya en almívar o la que vulguem utilitzar dins la batedora i la ben triturem. Quan la tinguem ben triturada escorrem la gelatina, la posem un moment al microones, just perquè quedi desfeta (pocs segons) i l'incorporem dins la batedora amb la pinya triturada i ho tornem a triturar tot junt. Ho posem dins un bol i ho reservem.

Mentre anem fent tots aquests passos, hem d'anar mirant que la pinya es vagi fent a poc a poc i sense que se'ns cremi. És difícil que ens passi, perquè fent-se a foc lent tarda força estona a estar llesta.

Ara, en un bol a part, muntem les clares a punt de neu i hi afegim les dos cullerades de sucre poc abans de que estiguin del tot muntades. Així ens quedaran perfectes. Quan les tinguem a punt, les reservem.

Seguidament muntem la nata amb dos cullerades de sucre (el sucre al gust) i l'afegim a la mescla amb l'espàtula suaument. I si per contra hi posem el iogurt, l'integrem igualment a la mescla amb l'espàtula a poc a poc. I quan estigui ben integrat, hi afegim les clares muntades a punt de neu, ho anem barrejant, suaument, fent moviments de baix cap amunt i quan la mescla sigui homogènia, ho tapem amb paper film i ho reservem a la nevera.

Ja només ens queda estar pendents de la pinya, per tal de que ens quedi ben caramel·litzada i muntar les copes o els gotets.

Com veieu us he posat dos tipus de presentació, igual que vaig fer amb el tiramisú, per si és una ocasió més especial o per si és més un dia de cada dia. Només cal que posem una mica de la pinya caramel·litzada a la base, una mica de mousse pel damunt i si voleu, per decorar: una maduixa, un trosset de galeta, xocolata, fruits secs... el que més us agradi! 

I finalment ja ho podem servir, perquè així es noti el contrast fred-calent de la pinya i la mousse, o servir-ho després d'haver-ho deixat resposar a la nevera, perquè així la mousse tingui més consistència i estigui ben fresca. Està boníssima de les dos maneres! hehehe :P

Espero que us hagi agradat!

Bon profit!

24 comentaris:

  1. Ummmmmmmmmmm que delicia¡¡¡¡ besos

    ResponElimina
  2. Que bona que es veu aquesta recepta. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  3. M'agrada molt la pinya, i ara que comencen a haver-n'hi serà una de les fruites que no faltarà a casa! Aquest mousse és força fàcil i a més refrescant, així que queda anotat que amb aquesta calor que fa engegar el forn no ve massa de gust! Un petó i m'alegro que estiguis recuperadíssima i amb ganes de cuina XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe doncs sí! Després d'uns quants dies sense cuinar la veritat és que avui m'he llevat amb unes ganes de posar-me a la cuina que és massa! Però com molt bé dius, amb la calor encendre el forn no ve gaire de gust i amb la calor que ha començat a fer avui, la veritat és que no en tenia gens de ganes d'encendre'l! Així que una recepta fresqueta com aquesta m'ha anat la mar de bé! :P

      Prova-la, perquè ja veuràs que no costa gens Eva ;)

      Moltes gràcies guapíssima!! :) Una forta abraçada!!!

      Elimina
  4. Fa molt bona pinta aquesta mousse Cristina!

    A aquestes hores de la matinada em menjaria un gotet dels que has preparat!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Moltes gràcies Víctor!! Me'n alegro de que t'hagi agradat!! ^^

      Molts petons i bon cap de setmana!!

      Elimina
  5. mmmm! Bo, boníssim, Cristina! I ben refrescant, per fer passar la calor! Bon cap de setmana, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'agradi Marina!! Moltes gràcies guapa!

      Petons i bon cap de setmana!!!

      Elimina
  6. Una mousse deliciosa sin duda y que te habrá sentado a las mil maravillas . Me alegro que ya estés mejor. Ahora me toca a mi que hoy me he levantado con un resfriado de órdago, me duele todo, todo y todoooooo jajaja....
    Cualquiera de las presentaciones está de cine.
    Besinos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estos cambios de tiempo son fatales... a ver si de una vez por todas el tiempo se asienta y nos da un respiro, que ya toca, verdad? Espero que te pongas mejor Bego!! :)

      Muchísimas gracias guapísima!! Me alegro de que te guste! ^^

      Un fuerte abrazo guapísima, buen fin de semana y cuídate mucho!

