Calamars farcits (Reto Tía Alia)

Com us he dit fa una estona, avui us porto una altra recepta, una recepta salada i boníssima de calamars farcits. És el repte salat que ens proposava aquest mes el Reto de Tía Alia i l'hauria d'haver publicar ahir, em sap greu anar tard... però és que no vaig tenir temps...

A veure si entre avui i demà puc veure totes les aportacions d'aquesta recepta i també de la dolça, perquè realment de possibilitats pel que fa a aquesta recepta salada n'hi ha moltes i exquisides totes!

No vaig seguir cap recepta en concret, alguna cosa la vaig mirar de la recepta que ens proposava la Carmen i la resta la vaig improvisar una mica. El resultat una mica més saludable, ja que la recepta que ens donava eren calamars arrebossats (que han d'estar deliciosos, però no gaire aptes per "l'operació bikini") i per això al final em vaig decantar per farcir-los de bolets (a casa som boletaires de tota la vida) i fer-los a la planxa i donar-los un toc final al forn.

Aquí tenim la recepta que ens va proporcionar la Carmen:
I aquí la meva versió:

INGREDIENTS (per a 4 persones):

- 16 calamars petitons 
- 1 ceba tendra
- 1 all tendra
- Un grapat de bolets variats i assecats (en el meu cas vaig utilitzar rossinyols de pi, rossinyols i trompetes de la mort)
- 1 ou dur
- Salsa de tomàquet natural
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
- All i julivert picats

PREPARACIÓ

Primerament netegem molt bé els calamars (també podeu demanar que us els netegin a la peixateria). En cas de fer-ho nosaltres, els ben buidem, vigilant de que no se'ns tregui la pell del calamar, els hi traiem la ploma, separem i vigilant molt, les bossetes de tinta que hi ha a l'interior, en separem i tallem petitones les potes i reservem en tres plats diferents els calamars, les bossetes de tinta i les potetes tallades petites.
A continuació posem els bolets en remull i deixem que s'hidratin.

Mentrestant posem un cassó al foc amb aigua i sal i esperem a que bulli i també aprofitem per tallar petita la ceba i l'all tendra.

Posem una paella al foc amb un rajolí d'oli d'oliva i hi sofregim la ceba i l'all tendra a foc lent amb sal i pebre. 

Ara colem els bolets i els escaldem dins de l'aigua bullint durant només 30 segons, els colem i els afegim a la ceba i l'all tendre quan aquests estiguin ja transparents i fins i tot una mica rossets. Hi afegim una mica de l'all i julivert picats, les potes dels calamars i l'ou dur tallat a trossets petits i deixem que es formi una pasta. Tot això ho fem a foc lent i cap al final, comprovem que estigui bé de sal i si en falta, n'hi afegim. Parem el foc i ho reservem.

Ara salem i posem un rajolí d'oli d'oliva als calamars i els passem per la planxa calenta durant uns minuts, just perquè es marquin. Els retirem i ja podem anar per farcir-los.

Abans de fer-ho, preescalfem el forn a 190ºC a dalt i a baix i amb aire.

Ara sí, farcim a poc a poc els calamars, mirant de que el farcit quedi ben comprimit i sense passar-nos i quan els tinguem tots farcits, els tanquem amb un escuradents (jo vaig utilitzar aquests escuradents més llargs, per fer-ne directament les racions que tocaven) i els col·loquem en una safata de forn amb un rajolí d'oli d'oliva, un altre rajolí de vi blanc i els posem al forn durant uns 4-5 minuts.

Ja per acabar, mentre se'ns enfornen els calamars, preparem la salsa d'acompanyament, fent a la paella una mica de salsa de tomàquet, amb sal i pebre i amb una mica de la tinta dels calamars que havíem reservat, i una vegada estiguin fets, els servim posant la salsa de tomàquet a la base del plat, els calamars al damunt i una mica de la salsa que ens hagi quedat a la safata per sobre.
Boníssim! ;)

Bon profit!

35 comentaris:

  1. Tienen muy buena pinta!! Me encantan los calamares rellenos y con esa salsita tienen que estar estupendos! Besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Elena! Me alegro de que te hayan gustado!! ^^

      Besos guapa!

      Elimina
  2. Quina bona pinta!!!! ahir va ser un dia ple de calamars i pomes a la blogosfera, així que avui veure els teus amb tranquilitat agrada molt... una única recepta i tantes versions diferents... una passada!! petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veus! Un avantatge per d'haver anat de tard... hehehe ;)

      Me'n alegro molt de que t'hagi agradat la meva proposta! I és ben cert, d'una sola recepta, tantes possibilitats!! :)

      Gràcies i molts petons Joaquina!!

      Elimina
  3. Cristina, quin pinxo de calamarçons més genial! Quina gana!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Moltes gràcies Mònica!! Amb aquest farcit van ser un èxit!! :)

      Molts petons guapa!

      Elimina
  4. Los calamares rellenos son la especialidad de mi casa!!! Pero los tuyos tienen una pinta riquísima!!! Quién tomara ahora mismo un para de ellos!!!


    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí? Pues ya me puedas dar tu receta!! O ya la tienes en el blog? Ya lo miraré! hehehe ;P

      Nunca antes había hecho calamares rellenos, en casa mi padre y mi madre en alguna ocasión han hecho, pero yo la verdad es que nunca y con este relleno tampoco lo habíamos probado y al final el toque de las setas les queda genial! Nos gustaron mucho :)

      Muchas gracias guapa!! Un abrazo!

