Avui us porto un menú ben complet a base de creps!! Al final he estat a temps de participar a la proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera! ^^ Em feia molta gràcies participar-hi, ja que les creps ens agraden molt, però fins avui encara no m'hi havia posat... Al principi no sabia gaire de què fer-les i el que he fet ha estat mirar què tenia a la nevera i improvisar amb el que hi havia! El resultat ha estat aquest, dos creps salades i una de dolça per poder fer un bon àpat :P Aquesta nit ja sabeu què tindrem per sopar! hehehe
De primer: crep d'espàrrecs verds, salmó i formatge cremós
De segon: crep de sobrassada, formatge i ou ferrat
I de postres: crep de Nutella, maduixes i festucs
L'avantatge de les creps és que són bones amb qualsevol farcit, tant dolç com salat i si feu la massa vosaltres mateixos molt millor, perquè és ben fàcil de fer, amb ingredients que sempre es solen tenir a casa i el resultat val la pena, perquè és boníssim!
INGREDIENTS
Per la massa: (us en sortirà per fer entre 3 i 4 creps)
- 100 grams de farina
- 250 ml de llet
- 1 ou i un rovell
Per la crep d'espàrrecs verds, salmó i formatge cremós: (per unitat)
- 4 espàrrecs
- 2 talls de salmó fumat
- Philadelphia light (o de la normal. I si voleu, pot ser qualsevol altre formatge cremós per untar)
Per la crep de sobrassada, formatge i ou ferrat: (per unitat)
- Sobrassada per untar
- Tres talls de formatge del que més us agradi
- 1 ou
Per la crep de Nutella, maduixes i festucs: (per unitat)
- Nutella
- Maduixes
- Festucs
PREPARACIÓ
Comencem preparant la massa:
Batem dins un bol i amb amb l'ajuda d'un batedor manual o elèctric, l'ou i el rovell i quan els tinguem ben batuts hi afegim a poc a poc la farina i la llet i ho seguim batent fins que ens quedi una mescla homogènia, llisa i sense grumolls. Tot seguit la posem a la nevera i la deixem reposar durant una hora.
Mentrestant podem preparar la resta d'ingredients per fer les creps. Per una banda bullim amb una mica de sal els espàrrecs, els colem i els reservem. Netegem i tallem a làmines les maduixes i els festucs i també ho reservem. I quan falti poc per passar l'hora, fem l'ou ferrat en una planxa i sense oli, així la crep ens quedarà millor.
Quan hagi passat l'hora, ja podem fer les creps:
Crep d'espàrrecs, salmó i formatge cremós
Posem una mica de mantega en una paella grosseta o, si en tenim, en una crepera i l'escalfem a foc mitjà. Quan s'hagi desfet hi posem un cullerot de la massa, l'escampem bé per tota la base de la paella o de la crepera amb una espàtula i quan estigui cuita la girem i hi posem el farcit: l'untem de formatge cremós pel centre, hi posem els espàrrecs al damunt, el salmó i després l'enrotllem amb l'ajuda de l'espàtula i la fem bé per les dos cares.
Ja tenim la primera!
Ja tenim la primera!
Crep de sobrassada, formatge i ou ferrat
Seguim el mateix procediment que en l'anterior, però aquesta vegada posem la sobrassada per untar per tota la zona central, els tres talls de formatge ben escampats i després pleguem els dos laterals, hi posem l'ou ferrat al centre i per últim doblem els dos extrems que ens queden (el de dalt i el de sota).
I ja tenim la segona!
Crep de Nutella, maduixes i festucs
Seguim el mateix procediment que en les anteriors, però aquesta vegada la ben untem amb Nutella, hi posem els festucs triturats pel damunt i finalment les làmines de maduixa. La doblem per la meitat, la tornem a doblar novament per la meitat, la fem bé de les dos cares i ja la tenim! :)
A gaudir d'un àpat on les creps en són les protagonistes! :P
A gaudir d'un àpat on les creps en són les protagonistes! :P
Espero que us hagin agradat les meves propostes i que us animeu i les prepareu... Ja veureu que bones! :P
Bon profit!
Aquest menú és "per morir-se"!!! Quin goig de crêppes!!! T'enganyaria si et digués que no podria amb tots!!! Una abraçada!
ResponEliminahehehe moltes gràcies Mònica!! A casa gairebé tots es van menjar les tres!! Això sí, van quedar ben tips... :P
EliminaUna abraçada guapíssima i bon cap de setmana!!
Ains, no sé cuál de las tres recetas me gusta más!!!! Creo que me decido por la de salmón!!! Pero trabajo me dió elegir porque tienen una pinta!!!
ResponEliminaEn mi casa también gustan mucho pero normalmente se hacen dulces. Voy a tener que empezar con las saladas!!!
Un besito guapísima y buen finde,
Sandra von Cake
Hola Sandra!! Me alegro mucho de que te hayan gustado! ^^
EliminaLa de salmón está buenísima!! Prueba a hacerlas saladas, porqué ya verás que valen la pena, están deliciosas!! ;)
Muchas gracias guapísima! Un besito y buen fin de semana!!
Pues Cristina, la verdad que me quedo con las 3 crepes pues tienen una pinta... En casa gustan mucho y además son tan versátiles que, como dices, puedes hacer cualquier relleno que sabes que triunfarás! Un abrazo.
ResponEliminaHola Alfonso!!
EliminaEn casa también nos gustan mucho y es que se pueden hacer al gusto de cada uno, porqué quedan bien con todo tipo de relleno!! ;)
Muchas gracias! :) Un abrazo!
Quin menú!! El de ou ferrat, no, pero la resta.... Nyam!!