      Elimina
  7. una mousse así es fantástica y todas las presentaciones divinas¡¡
    Buen finde
    bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Para el buen tiempo estos postres vienen estupendamente!

      Muchas gracias Miquel! Petons i bon cap de setmana!!!

      Elimina
  8. Como ya te he dicho en instagram... Como me gusta!!! Que riiiiico!!! Es ideal para el buen tiempo y exceptuando una pequeña tormenta que nos ha acechado estos últimos días hizo muy buen tiempo!!!

    Un besito Cris y buen finde,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Sandra!!! ^^ Para el veranito, que parece que poco a poco se va haciendo notar, este tipo de recetas nos vienen genial!! Me alegro mucho de que te haya gustado guapa! :)

      Muchos besitos y que pases un fantástico fin de semana!!

      Elimina
  9. Qué refrescant! I quines presentacions més acurades! Felicitats artista!

    ResponElimina
  10. Que rico y fresquito al verlo me he olvidado por un momentito de que aquí está lloviendo a mares hoy, te han quedado unas fotos de lujo al igual que tu mousse. Espero que ya estés completamente recuperada que ya se acerca el San Juan y ahí lo celebráis de lujo!

    Un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Os llueve hoy? Aquí está un poco nublado, pero parece que aún hace más calor... Esta mousse ahora me vendría genial... lástima que ya no quede ni un poquito... :P

      Sí! Ya estoy del todo recuperada!! :D Muchas gracias guapi! Y sí, a por el San Juan! hehehe A ver si uno de estos días preparo la coca de Sant Joan, que nunca la he hecho y es típica para esta fecha ^^

      Un fuerte abrazo guapísima!!!

      Elimina
  11. Que pintaza tiene para el verano :O) riquisimo!!! Besitoo!!!

    ResponElimina
  12. Bon dia, tinc una mica d'experiència en el camp dels postres i me sap greu dir-te que dubto molt que amb els ingredients que has ficat surti la recepta be. L'he fet al peu de la lletra i ha estat un absolut desastre... i això que ja vaig ficar més fulles de gelatina perquè ja vaig veure que una era del tot insuficient. La textura de la mousse es impossible que quedi amb tant de líquid com el que porta un kilo de pinya, i mes amb una fulla de gelatina... si el que es persegueix es un altre tipus de textura potser si... A més, amb el temp de repòs per a que solidifiqui una mica, tot el líquid baixa cap baix i humiteja la pinya caramelitzada amb el que el resultat es, si mes no, practicament inmenjable.
    De totes formes, potser es alguna cosa que he fet malament, tot i que ho he fet tot igual.
    Ho tornare intentar variant alguna cosa a veure si ho aconsegueixo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Ana quin greu. A mi fent-lo com en la recepta em va quedar com veus a les fotos. Evidentment no té exactament una textura de mousse, ja que amb la pinya es desfeia més que una mousse normal, i a més en el meu cas hi vaig posar iogurt en comptes de nata i evidentment sense la nata, la textura no pot quedar mai igual a la d’una mousse, però per l’època en què ho vaig fer, buscava una cosa fàcil, ràpida, a casa meu volien que els fes coses saludables i també volia que fos fresqueta i quan vaig veure aquesta recepta del “canal cocina” la vaig provar i ens va agradar força. Jo en aquell moment no tenia tampoc nocions de pastisseria, és ara que en tinc i com saps, les mousse amb fruites són complicades, potser ara aquesta recepta no l’hauria provat de fer i menys sense la nata de la recepta original. Però des de que tinc el blog que el que pretenc és provar coses noves i receptes noves i no sempre totes han sortit perfectes, algunes les repetiré i d’altres no, però principalment aquest lloc és per compartir el que he anat fent i que m’ha anat portant on estic ara i em sap molt de greu que no t’hagi sortit bé. Revisant de nou la recepta veig clarament el que dius, una fulla de gelatina potser és insuficient, però com et deia, la textura i si t’ho mires bé a les fotos, no era exactament la d’una mousse amb aquella consistència que sol tenir. Potser reduint la quantitat de pinya, augmentant la de nata i també la de la gelatina la recepta pot millorar.

      Ja miraré de repetir-la algun dia jo també, realment m’agradaria poder repetir moltes de les receptes que tinc aquí al blog per poder-hi fer variacions, si cal. Mica en mica espero poder-ho anar fent. I espero que fent-li alguna variació el resultat et millori. Gràcies pel comentari.

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!