      Elimina
  5. Buenas noches Cristina, ay... la dieta, la dieta, que tenemos siempre que andar con cuidado. Algún día harán algo para que los alimentos no engorden.
    Todas las recetas tienen su punto, todas me están gustando mucho...no sé si llegaré a hacerlas todas o me pegaran en casa...jejej
    Éstos tuyos han quedado espectaculares...de disfrutar como niños..
    Petons,
    Mar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí... la dieta! hehehe Que tenemos que compensar las cocas de San Juan del otro día! Y en casa, que todo el día les preparo cosas dulces, si además les hago las recetas saladas "poco sanas", los pobres me prohibirán entrar en la cocina... :P

      La verdad es que todas las propuestas son geniales y ya hay más de una que también me gustaría probar! ;)

      Muchas gracias guapa!! Me alegro mucho de que te haya gustado!! ^^

      Un fuerte abrazo!

      Elimina
  6. Hola Cristina, soy un amante de los chipirones y me encantan de cualquier forma. Lo que si te digo es que rellenos de setas nunca los he probado y me dejas intrigado. De aspecto y presentación genial, y esa salsita oscurecida por la tinta debe estar llena de sabor! Lo peor, que estos pinchos se comen como pipas... (ja, ja) Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alfonso! Pues mira que quedaron bien con setas, lo vi una vez en una receta de Carme Ruscalleda y desde entonces que me quedé con ganas de probarlo. La verdad es que queda genial la combinación ;)

      Me alegro mucho de que te hayan gustado!! ^^ Y es verdad, lo peor es que se comen como pipas! hehehe

      Muchos besos!

      Elimina
  7. buenos días Cristina, tus calamares tienen una pinta exquisita, esa salsa te ha quedado estupenda, bsss

    ResponElimina
  8. buenos días Cristina, tus calamares tienen una pinta exquisita, esa salsa te ha quedado estupenda, bsss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Marga! Un fuerte abrazo guapa! :)

      Elimina
  9. Aquests calamarsets passen sense gana, Cristina!! Estic veient unes receptes de la Tia Alia que fan salivera, eh¿?mmmm!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ;) Moltes gràcies Marina!!! N'hi ha cada una que realment fa venir unes ganes de provar-los que és massa i fan venir una gana... han sortit receptes molt bones!! S'hauran d'anar provant! ;P

      Molts petons guapíssima!

      Elimina
  10. Jo quins calamars més bons que has preparat! A mi se'm resisteixen, no sé perquè, és un plat que no em vol sortir mai... a veure si amb la teva recepta m'animo i m'acaben sortint!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! Doncs prova de fer-la, perquè realment queden ben bons. Jo no n'havia fet mai, i tot i la feina que porten, perquè són força entretinguts de fer, la recepta és ben senzilla i el resultat ens va agradar molt.

      Ja m'explicaràs què tal si els proves Víctor, ja veuràs com et sortiran genial! ;)

      Moltes gràcies!! :) Petonets!

      Elimina
  11. ¡Qué cosa más rica! Te ha quedado fenomenal. Y las fotos son espectaculares.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Mercedes!! Me alegro mucho de que te haya gustado! :)

      Un abrazo guapa!

      Elimina
  12. Que bons farcits amb bolets! he de provar a fer-ne un dia, que tampoc n'he fet mai! uff quina feinada se'm gira amb aquestes receptes que veig per la xarxa!! ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Eva!!! Prova-la i em dius a veure què tal! ;)

      Sí eh! A mi em passa igual! hehehe

      Molts petons bonica!

      Elimina
  13. Hey,

    Nice post..
    Would you like to follow each other on bloglovin and GFC..
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thank you! :) After I'll go to see this page ;)

      Kisses!

      Elimina
  14. T'han quedat fantàstics. Jo sempre els he fet farcits amb les potes dels calamars, amb bolets també han d'estar boníssims. Les fotos impressionants, te'ls menjaries
    Petonets

    ResponElimina
  15. Exacta! Boníssims, a casa feim un farcit de carn picada, però aquesta versió en va parèixer també molt bona i també la vaig fer amb calamars petits, l'únic és que la meva sense tinta de calamar que no m'agrada.
    Un petó, guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els meus tiets també els fan sempre amb carn picada i queden boníssims! N'hi vaig estar a punt de posar, però al final vaig pensar que seria millor començar pels bolets i més endavant, si sortien bons, ja els hi posaria una mica de carn picada! ;)

      Moltes gràcies Caty!! La tinta de calamar a casa tampoc els agrada a tots, per això vaig posar la salsa a part per qui en volgués! hehehehe :P

      Molts petons guapa!

      Elimina
  16. Que pintaza tienen los calamares! Deben ser deliciosos rellenos y con la salsa, no creo que haya nadie que pueda resistirse a esto! Muchos besos!

    ResponElimina
  17. Quina versió més bona i lleugera dels calamars farcits. Amb bolets deuen ser bonissims. A casa sempre els hem fet guisats sense arrebossar però fregits i aquesta versió teva m'agrada molt.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar! Estic molt contenta de que t'hagin agradat!! ^^ A casa ens van agradar molt! :)

      Molts petons guapíssima!!!

      Elimina
  18. Muchísimas gracias por participar en el reto y por hacerlo con esta versión tan ligera y sabrosa !!!

    Feliz verano y hasta septiembre :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me ha encantado participar Carmen!!! Muchísimas gracias a ti por proponernos unos retos tan geniales cada mes!!! :D

      Me alegro mucho de que te haya gustado mi propuesta! ^^

      Que tu también pases un feliz verano y muchísimas gracias!!! Y hasta septiembre!! :)

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!