ResponEliminaPetons
Moltes gràcies Mónica!! Jo per preferir també escollo les altres dos, tot i que també la trobo bona la d'ou ferrat... ara, la de salmó i la de Nutela... mmmm! Boníssimes!!! :P
EliminaUna abraçada!!!
Ohhhhhhh, m'encanten les creps, però la de ou ferrat m'ha robat el cor, quina combinació tant increible, ja m'he guardat el post a favorits, segur que cau. Petons. Yolanda.
ResponEliminahehehe moltes gràcies Yolanda!! Si la proves ja em diràs què tal, espero que t'agradi :) Ja veuràs que bona!!
EliminaUn petonet guapíssima!
Totes tenen una pinta irresistible! Una massa molt versàtil, ens demostres. Podem fer un menú amb el que més ens agrada!! Petons
ResponEliminaSí que ho és molt de versàtil i és que queda bé amb tot!! ^^ La qüestió és anar provant ;)
EliminaMoltes gràcies Marina!! Una forta abraçada!!
Les tres propostes em semblen delicioses!!! petons
ResponEliminaMe'n alegro molt Roser!! :)
EliminaMoltes gràcies!! Un petonet!
Pots montarte una crepería amb aquet be de dèu de creps, m'agraden tots tres....pero el de nutella i maduixes es ya......irresistible !!!
ResponEliminaPetonets
hehehe Moltíssimes gràcies Mamilu!! Me'n alegro molt de que t'hagin agradat!! :)
EliminaLa dolça va ser tot un èxit... estava deliciosa!! :P
Un petonet!!
Oh ¡¡Dios mío!! Acabas de matarme (no sé si de hambre o de gusto sólo con pensar en los creps...) Creo que es una de mis comidas preferidas, aunque reconozco que nunca me he animado a probar a hacerlos (no sé por qué sólo de pensarlo se me hacen difíciles) pero tengo que animarme sí o sí. Justo el otro día le estaba haciendo "chantaje" a Ismael para ver si hacíamos (o mejor dicho, hacía él) unos rellenos de salmón a cambio de hacer yo algo que le gustase a él, a ver si esta semana por fin surte efecto xD
ResponEliminaLa verdad que el de sobrada te ha quedado increíble de bonito (y supongo que estaría idem de bueno) así que me lo apunto. Del dulce ni hablemos... y el del salmón, mis espárragos se los doy a Isma y apañado xP
Voy a ponerme al día antes de volver con el trabajo dichoso y malgrat que amb molt de retràs ¡feliç dia de Sant Jordi!
hahahaha Matarte no mujer!!! Pruébalas, de verdad, porqué es que no cuestan nada i ya ves, son tan versátiles que se pueden hacer con todo lo que te apetezca!! Ya me contarás si ha surtido efecto o no al final... espero que sí!!! ;)
EliminaLa de sobrasada es la preferida de Albert, la combinación le chifla ^^ La de salmón sin espárragos también queda genial y la dulce es la bomba final!! hehehe
Moltes gràcies guapíssima!! :D Feliç dia de Sant Jordi per vosaltres també!!! Una forta abraçada!!
Les tres propostes són delicioses, però de la de sobrassada, aisss!! Irresistible.
ResponEliminahehehe moltes gràcies Cristina!! Prova-la ;) i ja m'explicaràs si t'ha agradat, espero que sí!!
EliminaUn petonet!
Mare meva Cristina!!!! quin menú més complert!!! t'han quedat de luxe. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaMoltíssimes gràcies a tu bonica! Me'n alegro molt de que t'hagin agradat!! :D
EliminaÉs un plaer partcipar al Memòries d'una cuinera, ja tinc ganas de saber quina serà la pròxima proposta!! ;)
Una abraçada!
Hola Cristina,
ResponEliminahe descobert el teu bloc per un comentari que havies fet a El món de Juju, i t'haig de dir que m'agrada molt.
I què dir-te del menú de creps, no sé què triar!
Em quedo per aquí xafardejant, tens un nou seguidor!
Un petó!
Hola Víctor!!
EliminaMoltes gràcies per fer-me una visita!! Me'n alegro de que t'hagi agradat i que et quedis per aquí ;D
I pel que fa a les creps... el millor és provar-ne una de cada...! hehehe :P
Una abraçada i benvingut!!
Ostres! Totes les creps que has fet m'han encantat! Però em quedo amb la de sobrassada i l'ou ferrat... Veure com queia el rovell... Uf! M'ha entrat una gana espantosa!! Hahahah
ResponEliminaMolts petons ^^
Me'n alegro molt Laia!!! ^^ La de sobrassada és la preferida de l'Albert ;) Quan vaig fer les fotografies ell estava treballant i li vaig enviar aquesta foto del rovell... i bueno... ja esperava el moment d'arribar a casa per poder-la tastar!!! hehehehe :P
EliminaUna forta abraçada guapíssima!!
Me'ls demane tots! Quines bones combinacions! Marta
ResponElimina:D Moltes gràcies Marta!!!
EliminaPetonets!
Ayyyyyy Cristina que me he enamorado de tus crepes, los crepes me apasionan, me pirran me me encantan, y así saladitos y con un tela!!! Puffff acabo de cenar una triste ensalada y ya tengo hambre de nuevo!!! Ainsssssss (suspiro)
ResponEliminaUn besazo
hehehehe ;) Muchas gracias guapi!!! Cómo me alegro de que te hayan gustado!! ^^ Mañana para desayunar te preparas una!! ;) hihihi A mi también me pasa, cenas ligero y luego al ver las fotos de las recetas de otros blogs te empieza a venir un apetito de nuevo... aisss...!!!
EliminaUn besito!!! ;)